pressemeddelelser
Nils Finderup:
Tom K i kamp med tiden
|
Tom Kristensen er kommet under pres for at komme i form oven på sin sprængte akillessene i venstre hæl. Audi har tirsdag formiddag meldt ud, at mærket starter sæsonen allerede den 11. april med det nye 8-timers-løb på Paul Ricard-banen i Frankrig.
”Vi følger vores tidsplan med udviklingen af R15-modellen, og da vi i forvejen tester meget på Paul Ricard, vil løbet være en glimrende prøve forud for Le Mans,” forklarer Audis motorsportschef Dr. Wolfgang Ullrich.
Tom Kristensen ser positivt på sine chancer for at kunne være med allerede i april, selv om fagkundskaben mener, det kan blive svært..
”Jeg ved godt, ønsket om at køre på Paul Ricard i højere grad er mit end lægernes, men løbet er en perfekt gulerod her midt i genoptræningen. Jeg er i fuld gang med et program, lagt af min personlige træner Kenneth Collins, hvor vi benytter os af Team Danmarks faciliteter i Århus. Programmet består af mange små styrkeøvelser, behandlinger og let spinning på cykel uden for store belastninger. Jeg begynder at kunne skimte noget svømmetræning forude, og i den kommende måned vil jeg blive fuldt på nært hold af Audis cheflæge Christian John.
Tom under pres med genoptræningen
Vi lægger ud under sydlige himmelstrøg, da hælen har godt af varme, og herefter skal jeg også deltage i Audis traditionelle fitness-lejr i Alperne. Her følger jeg naturligvis et andet program end mine kører-kolleger og kan ved siden af være med i den sociale opbygning af teamet med blandt andre tre nye holdkammerater. Endelig kan man sige, jeg allerede tester på det verbale plan, da jeg er i fuld kontakt med test-teamet, som netop i disse dage er i USA med R15 Plus-modellen. Jeg forsøger at bidrage med input i forhold til holdets seneste erfaringer,” oplyser Le Mans-kongen.
Oprindeligt havde Audi tænkt sig at starte sæsonen med Le Mans Series-løbet på Spa i maj. Nu bliver åbningsløbet i stedet de otte timer på Paul Ricard, der ligesom Spa indgår i LMS-serien, men det får ikke her og nu det tyske team til at ville køre alle sæsonens fem løb i mesterskabet.
”Selv om vi nu officielt har meldt os til tre af løbene, er det stadig ikke vores plan at køre hele serien. Vores mål for 2010 er Le Mans og så den interkontinentale Le Mans-serie, der starter med løbet på Silverstone i september,” siger Dr. Ullrich.
Audi har i øvrigt for at hjælpe Tom Kristensens genoptræning meldt afbud for ham i torsdagens store pressemøde i Le Mans, hvor årets felt bliver offentliggjort. Her var danskeren ellers tiltænkt en hovedrolle af de franske arrangører, men for Audi er det vigtigere at få ham tilbage bag rattet så hurtigt som muligt.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Revideret 2/2-2010 16:01 |
Fra nyhedsbrev Nr. 5/2010
|
|
Intercom:
Tager kampen op med verdens bedste
|
Michel Nykjær nu i WTCC-serien.
Danmarks bedste standardbilkører, den regerende DTC-mester Michel Nykjær, tager nu springet op i verdenseliten. Efter at have vundet det danske DTC-mesterskab i 2007 og 2009 samt den europæiske ETCC-cup i 2007 og 2008 har Michel Nykjær i dag underskrevet en kontrakt, der gør det muligt for ham at deltage i 2010 i hele WTCC-serien for standardbiler og dermed konkurrere på lige fod med verdens bedste standardbilkørere.
Michel Nykjær og hans nye hovedsponsor, Pole Position Denmark, har underskrevet en kontrakt med det spanske Seat team SUNRED Engineering. SUNRED er et semifabriksteam og vandt i 2009 VM for privatkørere med hollænderen Tom Coronel. Michel Nykjær har allerede deltaget i sine første private test med fremragende resultat.
"Jeg har fået to testkørsler i Seat TDI Leon, og det er en fantastisk bil. SUNRED og Seat Sport har meget tætte relationer og jeg har fuld tiltro til, at de kan hjælpe mig til at komme øverst på sejrsskamlen. Mit mål et at vinde privatkørernes mesterskab, Independent''s Trophy i 2010, og jeg anser det for realistisk til trods for den skarpe konkurrence," fortæller Michel Nykjær.
Ud over Pole Position Denmark sponseres Michel Nykjær også af Valvoline International. Flere andre sponsorer er tæt på at tegne kontrakt.
"Jeg anser Michel Nykjær for et helt usædvanligt talent, som vil kunne løfte opgaven," siger direktør Henrik Lind, Pole Position Denmark. Det var en af Henrik Linds medarbejdere, der i 2007 gjorde ham opmærksom på Michel Nykjær, og de to har arbejdet sammen lige siden.
Michel Nykjær deltager i sit første WTCC-løb i brasilianske Curitiba i weekenden 5.-7. marts. Indtil da står den på hård fysisk træning samt testkørsler af den nye Seat Leon TDI-racerbil i Spanien.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Revideret 14/1-2010 20:29 |
Fra nyhedsbrev Nr. 2/2010
|
|
Nils Finderup:
Lang pause til Tom Kristensen
|
Racerkøreren Tom Kristensen er blevet sat tilbage i forberedelserne til den kommende sæson efter et hændeligt uheld under en træningslejr på Lanzarote. Her var den 8-dobbelte Le Mans-mester ude i en intens badmintonkamp mod sin 13-årige søn Oliver, da han i en duel sprængte akillessenen i venstre fod.
”Det er et ærgerligt uheld, men modsat sker det på et tidspunkt, da jeg stadig kan komme i form til sæsonstarten og ikke mindst Le Mans i juni. Jeg skal opereres i morgen fredag, og herefter er der allerede udviklet et træningsprogram til mig, så jeg kan holde kroppen i form de kommende måneder. Den venstre fod vil dog blive lidt slap, indtil hælen er helet igen, men heldigvis bremser jeg med højre fod i Audis Le Mans-racer. Desuden er teamets ingeniører i fuld gang med at udtænke en speciel kobling for at minimere belastningen på venstre ben, når jeg er tilbage” siger Tom Kristensen fra Lasanta Sport.
Ingen kan rigtigt forudsige, hvor lang tid der kommer til at gå, før den 42-årige nordjyde atter kan sætte sig bag et rat: ”Normalt går der ved sprængte akillessener ti til tolv uger, før man kan begynde at træne let på cykel. Man ved imidlertid aldrig helt med Tom, hvor hurtigt han restituerer sig. Efter sit DTM-crash i 2007 overraskede han alle og kom tilbage på rekordtid. Under alle omstændigheder kan vi først sige noget mere konkret om hans muligheder efter operationen,” siger Audis teamlæge Christian John.
Årets Le Mans finder i år sted den 12.-13. juni, og Tom Kristensen er ikke i tvivl om, at han nok skal blive klar til sæsonens største løb.
”Jeg kan fortsat lave en række øvelser for at holde kroppen i form, og desuden kan jeg nu få gavn af den rollator, mine Audi-kolleger gav mig i afskedsgave efter mit sidste DTM-løb i oktober! Jeg ved fra forløbet efter mit store crash på Hockenheim, at jeg intet vinder ved at forcere min genoptræning, så jeg agter at følge Dr. Johns vejledning og dermed komme tilbage hurtigst muligt,” siger han.
Mens årtiets største danske sportsnavn således er fuld af fortrøstning efter sit uheld, er Oliver Kristensen mindre tilfreds. Han førte 4-1 i tredje, afgørende sæt og var godt på vej til den første badmintonsejr over sin far nogensinde, da både sene og håb brast ...
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Revideret 14/1-2010 20:05 |
Fra nyhedsbrev Nr. 2/2010
|
|
Rejseplanen og Vejdirektoratet:
Nu kommer BilRejseplanen
|
Planlæg dig ud af bilkøen: Nu kommer BilRejseplanen.
Hvad får man, når man kombinerer Rejseplanen.dk med Vejdirektoratets enorme database over faktiske køretider på Danmarks veje? Man får BilRejseplanen, der kan give bilisterne et realistisk billede af rejsetiden, også i myldretidstrafikken. Et opslag på BilRejseplanen giver samtidig forslag til, hvordan rejsen kan foretages med kollektiv transport eller som kombination mellem bil og kollektiv transport. BilRejseplanen viser de forskellige rejseformers tidsforbrug, pris og CO2-belastning.
Rejseplanen.dk og Vejdirektoratet er gået sammen om det fælles projekt BilRejseplanen, der i dag lanceres i en testversion. Den nye rejseplanlægger giver bilister et realistisk billede af transporttiden, der særligt omkring de store byer kan variere endog særdeles meget afhængig af, om man starter bilen i eller uden for myldretiden. Beregningen af myldretidsforsinkelser, der baseres på omfattende GPS datamateriale fra Vejdirektoratet, gør i sig selv BilRejseplanen til en unik tjeneste.
Herudover kommer så en helt ny mulighed for, med ét enkelt opslag, at sammenligne rejsetid, rejsepris og CO2-belastning, hvad enten turen fra A til B foregår med bil, kollektiv transport eller en kombination af disse transportformer via fx bil eller cykel til stationen. BilRejseplanen gøres tilgængelig på både www.rejseplanen.dk og Vejdirektoratets hjemmeside www.trafikken.dk, der er bilisternes foretrukne webtjeneste med 4 mio. årlige brugere.
”Vi er stolte over samarbejdet, som nu bærer frugt med en ny og banebrydende tjeneste. Vi åbner BilRejseplanen i en testversion og inviterer brugerne til at være med til at finpudse tjenesten ved at kontakte os, hvis de støder på fejl,” siger Niels Mortensen, direktør for Rejseplanen, som danskerne slår op på over 100 mio. gange hvert år for at planlægge rejser med tog, bus og metro.
Sammenligner rejsetid, pris og CO2 Ved alle søgninger på rejser fra A til B foreslår BilRejseplanen en eller to rejser med kollektiv trafik, en bilrejse og, hvis muligt, kombinationsrejser, hvor man tager bilen eller cyklen til en ønsket station og resten af turen med bus eller tog. Til hvert forslag følger der en rejseplan, som man kender det fra Rejseplanen.dk, og man kan sammenligne rejsetid, pris og CO2-udledning for alle rejseforslagene. Prisen på bil beregnes ud fra Transportministeriets beregning af marginalomkostninger inklusive afgifter ved privat kørsel med en gennemsnitlig personbil. CO2-beregningen bygger på fastsatte miljøbelastningstal for tog, bus og bil fra den fælles europæiske beregner, Ecopassenger.
”Ofte er bilen det oplagte valg, fordi den bringer ejeren lige til døren. Men også for bilejere kan det nogle gange betale sig – både økonomisk og tidsmæssigt – at vælge kollektiv transport, evt. i kombination med bilen. Netop det er ambitionen med BilRejseplanen: At give et kvalificeret valg mellem bilen og den kollektive transport – eller en kombination,” siger afdelingsleder Charlotte Holstrøm fra Vejdirektoratet.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Rejseplanen.dk
Rejseplanen trækker i sportstøjet
|

Rejseplanen.dk er på vej ud i de danske sportshaller. Det sker gennem et samarbejde med AROUND SPORT, der opstiller internetbaserede informationsskærme og pc ére i landets sportshaller og idrætsklubber. Samarbejdet giver hallernes brugere – sportsudøvere og tilskuere – opdaterede, lokale rejseoplysninger præcis, når de har brug for det.
Rejseplanen.dk vil give danskerne relevant lokal rejseinformation, netop der hvor de har brug for det. Både på nettet og mobiltelefonen, men fremover også i sportshallerne. I et nyt samarbejde leverer Rejseplanen derfor data til virksomheden AROUND SPORT, som opstiller gratis underholdningscentre i sportshaller og idrætsklubber over hele landet. Allerede nu er 30 sportshaller med i samarbejdet, og antallet er støt stigende. Hallernes brugere kan via en stor fladskærm få information om sportsklubbernes trænings- og kamptidspunkter, gå på internettet, få aktuelle sportsnyheder og se de lokale afgangstider på det nærmeste busstoppested. Sidstnævnte gør det let at planlægge transporten til og fra træningen, og netop opdaterede og relevante informationer til sportshallens brugere har længe været savnet:
”Med det her tilbud kan sportsklubberne nedlægge de gamle opslagstavler med håndskrevne papirlapper og i stedet kommunikere med medlemmer og tilskuere på en tidssvarende måde. Særligt efter træningen fungerer underholdningscentrene som et samlingspunkt, der henvender sig til alle lige fra motionist- til eliteniveau, og med rejseplansoplysningerne ved hånden kommer man ikke til at vente forgæves, når man skal hjem fra hallen. Det giver en god stemning i hallen og et bedre klubmiljø,” siger den dobbelte olympiske- og europamester i håndbold Katrine Fruelund, der har tilbragt mange timer i de danske sportshaller og er sportsambassadør for AROUND SPORT.
Ud over at hjælpe klubberne og sportshallerne med den daglige kommunikation er underholdningscentrene også et værktøj til sportshallernes brugere. Via hotspots og WiFI-løsninger har man mulighed for at gå på nettet med sin egen bærbare PC eller mobiltelefon, blive opdateret på nyhedsfronten, læse og sende mails eller chatte med sine venner på sociale netværk.
Om Rejseplanen Rejseplanen.dk er danskernes foretrukne website til information om rejser fra A til B med kollektiv transport. Rejseplanen leverer hver måned mere end ni mio. rejseforslag til danskerne.
Rejseplanen findes på internettet, mobil, iPhone og som links fra andre hjemmesider. Rejseplanen A/S er ejet af DSB, Movia, de regionale trafikselskaber i Danmark samt Metroselskabet.
Aktuelle lokale rejseoplysninger At Rejseplanen nu trækker i sportstøjet og stiller op i de danske sportshaller er blot en af de mange platforme, hvor Rejseplanen møder danskerne:
”Rejseplanen skal være der, hvor folk er, og hvor de har brug for aktuelle rejseoplysninger. Vi er bl.a. på internettet, på mobiltelefonen og nu også på sportshallernes underholdningscentre. Vi er glade for at samarbejde med AROUND SPORT om at tilbyde aktuel lokal rejseinformation ude i hallerne og på den måde vise folk, at kollektiv transport er et godt alternativ til bilen,” siger marketing manager Birgitte Woolridge fra Rejseplanen.
Underholdningscentrene er reklamefinansieret via lokale og landsdækkende annoncører. Samarbejdet mellem Rejseplanen og AROUND SPORT har foreløbig resulteret i 30 underholdnings-centre i landets sportshaller og idrætsklubber, og yderligere centre vil komme til inden for den nærmeste fremtid.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Sponsorcar:
42 millioner til SponsorCars medlemmer
|
Mere end 42 millioner kroner til SponsorCars medlemmer.
Mens krisen fortsat kradser og arbejdsløshedstallene dagligt stiger, kvitterer SponsorCar med mere end 42 millioner kroner i benefits og kontanter til sine medlemmer. Virksomheden, der laver outdoor markedsføring på private biler, havde alle odds mod sig i starten, men har vendt det til en succeshistorie.
”Der var ikke den store tiltro til konceptet, da vi startede. De fleste virksomheder kunne ikke se ideen med at annoncere på private biler og fortsatte derfor med at markedsføre sig, som de altid havde gjort”. Det fortæller adm. direktør i SponsorCar, Johnny Magnussen, der siden opstarten i 2005 nu har over 65.000 medlemmer og en kundekreds, der tæller virksomheder som Lalandia, Sommerland Sjælland, Bellevue Teatret, mobilfirmaet M1, mm. SponsorCar satsede fra starten på at få nogle større og anerkendte virksomheder som annoncører, og det er ifølge Johnny Magnussen en af årsagerne til virksomhedens succes i dag.
En vind-vind situation ”Hele grundtanken bag SponsorCar konceptet er at skabe en vind-vind situation for medlemmer og annoncører. Medlemmerne tjener hurtige penge eller benefits og annoncørerne får effektiv markedsføring præcis i de områder og over for den målgruppe, de ønsker.
Typisk bliver medlemmerne tilbudt et gavekort for at køre med annoncørens streamer. Det kan eksempelvis være et vinlager, hvor medlemmet får et vingavekort på 150 kroner, eller Bellevue Teatret, der giver to fribilletter for at køre med deres streamer i 30 dage.
Medlemskabet er gratis, og medlemmerne skal aktivt tilmelde sig kampagnerne”, fortæller Johnny Magnussen, der understreger, at medlemmerne selv bestemmer, hvilke annoncører, de vil køre for.
Flere oplevelser … og en glad vinder Et af medlemmerne er Ann Grethe Zimsen fra Farum, der lige nu kører med en streamer fra Bellevue Teatret, som har udløst to gratis billetter til en af teatrets forestillinger. ”Det er en god måde at få nye oplevelser på – og har klart vakt min interesse for teatret. Derudover bruger jeg SponsorCars LEADs, som går ud på, at du, når du handler hos en af deres annoncører, får sat penge ind på din SponsorCar konto, som du kan vælge at få udbetalt i kontanter. I mit tilfælde var det Intercasino, hvor jeg kunne tjene 100 kroner på at oprette en konto hos dem. For sjov prøvede jeg at spille på deres online maskiner – hvilket resulterede i en gevinst på 17.000 kroner. Det var helt vildt. Pengene faldt på et tørt sted og blev brugt som hjælp til en ny bil”, fortæller hun.
Økonomisk hjælp til dagligdagen
Et andet medlem, Henning Hansen fra Fåborg, har via sit medlemskab fået udbetalt omkring 5000 kroner, som han bl.a. har brugt til at forsøde dagligdagen med, da han bor alene med sin søn og pt. er i aktiveringsjob. ”Udover kontanterne har jeg bl.a. fået gratis billetter til en af OB''s kampe, som jeg havde min søn med inde at se. Det var en rigtig god oplevelse, som jeg ellers ikke ville have haft råd til”.
Via en streamerkampagne fra fotofirmaet Sumopix har Ann Schøn fra Tylstrup i Jylland fået foreviget billederne fra sit bryllup og familiens tredje barnedåb med 50x50 store billeder på rigtig lærred. ”Det, der havde kostet en formue hos en rigtig fotograf, har vi fået til næsten ingen penge – blot ved at køre med en streamer for firmaet”, forklarer hun.
”I en krisetid, hvor hver øre bliver vendt, kan 300 kroner udbetalt i kontanter gøre en forskel i hverdagen. Dem kan du bl.a. få lige nu blot ved at skifte til en af de fagforeninger, som vi samarbejder med”, afslutter Johnny Magnussen med tydelig stolthed i stemmen over at kunne gengælde medlemmernes loyalitet med 42 millioner kroner i kontanter og benefits.
Læs mere her: www.sponsorcar.dk
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC A/S
Michel Nykjær vandt DTC-titlen i dramatisk DM-Finale
|
Alle medaljekandidater løb under i problemer på FDM Jyllandsringen.
For anden gang i karrieren kan Michel Nykjær, Næstved, skrive Danmarksmester i Danish Touringcar Championship på sit visitkort efter en meget dramatisk søndag på FDM Jyllandsringen, hvor alle tilstedeværende medaljekandidater under det andet af dagens tre løb var ude at hænge i tovene.
Sydsjællænderen havde vundet en meget suveræn sejr i det første kvalifikationsheat, men det andet fik en dramatisk start, hvor et massesammenstød ikke blot eliminerede Michel Nykjær, men også satte de to andre titelkandidater Henrik Lundgaard, Hedensted, og Jan Magnussen, England, ud af spillet.
En heroisk indsats fra mekanikerne fik dog gjort de skadede biler klar til finalen, men alle befandt de sig enten i den midterste eller bageste del af feltet, hvorfra specielt Henrik Lundgaard og Jan Magnussen skulle forcere for at køre deres chance. Jan Magnussen gjorde det bedst, da han bl.a. fik kæmpet sig forbi Michel Nykjær og tog en tredjeplads i finalen, men da Michel Nykjær kunne krydse målstregen som femmer, havde han scoret tilstrækkeligt med points til, at han kunne vinde sin anden titel med fire points forspring.
Jan Magnussens tredjeplads i finalen rakte til en andenplads i den samlede stilling foran den fraværende James Thompson, England, mens Henrik Lundgaard måtte tage sig til takke med fjerdepladsen. DM-Finalens store triumfator var dog Tom Pedersen, Christiansfeld. Et kiks i tidtagningen betød en startplacering bagest i feltet til første heat, men her kørte han sig frem til en tredjeplads og siden fulgte han dette resultat op med sejre i såvel kvalifikationsheat 2 som finalen, hvor finalesejren faktisk var den første nogensinde for sønderjyden.
Blandt privatkørerne gjorde Jens Møller det bedst med to generelle andenpladser og to maksimumscorer til DTC Cuppen, men de indkørte points var dog ikke nok til at passere Per Poulsen, Årup, i stillingen her.
Grundet en verserende appelsag er Per Poulsens DTC Cup-titel dog ikke endelig endnu. Der var næsten dødt løb i kampen om DTC Cuppens tredjeplads, hvor Kasper Jensen, Aalborg, og Michael Carlsen, Vissenbjerg, sluttede à points, men nordjyden fik placeringen på baggrund af bedre individuelle resultater.
Chevrolet Motorsport Danmark genvandt teammesterskabet fra sidste sæson, mens John Hansen, Kruså, allerede i første kvalifikationsheat var sikker på den samlede førsteplads blandt Inviation Only-kørerne.
Resultat af kvalifikationsheat 1: 1. Michel Nykjær Næstved Chevrolet Lacetti 16.36,598 2. Jens Møller Ikast Seat Leon 16.40,906 3. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 16.45,339 4. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 16.47,375 5. Jason Watt Herlev Seat Leon 16.50,303 6. Jan Magnussen England BMW 320si E90 16.51,590 7. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 16.53,234 8. Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 16.53,535 9. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 16.55,522 10. Hans Hartmann Herning Honda Accord Euro-R 17.24,414 Resultat af kvalifikationsheat 2: 1. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 15.00,322 2. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 15.03,087 3. Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 15.04,697 4. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 15.04,759 5. Jens Møller Ikast Seat Leon 15.44,302 6. Hans Hartmann Herning Honda Accord Euro-R 15.47,140 7. John Hansen Kruså Seat Leon Super Copa 15.49,842 8. Jens Ole Mathiesen Grindsted BMW M3 E46 16.03,854 9. Martin Marrill Stege Seat Leon Super Copa 16.23,519 10. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 13.10,525 Resultat af finalen: 1. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 14.38,350 2. Jens Møller Ikast Seat Leon 14.41,550 3. Jan Magnussen England BMW 320si E90 14.41,781 4. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 14.42,453 5. Michel Nykjær Næstved Chevrolet Lacetti 14.44,308 6. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 14.49,036 7. Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 14.50,150 8. Hans Hartmann Herning Honda Accord Euro-R 14.51,793 9. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 14.52,018 10. Casper Elgaard Århus Seat Leon 14.52,468 Stillingen i Danish Touringcar Championship: 1. Michel Nykjær Næstved Chevrolet Lacetti 254 2. Jan Magnussen England BMW 320si E90 250 3. James Thompson England Honda Accord Euro-R 239 4. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 237 5. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 214 6. Jason Watt Herlev Seat Leon 190 7. Jens Møller Ikast Seat Leon 181 8. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 162 9. Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 124 10. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 123 11. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 79 12. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320si E90 72 13. John Nielsen Randers BMW 320si E90 72 14. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 66 15. Casper Elgaard Århus Seat Leon 65 16. Hans Hartmann Herning Honda Accord Euro-R 47 17. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 27 18. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 14 19. Roland Poulsen Sverige BMW 320si E90 8 Stillingen i DTC Cuppen: 1. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 309 2. Jens Møller Ikast Seat Leon 290 3. Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 236 4. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 236 5. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320si E90 168 6. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 162 7. Hans Hartmann Herning Honda Accord Euro-R 69 8. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 59 9. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 32 10. Roland Poulsen Sverige BMW 320si E90 28 Stillingen i teammesterskabet: 1. Chevrolet Motorsport Danmark 461 2. Hartmann Honda Racing 416 3. Ree Sport 386 4. Team FDM Motorsport 231 5. Team Telesikring Racing 222 6. Team Bygma Jason Watt Racing 190 7. JM Racing 126 8. Carlsen Motorsport 123 9. KC Motorsport 69 10. KP Racing 24 11. Poulsen Motorsport 22 Stillingen i Invitation Only: 1. John Hansen Kruså Seat Leon Supercopa 314 2. Martin Marrill Stege Seat Leon Supercopa 272 3. Jens Ole Mathiesen Grindsted BMW M3 E46 262
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Kawasaki:
Ingen kunder i kreditklemme hos Kawasaki
|
Også i krisetider tager Kawasaki motorcyklisterne seriøst, og derfor opfordrer den danske importør til, at kunderne får finansieret sit mc-køb ved Kawasakis eget finansieringsselskab. Her er der både vilje og valuta til at låne penge ud.
Man kan ikke åbne en avis, uden at ord som finanskrise, recession og kreditklemme springer en i øjnene. Men hos Kawasaki kommer kunderne ikke i nogen kreditklemme.
- Vi tager kunderne seriøst, og vil gerne have de nye maskiner ud at køre. Derfor har vi lanceret en ny finansierings- og forsikringspakke, som er noget af det bedste, man kan opnå i Danmark, fortæller Poul Bovbjerg.
Han er salgs- og marketingschef hos Kawasaki i Skanderborg. Her har den danske importør af det japanske kvalitetsmærke kreeret en såkaldt fordelspakke, hvor kunden både får motorcyklen finansieret og forsikret på fordelagtig vis.
Og ifølge Poul Bovbjerg er der god grund til at handle nu.
En sikker investering - Vi oplever, at mange lige nu har svært ved at låne penge, men sådan er det ikke her. Der er ingen kreditklemme hos Kawasaki. Desuden er priserne lave, og selve finansieringen foregår enten til en fast eller variabel rente. Endelig har vi i øvrigt valgt at gøre det på en måde, så køberen aldrig er i tvivl om, hvad det reelle månedlige beløb er på, fortæller han.
Det er også muligt at tilkøbe to års ekstra garanti, så den samlede ægte garanti bliver på fire år. Det betyder ekstra sikkerhed for sin investering.
Når kunden finansierer sit køb, bliver der samtidig givet grønt lys til en Kawasaki-forsikring, som er et kvalitetsprodukt på samme niveau som selve motorcyklerne. Importøren har valgt at gøre op med, at det for især yngre motorcyklister er svært at få sit køretøj forsikret.
Fornuftig præmie - Vi tager også de unge alvorligt, og det er derfor, at vi har lavet denne fordelspakke med finansiering og forsikring, fortæller Poul Bovbjerg. På www.kawasaki.dk kan du finde en beregner, så du kan se, hvor billigt det rent faktisk er at forsikre sin mc hos Kawasaki. - Det er fortsat sådan, at prisen falder i takt med, at alderen stiger. Men vi har fundet et helt anderledes rimeligt niveau i forhold til vore konkurrenter, fastslår Poul Bovbjerg, som oplever stor interesse fra kunderne. Du kan læse meget mere om Kawasaki, finansiering og forsikring på www.kawasaki.dk, hvor det også er muligt at finde nærmeste forhandler.
Den danske Kawasaki-importør lancerer nu en fordelspakke, hvor alle kan få finansiering og forsikring til yderst fornuftige vilkår. Eksempelvis kan en Kawasaki Z750 forsikres for bare 300 kroner om måneden, hvis man er mellem 30 og 39 år.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Dækbranchen:
Baner vejen for et bedre miljø
|
Dækproducenter i fælles front for mindre CO2-udledning: Regummierede dæk baner vejen for et bedre miljø.
Den indre styrke i et moderne kvalitetsdæk – karkassen – er solidt konstrueret til op mod en million kilometers kørsel. Dækkets ansigt udadtil, mønsteret, er imidlertid slidt ned længe før. Men via fornyelse af kvalitetsdækkets slidbane indtil flere gange udnyttes dækkets potentiale fuldt ud, dette til gavn for miljøet fordi regummiering er en effektiv måde at formindske CO2-udslippet.
- Regummiering er en klar gevinst for forbrugerne, der totalt set får lavere driftsomkostninger, men den helt store vinder er miljøet og dermed transportvirksomhedernes grønne regnskab. Allerede ved anskaffelsen af nye dæk er det vigtigt at vise ansvarlighed ved at sikre sig, at dækkene er egnede til flere liv.
De budskaber er de 4 store producenter af regummierede dæk i Danmark nu gået sammen om at udbrede under sloganet ” Regummierede dæk = mindre CO2-udledning = sundt for miljøet”, fortæller Erik Rasmussen, formand for Fabrikantforeningen For Regummierede Dæk i Danmark (FFRD).
Fabrikantforeningen har udsendt folderen ”Giv miljøet en tanke med på vejen når du vælger dæk” i trykte medier, der henvender sig til transportbranchen. Ved temadagen om dæk på Teknologisk Institut i Taastrup d. 16. september er FFRD endvidere på banen med indlægget ”regummierede dæk sparer CO2-udslip og gavner miljøet” v/ Erik Rasmussen.
Fælles fodslaw
- I et år, hvor der er FN-klimatopmøde i København, er det ganske enkelt tiden at øge fokus på ikke mindst de miljømæssige gevinster ved at anvende regummierede dæk. De 4 danske producenter kan selvfølgelig ikke alene redde verden fra de menneskeskabte klimaforandringer, men de kan med fælles fodslaw gøre transportbranchen opmærksom på de indlysende miljømæssige og økonomiske fordele, der ligger i at bruge regummierede dæk. Store internationale virksomheder, bl.a. IKEA og Wall Mart, kræver grønne regnskaber af leverandørerne, og når det gælder transportvirksomhedernes grønne regnskaber, har regummierede dæk en klar positiv effekt.
- Et regneeksempel fra vores folder viser, at CO2-udledningen ved produktion af dæk kan mindskes med 55 procent, hvis 1 nyt og 2 regummierede dæk vælges i stedet for 3 helt nye dæk. Dertil kommer et langt mindre råvareforbrug, når man vælger regummiering i stedet for nyt, oplyser Erik Rasmussen.
Den ultimative vugge-til-vugge-cyklus
Et moderne kvalitetsdæk har via regummiering flere liv. Når det har rullet sin sidste tur på landevejen, genbruges det i nye gummiprodukter, vejbelægninger, tæppeunderlag, og gummimåtter. Ifølge Miljøstyrelsen indsamles og genbruges 94 pct. af alle dæk i Danmark. Det er den ultimative vugge-til-vugge-cyklus, og i transportbranchen kan man udvise ansvarlighed ved allerede ved anskaffelsen af nye dæk at sikre sig, at de er egnede til senere regummiering og flere liv.
I FFRD’s folder slår adm. dir. for transportvirksomheden Anders Nielsen & Co. A/S, Anne Kathrine Steenbjerge, til lyd for, at transportbranchen skal tænke økonomisk og miljøbevidst ved at vælge regummierede dæk, hvor det er muligt. Og chauffører fra Arla Foods amba opfordrer desuden til miljørigtig kørsel, der giver mindre slid på bremser, dæk og motor samt mindre brændstofforbrug og dermed mindre CO2-udledning.
Alle led i transportbranchen kan over en bred kam være med til at mindske CO2-udledningen, og brug af regummierede dæk er i høj grad med til at bane vejen for et bedre miljø. Som sidegevinst opnås en kontant besparelse i kroner og øre, som kan nedbringe transport omkostningerne. En rigtig win win situation.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark:
Magnussen vandt
|
Magnussen vandt FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark. 14.000 tilskuere så mesteren tage sæsonens første finalesejr i dramatisk løb.
Trods en skuffende tidtagning, hvor han blot satte sjettehurtigste tid i sin BMW 320si E90, fandt Jan Magnussen, England melodien i løbet af søndagen ved FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark. En sejr i andet kvalifikationsheat efter hård kamp med Per Poulsen, Årup, var med til at give ham pole position i finalen, hvor han kort og godt kørte fra forfølgerne og tog sin første finalesejr i Danish Touringcar Championship i ti måneder.
En kører, som måske kunne have truet den forsvarende mester, var Casper Elgaard, Århus, der havde fundet første kvalifikationsheat og dermed sikret sig næstbedste startposition til finalen. Imidlertid nåede den kommende Vild med dans-deltager kun en halv omgang af det afsluttende løb, da han for enden af publikumslangsiden kom i klemme mellem Michel Nykjær, Næstved, og et autoværn. Det endte med hård nærkontakt med autoværnet, som eliminerede Casper Elgaard, der efterfølgende også blev stopklods for Per Poulsen og Joachim Stephansen, Sønder Omme.
Per Poulsen havde ellers i det foregående kvalifikationsheat kørt et stærkt løb, hvor han havde ført alle omgange på nær den sidste. Her blev han indhentet af Jan Magnussen, og selv om fynboen forsvarede sig godt, måtte han på sidste omgang vige andenpladsen. Per Poulsen blev i begge kvalifikationsheat bedste privatkører, men nulscoren i finalen betyder, at det fortsat er Jens Møller, Ikast, som fører i privatcuppen.
I det generelle mesterskab formåede James Thompson, England, at forsvare sin føring. Men den britiske kørers chancer var præget af, at han havde 60 kilo succesballast i bilen. I det første kvalifikationsheat tabte han et par overhalinger og blev femmer. I det andet kørte han sig en fjerdeplads hjem, hvilket også blev resultatet af finalen, hvor han på en af de sidste omgange blev passeret af en stærkt kørende Jason Watt, Herlev.
Resultat af kvalifikationsheat 1:
1. Casper Elgaard Århus Seat Leon 17.38,894 2. Michel Nykjær Næstved Chevrolet Lacetti 17.45,788 3. Jan Magnussen England BMW 320si E90 17.52,618 4. Jason Watt Herlev Seat Leon 17.52,729 5. James Thompson England Honda Accord 17.53,188 6. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 17.53,740 7. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 17.54,112 8. Per Poulsen Årup Honda Accord 17.55,062 9. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320si E90 17.56,399 10. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 18.01,066
Resultat af kvalifikationsheat 2:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 14.29,501 2. Per Poulsen Årup Honda Accord 14.31,659 3. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 14.32,320 4. James Thompson England Honda Accord 14.34,548 5. Casper Elgaard Århus Seat Leon 14.34,821 6. Jason Watt Herlev Seat Leon 14.35,423 7. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 14.35,878 8. Michel Nykjær Næstved Chevrolet Lacetti 14.36,176 9. Jens Møller Ikast Seat Leon 14.41,412 10. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 14.41,723
Resultat af finalen:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 16.52,990 2. Michel Nykjær Næstved Chevrolet Lacetti 16.53,402 3. Jason Watt Herlev Seat Leon 16.58,178 4. James Thompson England Honda Accord 16.58,967 5. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 17.00,498 6. Jens Møller Ikast Seat Leon 17.01,685 7. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 17.02,456 8. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 17.02,832 9. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 17.03,630 10. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 17.05,516
Stillingen i Danish Touringcar Championship:
1. James Thompson England Honda Accord Euro-R 239 2. Michel Nykjær Næstved Chevrolet Lacetti 227 3. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 205 4. Jason Watt Herlev Seat Leon 176 5. Jan Magnussen England BMW 320si E90 168 6. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 134 7. Jens Møller Ikast Seat Leon 129 8. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 127 9. John Nielsen Randers BMW 320si E90 72 Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320si E90 72 Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 72 12. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 71 13. Casper Elgaard Århus Seat Leon 59 14. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 36 15. Tom Pedersen Christiansfeld Mercedes C200 24 16. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 14 17. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 13 18. Roland Poulsen Sverige BMW 320si E90 8
Stillingen i DTC Cuppen:
1. Jens Møller Ikast Seat Leon 246 2. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 225 3. Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 176 4. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320si E90 168 5. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 161 6. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 113 7. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 34 8. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 32 9. Roland Poulsen Sverige BMW 320si E90 28
Stillingen i teammesterskabet:
1. Chevrolet Motorsport Danmark 432 2. Hartmann Honda Racing 373 3. Ree Sport 295 4. Team FDM Motorsport 188 5. Team Bygma Jason Watt Racing 176 6. Team Telesikring Racing 157 7. JM Racing 74 8. Carlsen Motorsport 71 9. KC Motorsport 36 10. KP Racing 24 11. Poulsen Motorsport 22
Stillingen i Invitation Only:
1. Martin Marrill Stege Seat Leon Supercopa 254 2. John Hansen Kruså Seat Leon Supercopa 195 3. Jens Ole Mathiesen Grindsted BMW M3 E46 179
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
www.solfilmgruppen.dk:
Solfilm til biler og bygninger via nettet
|
En helt ny webshop ”Solfilmgruppen.dk”, som er eneforhandler af sol- og sikkerhedsfilm fra en af verdens førende producenter Solamatrix Inc., har slået dørene op. Et af de gennemtestede produkter, som bruges af professionelle montører i flere end 60 lande, er solfilmen ”SunGard”. Den kan sættes op både ud- og indvendig på vinduer i biler, både og bygninger.
Solfilmen, som fås i flere farver, giver vinduerne i bilen et helt nyt og lækkert look. Og i bygninger, hvor den kan reducere varmestrålingen med 78 % samt formindske energi- og CO2-forbruget, er den med til at fremme et bedre arbejds- og indemiljø. Da solfilmen sidder direkte på ruden, virker den 24 timer i døgnet. Er produktet opsat indvendigt, er der ingen vedligeholdelse samt ti års garanti.
Et andet produkt er ”GlassGard”, som er en kvalitetsfolie, der sikrer udsatte vinduer og minimerer risiko for indbrud. Den næsten usynlige sikkerhedsfolie holder sammen på glasset, hvis uheldet skulle være ude. ”Ventureshield” stenslagsfolie, som er en næsten usynlig og helt optisk klar film, bruges til at beskytte mod bl.a. stenslag, hærværk og dagligt slid på f.eks. motorcykler, biler og både - helt uden at skade lakken.
Udover sol- og sikkerhedsfilm forhandles der også specialfolier til tavler, skabe, vægge, whiteboards samt sandblæst folie til markering og afblænding af glas. Også alt nødvendigt værktøj, som bruges i forbindelse med montering af folie og solfilm findes på de virtuelle hylder.
Webshoppen, som leverer varer fra dag til dag, tilbyder service og support fra professionelle montører.
Nærmeste forhandler oplyses på: 70 27 90 27
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Team Essex:
Team Essex i miljøsamarbejde med Michelin
|
Team Essex tager i denne uge hul på teamets største udfordring i denne sæson. Årets udgave af det legendariske 24-timers løb på Le Mans. Og som optakt til løbet, der køres i den kommende weekend, kan det danske sportsvognsteam præsentere en helt ny partner. Det er Michelin, der i forbindelse med den 77. udgave af den franske sportsvognsklassiker er gået i samarbejde med Team Essex.
Team Essex skal i weekenden slå et slag for Michelin Green Challenge, der er titlen på den franske dækproducents seneste tiltag for at bevise, at det rette valg af dæk til personbiler i almindelighed og dæk til motorsport i særdeleshed kan have en positiv effekt på miljøet.
”Et dæk til en racerbil er ikke bare et dæk,” forklarer Casper Elgaard. ”Det skal naturligvis overføre racerbilens hestekræfter til racerbanen, men ved at udvikle dækkene kan man reducere rullemodstanden, så der ikke skal bruges så meget energi til at få racerbilen frem. Og hvis man kan bruge mindre energi i et løb som Le Mans, kan man måske spare det pitstop, der er forskellen mellem en første- eller en andenplads i løbet.”
Aftalen med Michelin indebærer ikke blot, at der sidder Michelin-dæk på Team Essex’ racerbil, når trioen Casper Elgaard, Kristian Poulsen og Emmanuel Collard onsdag aften for første gang ruller ud på den 13,6 km lange Le Mans-bane. Som en konsekvens af aftalen fremstår Team Essex’ Porsche RS Spyder også i en ny grøn og hvid dekoration, der med sikkerhed vil skabe opsigt blandt den kvarte million tilskuere, som følger løbet i Frankrig, og blandt de endnu flere millioner, som vil opleve 24-timers løbet på fjernsynet. Herhjemme og i udlandet.
”Vi er utroligt glade for og stolte over samarbejdet med Michelin,” siger teamejer Peter Halvorsen om aftalen. ”Aftalen mellem Michelin og Team Essex om samarbejdet understreger den anseelse, som teamet har opbygget i international motorsport. Det er virkelig en fjer i hatten for os, for Team Essex kunne virkelig ikke have ønsket sig en bedre samarbejdspartner.”
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Danish Endurance Championship:
Historiens vingesus går over Padborg Park
|
I den første juniweekend køres Historisk Festival på den sønderjyske racerbane.
Der bliver rig lejlighed til at komme en tur ned ad mindernes allé, når Padborg Park i den kommende weekend afholder dette års udgave af Historisk Festival. Over to dage vil racerbanen ved den dansktyske grænse summe af aktivitet med masser af løb og endnu flere racerbiler fra perioden fra anden verdenskrig og frem til vore dage.
Intet mindre end fem forskellige klasser med historiske racerbiler er på programmet, hvor lørdagen er reserveret træninger og tidtagninger, mens det om søndagen gør løs med masser af skærm mod skærm race. De helt klassiske standard- og sportsvogne kører i tre forskellige klasser inddelt i tre aldersperioder henholdsvis op til 1965, fra 1966 til 1971 og fra 1972 til 1976.
I klassen for de ældste biler vender HKH Prins Joachim, Møgeltønder, tilbage til Padborg Park efter et års fravær. Sidste år kom racerprinsens hvedebrødsdage i vejen for deltagelse i 2008-udgaven af Historisk Festival, men nu er han og den hvide Lotus Cortina med startnummer 65 klar til start, og skal man tage hans tidligere resultater på hjemmebanen som rettesnor, vil han komme til at spille en meget afgørende rolle. Ved Historisk Festival i 2007 blev han bedste standardvognskører i 1965-klassen, da han opnåede henholdsvis en fjerde- og en andenplads i de to løb, hvor det faktisk kun var de utroligt lette Lotus Elan- og Ginetta G4-sportsvogne, som kunne køre fra ham.
HKH Prins Joachim er i øvrigt ikke den eneste kører fra det syd- og sønderjyske område, der er til start i klassen for de ældste biler. Traditionen tro stiller Thorkild Stamp, Padborg, og Herluf Jensen, Esbjerg, også op i henholdsvis Porsche 356 og Alfa Romeo Giulia.
I 1966-1971- og 1972-1976-klasserne er bilerne selvklart nyere, men også hurtigere. Ikke blot takket være flere hestekræfter under motorhjelmen, men også som en konsekvens af den generelle udvikling af bilmodellerne, der foregik i denne tiårige periode. I løbene for 1966-1971-klassen er det biler som Alfa Romeo GTA, BMW 2002, Ford Escort, Ford Mustang, NSU TT og Sunbeam Imp, man kan opleve, mens den nyeste klasse domineres af Porsches hurtige 911-modeller, der dog tidligere på Padborg Park er blevet udfordret af Opel Kadett GT/E-køreren Peter Hansen, Varde.
Udover de tre aldersinddelte klasser ved Historisk Festival køres der også løb for historiske formelbiler og de såkaldte youngtimere.
I sidstnævnte klasse er det muligt at deltage med en racerbil, blot den er mindst 15 år gammel. Jævnbyrdigheden sikres her ved at inddele bilerne i tre forskellige klasser afhængig af deres relative vægt/effekt-forhold. I klasse 1 forventes kampen at stå mellem Lars Kristensen, Padborg, og Asger Tylak, Kruså, mens Thomas Nielsen, Broager, i sin BMW 318is fører klasse 2, hvor Anders Tage Jensen, Randerup, har været nærmeste udfordrer.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Team Essex:
Team Essex vinder 1000 km Spa
|
Efter en fantastisk afslutning på årets store 1000 km løb vandt Team Essex løbet i deres Porsche Spyder. Holdet bestående af danskerne Casper Elgaard og Kristian Poulsen samt franske Emmanuel Collard vandt efter seks timers kørsel og 139 omgange løbet med 0,6 sekunders forspring til Team Speedy Racings Lola-Judd, mens Racing Boxs Lola-Judd sluttede yderligere to omgange efter.
Casper Elgaard, som i lørdagens tidtagning satte hurtigste tid og dermed sikrede Team Essex pole position, var også feltets hurtigste mand under løbet, med en omgangs tid på 2.09,1.
Teamejer Peter Halvorsen sagde efter løbet: ”Jeg er stolt af min danske førstekører. Han fik chancen til at tage teten i denne weekend, og han bestod min tillid med et fantastisk løb. Også franske Emmanuel Collard gjorde en stor indsats i den første del af løbet, hvorefter han overlod bilen på en førsteplads til Casper.”
Kristian Poulsen, som er den kører i teamet, der op til løbet havde fået mindst træning i bilen, havde dette løb til at overbevise teamejer Peter Halvorsen om, at han kan klare presset og få den hurtige racerbil sikkert rundt, når det går løs på Le Mans.
Peter Halvorsen udtaler: ”Kristian mangler stadig lidt speed i forhold til Casper og Emmanuel, men jeg er sikker på, at når vi når frem til Le Mans, er Kristian på plads, og med denne trio af kørere tror jeg og teamet på den sejr, vi har søgt de sidste par år.”
Det er anden gang, Team Essex vinder 1000 km Spa. Sidste gang var i 2006, hvor teamet vandt løbet generelt i deres Zytex racer med Casper Elgaard, John Nielsen og japanske Hayanori Shimoda bag rattet.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Morten Alstrup:
Michel Nykjær vandt DTC åbningsløbet
|
Årets første løbsweekend bød på tæt kamp i feltet.
Michel Nykjær, Tappernøje, kom bedst fra start i årets DTC mesterskab, da han vandt Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Men løbet viste også at 2009 tegner til at blive en sæson, hvor mange kørere i forskellige bilmærker har tænkt sig at spille med i kampen om mesterskabet.
Det blev klar allerede i det første af dagens to kvalifikationsheat. Her blev de 5 første placeringer besat af kørere i 4 forskellige bilmærker i tæt dyst. Ganske vist lykkedes det vinderen, Michel Nykjær, at skabe et par sekunders hul ned til sine forfølgere, men her fandt man så James Thompson, England, Henrik Lundgaard, Hedensted, Jason Watt, Herlev og Jan Magnussen, England, i en tæt kamp. De 4 fulgte hinanden som skygger hele heatet og drønede over målstregen skilt af sølle 1,4 sekund fra den første til den sidste.
Toppen af resultatlisten for det andet kvalifikationsheat blev domineret af de samme navne, til trods for at de alle var startet længere nede i feltet. Her var det Henrik Lundgaard, som kørte sig til sejren fra en startposition som nummer 6 og således sikrede sig en startposition i første række til finaleheatet ved siden af Michel Nykjær.
I finalen stak Michel Nykjær straks af sted, mens Henrik Lundgaard – ganske som i dagens første heat - måtte kæmpe en hård kamp med James Thompson om andenpladsen. For anden gang trak englænderen det længste strå og han kunne sætte efter Michel Nykjær, som han dog aldrig helt nåede op til. Imens fik Lundgaard rigeligt at gøre med at holde Jan Magnussen bag sig. De to dystede tæt hele heatet igennem og var aldrig skilt af mere end en billængde, men det lykkedes for Lundgaard at sikre sig den sidste plads på vindepodiet med 4/10 sekund. Michel Nykjær ligger nu i spidsen af mesterskabskampen, men de tre forreste kørere er kun skilt af 8 point, så der er endnu ikke nogen som kan benævnes mesterskabsfavorit. Der følger senere en pressemeddelelse med interviews med en række af de deltagende kørere.
Resultatet af finalen i Danish Touringcar Championship 1. Michel Nykjær Tappernøje Chevrolet Lacetti 13:07,653 2. James Thompson England Honda Accord Euro-R 13:09,115 3. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 13:15,557 4. Jan Magnussen England BMW 320si E90 13:15,998 5. Jason Watt Herlev Seat Leon 13:21,504 6. Jens Møller Ikast Seat Leon 13:24,018 7. John Nielsen Randers BMW 320si E90 13:24,595 8. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 13:25,713 9. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 13:26,182 10. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 13:28,474 Stillingen i DTC-mesterskabet 1. Michel Nykjær Tappernøje Chevrolet Lacetti 55 2. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 50 3. James Thompson England Honda Accord Euro-R 47 4. Jan Magnussen England BMW 320si E90 41 5. Jason Watt Herlev Seat Leon 32 6. Jens Møller Ikast Seat Leon 25 7. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 23 John Nielsen Randers BMW 320si E90 23 9. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 21 Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 21 11. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320si E90 19 12. Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 18 13. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 3 Stillingen i DTC Cuppen 1. Jens Møller Ikast Seat Leon 53 2. Per Poulsen Årup Honda Accord Euro-R 48 3. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 45 4. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320si E90 41 Kasper Jensen Aalborg BMW 320i E46 41 6. Kim Morgan Jensen Vrå BMW 320i E46 10
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
SPORTSCAR EVENT 2009
NYE SPORTSVOGNE I KØ TIL SPORTSCAR EVENT 09
|
Sportscar Event overhaler finanskrisen både uden- og indenom. Til de to arrangementer i år er der foreløbig seks Danmarks-premierer klar til at give ture, hvor overskuddet går til Børnecancerfonden. De 40 topsportsvogne kører i Jylland den 30. maj og på Sjælland den 7. juni.
Aldrig har der været så mange nyheder som i år, når Sportscar Event ruller feltet af sportsvogne ud for at give ture på de to racerbaner, FDM Jyllandsringen nord for Silkeborg og FDM Sjællandsringen lidt uden form Roskilde. Ideen er den samme som de foregående år, nemlig at slippe drengedrømmen fri ved at invitere alle til at få en tur i lækker sportsvogn på en rigtig racerbane. Turene koster fra 300 kr. til 1.500 kr. og overskuddet herfra doneres af kørerne til hjælp til børnene i Børnecancerfonden.
De 40 biler på de to baner, FDM Jyllandsringen den 30. maj og FDM Sjællandsringen ugen efter, den 7. juni, ejes af private, der gi’r den gas for sportsvogns-venner.
”De foregående år er ture til Sportscar Event blevet en mere og mere populær konfirmationsgave”, forklarer Bo Jørgensen, initiativtager til Sportscar Event.
”Men de hurtige omgange i Ferrarier, Porscher og alle de andre skønne sportsvogne er også en oplagt gave til fødselsdage, bryllupper og … - bare det er ”drenge” i alle aldre – og af begge køn! – der skal have en oplevelse, de aldrig glemmer” fortæller Bo Jørgensen.
Nye sportsvogne til Sportscar Event 09
- ARIEL ATOM 3
Engelsk special-sportsvogn – kendes først og fremmest på, at den ikke har noget karrosseri. Ekstrem hurtig, kører som en formel-racerbil.
- BENTLEY CONTINENTAL GT CAB.
W12-motor og 4-hjulstræk samt langt, langt over 500 hk. Nyeste udgave uden tag! Vind i håret med over 300 km/t.
- DE TOMASO PANTERA
Pantera er en af de næsten glemte italienere. Hvor synd, for med italiensk ynde og amerikanske muskler var den lig med effektiv fart og stil.
- FERRARI CALIFORNIA
“Verdens bedste sportsvogne” har flere biljournalister råbt om den nyeste Ferrari. Har netop haft DK-premiere, Sportscar Event bliver dens danske debut på bane.
- MERCEDES McLAREN SLR
Kun få år gammel – allerede et ikon. Mercedes-McLaren er kendt for tre ting: Sin lange front, sine mange muskler og sin astronomiske pris.
- TESLA ROADSTER
Verdens første sportsvogn med el-motor. Amerikansk projekt, der netop nu er ved at slå igennem for alvor. DK-premiere til Sportscar Event 09.
Sportscar Event 2009 – fakta Få en tur I en supersportsvogn – og hjælp kræftramte børn Event I: FDM Jyllandsringen, den 30. maj Event II FDM Sjællandsringen, den 7. juni Entré: 50 kr.(gratis ved køb af gavekort) Ture i bilerne: Fra 300 kr. til 1500 kr. Mere info www.sportscarevent.dk
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Morten Alstrup
I weekenden starter kampen om årets DTC-titel
|
Den nye sæson i Danish Touringcar Championship begynder på FDM Jyllandsringen.
En lang vinterpause får nu endelig sin afslutning. På FDM Jyllandsringen ved Silkeborg bliver årets udgave af Danish Touringcar Championship – den ellevte i rækken – skudt i gang. Her køres den første af i alt syv afdelinger af mesterskabet, hvor Jan Magnussen, England, skal forsøge at forsvare det Danmarksmesterskab, han sikrede sig samme sted syv måneder tidligere. I forhold til sidste år bliver den modstand, Jan Magnussen møder på asfalten måske lidt mindre, når man måler på antal deltagere. Men kvaliteten er i den grad gået i vejret, og det vil ikke være nogen overdrivelse at formode, at det i år bliver sværere at komme i top 10, end det var tilfældet i 2009. Flere af de tidligere topkørere er nemlig vendt tilbage til Danish Touringcar Championship, mens andre af de etablerede stjerner er skiftet til teams og biler, som giver dem forhåbning om nye topresultater.
To tidligere løbsvindere er i år tilbage i folden på fuld tid. Det er John Nielsen, Randers, der atter sætter sig bag rattet af en BMW 320si E90, men det sker alligevel i for ham helt nye omgivelser, da han kører for Team Telesikring Racing, som sidste år vandt flere løb med Tom Pedersen, Christiansfeld, bag rattet. Den anden løbsvinder, der gør comeback, er den tidligere tredobbelte Danmarksmester Casper Elgaard, Århus, som i denne sæson danner team sammen med Jens Møller, Ikast, hvor parret skal køre en Seat Leon magen til den, Michel Nykjær, Næstved, tog titlen med i 2007. Imidlertid får Casper Elgaard en svær start på sæsonen, da han er optaget af et Le Mans Series-løb i Belgien.
En tredje kører, der gør comeback til Danish Touringcar Championship, er Per Poulsen, Årup. Fynboen havde sin sidste fulde sæson i klassen tilbage i 2002, og siden da har han med stor succes huseret i først Yokohama Cuppen og siden Renault Clio Cup, hvor han begge steder er endt som mester. Per Poulsen vender nu tilbage til superligaen, hvor han skal køre en Honda Accord Type-R for Hartmann Honda Racing, og baseret på de tider, han satte under testkørsler sidste weekend, tegner han til at blive en deltager, man skal regne med.
Den regerende mester Jan Magnussen er ikke den eneste af sidste års løbsvindere, som tager en ny sæson i samme bilmodel og hos samme team (selv om hans team nu hedder Ree Sport og i øvrigt atter indsætter Martin Jensen, Albertslund). Jason Watt, Herlev, fortsætter i sin hvide Seat Leon og at dømme ud fra den fantastiske tid, han blev noteret for under en test forleden, tegner han til at få sin bedste sæson længe. Den tidligere VM-treer James Thompson, England, der vandt på både Padborg Park og Sturup Raceway, fortsætter hos Hartmann Honda Racing, men i en bil, der nu er identisk med den, han vandt VM-løbet med sidste år på Imola-banen.
Hos Chevrolet Motorsport Danmark tager Henrik Lundgaard, Hedensted, sin tredje sæson, hvor han skal forsøge at fortsætte den stigende formkurve, som udløste en sølvmedalje sidste år. Men den tidligere rallyeuropamester får det svært også på de indre linier. Hans nye teamkammerat er nemlig Michel Nykjær, som blev DTC-mester i 2007. Sidste efterår havde han sin første start i en Chevrolet, og her lykkedes det ham at generobre FIA’s officielle Euro Cup.
Blandt privatkørerne i DTC Cuppen bliver der et gensyn med bl.a. Michael Carlsen, Vissenbjerg, og Kasper Jensen, Aalborg, der kører henholdsvis Peugeot 407 og BMW 320i E46, men derudover får DTC-løbene også et nyt element i denne sæson.
Det er en såkaldt Invitation Only-klasse, hvor fire kørere fra andre klasser er blevet inviteret til at deltage i Danish Touringcar Championship. Fra Bel-Ray SSC Challenge kommer de to BMW-kørere Jens Ole Mathiesen, Grindsted, og Michael Klostermann, Gørløse, mens duoen John Hansen, Kruså, og Martin Marrill, Stege, stiller op med hver sin Seat Leon Supercopa-racer.
Feltet i Danish Touringcar Championship:
- 4 Tom Pedersen Christiansfeld KP Racing Mercedes C 200
- 5 Jens Ole Mathiesen Grindsted JM Racing BMW M3 E46*
- 6 Jason Watt Herlev Team Bygma Jason Watt Racing Seat Leon
- 8 Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Motorsport Danmark Chevrolet Lacetti
- 9 Michael Carlsen Vissenbjerg Carlsen Motorsport Peugeot 407
- 10 Kasper Jensen Aalborg JM Racing BMW 320i E46
- 11 Jens Møller Ikast Team FDM Motorsport Seat Leon
- 15 James Thompson England Hartmann Honda Racing Honda Accord
- 16 Per Poulsen Årup Hartmann Honda Racing Honda Accord
- 17 Michel Nykjær Næstved Chevrolet Motorsport Danmark Chevrolet Lacetti
- 19 John Hansen Kruså JHI Motorsport Seat Leon Supercopa*
- 20 Martin Marrill Stege Martin Marrill Seat Leon Supercopa*
- 21 Michael Klostermann Gørløse Perfection Racing BMW 325i E46*
- 22 Joachim Stephansen Sønder Omme Team Telesikring Racing BMW 320si E90
- 23 Jan Magnussen England Ree Sport BMW 320si E90
- 25 Casper Elgaard Århus Team FDM Motorsport Seat Leon
- 29 Martin Jensen Albertslund Ree Sport BMW 320si E90
- 33 John Nielsen Randers Team Telesikring Racing BMW 320si E90
* Invitation Only Danish Touringcar Championship:
Kort og nyttigt om Åbningsløbet
Banen FDM Jyllandsringen, Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg. T: 86 85 33 22. 1 omgang = 2,257 km.
Arrangør DTC A/S, c/o FDM Motorsport, Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg. T: 55 31 32 22. dtc@dtcmotorsport.dk. Sportslig arrangør: Aarhus Automobil Sport.
Banerekord – DTC Jan Magnussen, England, BMW 320si E90, 4. maj 2008, 1.10,742 sek. / 117,0 km/t.
Tidligere løbsvindere 1999 Michael Carlsen, Vissenbjerg, Peugeot 306 GTI. 2000 Michael Carlsen, Vissenbjerg, Peugeot 306 GTI. 2001 Michael Carlsen, Vissenbjerg, Peugeot 306 GTI. 2002 Jan Magnussen, England, Peugeot 307 GTI. 2003 Casper Elgaard, Århus, BMW 320i E46. 2004 Michel Nykjær, Tappernøje, Seat Toledo. 2005 Jan Magnussen, England, Toyota Corolla T-Sport. 2006 Jan Magnussen, England, BMW 320si E90. 2007 Casper Elgaard, Århus, BMW 320si E90. 2008 Jan Magnussen, England, BMW 320si E90.
Resultater kan findes på internettet på www.raceresult.dk, hvor der også vil være live tidtagning i løbet af weekenden.
Åbningstider – depotet
Fredag den 8. maj 2009 kl. 10.00-24.00 Lørdag den 9. maj 2009 kl. 7.00-19.00 Søndag den 10. maj 2009 kl. 7.00-19.00
Åbningstider – publikum
Lørdag den 9. maj 2009 kl. 10.00-19.00 Søndag den 10. maj 2009 kl. 9.30-19.00
Tidsplan lørdag den 9. maj 2009 (med forbehold for ændringer) 09:05 Peugeot Spider Cup Træning 09:30 Formel Ford Træning 10:00 Super Challenge Tidtagning 1 10:25 1600 Challenge / Suzuki Swift Cup Træning 10:50 Danish Touringcar Championship Træning 11:20 Fleggaard Clio Cup Træning 11:45 Advan Cup Træning 12:10 Bel-Ray SSC Challenge Tidtagning 1 12:30 Pause 13:05 Super Challenge Tidtagning 2 13:30 Peugeot Spider Cup Tidtagning 13:55 Danish Touringcar Championship Træning 14:25 Formel Ford Tidtagning 14:50 Bel-Ray SSC Challenge Tidtagning 2 15:15 1600 Challenge / Suzuki Swift Cup Tidtagning 15:40 Fleggaard Clio Cup Tidtagning 16:05 Danish Touringcar Championship Tidtagning 16:35 Advan Cup Tidtagning 17:00 1600 Challenge / Suzuki Swift Cup Løb 1 17:25 Peugeot Spider Cup Løb 1
Tidsplan lørdag den 10. maj 2009 (med forbehold for ændringer) 10:05 Super Challenge Løb 1 10:35 Danish Touringcar Championship Warm up 10:55 1600 Challenge / Suzuki Swift Cup Løb 2 11:15 Bel-Ray SSC Challenge Løb 1 11:40 Formel Ford Løb 1 12:05 Fleggaard Clio Cup Løb 1 12:30 Danish Touringcar Championship Kval.heat 1 13:00 Advan Cup Løb 1 13:25 Peugeot Spider Cup Løb 2 13:50 Formel Ford Løb 2 14:20 Super Challenge Løb 2 14:50 Bel-Ray SSC Challenge Løb 2 15:15 Fleggaard Clio Cup Løb 2 15:40 Danish Touringcar Championship Gridshow 16:05 Danish Touringcar Championship Kval.heat 2 16:35 Advan Cup Løb 2 16:55 Danish Touringcar Championship Finale
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Morten Alstrup
David Falch gjorde rent bord i Advan Cup-comeback
|
Den tidligere DTC-kører vandt premieren for de serienære standardvogne.
Klassen for de gadebaserede standardvogne, Advan Cup, tog søndag hul på sæsonen. På FDM Jyllandsringen blev årets første afdeling kørt, og det blev en søndag, der i den grad blev præget af en kører. David Falch, Roskilde, kom, så og sejrede nemlig i sin comebackweekend.
Sjællænderen var sidst med i klassen i 2004, hvor han sikrede sig sin anden bronzemedalje i træk. Siden har han kørt Danish Touringcar Championship og Peugeot Spider Cup, men i år gælder det så et nyt mesterskabsforsøg i Advan Cuppen. Og man må sige, at David Falch kom godt fra start. Han satte hurtigste tid i tidtagningen, havde en halvsløj start på første løb, men kørte sig tilbage i front og vandt, inden han i andet heat kørte sig fra sjette- til førstepladsen.
”Det var dejligt. Det var nemmere, end jeg lige havde regnet med,” smilede David Falch, efter at han havde modtaget sine to pokaler. ”Det har været en hektisk weekend. Første gang jeg overhovedet har været ude at køre i en racerbil i år, var til tidtagningen. Vi havde nemlig hele tiden troet på, at vi ville få vores nye Peugeot 308 færdig, men der mangler stadig at komme dele hjem fra Frankrig til den. Så købte min sponsor OJ Maskinudlejning denne her Peugeot 307, som jeg kender godt, for det er en af de gamle biler, som jeg selv har været med til at bygge op, så vi vidste, hvordan den skulle stå. Det gik fint. Det var dejligt.”
Det var klassens drevne kørere, som dominerede topstriden i klassen for de serienære standardvogne. De tidligere medaljetagere i klassen, Niels Ole Andersen, Jelling, Kim Lund, Silkeborg, og Bruno Rasmussen, Tyskland, var alle en tur forbi podiet efter et af de to løb, men der var også en helt ny pokalmodtager.
Det var Peter Obel, Kalundborg. For to år siden kom han ind i klassen som sponsor for en kører. Siden valgte han selv at sætte sig bag rattet, og efter en 2008-sæson tilbragt midt i feltet har han gjort alvorlige fremskridt ved starten på den nye sæson. I det første løb kørte han således en andenplads hjem, selv om han blev presset hårdt af veteranen Niels Ole Andersen, mens han i det andet løb sikrede sig en fjerdeplads, så han nu indtager den sammenlagte andenplads i tabellen.
Flere kørere brugte dagen på at køre sig op gennem rækkerne. Bruno Rasmussen kom således til sidst på podiet i andet heat efter at være blevet skubbet af banen i første heat, mens Ole Luton, Støvring, sluttede dagen med en femteplads. Men han var startet søndagen med at sætte sin Ford Focus i autoværnet.
”Jeg er ked af at sige det, men det var nok en kørerfejl,” smilede Ole Luton bagefter.
”Det er vist noget med, at når bilen smutter, så gælder det bare om at give gas i stedet for at slippe. Bilen kom ind over græsset og så tænkte jeg, at jeg nok godt kunne holde den, når den kom ud på asfalten, men så meget bid var der ikke.
Resultat af heat 1:
1. David Falch Roskilde Peugeot 307 14:33,252 2. Peter Obel Kalundborg Peugeot 307 14:38,567 3. Niels Ole Andersen Jelling Peugeot 307 14:38,977
Resultat af heat 2:
1. David Falch Roskilde Peugeot 307 15:05,677 2. Kim Lund Silkeborg Peugeot 307 15:13,644 3. Bruno Rasmussen Tyskland Peugeot 307 15:15,383
Stillingen i Advan Cup:
1. David Falch Roskilde Peugeot 307 43 2. Peter Obel Kalundborg Peugeot 307 32 3. Kim Lund Silkeborg Peugeot 307 30 4. Bruno Rasmussen Tyskland Peugeot 307 21 5. Steffen Larsen Ishøj Peugeot 307 19 Ole Luton Støvring Ford Focus 19 7. Niels Ole Andersen Jelling Peugeot 307 15 Peter Olsen Havdrup Peugeot 307 15 9. Jesper Gregersen Kolding Peugeot 307 13 Kim Holmgaard Aalborg SØ Chevrolet Lacetti 13 Anders Majgaard Søborg Peugeot 308 13 12. Anders Christensen Egå Peugeot 307 11 13. Carsten Rasmussen Egtved Peugeot 307 9 14. Michael R. Jensen Roskilde Peugeot 307 8 15. Peter Juhl Jensen Hejnsvig BMW 320i E90 4
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Christoffer Nygaard:
Første Europamesterskabsløb for Christoffer Nygaard
|
Den unge danske racerkører deltager i weekenden i første afdeling af Europamesterskabet for sportvogne på Silverstone.
Efter debuten i den tyske ADAC GT Master-serie i påsken gælder det i den kommende weekend en ny og større udfordring for Christoffer Nygaard. Den unge racerkører fra Lyngby skal nemlig køre på den britiske Formel 1-bane Silverstone, hvor han i weekenden deltager i første afdeling af Europamesterskabet for GT3-sportsvogne.
”Jeg har aldrig været på Silverstone før, men man kender den jo som en hurtig bane fra Formel 1, og jeg tror, at vi har en god bil til det,” siger Christoffer Nygaard, som kører i en Ford GT fra Fischer Racing.
”Powermæssigt ser det ud som om, at vi i de første ADAC GT Master-løb på Oschersleben manglede lidt til Corvetterne, men vi har en god balance i bilen, så jeg tror helt sikkert, at vi kan være med. Hurtigere baner gør mig ikke noget. På Paul Ricard var der et 90 graders sving, som jeg tog med 200 km/t, og det var virkelig en oplevelse, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Silverstone.”
I forhold til sæsonåbningen i ADAC GT Master er det ikke kun racerbanen, som bliver anderledes for Christoffer Nygaard ved weekendens løb. Ford GT-modellen er af det internationale motorsportsforbund FIA også blevet pålagt 30 kilo ekstra vægt.
”Den vægt, vi kommer til at køre med, er faktisk den samme vægt, som vi kørte med ved løbet på Oschersleben, så det tror jeg ikke bliver noget problem. Til gengæld får vi nogle blødere dæk, som er anderledes end dem, vi kørte med i GT Master, og dem glæder jeg mig virkelig til at prøve,” siger Christoffer Nygaard.
En anden væsentlig ændring for Christoffer Nygaard er, at han skal køre sammen med en ny makker. Deltagerne i FIA GT3 European Championship bliver nemlig inddelt i tre kategorier – guld, sølv og bronze – efter deres erfaring, og her siger reglerne, at en kører i guldkategorien kun må danne par med en kører i bronzekategorien, mens en sølv-kører må køre sammen med enten en sølv- eller bronze-kører.
”Min makker fra GT Master, Walter Lechner jr., er indplaceret i guldkategorien, og jeg er selv i sølvkategorien, så vi må ikke køre sammen på Silverstone,” forklarer Christoffer Nygaard. ”I stedet skal jeg køre sammen med Florian Gruber, som jeg har kørt sammen med i Seat Cuppen, som han vandt i 2006. Florian er kategoriseret i sølvkategorien, og han var med i Paul Ricard. Han kender teamet, og vi kender hinanden. Det bliver selvfølgelig nyt, men jeg tror nok, at det kommer til at skulle gå.”
Programmet for weekenden på Silverstone består af to træninger fredag, en tidtagning og det første timelange løb lørdag og det andet og sidste timelange løb søndag.
”Jeg glæder mig super meget til weekenden. Der kommer flere biler end i GT Master-løbene, og deltagerne bliver også lidt skrappere,” siger Christoffer Nygaard, som ikke tør spå om resultatet. ”Selv om det hele kører lidt på den samme måde som GT Master, er der altså for mange ubekendte.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Morten Alstrup - Danish Endurance Championship:
Årets danske Mini Le Mans-serie åbner med ny bane
|
Den første lørdag i maj køres den første afdeling af Danish Endurance Championship på FDM Jyllandsringen,
Foråret er kommet til Danmark. I godt en måned har de lyse timer oversteget antal af mørke. Træerne springer ud og blomsterne pibler frem fra jorden. Endnu mangler man et af den civiliserede verdens forårstegn, men det kommer den første lørdag i maj. Den dag lyder startskuddet for alvor til årets sæson på de danske asfaltbaner. Og der bliver lagt stærkt ud, for det er nemlig første afdeling af Danish Endurance Championship – den danske Mini Le Mans-serie – som åbner ballet.
Det sker den 2. maj på FDM Jyllandsringen, og det bliver en helt ny oplevelse for størstedelen af deltagerne i langdistanceløbene, som har en varighed af mellem tre og fire timer. Siden Danish Endurance Championship så dagens lys som et decideret mesterskab i foråret 2006, har den specielle motorsportsdisciplin afviklet sine løb på dels Padborg Park, dels Ring Djursland. Men i denne sæson er FDM Jyllandsringen ved Silkeborg også kommet med i folden.
Langdistanceløb på den midtjyske højderyg er dog ikke et nyt fænomen. Allerede i 1966 blev det første Mini Le Mans kørt på FDM Jyllandsringen, og gennem det meste af halvfemserne blev banens racersæson afsluttet med et langdistanceløb. Men når deltagerne i Danish Endurance Championship den 2. maj ruller ud på asfalten, er der tale om en helt ny udfordring. Det er nemlig første gang, at der skal køres langdistanceløb på den godt 2,3 km lange bane, som siden 2003 har været anvendt til løb for DTC, Formel Ford, Advan Cup og en række andre klasser.
Udvidelsen af løbskalenderen med endnu en bane har betydet en ny udfordring for de faste deltagere i Danish Endurance Championship. Løbsserien har naturligvis deltagelse af topnavne som eksempelvis Kurt Thiim og andre kørere, som har opnået topresultater i en række af motorsportens højeste klasser, men Danish Endurance Championship har også formået at skabe sin helt egen gruppe af deltagere. For med løb, der varer mellem tre og timer, er det ikke nødvendigt, at man vinder hver eneste bremseduel eller får overhalet den forankørende konkurrent indenfor de næste tre sving.
En stor del af de faste deltagere i Danish Endurance Championship har således deres første motorløb overhovedet til gode på FDM Jyllandsringen. Men mange af dem har derfor forberedt sig ekstra godt. I de seneste par uger er der blevet gennemført adskillige testkørsler på racerbanen ved Resenbro, hvor bl.a. DTC-kørere har fungeret som instruktører for langdistancekørerne, så de har kunnet få baneforløbet ind på rygraden. Men på en række afgørende punkter kan stjernekørerne ikke lære dem noget. I løbene i Danish Endurance Championship er der nemlig indlagt to obligatoriske pitstop, hvor der skal tankes benzin og skiftes chauffør…
Netop den disciplin er langdistancekørerne og deres mekanikere eksperter i, og det får de brug for den 2. maj. Her begynder dagen med to tidtagninger over hver 40 minutter, inden det 25 bils store felt bliver sendt af sted til mere end tre-og-en-halv times motorløb kvart over tre. Udover sæsonpremieren for Danish Endurance Championship tæller første løbsweekend på FDM Jyllandsringen også de første mesterskabsløb for Ferrari Scandinavia Challenge og Advan Cup, ligesom de skrappe DTC-kørere tester inden sæsonstarten en uge senere.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Dansk Rally Forening
Norsk sejr i Designa Rally GP i Kongensbro
|
”Det er dejligt at være norsk i dag.” Sådan brølede Pål Try, Norge, ud over forsamlingen, da han havde fået laurbærkransen om halsen som det synlige bevis på, at han havde vundet den syvende udgave af Designa Rally GP. Den norske rallykører er blevet fast deltager i løbet, der traditionen tro blev afholdt langfredag i Munck Asfalts store grusgrav i Kongensbro, men det er første gang, at han nået helt til tops.
”Sidste år var konkurrencen hårdere, for der tabte jeg jo,” reflekterer Pål Try om styrkeforholdet i den seneste udgave af Designa Rally GP. ”I år stillede jeg op med en anden bil end sidste år, så jeg tror, at det var derfor, at jeg klarede at få de ekstra sekunder i finalen. Jeg tror ikke, at jeg havde klaret det med den bil, jeg havde i fjor. Det er utroligt artigt at konkurrere her i Danmark, og vi er flere, der normalt kører 2-3 løb i Danmark i år, og det vil vi bestemt fortsætte med…”
Pål Try satte hurtigste tid i to af de tre heats i den indledende konkurrence. Kun i det sidste blev han slået af Christian Jensen, Ans, der da også skulle vise sig at blive hans hårdeste konkurrent, da det sidst på eftermiddagen gik løs med Designa Rally GP Special-konkurrencen, hvor kørerne med de 32 hurtigste tider skulle ud i en knock-out konkurrence om de to pladser i den ultimative finale. Her lykkedes det Pål Try og netop Christian Jensen at klare sig igennem til finalen, hvor styrkeforholdet svingede frem og tilbage mellem dem. Men midtvejs igennem løbet fik Christian Jensen gearkasseproblemer, og dermed kunne Pål Try vinde med godt tre sekunders margen.
Problemer var der denne gang adskillige kørere, som havde ved Designa Rally GP. Ib Kragh, Juelsminde, lagde stærkt ud med næstbedste tid i første heat og sluttede de tre indledende heats som nummer fire, men måtte opgive at stille til start i finalen grundet en teknisk defekt. Værre gik det dog for Max Christensen, Svenstrup. Kun første heat fik han gennemført.
”Vi ramte en betonklods. Det er første gang i mit liv, at jeg har gjort det, og sådan en slår altså hårdt,” siger den regerende Danmarksmester i den firhjulstrukne klasse. ”Der sidder tre styrearme i hjulophænget, og den ene var knækket. Vi havde de to andre med i reserve, men den, der var knækket, havde vi ikke med. Så måtte vi nøjes med et heat…”
Mens det blot var en enkelt reservedel, Max Christensen manglede, stod en af de uheldige lokale kørere pludselig med et større problem. For Michael Broberg Sørensen, Gjern, var det tæt på at være slut, inden løbet overhovedet var startet.
”Min dag begyndte med, at vi skulle køre prøven igennem, og så nåede vi kun at køre 300 meter, inden en trækaksel brækkede,” forklarer Michael Broberg Sørensen. ”Så skulle der ske noget drastisk, men vi fik heldigvis lov til at stille op i min lillebrors bil. Jeg skulle lige lære bilen at kende igen – jeg har kørt i den i gamle dage – og vi fik en dårlig tid i første heat. I det andet heat kappede vi tolv sekunder af, og tredje heat gik rigtig godt. Vi skulle så køre i GP Special-konkurrencen, og bilen blev holdt i gang, og det gik rigtigt godt, men så knækkede der en trækaksel igen. Det er lidt trælst, men sådan er gamet…”
Resultatet af Designa Rally GP Special-konkurrencen:
1. Pål Try Norge Ford Focus WRC 2. Christian Jensen Ans Peugeot 207 Super 2000
Klassevindere i den ordinære konkurrence (kvalifikationsheats):
Historiske rallybiler Kurt Mejer Horsens Volvo 142 Gruppe N & E 0-2000 cm3 Tom Lund Kristiansand Renault Clio Gruppe A, H & DK 0-1400 cm3 Anders Rasmussen Slagelse Peugeot 106 Kit Car Gruppe A, H & DK 1401-1600 cm3 Steen Kurtzmann Jensen Grenå Peugeot 206 Super 1600 Gruppe A, H & DK 1601-2000 cm3 Kenneth Petersen Svinninge BMW 320 Compact Gruppe E, H, N, A & DK over 2000 cm3 Super 2000, 4WD Pål Try Norge Ford Focus WRC
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Peugeot Sport Dealer Team Danmark
Sekunder fra sæsonens første rallysejr
|
Peugeot Sport Dealer Team Danmark sekunder fra sæsonens første rallysejr.
Blot få dage efter premiereløbet i Danmarksmesterskabet i rally stillede Peugeot Sport Dealer Team Danmark langfredag op til sin anden konkurrence i år. Og her endte man faktisk ganske få sekunder fra sæsonens første sejr. Rent faktisk kunne fredagens løb – Designa Rally GP i Kongensbro – godt have endt med et direkte opgør mellem teamets to kørere, Karl-Åge Jensen fra Viborg, og Christian Jensen fra Ans.
Duoen fra Peugeot Sport Dealer Team Danmark endte dog med at besætte de to sidste pladser på podiet efter norske Pål Try, der vandt løbet, som både Karl-Åge Jensen og Christian Jensen tidligere har sejret i. Og sidstnævnte var tæt på at tage sin tredje sejr, da han endte som Pål Trys modstander i finalen.
”På den første omgang af finalen indhentede jeg nordmanden, men på den anden omgang blev der så igen problemer med mit gearskifte, og bilen begyndte at sætte ud,” siger Christian Jensen, som blev slået med tre sekunder. ”Jeg ville gerne have vundet. Jeg var sat op til det, men jeg havde ikke regnet med, at jeg ville komme så langt op. Det havde jeg ikke, så jeg er glad nok for resultatet.”
I de tre første heats, som indledte konkurrencen i grusgraven tæt på Christian Jensens bopæl i Ans, gik det hurtigt fremad for den lokale kører. Første heat sluttede han med fjerdebedste tid, godt ni sekunder efter den senere vinder. I andet heat kappede han ti sekunder af sin tid, og da tredje heat var overstået, var der blevet barberet yderligere otte sekunder af heattiden. Det blev dagens bedste tid.
”Jeg kan mærke, at jo mere man får bilen ind under huden, jo bedre bliver den,” forklarer Christian Jensen, der dog havde et drilsk gearskifte. ”Nu skal jeg ikke stå og skyde skylden på bilen, for den kører helt suverænt, men jeg har haft mange problemer med gearskiftet. Jeg fik i dag lejlighed til at sammenligne ved at køre i Karl-Åges bil og så måtte jeg konstatere, at der er noget galt. I det allersidste heat var det helt galt, og det var ærligt.”
Sidste år var det Karl-Åge Jensen, som vandt Designa Rally GP, men i år måtte han tage sig til takke med en tredjeplads i den ordinære konkurrence. Alligevel var han tilfreds.
”Det har været et rigtigt godt løb,” siger den syvdobbelte Danmarksmester. ”Vi har fået kørt mere i bilen og lært den mere at kende, så det er helt fantastisk. Jeg bliver mere og mere glad for denne her bil. Den kører suverænt godt, og der er selvfølgelig også mere at hente i den, men jeg synes, at vi er kommet langt.”
Karl-Åge Jensen kvalificerede sig også til start i semifinalen, men det stod snart klart, at finalen højst kunne få deltagelse af en af bilerne fra Peugeot Sport Dealer Team Danmark.
”I semifinalen var vi så uheldige at komme til at køre i den samme semifinale, og så skulle der gives gas,” forklarer Karl-Åge Jensen. ”Jeg var ved at hente den BMW, som lå foran mig, og så fokuserede jeg måske for meget på det, for først driftede bilen den ene vej og så den anden vej, og der kom jeg ud af rytmen, og det kostede 2-3 sekunder med det samme, og så er løbet kørt. Det var selvfølgelig en fejl, men den ene af os skulle tabe. Lidt ærgerligt, at vi ikke kom i hver sin semifinale, så vi kunne være kommet i finalen sammen. Det tror jeg nemlig, at jeg kunne have vundet…”
Næste udfordring for Peugeot Sport Dealer Team Danmark bliver anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, som køres i begyndelsen af juni i Randers.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Peugeot Sport Dealer Team Danmark
Klar til udfordring
|
Peugeot Sport Dealer Team Danmark er klar til ny udfordring i påsken på rallyhjemmebane.
Kørerne fra Peugeot Sport Dealer Team Danmark får knapt tid til at hvile ud ovenpå forgangne weekends DM-premiere i Nordtyskland, inden de skal i aktion igen. Allerede langfredag sætter Karl-Åge Jensen og Christian Jensen sig bag rattet af deres potente Peugeot 207 Super 2000 og trykker speederen i en bund ved Designa Rally GP ved Kongensbro.
Der er nærmest tale om hjemmebane for de to rallykørere. Christian Jensen bor i nabobyen Ans, mens hans teamkammerat stammer fra Viborg. Og det er en hjemmebane, som også ligger til dem. Karl-Åge Jensen vandt således sidste års udgave, mens Christian Jensen har to sejre fra tidligere sæsoner på sit CV.
”Jeg tror, at det bliver et godt løb, for bilen ligger godt til den bane, vi skal køre på,” siger Christian Jensen.
I modsætning til det netop overståede Wikinger Rally, der bestod af en række forskellige hastighedsprøver med varierende længde og underlag, er løbet langfredag en meget kompakt sag. Det består af en hastighedsprøve med både stigninger og fald, sving og lige stræk, hvor der kan gives gas. Flere gange i løbet af dagen skal hastighedsprøven gennemkøres, inden man slutter af med en challenge-konkurrence, hvor deltagerne dyster to og to om at nå frem til den afgørende finale.
”Det bliver skægt,” slår Karl-Åge Jensen fast. ”Det er perfekt, at vi efter at have kørt DM-rallyet har fået nogle dage, hvor vi kan sunde os over tingene og reflektere over indtrykkene fra det første løb i Peugeoten, hvorefter vi så kan kaste os over en hurtig prøve, som passer godt til sådan en bil.”
Det bliver nogle af de samme mandskaber, duoen fra Peugeot Sport Dealer Team Danmark kommer til at møde, som de også dystede med i Wikinger Rally.
”Jeg tror, at Ib Kragh og Max Christensen bliver de værste konkurrenter … og så naturligvis Karl-Åge,” siger Christian Jensen. ”Der kommer også en nordmand i en WRC-bil, som plejer at være farlig, og så er der også de små kit-car biler, som også vil være hurtige på banen. Jeg håber da på, at vi kan komme i top tre. Men det er svært at sige. Det kan blive hvem som helst, som kan vinde.”
”Det bliver drønhårdt,” tilføjer Karl-Åge Jensen, der har sejren fra sidste år at forsvare. ”Jeg ved ikke, om jeg kan gentage den, for sådan noget som held og uheld spiller også ind. Men vi vil da prøve at gå efter at komme til tops.”
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Dansk Rally Forening
Masser af nye rallybiler i årets Designa Rally GP
|
Langfredag afholdes den syvende udgave af Designa Rally GP i Munck Asfalts store grusgrav i Kongensbro mellem Viborg og Århus. Det bliver ikke blot årets første styrkeprøve på dansk grund for en række af landets førende rallykørere. Det bliver også første mulighed for herhjemme at opleve en lang række af sæsonens nye rallybiler i direkte konkurrence.
Danmarksmesteren Max Christensen, Svenstrup, kommer således til start med sin splinternye Subaru Impreza WRX STi, som han i sidste weekend kørte til et topresultat i det tyske Wikinger Rally. Peugeot Sport Dealer Team Danmark deltager med sine to Peugeot 207 Super 2000-biler, der i år skal køres af de to tidligere vindere af Designa Rally GP, Karl-Åge Jensen, Bjerringbro, og Christian Jensen, Ans. Også den tidligere Danmarksmester, Ib Kragh, Juelsminde, kan præsentere nyt udstyr i form af en Fiat Punto Super 2000.
”Jeg tror, at løbet bliver meget åbent i år, fordi der er mange, som dukker op i nye biler,” siger Ib Kragh, der har brugt de sidste par måneder til at få sin nye rallybil gjort klar til sæsonen. En opgave, der ikke har været helt uden problemer. ”Den allerførste test med bilen kostede en motor, så der har været pres på op til det første DM-løb for at blive klar. Jeg havde håbet at være mellem de fem bedste danskere, men ikke turdet tro på, at det skulle gå så godt.”
Ib Kragh er kendt som lidt af en specialist, når det kommer til den type løb, som Designa Rally GP er. Utallige er de rallysprints, han har vundet gennem karrieren, men lige præcis i Kongensbro er han endnu ikke kommet helt til tops.
”Jeg plejer at være rimelig god på sådan en type prøve, og jeg vil gøre mit til, at de andre får kamp til stregen. Christian og Karl-Åge har også fået fart i deres biler. Vi kan allerede matche Max nu, så det ser ud til at tegne godt,” siger Ib Kragh, der sidste år nåede frem til semifinalen i den afgørende Designa Rally GP Challenge, hvor dagens 32 hurtigste kørere mødes i en knockout-konkurrence.
”Sidste år fulgte jeg med i Clioen i Kongensbro, og det satser jeg også på at kunne gøre i år,” vurderer han. ”Men det er stadig nyt for mig at køre i Puntoen. Jeg sidder længere tilbage og længere nede i bilen, end hvad jeg har været vant til med mine andre rallybiler, så jeg ved ikke helt, hvor jeg har bilen henne, og i Kongensbro er man bare nødt til at køre tæt på alting, for det er de små marginaler, det drejer sig om. Så er det også et spørgsmål om, hvem man kommer til at møde i elimineringsheatene på vej mod finalen. Møder man f.eks. norske Pål Try, bliver det svært, for hans WRC-bil kan bare så meget. Men jeg tror også, at Christian Jensen vil gøre alt for at vinde på hjemmebane. Men jeg vil nu prøve at gøre livet surt for dem alle sammen…”
Aktiviteter i Munck Asfalts grusgrav begynder klokken 10.30, hvor deltagerne præsenteres på banen, og en halv times senere går det så ellers løs med de tre indledende heats i den ordinære konkurrence. Her er det stopuret, de 57 kørere i første omgang skal kæmpe imod, og det skal de gøre så godt, at de sikrer sig adgang til den afgørende Designa Rally GP Challenge, hvor de 32 hurtigste mandskaber klokken 14.45 tager hul på en elimineringskonkurrence, som skal finde frem til de to finaledeltagere, der til sidst skal kæmpe om sejren. Inden denne elimineringskonkurrence skydes i gang vil David ’Ortega’ Olesen, Fredericia, også give opvisning i drifting med sin Nissan 180 SX.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Dansk Rally Forening
Lokal rallykører vil genvinde Challenge-sejr med ny bil
|
Påskens store tradition indenfor bilsporten hedder Designa Rally GP. I Munck Asfalts store grusgrav mellem Århus og Viborg mødes størstedelen af den danske rallyelite langfredag til den første direkte styreprøve på dansk asfalt – og grus for den sags skyld.
Mestermødet, der blander topkørerne fra Danmarksmesterskabet i rally med eksperter indenfor rallysprint og en række udenlandske kort, finder i år sted for syvende gang, og det har gennem sin korte levetid opbygget adskillige traditioner.
En af dem er den afsluttende Challenge-konkurrence. Her mødes de 32 rallykørere fra de indledende heats i den ordinære konkurrence til et slag af dimensioner. For hvor man normalt i rallysporten – hvad enten vi taler om et stort DM-løb eller et kompakt rallysprint – kæmper alene mod uret, bliver der her tale om en mand-mod-mand kamp. Challenge-konkurrencen indledes med 16 sekstendedelsfinaler, hvor kørerne to og to skal kæmpe for at gå videre. Sådan fortsættes der, indtil man er nået frem til de to deltagere, der skal kæmpe om sejren i finalen.
Og her er vi fremme ved endnu en tradition ved Designa Rally GP. To af de fem udgaver er blevet vundet af den lokale kører Christian Jensen, Ans, og han satser da også på at gentage præstationen den 10. april.
”Det er det, jeg kører efter,” siger midtjyden, der dog ikke tror, at det bliver helt så let. ”Der kommer atter en udlænding i en WRC-bil (rallybil bygget op med henblik på deltagelse i VM-serien, red.), og den burde have en fordel, men jeg håber, at jeg kan være med i toppen. Så skal jeg være ærlig, tror jeg mere på et top tre-resultat end endnu en sejr.”
For Christian Jensen er det ikke kun modstanden fra udlandet og den danske elite, som vil give ham udfordringer langfredag. I de seneste fire udgaver af Designa Rally GP har han stillet til start i Subaru-modeller, der trods turboladere har hørt hjemme i gruppe N, hvor kun et minimum af tuning er tilladt. Men denne gang får han sin konkurrencedebut på dansk grund i en Peugeot 207 Super 2000.
”Det er den diametrale modsætning. Det er en rigtig racerbil,” beskriver Christian Jensen sit våben til dette års løb. ”Men der skal arbejdes mere med den. Jeg troede faktisk, at den var rimelig nem at hoppe ind i, men det kommer desværre til at tage lidt tid. Den styrer og bremser anderledes, men det er positivt. Den mangler turboen, så det kniber med træk ud af svingene.”
Alligevel er den tidligere dobbelte vinder af Designa Rally GP optimistisk.
”Det er en rigtig hurtig bil, og vægtfordelingen er helt suveræn, så når man får lært at bruge bilen, kan den bremse bedre, og man kan bedre bruge bilen. Nu har jeg kørt turbobiler i 4-5 år, så man skal være mere aggressiv med gassen. Der er også en del sving på banen i Kongensbro, men jeg håber, at jeg kan kompensere ved at bremse lidt senere,” lyder det optimistisk fra Christian Jensen.
Tidligere vinder af Designa Rally GP Challenge:
2003 – (challenge-konkurrencen ikke afholdt) 2004 Christian Jensen Ans Subaru Impreza WRX 2005 Christian Jensen Ans Subaru Impreza WRX 2006 Tage Meldgaard Holstebro Mitsubishi Lancer Evo VI 2007 Brian Madsen Slagelse Peugeot 106 2008 Karl-Åge Jensen Bjerringbro Subaru Impreza WRX
Uddrag af tidsplanen
11:00 Kvalifikation til Designa Rally GP Challenge 1. indledende heat 2. indledende heat 3. indledende heat
14:45 Designa Rally GP Challenge Sekstendedelsfinaler Ottendedelsfinaler Kvartfinaler Semifinaler Kamp om tredje og fjerdepladsen Finale
16:30 Præmieoverrækkelse i Designa Køkken Rally GP
Sted: Designa Køkken Rally Grand Prix finder sted på Munck Asfalt A/S'' arealer ved Kongensbro mellem Ans og Fårvang på adressen Munck Asfalt A/S, Bøgedal 25, Kongensbro, 8643 Ans By.
Dato: Langfredag den 10. april 2009.
Kørselsanvisning: Fra Viborg Kør ad hovedvej 26 mod Århus. Kort efter Ans drejes til højre ad Bøgedal. Rally Grand Prix-området er ved Munck-skiltene.
Fra Århus Kør ad hovedvej 26 mod Viborg. Kort efter Fårvang ved Kongensbro drejes til venstre, og umiddelbart herefter køres til højre ad Bøgedal. Rally Grand Prix-området er ved Munck-skiltene.
Fra Randers Kør ad hovedvej 16/21 mod Hammel. I Houlbjerg drejes til højre mod Kongensbro og køres ad hovedvej 46. Ved mødet med hovedvej 26 drejes til højre, og ved Kongensbro drejes til venstre, og umiddelbart herefter køres til højre ad Bøgedal. Rally Grand Prix-området er ved Munck-skiltene.
Website: www.rallyshow.dk.
Klasser: Historiske rallybiler Gruppe N & E 0-2000 cm3 Gruppe A, H og DK 0-1400 cm3 Gruppe A, H og DK 1401-1600 cm3 Gruppe A, H og DK 1601-2000 cm3 Gruppe E, H, N, A og DK over 2000 cm3 samt Super 2000, WRC og gammel gruppe A 4WD
Tidsplan: Fredag den 10. april 2009 08:30 Området åbnes for publikum. 09:30 Tilmelding til Prøv Rally åbner. 11:00 Kvalifikation til Designa Rally GP Challenge 1. indledende heat 2. indledende heat 3. indledende heat
13:45 Drifting
14:45 Designa Rally GP Challenge Sekstendedelsfinaler Ottendedelsfinaler Kvartfinaler Semifinaler Kamp om tredje og fjerdepladsen Finale
16:30 Præmieoverrækkelse i Designa Køkken Rally GP
Sportslig arranger: Kjellerup og Omegns Motorklub, Randers Auto Sport, Dansk Rally Forening.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Team Essex
Team Essex til Le Mans i 2009
|
Team Essex vender tilbage til Le Mans i 2009. Efter at have vundet 3 DTC-mesterskaber, teammesterskaber og placeret holder på andenpladsen i Le Mans løbet sidste år samt på andenpladsen i Le Mans Serien, vender Team Essex nu tilbage til de europæiske baner med en sejr i Le Mans som målet.
Årsagen til, at Team Essex vender tilbage til international motorsport efter et halvt års pause, skal findes i, at det på grund af finanskrisen ikke er lykkes at sælge teamets Porsche RS Spider. Samtidig har Porsche-fabrikken henvendt sig til Team Essex med et for danske teams vedkommende uhørt stort tilbud for at vinde LMP2-klassen sammen, og dette sammenholdt med støtte fra danske sponserer og ikke mindst et fantastisk tilbud fra Poulsen Motorsport og deres samarbejdspartner fik teamejer Peter Halvorsen til at indlede en konstruktiv dialog med Porsche Motorsport. Resultatet er blevet, at Team Essex for 2009 har indgået en aftale med Porsche Motorsport vedrørende Le Mans.
Denne aftale medfører en økonomisk fabriksstøtte fra Porsche Motorsport, ligesom Porsche Motorsport stiller med flere mekanikere, chefingeniører, datafolk og teamchef. Endelig stiller man en af sine bedste kørere, franskmanden Emanuel Collard, til rådighed for teamets indsats 2009 .
I forbindelse med fabriksindsatsen fra Porsche følger også en kontrakt med Michelin om levering af dæk til både test og løb. Porsche har siden deres første indsats med Spider-modellen udelukkende arbejdet sammen med Michelin, og på denne baggrund kan alle data fra tidligere test således indgå i teamets forberedelser til den kommende sæson.
Med denne enestående mulighed vil Team Essex være rigtig godt rustet til 2009 og har besluttet at køre to test sammen med Porsche. Det bliver på Poul Ricard-banen 7. - 8. marts og på Bugatti-banen ved Le Mans 25. - 26. april. Derefter køres Le Mans Seriens første løb, 1000 km-løbet på Spa i Belgien 9. - 10. maj som optakt til 24 timers Le Mans, 13. - 14. Juni.
Kørersammensætningen kommer til at bestå af Casper Elgaard, Emanuel Collard og Kristian Poulsen, hvor Casper Elgaard og Emanuel Collard vil blive de to kørere, der skal trække læsset og nok være i raceren i omkring 20 timer.
For Kristian Poulsen bliver der tale om debut på Le Mans og i sportsvogne generelt, men med den store erfaring Kristian Poulsen medbringer fra sin rallykarriere, de mange internationale løb i WTCC, hans præstationer i DTC og ikke mindst det kommende 24 timers løb på Nürburgring 23. - 24. maj samt de internationale løb, Kristian Poulsen skal deltage i før Le Mans løbet, støtter teamet fuldt op bag Kristian Poulsens kommende indsats.
”Kristian Poulsen kommer med til test sammen med Casper Elgaard og Emanuel Collard, og de to kørere vil lære ham alt, hvad de kan omkring Porschen, og så må Kristian vise, at det er rigtigt at satse på ham som 3. kører ved Le Mans,” siger teamejer Peter Halvorsen.
Selvom John Nielsen altid har været en del af Team Essex og stadig er ansat i Essex, bliver der desværre ikke plads til ham i årets Le Mans løb. Da Porsche Motorsport sætter sig på teamchef- og chefingeniørpladserne, og John Nielsen tidligere har meddelt, at han stopper som aktiv på Le Mans, bliver John Nielsen i år ikke en del af teamet, hvilket vi naturligvis er kede af i Team Essex.
”Vi tror på, at vi kan gøre det en tand bedre end sidste år, hvor vi blev nummer to, og med dette set up har vi gode muligheder for at komme helt til tops. Det er også dejligt at se, at de to andre Porsche-racere er med, ligesom de øvrige stærke teams i LMP2-klassen er med på trods af diverse finanskriser – så spændingen er i top og det bliver rigtig spændende igen i år,” slutter teamejer Peter Halvorsen.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC A/S:
Jan Magnussen vandt Danish Touringcar Championship
|
De nærmeste konkurrenter Henrik Lundgaard og Tom Pedersen ramt af uheld.
Jan Magnussen, England, er den nye mester i Danish Touringcar Championship. Allerede inden feltet kørte ud til finalen ved Valvoline DM-Finlane på FDM Jyllandsringen var den tidligere Formel 1-kører sikker på at generobre det Danmarksmesterskab, han første gang vandt i 2003. Inden weekenden gik i gang, havde hele fem kørere mulighed for at blive mestre, men da Michel Nykjær, Tappernøje, måtte nøjes med en ottendeplads i første kvalifikationsheat, var hans chance for at forsvare titlen forsvundet. Og der gik kun kort tid af andet kvalifikationsheat, før Henrik Lundgaard, Hedensted, og Tom Pedersen, Christiansfeld, begge var sat ud af spillet. Henrik Lundgaard var så uheldig at ødelægge et hjulophæng på sin Chevrolet Lacetti, hvorfor han måtte køre i pit, hvor hans mekanikere straks gik i gang med at udskifte den defekte del. Tom Pedersen nåede ikke længere end starten på anden omgang. Så kom der sort røg fra bagenden af hans BMW 320si E90, som et tydeligt tegn på, at hans motor var gået i stykker. Michael Outzen, Ringe, klarede derimod at komme i mål på en femteplads, men da Jan Magnussen samtidig blev sekser, var det ikke nok til at udfordre den nye Danmarksmester. Alligevel vandt Jan Magnussen sin anden DTC-titel med manér. Han tog en sikker sejr i første kvalifikationsheat, ligesom han også var urørlig i finalen. Også i DTC Cuppen faldt afgørelsen allerede efter andet kvalifikationsheat. Her havde Robert Schlünssen, Tyskland, fået en så stor pointscore, at han var sikker på den samlede førsteplads, ligesom Jens Edman, Sverige, havde tilstrækkeligt med points til andenpladsen. Derimod måtte man helt hen til finalens sidste omgang, inden den sammenlagte tredjeplads i DTC Cuppen fandt sin ejermand. Da feltet kørte ud til finalen, havde Jens Møller, Ikast, et forspring på fem points til Kasper Jensen, Aalborg. Men løbet nåede ikke at være mange minutter gammelt, før Jens Møllers bronzedrømme forsvandt med en afkørsel i banens hestesko. Nu skulle Kasper Jensen stort set blot gennemføre, men det viste sig også at være et problem. Et sammenstød med Kristian Poulsen, Padborg, sendte ham ud i et spin og ødelagde sporingen på bilen, så det kun var med nød og næppe, at han kom i mål og scorede de points, der sikrede ham den samlede tredjeplads med et enkelt point. Efter Valvoline DM-Finalen blev såvel Jan Magnussens som Robert Schlünssens biler udtaget til en rutinemæssig, skærpet efterkontrol.
Jan Magnussen sluttede sæsonen af med en sejr i årets sidste finale. Forinden havde han sikret sig Danish Touringcar Championship efter Michel Nykjær (t.v.), som også var på podiet sammen med Emmet O’Brien (fotograf Birger Vilén).
Resultat af kvalifikationsheat 1:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 14:30,728 2. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 14:32,018 3. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 14:32,253 4. Jason Watt Herlev Seat Leon 14:36,698 5. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 14:38,975 6. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 14:39,821 7. Emmet O´Brien Irland BMW 320si E90 14:40,260 8. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 14:42,372 9. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 14:45,899 10. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 14:46,122
Resultat af kvalifikationsheat 2:
1. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 14:25,280 2. Emmet O´Brien Irland BMW 320si E90 14:26,296 3. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 14:27,598 4. Jason Watt Herlev Seat Leon 14:29,549 5. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 14:31,716 6. Jan Magnussen England BMW 320si E90 14:34,527 7. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 14:36,615 8. Jens Edman Sverige Peugeot 407 14:38,465 9. Jens Møller Ikast Honda Accord 14:42,078 10. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 14:42,453
Resultat af finalen:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 14:26,361 2. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 14:33,044 3. Emmet O´Brien Irland BMW 320si E90 14:35,240 4. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 14:36,717 5. Jens Edman Sverige Peugeot 407 14:42,883 6. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 14:43,146 7. Johan Stureson Sverige Peugeot 308 14:43,485 8. James Thompson England Honda Accord 14:44,221 9. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 14:51,273 10. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 14:51,487
Stillingen i Danish Touringcar Championship:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 314 2. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 271(276) 3. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 262(277) 4. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 250(253) 5. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 253(269) 6. Jason Watt Herlev Seat Leon 212 7. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 200 8. Jens Edman Sverige Peugeot 407 177(183) 9. James Thompson England Honda Accord Euro-R 173 10. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 138 11. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 136 12. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 128 13. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 122 14. Emmet O''Brien Irland BMW 320si E90 100 15. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 89 16. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 74 17. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 52 18. Gunnar Kristensen Klampenborg Seat Leon 28 19. Kim Lund Silkeborg Seat Leon 24 20. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320i E46 19 21. Carsten Leveau København Seat Leon 16 22. Casper Elgaard Århus Honda Accord Euro-R 14 23. Petter Granlund Norge Peugeot 407 11 24. Michael Holden Rødding BMW 320i E46 9 25. David Falch Roskilde Peugeot 407 7 26. Klaus Madsen Vallensbæk Seat Leon 6 27. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 3 Jakob Ludvigsen Århus BMW 320si E90 3 Ronnie Bremer USA Mercedes C200 3
Stillingen i DTC Cuppen:
1. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 329(333) 2. Jens Edman Sverige Peugeot 407 316(347) 3. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 269(288) 4. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 268(273) 5. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 256 6. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 216(226) 7. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 188(202) 8. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 194 9. Petter Granlund Norge Peugeot 407 94 10. Kim Lund Silkeborg Seat Leon 91 11. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320i E46 84 12. Gunnar Kristensen Klampenborg Seat Leon 83 13. Andreas Ziggel Tyskland Mercedes C200 55 14. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 52 15. Carsten Leveau København Seat Leon 48 16. Michael Holden Rødding BMW 320i E46 39 17. Johan Stureson Sverige Peugeot 308 34 18. Klaus Madsen Vallensbæk Seat Leon 32 19. David Falch Roskilde Peugeot 407 23 20. Jakob Ludvigsen Århus BMW 320si E90 17 21. René Rasmussen Frederikssund Peugeot 407 16 22. Camilla Stephansen Horsens Seat Toledo 10 23. Ronni Jensen Næstved Peugeot 407 7 24. Leon Sørensen Hjørring Peugeot 307 2
Stillingen i teammesterskabet:
1. Chevrolet Motorsport Danmark 497(544) 2. Team Den Blå Avis Valvoline 406(445) 3. Poulsen Motorsport II 342(353) 4. Team Telesikring Racing 310(353) 5. Hartmann Honda Racing 296(306) 6. Team Bygma Jason Watt Racing 210 7. Team Peugeot Køge Sport 199(200) 8. Poulsen Motorsport 185(186) 9. Team Go Racing 175 10. JM Racing 158(164) 11. Carlsen Motorsport 66 12. Team Sturup Raceway 50 13. Team Lund Racing 24 14. Autoforum Racing Team Silkeborg 16 15. IPS Motorsport 14 16. KP Racing 10 17. Team Peugeot DTC Køge 7 18. Team Tyrstrup Kro 3
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC A/S:
Danish Touringcar Championship:
|
Magnussen vinder vanvittig tæt DTC-tidtagning. Marginaler afgjorde startopstillingen til søndagens DTC-finale.
Når årets Danish Touringcar Championship søndag skal afgøres ved Valvoline DM-Finalen på FDM Jyllandsringen, starter Jan Magnussen, England, fra pole position. Den førende i mesterskabet endte lørdagens to tidtagninger med at være tre tiendedele hurtigere end Henrik Lundgaard, Hedensted, der tog andenpladsen, men de nøgne tal giver imidlertid ikke det rette indtryk af, hvor vanvittig tæt tidtagningen på racerbanen var.
Intet mindre end seks forskellige kørere nåede således at være i front under tidtagningen. Foruden Jan Magnussen og Henrik Lundgaard var det Robert Schlünssen, Tyskland, Jason Watt, Herlev, Tom Pedersen, Christiansfeld og Martin Jensen, Albertslund, der alle nåede at toppe computerskærmenes lister.
Samtidig var det marginalerne, der afgjorde den indbyrdes rækkefølge i den forreste halvdel af feltet. Fra Henrik Lundgaard på andenpladsen til Kristian Poulsen, Padborg, på tolvtepladsen var der således blot tre-og-en-halv tiendedel sekund. Og i flere tilfælde måtte man tage tusindedelene til hjælp for at afgøre den indbyrdes rækkefølge mellem kørerne.
Medvirkende til den store spænding om udfaldet var baneforholdene. En let byge inden tidtagningen havde gjort FDM Jyllandsringen fugtig, men ikke mere fugtig, end at alle deltagerne rullede ud på tørvejrsdæk. Tiderne fra start var da også imponerende. Da den første af de to 20 minutter lange tidtagninger var overstået, kunne Jason Watt nyde de fem minutters pause med hurtigste omgang i en tid på 1.11,218 – en tid, der blot var halvandet sekund fra banerekorden, selv om der ikke var et tørt spor på banen!
Da der manglede otte minutter af tidtagningen, så det ud som om, at Jason Watt ville kunne starte fra pole position, da ingen formåede at slå hans omgangstid. Men så tog pokker ved feltet. Først strøg Robert Schlünssen på banen og var på pole position i 1.11,173. Blot 27 sekunder senere var Tom Pedersen hurtigst i 1.11,139, og da der var gået yderligere to minutter svarede Robert Schlünssen igen med 1.11,112. Atter to minutter efter var det Henrik Lundgaard, der var hurtigst i 1.10,945, inden også den tid blev slået af Jan Magnussen i 1.10,741.
Jævnbyrdigheden i feltet blev også understreget af, at en enkelt kører for første gang i denne sæson formåede at blande sig i topkampen. Det var Emmet O’Brien, Irland, der leverede sin bedste præstation i år med at sætte tredjehurtigste tid.
Men i morgen gælder det løbene. Her skal det ved hjælp af to kvalifikationsheat og en finale afgøres, hvem der bliver vinder af Danish Touringcar Championship. Fem mand kan tage stillingen. Jan Magnussen, Henrik Lundgaard, Tom Pedersen, Michael Outzen, Ringe, og Michel Nykjær, Tappernøje, har alle muligheden for at kunne kalde sig mester.
Resultat af tidtagningen:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 1:10,641 2. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 1:10,945 3. Emmet O''Brien Irland BMW 320si E90 1:10,963 4. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 1:11,050 5. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 1:11,112 6. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 1:11,184 7. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 1:11,188 8. Jason Watt Herlev Seat Leon 1:11,218 9. James Thompson England Honda Accord Euro-R 1:11,230 10. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 1:11,254 11. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 1:11,258 12. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 1:11,295 13. Johan Stureson Sverige Peugeot 308 1:11,467 14. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 1:11,495 15. Jens Edman Sverige Peugeot 407 1:11,611 16. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 1:11,677 17. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 1:11,719 18. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 1:12,175 19. David Falch Roskilde Peugeot 407 1:12,536 20. Michael Holden Rødding BMW 320i E46 1:13,308 21. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 1:13,396
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Team Essex:
Team Essex stopper med motorsporten
|
Syv år med succes, det er hvad vi kigger tilbage på. Det har været fantastik spændende, og Essex-koncernen har nydt at være med til at sætte nye standarder i dansk og international motorsport. Efter en fantastik serie af seks DTC-år med tre individuelle DTC-titler til vores kører Casper Elgaard, fire teammesterskaber til Team Essex og et stort antal sejre til John Nielsen, var tiden inde for Team Essex at vise flaget på den internationale motorsportsscene.
Det har vi gjort i 2008 med succes og dermed opnået vores målsætninger. En andenplads på Le Mans og en samlet andenplads i Le Mans Series - det er vi stolte af.
Alle sponsorer og medarbejdere i Team Essex gennem årene vil vi gerne sige tak til. Uden jeres indsats havde de succeser, vi sammen oplevede, ikke kunnet lade sig gøre. Tak!
Peter Halvorsen - teamejer Team Essex: ”Det har været fantastik for Essex-koncernen at have været med til at opleve og opbygge et sådant racerteam. Essex-koncernen har på alle måder været stolt af Team Essex og vil gerne sige tak til alle de sponsorer, som var med til at gøre Team Essex til et vinderteam.”
”Tidspunktet for vores beslutning føler vi er rigtig. Vi har opfyldt samtlige vores målsætninger, og dermed nået vores mål for Team Essex. Tak til jer alle, vores kørere og dem var der mange af, men også til vores mekanikere og alle vores sponsorer og samarbejdspartnere gennem de syv år, vi var med.”
John Nielsen - teamchef Team Essex: ”Jeg vil gerne takke Peter Halvorsen, Team Essex´ sponsorer og alle i Essex-koncernen for deres store begejstring og det engagement, der blev lagt i Team Essex. Det har været fantastisk for mig at have haft den mulighed at opbygge, sammensætte og lede et team af mennesker til stor succes.”
”Personligt har jeg haft en fantastisk periode i Team Essex, mange rigtig gode race og mange rigtig gode konflikter, der skulle løses. At have været i stand til at skrive teamchef på mit visitkort i de sidste syv år for Team Essex har på alle måder gjort mig stolt, samt givet mig indsigt og erfaring i den forretningsgang, der kræves for at lede et så stort team med de store budgetter. Jeg vil også gerne takke alle vores konkurrenter og fans for kampen. Uden jer havde det været kedeligt.”
”Livet består af perioder og denne er nu forbi. Racerkøreren John Nielsen er dermed ikke færdig. Jeg har stadig speeden, evnen og lysten til at gå ud og give mine konkurrenter baghjul, så mon ikke der er andre der også har den mening om John Nielsen. Lige nu har jeg et hus der skal bygges færdigt og en familie der skal passes, og så vil jeg tage stilling til fremtiden.”
Casper Elgaard - racerkører i Team Essex i alle 7 år: ”Tak til Team Essex, Peter Halvorsen og alle sponsorer, som i den æra som nu er slut var med til at gøre mit arrangement i Team Essex til en fantastik oplevelse. Fra lærling, til nu at være et anerkendt navn i dansk motorsport med tre DTC-titler og en racerkarriere – det er hvad Team Essex gav mig, og alt hvad jeg har ønsket mig.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC A/S:
Michel Nykjær vandt sin første DTC-sejr i 15 måneder
|
Danish Touringcar Championship afgøres først om tre uger.
Den regerende Danmarksmester, Michel Nykjær, Tappernøje, har haft et svært titelforsvar i år i Danish Touringcar Championship. Et skift fra den forhjulstrukne Seat Leon til den baghjulstrukne BMW 320si E90 har vist sig at være svært for sydsjællænderen, men søndag eftermiddag på Padborg Park lykkedes det ham for første gang i denne sæson at bestige sejrspodiets øverste trin.
Allerede under tidtagningen viste Michel Nykjær, at weekenden på Padborg Park kunne blive hans. Han var næsthurtigst på stopuret, men det første af dagens kvalifikationsheat formåede han ikke at holde en offensivt kørende Henrik Lundgaard, Hedensted, bag sig, ligesom han også senere måtte lade sig passere af Jan Magnussen, England, og slutte på fjerdepladsen.
I andet kvalifikationsheat gik det derimod den anden vej for Michel Nykjær, der fra en startposition som nummer fire kørte forbi først Emmet O’Brien, Irland, og Tom Pedersen, Christiansfeld, der på sidste omgang også havde måttet lade sig passere af Jason Watt, Herlev, der vandt sin første DTC-sejr i mere end fire år.
Michel Nykjærs heatresultater betød, at han skulle starte fra pole position i finalen, og her timede mesteren den rullende start til perfektion, da han fik bremset feltet bag sig op, inden han overraskende gav gas og sikrede sig tre vognlængders forspring til Henrik Lundgaard og Jan Magnussen, der bag ham var mere optaget af at kæmpe indbyrdes end at indhente den senere vinder. Søndagens finalesejr var nummer syv i alt for Michel Nykjær og den første DTC-sejr for den forsvarende mester siden Padborg Open i juni 2007.
Michel Nykjærs sejr betød i øvrigt, at han lige akkurat bibeholder sin mulighed for at forsvare mesterskabet, selv om muligheden dog som minimum forudsætter, at han som minimum vinder to af de tre sidste løb og bliver toer i det tredje.
De reelle mesterskabskandidater begrænser sig dermed fortsat til kvartetten Jan Magnussen, Henrik Lundgaard, Tom Pedersen og Michael Outzen, Ringe, hvor sidstnævnte dog må konstatere, at han står svagest af de fire, selv om han faktisk blev vinder af søndagens første kvalifikationsheat.
Resultat af kvalifikationsheat 1:
1. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 17:36,270 2. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 17:37,466 3. Jan Magnussen England BMW 320si E90 17:37,799 4. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 17:42,100 5. Jens Reno Møller Ikast Honda Accord Euro-R 17:43,902 6. Jason Watt Herlev Seat Leon 17:49,481 7. Emmet O´Brien Irland BMW 320si E90 17:52,440 8. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 17:52,727 9. Jens Edman Sverige Peugeot 407 17:53,234 10. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 17:56,780
Resultat af kvalifikationsheat 2:
1. Jason Watt Herlev Seat Leon 14:08,781 2. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 14:09,734 3. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 14:09,988 4. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 14:10,346 5. Jan Magnussen England BMW 320si E90 14:10,605 6. Jens Reno Møller Ikast Honda Accord Euro-R 14:10,623 7. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 14:11,041 8. Jens Edman Sverige Peugeot 407 14:12,561 9. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 14:13,093 10. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 14:13,364
Resultat af finalen:
1. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 12:46,375 2. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 12:47,754 3. Jan Magnussen England BMW 320si E90 12:48,052 4. Jason Watt Herlev Seat Leon 12:48,773 5. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 12:49,667 6. Jens Reno Møller Ikast Honda Accord Euro-R 12:53,038 7. Jens Edman Sverige Peugeot 407 12:58,128 8. Casper Elgaard Århus Honda Accord Euro-R 12:59,104 9. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 13:00,451 10. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 13:01,878
Stillingen i Danish Touringcar Championship: (hvor kørere har måttet droppe dårligste resultater, fremgår nettoscoren med bruttoscoren i parentes)
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 264 2. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 255 3. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 242(254) 4. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 237(242) 5. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 208 6. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 186 7. Jason Watt Herlev Seat Leon 184 8. Jens Edman Sverige Peugeot 407 161 9. James Thompson England Honda Accord Euro-R 160 10. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 124 11. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 120 12. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 114 13. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 103 14. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 78 15. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 64 16. Emmet O''Brien Irland BMW 320si E90 59 17. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 39 18. Gunnar Kristensen Klampenborg Seat Leon 28 19. Kim Lund Silkeborg Seat Leon 24 20. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320i E46 19 21. Carsten Leveau København Seat Leon 16 22. Casper Elgaard Århus Honda Accord Euro-R 14 23. Petter Granlund Norge Peugeot 407 11 24. Klaus Madsen Vallensbæk Seat Leon 6 25. Michael Holden Rødding BMW 320i E46 4 26. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 3 Jakob Ludvigsen Århus BMW 320si E90 3 Ronnie Bremer USA Mercedes C200 3
Stillingen i DTC Cuppen: (hvor kørere har måttet droppe dårligste resultater, fremgår nettoscoren med bruttoscoren i parentes)
1. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 298 2. Jens Edman Sverige Peugeot 407 290(299) 3. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 250 4. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 243(249) 5. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 226 6. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 196(198) 7. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 170 8. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 164 9. Petter Granlund Norge Peugeot 407 94 10. Kim Lund Silkeborg Seat Leon 91 11. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320i E46 84 12. Gunnar Kristensen Klampenborg Seat Leon 83 13. Carsten Leveau København Seat Leon 48 14. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 47 15. Andreas Ziggel Tyskland Mercedes C200 38 16. Klaus Madsen Vallensbæk Seat Leon 32 17. Jakob Ludvigsen Århus BMW 320si E90 17 Michael Holden Rødding BMW 320i E46 17 19. René Rasmussen Frederikssund Peugeot 407 16 20. Camilla Stephansen Horsens Seat Toledo 10 21. Ronni Jensen Næstved Peugeot 407 7 22. Leon Sørensen Hjørring Peugeot 307 2
Stillingen i teammesterskabet: (hvor teamene har måttet droppe dårligste resultater, fremgår nettoscoren med bruttoscoren i parentes)
1. Chevrolet Motorsport Danmark 469(489) 2. Team Den Blå Avis Valvoline 354(370) 3. Team Telesikring Racing 312(327) 4. Hartmann Honda Racing 284(288) 5. Poulsen Motorsport II 267 6. Team Peugeot Køge Sport 186 7. Team Bygma Jason Watt Racing 184 8. Team Go Racing 161 9. Poulsen Motorsport 159 10. JM Racing 147 11. Carlsen Motorsport 59 12. Team Sturup Raceway 50 13. Team Lund Racing 24 14. Autoforum Racing Team Silkeborg 11 15. KP Racing 8 16. Team Tyrstrup Kro
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC:
Michael Outzen for første gang hurtigst i tidtagning
|
Tre af de fire mesterskabskandidater sluttede i top fem i tidtagning.
Når Michael Outzen, Ringe, i morgen middag starter det første kvalifikationsheat på Padborg Park fra pole position, er der ikke tale om en førstegangsoplevelse for fynboen, som har gjort det syv gange tidligere. Men måden, hvorpå det skete på, var ny for Chevrolet-køreren. For første gang i sin karriere var det ham, som var hurtigste mand i en tidtagning.
Til at begynde med var det dog to af de andre mesterskabskandidater, som var hurtigst. Først satte Jan Magnussen, England, tiden, som siden blev slået af Henrik Lundgaard, Hedensted, inden Michael Outzen til sidst kom til fadet. Allerede efter et kvarters kørsel var den aktuelle firer i kampen om Danmarksmesterskabet hurtigste mand, og da hans tid begyndte at komme under angreb af sin teamkammerat, kom han med ti minutter igen atter på banen og forbedrede sin tid to gange. Det blev dog hverken Jan Magnussen eller Henrik Lundgaard, som kom tættest på den senere pole position-vinder. Det gjorde den forsvarende mester Michel Nykjær, Tappernøje, der i sin BMW 320si E90, blev bedste kører i en baghjulstrukket bil.
For de tre øvrige kørere, som er med i titelopgøret, blev det til placeringer som nummer tre og fem for Henrik Lundgaard og Jan Magnussen, mens den fjerde kandidat, Tom Pedersen, Christiansfeld, var handicappet af at være køreren med mest succesballast i bilen. Sønderjyden forsøgte det bedste, han havde lært, og i et forsøg på at forbedre sin tid forbremsede han sig for enden af langsiden, blokerede sine fordæk, som derved blev ødelagt. Det betød en tid som nummer 11 for ham.
Dagens overraskelse i tidtagningen blev Jens Møller, Ikast. Efter at have sat sjettehurtigste tid rykkede han støt og roligt tilbage i rækkerne i takt med, at andre kørere forbedrede deres tider, men til allersidst præsterede Honda-køreren en fabelagtig omgang, der sendte ham frem på fjerdepladsen, halvanden tiendedel efter Michael Outzen.
Weekendens felt i Danish Touringcar Championship tæller denne gang en debutant og tre tidligere kørere, som for første gang i denne sæson er til start. Den debuterende Michael Holden, Rødding, sluttede med at sætte 21. bedste omgang, mens Casper Elgaard, Århus, i den Honda, som normalt køres af James Thompson, England, blev bedste comeback-mand på en ottendeplads. For de to øvrige comebackkørere blev det til henholdsvis en 15. og 22. plads for René Rasmussen, Frederikssund, og Klaus Verner, Silkeborg, hvor sidstnævnte dog grundet problemer kun nåede få omgange.
Resultat af tidtagningen i Danish Touringcar Championship:
1. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 1:02,006 2. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 1:02,139 3. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 1:02,153 4. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 1:02,166 5. Jan Magnussen England BMW 320si E90 1:02,243 6. Jason Watt Herlev Seat Leon 1:02,286 7. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 1:02,323 8. Casper Elgaard Århus BMW 320si E90 1:02,441 9. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 1:02,636 10. Emmet O''Brien Irland BMW 320si E90 1:02,681 11. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 1:02,767 12. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 1:02,817 13. Jens Edman Sverige Peugeot 407 1:02,969 14. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 1:02,971 15. René Rasmussen Frederikssund Peugeot 407 1:03,226 16. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 1:03,357 17. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 1:03,456 18. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 1:03,459 19. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 1:03,757 20. Andreas Ziggel Tyskland Mercedes C200 1:03,893 21. Michael Holden Rødding BMW 320i E46 1:04,048 22. Klaus Verner Silkeborg Peugeot 407 8:06,238
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC:
Danish Touringcar Championships supportklasser
|
Advan Cup, Formel Ford, Volkswagen Polo Cup
Advan Cup:
Sønderjyde kan genvinde DM på hjemmebane. Kent Iversen kan i weekenden sikre sig sin anden titel i en Peugeot 307.
Kent Iversen, Lysabild, kan det med at køre stærkt i en gadebaseret racerbil. For tre år siden blev han Danmarksmester i Yokohama Cuppen, der er forløberen for den nuværende Advan Cup. Dengang kørte han i en sølvgrå Peugeot 307, og takket være fem sejre og en stribe andre topresultater var han så suveræn, at han i sæsonens næstsidste mesterskabsafdeling på Padborg Park kunne sikre sig DM-titlen. I år har den alsiske skraldemand muligheden for at gentage kunststykket i klassen for de serienære standardvogne. Efter den første DM-titel skulle drømmen om at deltage i Danish Touringcar Championship prøves af i 2006, og selv om talentet rakte langt, er det ikke altid alene afgørende for succes i den hårde kongeklasse, så derfor vendte Kent Iversen sidste år tilbage til Advan Cuppen. Her viste han sig snart at være en af klassens hurtigste folk, men en forårssæson fyldt med uheld betød, at han aldrig reelt var med i titelkampen. Det har han til gengæld været i år. Første halvdel af sæsonen udløste syv sejre ud af otte mulige, og i det løb, han ikke vandt, scorede han en andenplads. Det har bragt ham i en situation, hvor han ved weekendens Padborg Super Prix kan gentage kunststykket fra 2005. Nemlig at blive Danmarksmester før tid, og det kræver ikke nødvendigvis en ny sejr. ”Det gælder også om at bruge hovedet,” siger Kent Iversen. ”En gang imellem skal man lade være med at køre efter sejren. Nogle gange er det bedre bare at køre nogle tredje- og fjerdepladser hjem frem for at satse, så man ryger af banen, sådan som Jan Magnussen gjorde det sidste gang i DTC på Sturup Raceway.” Sønderjyden oplevede selv ved Advan Cuppens løb samme sted, at træerne ikke vokser ind i himlen, selv om man fører mesterskabet. Først ødelagde han en motor, og siden løb han ind i et andet teknisk problem. ”Da starten skulle til at gå, kunne jeg ikke få bilen til at gå i gear. Jeg måtte prøve det ene gear, og så det andet gear, men det eneste, jeg kunne få til at virke, var tredjegearet, og det kørte jeg så hele løbet i,” siger Kent Iversen. ”Det gik egentlig meget godt. Jeg nåede at komme op på fjerdepladsen, da jeg så overså et gult flag og overhalede, så jeg fik en stop-and-go-straf. Men jeg kan jo heller ikke vinde hver gang.” Netop det sidste er det, som Kent Iversens konkurrenter håber på. De skal nemlig til fadet og sikre sig pokalerne, hvis de skal forhindre ham i at få sin anden guldmedalje. Peter Olsen, Havdrup, er nærmeste forfølger. Efter en lidt svingende forårssæson har han fået fart og stabilitet i sin hvide og grønne Peugeot 307. I fem af de seneste seks løb er han endt på podiet, og på Sturup Raceway kunne han endelig vinde sit første løb i Advan Cuppen. Alt sammen har det betydet, at han målt over de seneste tre mesterskabsafdeling er den mest scorende kører i klassen, hvor der også er andre, som vil til fadet. Bruno Rasmussen, Tyskland, og Anders Majgaard, Søborg, var begge med fremme, da der sidst blev kørt løb i Advan Cuppen på Padborg Park, og mens Bruno Rasmussen tidligere har vundet løb i klassen, har Anders Majgaard den ekstra motivation, som består i, at han endnu jagter sin første sejr. Og her var han faktisk meget tæt på at erobre den største pokal ved sidste års udgave af Padborg Super Prix.
Stillingen i Advan Cup:
1. Kent Iversen Lysabild Peugeot 307 219 2. Peter Olsen Havdrup Peugeot 307 164 3. Bruno Rasmussen Tyskland Peugeot 307 148 4. Anders Majgaard Søborg BMW 120i 147 5. Lars Højris Struer Peugeot 307 116 6. Michael Skipper Lundby Ford Fiesta ST 150 104 7. Kim Holmgaard Aalborg SØ Seat Leon 100 8. Ole Luton Støvring Ford Focus 89 9. Nick Reimersø Tåstrup Suzuki Swift 86 10. Anders Christensen Egå Peugeot 307 81 11. Jan Lausten Silkeborg Peugeot 307 71 12. Dan Birkelev Glostup Suzuki Swift 51 13. Peter Obel Kalundborg Peugeot 307 39 14. Carsten Rasmussen Egtved Peugeot 307 34 Sonny Nielsen Eskebjerg Peugeot 307 34 16. Poul Erik Jensen Viby J WV Golf 2,0 FSI 32 17. Rasmus Nielsen Borup Peugeot 307 27 18. Michael Larsen Sverige Peugeot 206 13 19. Søren Hole Kalundborg Peugeot 307 7 20. Michael Jacobsen Åbenrå Peugeot 307 6 Lasse Søbirk Silkeborg Peugeot 206 6 22. Ole Eberhard Hinnerup MG Rover ZR160 5 23. Bjarne Jensen Horsens Peugeot 206 3 Allan Bengtsson Roskilde Suzuki Swift 3 25. Bernt Stott Jørgensen Jægerspris Peugeot 206 1
Formel Ford:
Danmarks yngste racerkører debuterer i Formel Ford Lasse Neuchs kører sit første billøb på sin 15 års fødselsdag.
Deltagerne i Formel Ford bliver yngre og yngre, men ved weekendens Padborg Super Prix på Padborg Park bliver der sat en ny rekord, som bliver svær at slå. Rent faktisk er der tale om en rekord, som andre nye kørere i klassen kun vil være i stand til at tangere, for under den kan de ikke komme. Lasse Neuchs, Kirke Hyllinge, bliver nemlig den seneste og hidtil yngste startende i et Formel Ford-løb på dansk grund. Skoleeleven fylder 15 år på lørdag, hvor han først skal ud i en træning og en tidtagning, inden han afslutter sin fødselsdag med at køre sit første egentlige billøb over 12 omgange. Og netop i Formel Ford-klassen valgte man fra Dansk Automobil Sports Unions allerede i halvfemserne er gå bort fra den hidtidige praksis, der krævede kørekort og dermed status af myndig, hvis man ville til start i klassen. Aldersgrænsen blev sat ved 15 år, da man ønskede at give de danske teenagere samme muligheder for at gå fra ungdommens kartingklasser til den første af de mange formelklasser, der har Formel 1 som den ultimative kransekage. År for år har flere og flere kørere skiftet gokarten ud med en Formel Ford, og det er blevet specielt tydeligt i denne sæson, hvor man til dato bl.a. har kunnet opleve en teenager anno 1991, fem af årgang 1992 og en enkelt fra 1993 i feltet.
Men nu har Lasse Neuchs også meldt sig under fanerne. Han har overtaget den velafprøvede Mygale, som Søren Zylauv, Holsted, sidste år kørte til en fjerdeplads i Danmarksmesterskabet og tog en sikker sejr med i Zetec Cuppen, og nu skal talentet fra kartingsporten så prøves af. Og talent har den unge midtsjællænder da. Sidste år blev han klubmester i Rødby Go Kart Klub i Pop 1-klassen, ligesom han i samme disciplin sluttede på tredjepladsen i Dansk Automobil Sports Unions junior cup. Lasse Neuchs er dog ikke den eneste, der kan skrive sig ind i rekordbøgerne med en ny aldersrekord. Det kan Kevin Magnussen og Dennis Lind, begge Roskilde, også. De to er dels i kamp om Ford Junior Cuppen og den medfølgende VM-billet, dels i kamp om Danmarksmesterskabet. Mens Ford Junior Cuppen skal have fundet sin vinder ved Padborg Super Prix, så den heldige kører i god tid kan forberede sig på sin deltagelse i Formel Ford Festivalen, kan der måske – måske ikke – falde en forhåndsafgørelse i kampen om Danmarksmesterskabet. Og uanset om det bliver Kevin Magnussen eller Dennis Lind, som tager denne titel, så vil begge 15-årige være i stand til at forberede den hidtidige rekord, som den dengang 17-årige Nicki Thiim, Tyskland, satte, da han tog titlen i 2006.
Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:
1. Kevin Magnussen Roskilde Aquila-Duratec 204 2. Dennis Lind Roskilde Van Diemen-Duratec 175 3. Søren Mosebo Rødovre Ray-Duratec 142 4. Jesper K. Egebart Børkop Ray-Duratec 138 5. Mikkel C. Johansen Sorø Van Diemen-Duratec 120 6. Tommy Nygaard Ikast Van Diemen-Zetec 112 7. Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 83 8. Nils K. Vestergaard England Mygale-Duratec 79 9. Martin L. Hansen Jyllinge Aquila-Duratec 61 10. Claus Frøkjær Luxembourg Van Diemen-Duratec 51 11. Thomas Lund Rødovre Van Diemen-Duratec 44 12. Frederik Dannevang Glostup Van Diemen-Duratec 31 13. Kasper V. Krogh Sverige Van Diemen-Zetec 21 14. Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 20 15. Mirza Lovic Søndersø Van Diemen-Zetec 19
Volkswagen Polo Cup:
Polo-debutant: ”Jeg skal have brændt noget energi af.” Klaus Ellmies jagter podieplads i sit debutløb i Volkswagen Polo Cup.
Klaus Ellmies, Haderslev, har prøvet lidt af hvert igennem sin motorsportskarriere. Det er bl.a. blevet til en DM-titel i Yokohama Cuppen for de serienære standardvogne op til 1600 cm3. Siden har han både forsøgt sig med den større klasse for to-liters biler og Renault Clio Cuppen, inden han for et par år siden tog springet til SSC Challenge med en vild og fyrig Mercedes, der havde en fortid i den tyske DTM-serie. I weekenden gælder det en ny udfordring. Ved Padborg Super Prix stiller han til start i mærkeklassen Volkswagen Polo Cup. ”Jeg skal have brændt noget energi af,” siger sønderjyden, som kun har været til start i et enkelt langdistanceløb i denne sæson. ”Lysten er der jo stadigvæk. Det er altid et spørgsmål om penge og tid, for jeg er i gang med at renovere et ældre hus, og hvis man skal køre race, går alle weekenderne om sommeren jo på det, og så får man ikke lavet hus. Og om vinteren slet ikke.” Når feltet lørdag formiddag ruller ud på banen for at gennemføre den første træning, bliver det første gang overhovedet, at han sidder bag rattet af et eksemplar af de identiske racerbiler fra Volkswagen Polo Cuppen, hvor den turboladede motor under motorhjelmen kan præstere 180 hestekræfter. ”Min store fordel er, at jeg kommer fra sidst at have kørt en Mercedes med mange hestekræfter og ned i en mindre bil, der ikke har så mange hestekræfter,” siger han. ”Og banen, ja, den kender jeg også. Det er i hvert fald ikke nogen undskyldning. Jeg har også en arv at løfte fra Brian Mikkelsen, Jens Enemark og de andre gæstekørere, som har gjort det godt i år, så jeg håber, at jeg må gøre noget tilsvarende.” Da årets sæson i Volkswagen Polo Cuppen tog sin begyndelse i det tidlige maj, dukkede Brian Mikkelsen, Vejle, op og kørte fra det øvrige felt, hvor Dennis Elgaard, Farsø, dog gjorde det lettere for ham ved at tyvstarte og indkassere en straf. Siden har Dennis Elgaard vist masser af speed i klassen og bragt sig i front af tabellen med to sejre og en andenplads i de tre seneste løb. ”Jeg vil sige, at jeg som minimum vil gå efter en podieplads, for der er jo også Elgaard og nogle af de andre, som godt kan køre i klassen. Hvis ikke jeg kommer på podiet, vil jeg nok være skuffet over mig selv,” siger Klaus Ellmies om sine ambitioner for weekenden. ”De andre kørere, jeg har talt med, siger, at Poloerne er nemme at køre i. Jeg har jo en fordel at have kørt Clio Cuppen, for fra cup-klasserne ved man jo, at man skal finde det sidste i sig selv. I sådan en klasse er alt det med justeringer af bilen mest noget psykologisk. Det er bare at tørre øjnene og komme af sted.” Klaus Ellmies’ tilstedeværelse er lidt af en drøm, der er gået i opfyldelse for Christoffer Østerby, Virum, og Thomas Faraas, Norge. De to blev begge elimineret i et massesammenstød ved sidste løb, hvilket betød, at Dennis Elgaard pludselig fik sig et komfortabelt forspring i mesterskabet. Kan Klaus Ellmies tage points fra Dennis Elgaard, vil Christoffer Østerby og Thomas Faraas få mulighed for at indhente ham og holde liv i deres mesterskabsdrømme.
Stillingen i Volkswagen Polo Cup:
1. Dennis Elgaard Farsø Volkswagen Polo 67 2. Christoffer Østerby Virum Volkswagen Polo 52 3. Thomas Faraas Norge Volkswagen Polo 47 4. Jan Seerup Greve Strand Volkswagen Polo 43 5. Anders Fjordbach Aalborg Volkswagen Polo 36 6. Preben Møller Havndal Volkswagen Polo 32 7. Jens Enemark Kruså Volkswagen Polo 23 8. Kenny Bremerstent Kolding Volkswagen Polo 22 9. Brian Mikkelsen Vejle Volkswagen Polo 20 10. Thue Kristensen Viborg Volkswagen Polo 17 11. Kasper Bording Randers Volkswagen Polo 14 12. Rasmus Klarskov Kalundborg Volkswagen Polo 13 Henrik Larsen Gudbjerg Volkswagen Polo 13 Kennie Frydkjær Fredensborg Volkswagen Polo 13 15. Peter Göbel Tyskland Volkswagen Polo 12 16. Morten Truelsen Danmark Volkswagen Polo 10 17. Jens Ole Mathiesen Grindsted Volkswagen Polo 9 Anders Byriel Randers Volkswagen Polo 9 Jesper Laugesen Århus Volkswagen Polo 9 20. Christian Ree Vedbæk Volkswagen Polo 7 Jørgen Klausen Haslev Volkswagen Polo 7 22. Lars Erik Jensen Skanderborg Volkswagen Polo 6 Peter Göbel Tyskland Volkswagen Polo 6 24. Ruben Padkjær Egtved Volkswagen Polo 5 Tom Kisbye Danmark Volkswagen Polo 5 26. Pia Bach Viborg Volkswagen Polo 4 27. M. V. Rasmussen Holbæk Volkswagen Polo 3
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Team Essex:
Team Essex sikrer sig andenpladsen i Le Mans-serien
|
Team Essex kan se tilbage på sin første komplette sæson med en sammenlagt andenplads blandt teamene i LMP2-klassen. Det blev slutfacit efter årets femte og sidste løb i Le Mans Series, som blev kørt på Silverstone med en generel 13. plads og en sjetteplads i LMP2-klassen som resultat for det danske racerteam.
”Resultatet i dag må siges at være tilfredsstillende, selv om det placeringsmæssigt er det dårligste, vi har haft i år,” siger Casper Elgaard.
”Da vi havde kørt to timer af løbet, lå vi på en generel sjetteplads og var treere i klassen med blot seks sekunder op til den førende LMP2-bil, da vi med 220 km/t knækkede en spindel i et hjulophæng, som kunne have kostet os den videre deltagelse i løbet, hvis ikke vi havde fået bilen bragt tilbage til pitten, så vi kunne få repareret den og fortsætte løbet.”
2008-sæsonen har udløst en sejr, tre andenpladser og altså en sjetteplads i LMP2-klassen for det danske Porsche Spyder-team.
”Afslutningen i dag var naturligvis ærgerlig, men når vi ser tilbage på året, har det været en sæson, vi kan være tilfreds med,” siger John Nielsen. ”Vi blev både nummer to i mesterskabet og nummer to på Le Mans.”
Yderligere informationer:
Banens hjemmeside: www.silverstone.co.uk Løbsseriens hjemmeside: www.lemans-series.com Resultat hjemmeside: www.ris-timing.be
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Michael Outzen
Fynsk motorkører får ny chance i Le Mans
|
Den fynske motorkører Michael Outzen får nu igen chancen for at køre en afdeling i Le Mans-series.
Den 26-årige DTC-specialist fra Ringe er blevet inviteret af James Watt Automotive til at køre i en Aston Martin V8 Vantage, når en række af Europas bedste GT2-kørere slipper hestekræfterne løs ved den sidste afdeling af touren på Silverstone-banen ved Oxford i England i weekenden den 13. og 14. september.
- Det er naturligvis en vild drøm, der går i opfyldelse, og min ambition er at slutte i Top3. Vi har et stærkt hold, og raceren er både blevet hurtigere og bedre. Så hvis vi undgår defekt er en topplacering absolut ikke urealistisk. Under alle omstændigheder er det en vigtig erfaring, jeg kan tage med mig, når jeg forhåbentlig får et sæde i 24-timers Le Mans næste år, siger den 26-årige Michael Outzen.
Defekt kostede premiere
Tidligere på året stillede Michael Outzen også op i en Aston Martin i Le Mans-series i Barcelona. Men motoren røg under warm-up, og Outzen fik aldrig lejlighed til at vise sine evner i selve løbet. Under træningen kørte han dog lige op med teamets førstekører, Allan van der Merve, med hastigheder på op til 270 km/t på langsiderne. - I betragtning af, at det var første gang, at jeg sad i en GT2-bil, gik det fantastisk godt, så godt at Aston Martin nu har valgt at tage mig med til England. Det er naturligvis en fantastisk chance for at vise, hvad jeg kan i et internationalt felt. Med al respekt for den nationale serie, så er det svært at skaffe sponsorer og få opmærksomhed, når man kun er kendt i Danmark - også selvom jeg siger, at jeg kører hurtigere end Jan Magnusson. Derfor er det afgørende for mine muligheder i 24-timers Le Mans at gøre et godt indtryk på Silverstone, så jeg kan få et fornuftigt sæde næste år, siger Michael Outzen.
Toppen i Danmark
Michael Outzen kører til daglig i eliteklassen på dansk grund, DTC, Danish Touringcar Championship for Perfection Racing/Chevrolet Motorsport Danmark mod erfarne kørere som Jason Watt og Jan Magnussen. Michael Outzen ligger i øjeblikket før søndagens kørsel på 2. pladsen i den samlede stilling, kun ni point efter Jan Magnusson.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC- Morten Alstrup
Nu er DTC nået til hovedstadsregionen
|
Sturup Raceway lægger asfalt til sjette løb i Danish Touringcar Championship
Efter sæsonens fem første løb, der alle er blevet kørt på racerbaner i Jylland, sætter Danish Touringcar Championship i starten af september kurs mod hovedstadsregionen, hvor det københavnske og nordsjællandske publikum får lejlighed til at opleve det imponerende fartcirkus i deres egen baghave. I en tid, hvor stadig flere mennesker bosætter sig på den ene side af Øresund for så at pendle til en arbejdsplads på den modsatte side, har Danish Touringcar Championship formået at følge med udviklingen. Siden 2005 har Sturup Raceway, der ligger ved Malmös lufthavn bare 45 minutters kørsels fra Rådhuspladsen i København, dannet rammen om en DTC-afdeling, hvor årets udgave af Copenhagen Racing GP finder sted den 7. september. Sturup Raceway adskiller sig ikke bare fra sæsonens øvrige DTC-baner ved sin placering, men også ved sin udformning, som stiller kørerne overfor helt andre udfordringer end f.eks. en bane som Padborg Park. ”Banen er meget lille, vi skifter gear og skal dreje hele tiden, så der er ikke rigtigt noget tidspunkt på omgangen, hvor man kan slappe af,” lyder det fra den forsvarende mester Michel Nykjær, Tappernøje. Trods den specielle udfordringer ser han dog frem til løbet på Sturup Raceway. ”Jeg har jo været utroligt godt kørende på banen i både 2005 og 2007, hvor jeg vandt, så jeg glæder mig til at komme tilbage, selv om det er første gang, at jeg skal køre på banen i min BMW.” De to sejre, som sydsjællænderen hidtil har scoret på Sturup Raceway, kom bag rattet af forhjulstrukne Seater, men til denne sæson er han skiftet til en baghjulstrukket BMW 320si E90 – en model, som tidligere har vundet både DTC-serien og løb på Sturup Raceway. Men endnu har Michel Nykjær sin første sejr i bilen til gode.
”I foråret kunne vi ikke rigtigt få tingene til at virke, men efter at vi har fået en ny ingeniør med kendskab til bilen, er det begyndt at gå fremad,” forklarer han. ”Sidste år, hvor jeg vandt, var det stadig en BMW, der var hurtigst på banen, og hvis jeg kan få farten med fra det seneste løb på Jyllandsringen, og vi finder det rette set-up, så tror jeg godt, at vi kan vinde på Sturup. Men der er mange ting, som spiller ind. Man skal have en god tidtagning, og man skal være heldig gennem trafikken i andet heat, men kan man klare det, så tror jeg godt, at man kan vinde.” Et forhold, der måske kan forøge mesterens chancer for sin første 2008-sejr, er den kamp om titlen i årets Danish Touringcar Championship, som udspiller sig. Her er fire kørere gået i udbrud. Det er BMW-duoen Jan Magnussen, England, og Tom Pedersen, Christiansfeld, samt Chevrolet Motorsport Danmarks Henrik Lundgaard, Hedensted, og Michael Outzen, Ringe. Kampen mellem dem er så tæt, at hvert et point tæller. Der kan derfor opstå situationer, hvor kørerne vælger at trække sig i en nærkamp, afgive et point for i stedet at være sikker på at komme i mål. Det kan blive til Michel Nykjærs og andres fordel.
Stillingen i Danish Touringcar Championship:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 200 2. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 191 3. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 175 Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 175 5. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 147 6. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 129 7. Jason Watt Herlev Seat Leon 127 8. James Thompson England Honda Accord Euro-R 121 9. Jens Edman Sverige Peugeot 407 116 10. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 88 11. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 72 12. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 68 Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 68 14. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 62 15. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 46 16. Emmet O''Brien Irland BMW 320si E90 45 17. Gunnar Kristensen Klampenborg Seat Leon 28 18. Kim Lund Silkeborg Seat Leon 24 19. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 23 20. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320i E46 19 21. Carsten Leveau København Seat Leon 16 22. Petter Granlund Norge Peugeot 407 11 23. Klaus Madsen Vallensbæk Seat Leon 6 24. Jakob Ludvigsen Århus BMW 320si E90 3 Ronnie Bremer USA Mercedes C200 3 26. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 1
Stillingen i DTC Cuppen:
1. Jens Edman Sverige Peugeot 407 216 2. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 207 3. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 173 4. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 158 5. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 148 6. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 142 7. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 129 8. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 112 9. Petter Granlund Norge Peugeot 407 94 10. Kim Lund Silkeborg Seat Leon 85 11. Joachim Stephansen Sønder Omme BMW 320i E46 84 12. Gunnar Kristensen Klampenborg Seat Leon 83 13. Carsten Leveau København Seat Leon 48 14. Klaus Madsen Vallensbæk Seat Leon 32 15. Brian Mikkelsen Vejle Seat Toledo 22 16. Jakob Ludvigsen Århus BMW 320si E90 17 17. Camilla Stephansen Horsens Seat Toledo 10 18. Ronni Jensen Næstved Peugeot 407 7 19. Leon Sørensen Hjørring Peugeot 307 2
Stillingen i teammesterskabet:
1. Chevrolet Motorsport Danmark 361 2. Team Den Blå Avis Valvoline 275 3. Team Telesikring Racing 235 4. Poulsen Motorsport II 192 5. Hartmann Honda Racing 189 6. Team Peugeot Køge Sport 129 7. Team Bygma Jason Watt Racing 127 8. Team Go Racing 116 9. JM Racing 107 10. Poulsen Motorsport 91 11. Team Sturup Raceway 50 12. Carlsen Motorsport 39 13. Team Lund Racing 24 14. Autoforum Racing Team Silkeborg 11 15. KP Racing 3 16. Team Tyrstrup Kro 1
Kort og nyttigt om Copenhagen Racing GP
Banen Sturup Raceway, Nötesjövägen, 23391 Svedala, Sverige. T: +46 40 50 00 09. 1 omgang = 2.087 km.
Arrangør DTC A/S, c/o FDM Motorsport, Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg. T: 55 31 32 22. dtc@dtcmotorsport.dk. Sportslig arrangør: Aarhus Automobil Sport.
Banerekord – DTC Jan Magnussen, England, BMW 320i E46, 27. september 2008, 1.03,390 sek. / 118,5 km/t.
Tidligere løbsvindere 2005 Michel Nykjær, Tappernøje, Seat Toledo. 2006 Jan Magnussen, England, BMW 320si E90. 2007 Michel Nykjær, Tappernøje, Seat Leon.
Resultater Resultater kan findes på internettet på www.raceresult.dk, hvor der også vil være live tidtagning i løbet af weekenden.
Åbningstider – depotet Fredag den 5. september 2008 kl. 10.00-24.00 Lørdag den 6. september 2008 kl. 7.00-19.00 Søndag den 7. september 2008 kl. 7.00-19.00
Åbningstider – publikum Lørdag den 6. september 2008 kl. 10.00-19.00 Søndag den 7. september 2008 kl. 10.00-19.00
Tidsplan lørdag den 6. september 2008 (med forbehold) 08:00 Formel Ford Træning 08:25 Bel-Ray SSC Challenge Tidtagning 1 08:50 Syver Race Cup Træning 09:15 Advan Cup Træning 09:40 1600 Challenge Træning 10:05 Peugeot Spider Cup Træning 10:30 Renault Clio Cup Træning 11:00 Formel Ford Tidtagning 11:25 Syver Race Cup Tidtagning 11:55 Danish Touringcar Championship Træning 12:30 Pause 13:05 MC-Basen Super Challenge Tidtagning 1 13:30 Bel-Ray SSC Challenge Tidtagning 2 13:55 Renault Clio Cup Tidtagning 14:20 Advan Cup Tidtagning 14:45 Peugeot Spider Cup Tidtagning 15:10 Danish Touringcar Championship Tidtagning 1 15:35 Danish Touringcar Championship Tidtagning 2 16:00 1600 Challenge Tidtagning 16:30 MC-Basen Super Challenge Tidtagning 2 17:00 Formel Ford Løb 1 17:30 Syver Race Cup Løb 1
Tidsplan søndag den 7. september 2008 (med forbehold) 09:00 1600 Challenge Løb 1 09:25 Peugeot Spider Cup Løb 1 09:55 Bel-Ray SSC Challenge Løb 1 10:25 Renault Clio Cup Løb 1 10:50 Danish Touringcar Championship Opvarmning 11:15 Advan Cup Løb 1 11:40 MC-Basen Super Challenge Løb 1 12:10 Danish Touringcar Championship Kvalifikationsheat 1 12:40 Formel Ford Løb 2 13:10 Peugeot Spider Cup Løb 1 13:40 Renault Clio Cup Løb 2 14:05 Danish Touringcar Championship Gridshow 14:35 Danish Touringcar Championship Kvalifikationsheat 2 15:05 MC-Basen Super Challenge Løb 2 15:35 Danish Touringcar Championship Finale 16:05 Advan Cup Løb 2 16:25 Bel-Ray SSC Challenge Løb 2 16:50 Syver Race Cup Løb 2 17:10 1600 Challenge Løb 2
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC-tidtagningen på FDM Jyllandsringen
DTC-mesteren tilbage i forreste række
|
DTC-tidtagningen på FDM Jyllandsringen bød på flere overraskelser.
Tidtagningen i Danish Touringcar Championship på FDM Jyllandsringen forud for søndagens Bosch GP Danmark bød atter på overraskelser i rækkefølgen blandt Danmarks hurtigste racerkørere. Jan Magnussen, England, var denne gang hurtigste mand i kampen mod stopuret, og dermed bliver BMW-køreren den femte forskellige kører i denne sæson, der har sikret sig en pole position i en tidtagning.
På pladsen ved siden af Jan Magnussen i forreste startrække ved det første kvalifikationsheat i morgen middag kommer Michel Nykjær, Tappernøje, til at holde. Den regerende Danmarks- og Europamester har haft en endog meget svær sæson efter sit skifte fra en forhjulstrukket Seat Leon til en baghjulstrukket BMW 320si E90, men denne gang viste han den styrke og hurtighed, der normalt er hans varemærke.
Sydsjællænderen måtte dog også hele følelsesregisteret igennem. I den første af dagens to tidtagninger viste en kontrolmåling, at frihøjden på hans bil var for lav, hvorfor han blev frataget alle sine omgangstider. Mekanikerne fra Poulsen Motorsport måtte derfor i gang med en række justeringer, inden Michel Nykjær kunne komme på banen, og her kvitterede han for indsatsen ved at sætte foreløbigt bedste tid, der var to tiendedele bedre end nærmeste konkurrent. Længe så det ud til, at han ville tage sæsonens første pole position, men så afgjorde Jan Magnussen sagen til sin fordel med en ny supertid.
Den mesterskabsførende Tom Pedersen, Christiansfeld, blev treer i tidtagningen foran de to næste overraskelser i feltet, Martin Jensen, Albertslund, og Jens Møller, Ikast. Begge kørere havde længe været placeret i den bageste del af feltet, men de leverede to sensationer ved at rykke frem til henholdsvis fjerde- og femtepladsen.
”Jeg blev noget overrasket over, at jeg med mine dæk bare kunne holde på,” sagde Jens Møller bagefter. ”Bilen stod bare fast, men det var lidt af et chok at se, at jeg kunne forbedre mine omgangstider med syv tiendedele.”
Var der overraskelser forrest i feltet, var der også skuffelser længere nede i rækkerne. Chevrolet Motorsport Danmarks duo Henrik Lundgaard, Hedensted, og Michael Outzen, Ringe, var slet ikke så konkurrencedygtige som deres anden- og fjerdepladser i mesterskabsstillingen ellers indikerer. Henrik Lundgaard var indledningsvist med fremme i kampen om pole position, men måtte se sig kørt agterud til en startposition som nummer seks, mens vinderen af seneste DTC-finale, Michael Outzen, blot blev nummer 11.
Resultatet af tidtagningen for Danish Touringcar Championship:
1. Jan Magnussen England BMW 320si E90 1:10,709 2. Michel Nykjær Tappernøje BMW 320si E90 1:10,888 3. Tom Pedersen Christiansfeld BMW 320si E90 1:11,088 4. Martin Jensen Albertslund BMW 320si E90 1:11,126 5. Jens Møller Ikast Honda Accord Euro-R 1:11,140 6. Henrik Lundgaard Hedensted Chevrolet Lacetti 1:11,156 7. Jason Watt Herlev Seat Leon 1:11,268 8. Robert Schlünssen Tyskland Peugeot 407 1:11,281 9. James Thompson England Honda Accord Euro-R 1:11,311 10. Kristian Poulsen Padborg BMW 320si E90 1:11,401 11. Michael Outzen Ringe Chevrolet Lacetti 1:11,517 12. Peter Ager Esbjerg BMW 320si E90 1:11,550 13. Jens Edman Sverige Peugeot 407 1:11,632 14. Kasper Jensen Aalborg BMW 320si E90 1:11,686 15. Michael Carlsen Vissenbjerg Peugeot 407 1:11,895 16. Emmet O'Brien Irland BMW 320si E90 1:11,966 17. Jesper Sylvest Jægerspris BMW 320si E90 1:12,149 18. Petter Granlund Norge Peugeot 407 1:12,370 19. Kim Lund Silkeborg Seat Leon 1:12,429 20. Ronnie Bremer USA Mercedes C200 1:12,923
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
DTC
Nu genoptages kampen om årets DTC-mesterskab
|
På FDM Jyllandsringen køres det traditionsrige Bosch GP Danmark.
Efter en veloverstået sommerferie genoptages kampen om årets titler i Danish Touringcar Championship. Det sker i weekenden den 15.-17. august på FDM Jyllandsringen, hvor det traditionsrige Bosch GP Danmark køres med årets største publikum på lægterne. Løbet er den femte af sæsonens i alt otte afdelinger i Danish Touringcar Championship, og det er nu, at kampen om mesterskabet for alvor går ind i sin afgørende fase.
Forårssæsonen har budt på en tæt og meget jævnbyrdig kamp om førstepladserne og pointene. BMW-kørerne Tom Pedersen, Christiansfeld, og Jan Magnussen, England, og Chevrolet-duoen Henrik Lundgaard, Hedensted, og Michael Outzen, Ringe, er blot adskilt af 12 points i toppen af mesterskabstabellen, og når man samtidigt ved, at en sejr i et kvalifikationsheat eller en finale udløser 20 points, er det tydeligt, hvor tæt kampen reelt er.
Skuepladsen for det forestående Bosch GP Danmark er kendt som en bane, der traditionelt har favoriseret de baghjulstrukne biler i feltet. Med sine mange sving – der tillige typisk er vinkelrette – har man gennem årene ofte set BMW’er triumfere på FDM Jyllandsringen, men i takt med, at man i Danish Touringcar Championship er gået bort fra de traditionelle stående starter – der også har favoriseret biler med træk på baghjulene – til rullestarter, er kampen blevet mere jævnbyrdig.
I de to afdelinger, der til dato i år er kørt på FDM Jyllandsringen, er Jan Magnussen dog hver gang rendt med finalesejren, mens han og mærkefællen Tom Pedersen har delt førstepladserne i kvalifikationsheatene imellem sig. Men presset på BMW-kørerne er blevet større. Ved løbet på banen i juni havde Henrik Lundgaard således den hidtil mest succesfulde weekend for en Chevrolet-kører på racerbanen ved Silkeborg, men de lyseblå biler bliver sikkert ikke ene om at udfordre BMW-feltet.
Hartmann Honda Racing nåede takket være deres internationale stjernekører James Thompson, England, ligeledes nye højder ved Juniløbet og beviste ved Padborg Open før ferien, at den røde og hvide Honda Accord godt kan vinde løb. Men også Seat og Peugeot råder over bilmodeller, der kan blande sig i topkampen. Den tidligere mester Jason Watt, Herlev, har således genfundet tidligere sæsoners topresultater, mens Robert Schlünssen, Tyskland, og Jens Edman, Sverige, begge har bevist, at de i deres Peugeot 407 kan kæmpe med om podiepladserne.
Men også blandt feltets mange BMW-kørere, kan der komme større modstand til Tom Pedersen & co. Den regerende mester Michel Nykjær, Tappernøje, er blevet mere og mere dus med sin BMW og længes efter at komme tilbage øverst på podiet, mens Kasper Jensen, Aalborg, og Martin Jensen, Albertslund, flere gange i år har bevist, at de kan nå til tops under de helt rette omstændigheder.
Stillingen i Danish Touringcar Championship: |
|
|
|
|
|
1. |
Tom Pedersen |
Christiansfeld |
BMW 320si E90 |
158 |
2. |
Henrik Lundgaard |
Hedensted |
Chevrolet Lacetti |
154 |
3. |
Jan Magnussen |
England |
BMW 320si E90 |
147 |
4. |
Michael Outzen |
Ringe |
Chevrolet Lacetti |
146 |
5. |
Robert Schlünssen |
Tyskland |
Peugeot 407 |
117 |
6. |
Michel Nykjær |
Tappernøje |
BMW 320si E90 |
115 |
7. |
James Thompson |
England |
Honda Accord Euro-R |
108 |
8. |
Jason Watt |
Herlev |
Seat Leon |
101 |
9. |
Jens Edman |
Sverige |
Peugeot 407 |
85 |
10. |
Kasper Jensen |
Aalborg |
BMW 320si E90 |
68 |
11. |
Martin Jensen |
Albertslund |
BMW 320si E90 |
62 |
12. |
Kristian Poulsen |
Padborg |
BMW 320si E90 |
60 |
13. |
Jens Møller |
Ikast |
Honda Accord Euro-R |
44 |
14. |
Emmet O'Brien |
Irland |
BMW 320si E90 |
39 |
15. |
Michael Carlsen |
Vissenbjerg |
Peugeot 407 |
30 |
16. |
Gunnar Kristensen |
Klampenborg |
Seat Leon |
28 |
17. |
Peter Ager |
Esbjerg |
BMW 320si E90 |
20 |
18. |
Joachim Stephansen |
Sønder Omme |
BMW 320i E46 |
19 |
19. |
Jesper Sylvest |
Jægerspris |
BMW 320si E90 |
16 |
|
Carsten Leveau |
København |
Seat Leon |
16 |
21. |
Kim Lund |
Silkeborg |
Seat Leon |
15 |
22. |
Petter Granlund |
Norge |
Peugeot 407 |
11 |
23. |
Klaus Madsen |
Vallensbæk |
Seat Leon |
6 |
24. |
Ronnie Bremer |
USA |
Mercedes C200 |
3 |
|
Jakob Ludvigsen |
Århus |
BMW 320si E90 |
3 |
26. |
Brian Mikkelsen |
Vejle |
Seat Toledo |
1 |
Stillingen i DTC Cup: |
|
|
|
|
|
1. |
Robert Schlünssen |
Tyskland |
Peugeot 407 |
181 |
2. |
Jens Edman |
Sverige |
Peugeot 407 |
169 |
3. |
Kasper Jensen |
Aalborg |
BMW 320si E90 |
138 |
4. |
Kristian Poulsen |
Padborg |
BMW 320si E90 |
133 |
5. |
Jens Møller |
Ikast |
Honda Accord Euro-R |
116 |
6. |
Michael Carlsen |
Vissenbjerg |
Peugeot 407 |
95 |
7. |
Peter Ager |
Esbjerg |
BMW 320si E90 |
87 |
|
Petter Granlund |
Norge |
Peugeot 407 |
87 |
9. |
Jesper Sylvest |
Jægerspris |
BMW 320si E90 |
85 |
10. |
Joachim Stephansen |
Sønder Omme |
BMW 320i E46 |
84 |
11. |
Gunnar Kristensen |
Klampenborg |
Seat Leon |
83 |
12. |
Kim Lund |
Silkeborg |
Seat Leon |
65 |
13. |
Carsten Leveau |
København |
Seat Leon |
48 |
14. |
Klaus Madsen |
Vallensbæk |
Seat Leon |
32 |
15. |
Brian Mikkelsen |
Vejle |
Seat Toledo |
22 |
16. |
Jakob Ludvigsen |
Århus |
BMW 320si E90 |
17 |
17. |
Camilla Stephansen |
Horsens |
Seat Toledo |
10 |
18. |
Ronni Jensen |
Næstved |
Peugeot 407 |
7 |
19. |
Leon Sørensen |
Hjørring |
Peugeot 307 |
2 |
Stillingen i teammesterskabet: |
|
|
|
|
|
1. |
Chevrolet Motorsport Danmark |
300 |
2. |
Team Den Blå Avis Valvoline |
212 |
3. |
Team Telesikring Racing |
178 |
4. |
Poulsen Motorsport II |
154 |
5. |
Hartmann Honda Racing |
152 |
6. |
Team Peugeot Køge Sport |
117 |
7. |
Team Bygma Jason Watt Racing |
101 |
8. |
JM Racing |
|
87 |
9. |
Team Go Racing |
85 |
10. |
Poulsen Motorsport |
76 |
11. |
Team Sturup Raceway |
50 |
12. |
Carlsen Motorsport |
23 |
13. |
Team Lund Racing |
15 |
14. |
Autoforum Racing Team Silkeborg |
11 |
15. |
KP Racing |
|
3 |
16. |
Team Tyrstrup Kro |
|
Kort og nyttigt om Bosch GP Danmark Banen FDM Jyllandsringen, Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg. T: 86 85 33 22. 1 omgang = 2,257 km. Arrangør DTC A/S, c/o FDM Motorsport, Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg. T: 55 31 32 22. dtc@dtcmotorsport.dk. Sportslig arrangør: Aarhus Automobil Sport. Banerekord – DTC Jan Magnussen, England, BMW 320si E90, 4. maj 2008, 1.10,742 sek. / 117,0 km/t. Tidligere løbsvindere: 1999 – lørdag Jesper Sylvest, Jægerspris, Peugeot 306 GTI 1999 – søndag John Nielsen, Horsens, Nissan Primera 2000 – lørdag Klaus Madsen, Vallensbæk, Peugeot 306 GTI 2000 – søndag Jason Watt, Herlev, Peugeot 306 GTI 2001 – lørdag Jason Watt, Herlev, Peugeot 306 GTI 2001 – søndag Kent Bo Lauridsen, Hørning, Herlev, Peugeot 306 GTI 2002 – lørdag Jan Magnussen, England, Peugeot 307 GTI 2002 – søndag Jan Magnussen, England, Peugeot 307 GTI 2003 – lørdag Michel Nykjær, Tappernøje, Seat Toledo 2003 – søndag Jan Magnussen, England, Peugeot 307 GTI 2004 – Casper Elgaard, Århus, BMW 320i E46 2005 – lørdag Casper Elgaard, Århus, BMW 320i E46 2005 – søndag Casper Elgaard, Århus, BMW 320i E46 2006 – Jan Magnussen, England, BMW 320i E90 2007 – Jan Magnussen, England, BMW 320i E90 Arrangør DTC A/S, c/o FDM Motorsport, Skellerupvej 38, Resenbro, 8600 Silkeborg. T: 55 31 32 22. dtc@dtcmotorsport.dk. Sportslig arrangør: Aarhus Automobil Sport. Presseakkreditering Akkreditering kan ske via Danish Touringcar Championships hjemmeside – www.dtc-net.dk – menupunktet presse – senest onsdag den 13. august 2008 kl. 23.59. Presseveste Presseveste giver adgang til banens afspærrede område og er prioriteret akkrediterede mediarepræsentanter. Presseveste skal på banens afspærrede område altid bæres synligt, og adgang til banens afspærrede område sker på eget ansvar og risiko. Presseveste udleveres i sekretariatet i stueetagen i restaurationsbygningen (punkt B på kortet). Resultater Resultater kan findes på internettet på www.raceresult.dk, hvor der også vil være live tidtagning i løbet af weekenden. Åbningstider – depotet Fredag den 15. august 2008 kl. 9.00-24.00 Lørdag den 16. august 2008 kl. 7.00-19.00 Søndag den 17. august 2008 kl. 7.00-19.00 Åbningstider – publikum Lørdag den 16. august 2008 kl. 10.00-19.00 Søndag den 17. august 2008 kl. 9.30-19.00
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008:
Brian Madsen genvandt Rallyshow med 0,8 sekund
|
Årets 30. udgave af det Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008 i Fårvang mellem Viborg og Århus endte fredag aften med en nervepirrende afslutning. Længe så det ud til, at Danmarkshistoriens mest traditionsrige rallysprint for første gang i løbets historie ville få en udenlandsk vinder, men i finalen skruede Brian Madsen, Slagelse, endnu mere op for gassen, og han gentog den sejr, han for første gang sikrede sig sidste år.
Men den vestsjællandske rallykører måtte kæmpe hårdt for at få sejren i hus. Hårdere end i 2007, hvor der heller ikke blev givet ved dørene. I dette års finale blev Brian Madsens sejrsmargen på bare 0,8 sekund mod 1,7 sekund sidste år. Og dette endda selv om Peugeot-køreren gav endnu mere gas end tidligere. I forhold til sidste års vindertid endte Brian Madsen med at køre mere end tre sekunder hurtigere i finalen efter en eftermiddag og en aften, hvor han løbende havde kappet af sine heattider, hver gang han havde været på banen.
Det høje tempo var også nødvendigt for at triumfere ved Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008. Udenlandske kørere har været hyppige gæster ved arrangementet, men det er første gang, at de har gjort et så målrettet og alvorligt angreb på sejren i finalen. Og denne gang var det ikke kun en enkelt kører, men hele to, der var med i det afsluttende opgør.
Da de tre indledende heats var overstået, var det Pål Try, Norge, som toppede tabellen. Nordmanden havde sat den indtil da hurtigste tid i tredje heat, hvilket rakte til en sammenlagt førsteplads i den ordinære konkurrence. Men hans teamkammerat i en identisk Ford Focus WRC, Svein Frustøl, Norge, var om end ikke helt så hurtig, så dog langt mere konstant, hvorfor han blot var 0,12 sekund efter, når man lagde de to bedste heatresultater sammen, som udgjorde mellemregningen.
Begge nordmænd formåede at skrue yderligere op for tempoet, hvor de dog endte med at slutte henholdsvis 0,8 og 1,5 sekunder efter Brian Madsen i finalen, hvor en fjerde potentiel vinder også var med i spillet.
Ib Kragh, Juelsminde, havde denne gang valgt ikke blot at satse på den sædvanlige Renault Clio Super 1600, som han benytter i DM-serien i rally. Som en dobbeltsatsning havde han også medbragt den Renault Megane Maxi, som han i 2004 og 2005 vandt Tvilum-Scanbirk Rallyshow med, og den gamle, men noget kraftigere rallybil skulle vise sig at blive hans bedste bud på sejren. I det ene af de tre indledende heats formåede han således at blande sig mellem de norske kørere i deres tidligere VM-biler, men i finalen manglede han næsten tre sekunder i at kunne føje sin tredje sejr i løbet til sin samling af førstepladser.
Resultatet af finalen i Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008:
1. Brian Madsen Slagelse Peugeot 106 Maxi 3.15,209 2. Pål Try Norge Ford Focus WRC 3.16,005 3. Svein Frustøl Norge Ford Focus WRC 3.16,775 4. Ib Kragh Juelsminde Renault Megane 3.17,758 5. Preben Andersen Rønne BMW M3 3.18,911 6. Max Christensen Svenstrup Subaru Impreza 3.19,020 7. Kim Madsen Sorø Peugeot 106 Maxi 3.19,625 8. Benny Pedersen Esbjerg Peugeot 106 3.20,010 9. Christian Jensen Ans Subaru Impreza 3.21,017 10. Jørgen Pilgaard Ryomgaard Subaru Impreza 3.23,466
Klassevindere i den ordinære konkurrence i Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008:
WRC Pål Try Norge Ford Focus WRC 6.34,762
Gruppe N & E 0-2000 cm3 Kenneth Madsen Dianalund Suzuki Swift 7.09,770
Gruppe A, H & DK 0-1400 cm3 Kasper Rasmussen Jyllinge Peugeot 106 Kit Car 7.08,956
Gruppe A, H & DK 1401-1600 cm3 Brian Madsen Slagelse Peugeot 106 Maxi 6.37,809
Gruppe A, H & DK 1601-2000 cm3 Ib Kragh Juelsminde Renault Megane 6.36,503
Gruppe E, H & DK over 2000 cm3 Preben Andersen Rønne BMW M3 6.41,844
Gruppe N over 2000 cm3 Christian Jensen Ans Subaru Impreza 6.42,785
Udsendt på vegne af Kjellerup og Omegns Motorklub
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008
Forsvarer 2007-sejren i ny, gammel bil
|
En god sportsmand er ikke bare en, der tager kampen op, selv om oddsene og sandsynligheden for sejr måske ikke er helt i top. Det er også en, som vælger at forsvare sine laurbær, når de endelig er kommet i hus. Sådan en sportsmand er Brian Madsen, Slagelse. Efter flere års forsøg på at komme helt til tops lykkedes det endelig rallyveteranen sidste sommer at tage sin første sejr i Tvilum-Scanbirk Rallyshow med en potent, men beskeden 1,6 liters bil.
Når den 30. udgave af løbet køres den 8. august i Fårvang mellem Århus og Viborg, er han atter med i feltet. Men selv om den rallybil, han stiller op med, ligner sidste års vindervogn, er den det ikke. Hans Peugeot 106 Maxi er nemlig en ny, gammel bil.
”Min lillebror Kim skal køre min bil fra sidste år, så vi har bygget en ny Peugeot 106 Maxi op, som jeg kører rallysprint med i år,” siger Brian Madsen, der – for at gøre forvirringen helt total – anvender en helt tredje bil i årets DM-serie i rally. Det er en spritny Peugeot 207 Super 2000, der i øvrigt også er tilmeldt Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008 med Jens-Ole Kristiansen, Sorø, som chauffør. Men hvorfor opbygger man en ny, gammel rallybil helt fra grunden for bl.a. at kunne køre rallysprints som det kommende løb i Fårvang?
”Det gør man, fordi en Peugeot 106 Maxi bare er bilen,” forklarer den forsvarende mester. Den er så skæg at køre i, og den er stadig konkurrencedygtig. Det er sjovt, at man i sådan en bil kan matche de moderne rallybiler.”
”Karrosseriet har stået på et lager hos Peugeot Sport i over 10 år, og det fejlede ingenting. Der var ikke så meget som en rustplet i den, da vi fik det, og der var allerede sikkerhedsbur monteret, ligesom alle de nødvendige dokumenter fulgte med. Samtidig fik vi også fat i en del af det restlager, Peugeot Sport havde til netop 106 Maxi-modellen, så vi kunne bygge en bil.”
Sidst år vandt Brian Mikkelsen Tvilum-Scanbirk Rallyshow ved i den afsluttende finale at køre 1,7 sekunder hurtigere end den tidligere dobbelte vinder Ib Kragh, Juelsminde, der bruger en noget nyere Renault Clio Super 1600. Så hvorfor ikke bare stille op med sidste års vindervogn, når nu den var hurtig nok?
”Fordi det kun er mig, der har kørt i den nye bil. Den er aldrig blevet ødelagt, og den står jo simpelthen som en fabriksny racerbil. Og det kommer den også til at gøre efter løbet i Fårvang,” siger Brian Madsen.
Den nye, gamle rallybil har på sit generalieblad ikke kun Brian Madsen stående som sin eneste chauffør. Den har også kun en sejr fra et tilsvarende rallysprint i Ringkøbing i foråret stående som det eneste resultat af sit eneste løb. Så kommer 100 % succesraten også til at være gældende, når man gør klar til præmieoverrækkelse efter afslutningen af finalen den 8. august klokken 21.00?
”Nu må vi se, hvad det ender med, men jeg bliver nok nødt til at give gas,” siger Brian Madsen. ”Jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan for at forsvare sejren fra sidste år.”
Korte fakta
Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008 afvikles fredag den 8. august 2008 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus. • I forbindelse med Tvilum-Scanbirk Rallyshow afvikler man også for sjette gang Tvilum-Scanbirk Classic Show, hvor ejerne af en række historiske køretøjer på to, tre og fire hjul viser deres klenodier frem for publikum. Fakta om Tvillum-Scanbirk Rallyshow 2008
Sted: Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007 finder sted i industrikvartet i Fårvang mellem Viborg og Århus.
Dato: 8. august 2008.
Kørselsanvisning: Fra Viborg Kør ad hovedvej 26 mod Århus. Når man kommer til Fårvang, drejer man til højre, hvor banen er placeret.
Fra Århus Kør ad hovedvej 26 mod Viborg. Når man næsten har passeret Fårvang, drejer man til venstre, hvor banen er placeret.
Fra Randers Kør ad hovedvej 16/21 mod Hammel. I Houlbjerg drejes til højre mod Kongensbro og køres ad hovedvej 46. Hvor Kongensbrovej bliver til Tingvej, drejes til venstre ad Højgårdsvej. Herefter følges vejen til Fårvang. Når man kommer til Fårvang, drejer man til højre ad hovedvej 26 og umiddelbart derefter til venstre, hvor banen er placeret.
Website: www.rallyshow.dk
Udsendt på vegne af Kjellerup og Omegns Motorklub
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Copenhagen Historic Grand Prix
Klassiske biler i Tivoli på søndag
|
De fleste bilglade danskere har utvivlsomt i deres barndom har fået en tur i veteranbilerne i Tivoli. På søndag d. 27. juli har de mulighed for at genopfriske deres barndomsminder, når arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix i Tivoli udstiller en stribe af de spændende og sjældne biler, som weekenden efter skal køre race i Fælledparken.
Der er godt nok ikke mulighed for at få en tur i de originale klassiske biler, men man kan komme tæt på dem og få en snak om dem, for i tidsrummet 14-18 vil bilerne være parkeret på grus arealet foran Plænen midt i Tivoli. Og veteranbils eksperten Niels Jonassen vil i løbet af eftermiddagen fortælle om bilerne, deres historie og ikke mindst, hvordan man vil komme til at opleve dem ved Grand Prix’et i Fælledparken d. 2.-3. august.
I Tivoli vil der være tale om i nabolaget af 15 klassiske biler, som er repræsentativt det store opbud ved Copenhagen Historic Grand Prix. Ugen efter er der tilmeldt ikke færre end 188 deltagere og omkring 200 kørere vil boltre sig på den 2 kilometer lange racerbane, afspærret til formålet i Fælledparken.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Copenhagen Historic Grand Prix:
Prinsesse Marie overrækker Pro-Am trofæerne ved Copenhagen Historic Grand Prix
|
Det stjernespækkede felt af professionelle racerkørere, der skal dyste om de klassiske trofæer og laurbærkranse ved dette års racerbrag i Fælledparken den 2.-3. august, kan glæde sig over at Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har lovet at foretage præmieoverrækkelsen ved finalen af Pro-Am løbet ved Copenhagen Historic Grand Prix.
Løbet afvikles med to indledende heat lørdag samt finalen søndag – ligeledes over to heat – efter det kendte Pro-Am koncept, hvor de professionelle deltagere til slut sidder i bilerne for at dyste om den endelige afgørelse.
De to sidste års vindere, Jan Magnussen (2006) og Thorkild Thyrring (2007), vil sammen med Tom Kristensen, David Brabham, Kurt Thiim, Dindo Capello, Stanley Dickens, Ronnie Bremer, Peter Lieb, Erik Høyer og Henrik Lundgaard med flere i spidsen af Pro-feltet kæmpe til stregen sammen med deres co-drivers for at give publikum i Fælledparken det internationale racersus, som er blevet Pro-Am løbets varemærke.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Copenhagen Historic Grand Prix:
25 Le Mans sejre i Fælledparken
|
Tom Kristensen deltager i Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken den 2.-3. august. Den danske rekordindehaver i Le Mans triumfer stiller op imod et godt mix af danske og internationale elite racerkørere, men for at han ikke skulle få det for let, har han personligt medvirket til at opnå hård konkurrence.
Den 8-dobbelte Le Mans vinder har inviteret sin medkører fra Audis vinderhold i årets 24-timers løb, italieneren Dindo Capello til København og for at sætte tingene yderligere i historisk relief, har også den 6-dobbelte Le Mans vinder og tidligere Formel 1 kører, Jacky Ickx, på Tom Kristensens foranledning meldt sin entré.
25 Le Mans sejrer repræsenteret Suppleret af Jan Magnussen, der selv har tre klassesejre i verdens mest berømte racerløb ”på samvittigheden” og amerikaneren John Morton, der har vundet klassesejre i Le Mans to gange samt australieren David Brabham (der vandt GT1-klassen i fjor og i år) og svenskeren Stanley Dickens, vil ikke færre end 25 Le Mans sejre være repræsenteret i Fælledparken. Det er intet mindre end det største kører set-up nogensinde i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix. Og et af de fineste opbud af levende motorsportslegender i Skandinavien i nyere tid.
Kører mod Prins Joachim Alle – på nær Jacky Ickx – skal de deltage i Royal Pro-Am klassen. Det er hér også Prins Joachim er med og hér, professionelle kørere deler bil med amatører, typisk sådan, at amatør-køreren også lægger bil til og dermed har lettere ved at hamle op med den professionelle, fordi han kender sit køretøj på forhånd.
Tom Kristensen har rekorden
Tom Kristensen behøver ingen præsentation. Han er uden sammenligning den mest succesrige danske racerkører nogensinde. Det er han i kraft af sine otte Le Mans sejre vundet i bare tolv forsøg. Men også på grund af sin store bredde indenfor motorsport. Tom Kristensen, som nu er rundet de 40 år, begyndte i go-kart først i 80’erne, vandt siden det tyske Formel 3 mesterskab, det japanske Formel 3 mesterskab og scorede en række topplaceringer i Formel 3000, inden han stillede ind på sportsvognsracing, hvor han blev historiens anden danske Le Mans vinder i 1997.
Tom har gennem en årrække været Formel 1 testkører for Michelin og har i de seneste år parret Le Mans deltagelsen med det højt estimerede tyske standardvognsmesterskab. Blandt individuelle løbs-triumfer udover Le Mans kan nævnes tre sejre i det klassiske amerikanske 12-timers løb på Sebring, sejr i det amerikanske ”Petit Le Mans”, Le Mans 1000 km og Spa 1000 km i Belgien.
Jacky Ickx havde rekorden Inden Tom Kristensen trængte sig på var det belgieren Jacky Ickx, som havde rekorden i Le Mans. Han har vundet 24-timers løbet seks gange og har gang på gang udtrykt den dybeste respekt for Tom Kristensens præstation. Jacky Ickx er nu 63 år gammel, men ”still going strong”. Tidligt i sin karriere kørte Ickx Formel 1 for bl.a. Cooper, Ferrari, Brabham, McLaren, Williams og Lotus. 120 Formel 1 Grand Prix’er blev det til, hvoraf han vandt de otte.
I Le Mans vandt han 24-timers løbene i 1969, 1975, 1976, 1977, 1981 og 1982, hovedsagelig for Porsche. Desuden har den sympatiske belgier vundet det berømte Dakar-rally i 1983 for Mercedes-Benz. Jacky Ickx er far til Vanina Ickx, som med gode resultater har deltaget i en lang række internationale sportsvognsløb og ikke mindst Rallye Dakar. Det er ikke utænkeligt, at Vanina, som nu er 33 år gammel og blev nr. 10 i LMP1 klassen i dette års 24-timers Le Mans, er med familien i København den første weekend i august. Jacky selv deltager ikke aktivt i motorløb længere men vil køre nogle præsentationsrunder i Fælledparken.
Dindo Capello – tre Le Mans sejre med Tom K Dindo Capello (44) har været fast inventar hos Audi i længere tid end Tom Kristensen. Første gang de to sammen vandt 24-timers Le Mans var i 2003. Siden gentog de succes’en i 2004 og altså også i år. Capello har en karriere bag sig, der på flere måder minder om Tom Kristensens. Han har kørt Formel 3 og Formel 3000 inden han satsede på standardvogne, han har vundet det italienske Super Touring Car mesterskab, men det var først i sportsvognsracing, at resultaterne begyndte at strømme ind: Foruden de tre sejre i 24-timers Le Mans også tre sejre i 12-timers Sebring, fire sejre i ”Petit Le Mans” samt dobbelt – og regerende – vinder af den amerikanske Le Mans serie.
Jan Magnussen – F1 og siden tre Le Mans sejre Jan Magnussen (34) slog igennem i Formel 1 og er den til dato eneste dansker, der har scoret points i Formel 1 VM. Forinden havde han vundet VM i karting, det britiske Formel 3 mesterskab og også deltaget i ChampCar (tidligere IndyCar), europæisk standardvognsracing og meget andet. I tiden efter Formel 1 har den populære dansker bl.a. vundet tre klassesejre i 24-timers Le Mans for Corvette. Så sent som i år var han klart den hurtigste mand i GT1-klassen – og ambitiøs som Danmarks travleste racerkører altid er, var han bestemt ikke tilfreds med, at blive nummer 2! I 2006 vandt Jan Magnussen Royal Pro-Am klassen ved Copenhagen Historic Grand Prix.
John Morton – to sejre i Le Mans John Morton er nok det mest ukendte navn i Le Mans sammenhæng – i Danmark i hvert fald. Men med to klassesejre i 24-timers Le Mans i hhv. 1984 og 1994 er amerikaneren bestemt ingen novice. Hans karriere begyndte tilbage i 1960’erne, hvor han bl.a. lærte at køre race af den berømte Carrol Shelby – manden bag de kraftige Shelby-Cobra sportsvogne. I Copenhagen Historic Grand Prix skal Morton køre en Datzun 240Z identisk med de biler, han scorede flotte resultater med sidst i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne.
David Brabham David Brabham er australier og vandt GT1 klassen i Le Mans i 2007 og også i år. Han er den yngste søn af Jack Brabham, der vandt Formel 1 verdensmesterskabet tre gange for rundt regnet 40 år siden. David vandt det britiske Formel 3 mesterskab nogle år inden Jan Magnussen udførte samme bedrift – siden har de to været team-kolleger ved en række lejligheder i bl.a. den amerikanske Le Mans serie og også i 24-timers Le Mans. David Brabham har også kørt Formel 1 i flere perioder. Det er bemærkelsesværdigt at David Brabhams to Le Mans sejre begge gange var i Aston Martin – foran den Corvette, som Jan Magnussen kørte og som reelt var Aston Martin teamets største konkurrent.
Stanley Dickens Stanley Dickens er – trods sit engelsk klingende navn – svensker og han scorede sejren i 24-timers Le Mans i 1989 i en Sauber C9-Mercedes. Navnet er velkendt, ikke mindst på grund af forfatteren Charles Diskens – som Stanley er tip-tip oldebarn til. Stanley har haft en alsidig karriere men et højdepunkt var uden sidestykke Le Mans sejren.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Copenhagen Historic Grand Prix
Motorsports ikon til København
|
Der er ikke mange, der kender John Morton. Ikke i Danmark i hvert fald. Men i internationale motorsportskredse, ikke mindst i Mortons hjemland USA, er navnet på det nærmeste et ikon. Det skyldes hans præstationer – han har bl.a. vundet klassesejre i 24-timers Le Mans to gange – men også, at han fortsat lever af at køre racerbil, præcis som han har gjort det hele sit liv. John Morton kommer til København i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix d. 2.-3. august.
Morton skal køre en bil, identisk med den, som han vandt flere amerikanske mesterskaber med først i 1970’erne. Det er en Datzun 240Z, som til anledningen dekoreres præcis som den så ud dengang. Ejeren er danskeren Stefan Winquist og bilen har faktisk allerede og med stor succes været en del af Copenhagen Historic Grand Prix. Sidste år vandt den ikke bare sin klasse, men blev nr. 2 i Royal Pro-Am kategorien, hvor Stefan Winquist delte den med en af vor tids Le Mans stjerner, danskeren Allan Simonsen.
Med i Royal-Pro-Am I år skal Datsun’en ud at køre igen, både i sin klasse under Grand Prix’et, men naturligvis også i Royal Pro-Am klassen. Hér vil John Morton så indtage førersædet, når ikke Winquist selv sidder bag rattet og det gør næppe fartpræstationen ringere end i fjor.
John Morton bor i USA og er en af verdens første professionelle racerkørere. Han har gået i racerskole hos ingen ringere end Carrol Shelby, som er berømt for de voldsomme A.C.Cobra – en biltype, som bl.a. Juan Barazi tidligere har kørt i København. Men John Morton kan bryste sig af, at være en af de første racerkørere i historien, som tilbage i 1960’erne kørte den legendariske Shelby-Cobra.
To Le Mans sejre I Europa husker man Morton fra Le Mans triumfen i 1984 – hvor han vandt C2-klassen i en Lola-Mazda. Men også fordi han 10 år senere gentog præstationen og vandt klassesejr i Le Mans på ny. Denne gang var det i en slags Datsun, nemlig en 300ZX Turbo, en sen efterfølger til 240Z, men i mellemtiden havde den japanske fabrik skiftet bilnavnet ud til Nissan. Sejren i den såkaldte IMSA/GTS klasse scorede Morton sammen med bl.a. Jan Magnussens makker i dette års Le Mans, Johnny O’Connell. Men Nissan 300ZX er så ny, at den ikke kan klassificeres som klassisk bil – endnu i hvert fald! Så den kommer ikke til København i denne omgang.
Det gør til gengæld 240Z og den er ikke en helt almindelig sportsvogn. Den er nemlig en kraftigt modificeret udgave af den serieproducerede model.
Vandt i fjor ”Bilen har ikke færre end 275 hestekræfter,” fortæller Stefan Winquist. ”Desuden har den et kraftigt drejningsmoment, som gør den utrolig omdrejningsvillig og meget hurtig. I fjor vandt jeg den historiske klasse i Copenhagen Historic Grand Prix, som 240Z’eren tilhører og i sidste øjeblik blev jeg tilbudt, at deltage i Royal Pro-Am sammen med Allan Simonsen. Det var slet ikke meningen, jeg skulle have været med, men den bil, Allan skulle have kørt, var gået i stykker, så vi kom med på et afbud.”
”Derfor startede vi bagest i 1. heat. Jeg fik kørt os frem på 5.pladsen og i 2. heat tog Allan over og sikrede os 2. pladsen i Pro-Am – det var vi ret stolte over!”
Det er i øvrigt Stefan Winquist selv, der har stået for kontakten med sin medkører i år:
”Jeg brugte adskillige timer på Internettet, fandt hans gamle team makker - mekanikker fra 70´og fik igennem ham kontakt til ”Mr. John Morton himself”. En fuldstændig vild idé blev til virkelighed, jeg har ikke helt fattet det endnu,” smiler Stefan Winquist.
Men det kommer han til, når han i weekenden d. 2.-3. august skal dele bil med det amerikanske motorsports ikon, som ankommer til København, direkte fra sin bopæl i Californien.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Copenhagen Historic Grand Prix:
Tom K fejres i København til august
|
Mister Le Mans, Tom Kristensen, fejres med manér, når han til sommerens brag af en racer festival, Copenhagen Historic Grand Prix, stiller op i en af det historiske Royal ProAm-felts hurtigste biler.
Søren Duun, ankermand på årets CHGP, fortæller: - Toms ottende sejr på Le Mans er en præstation helt uden sidestykke i international motorsport, og det skal naturligvis fejres, når han stiller op i det løb, som han også er international ambassadør for. Copenhagen Historic Grand Prix kunne ikke have en bedre og mere populær repræsentant for Danmarks største motorløb i ind- og udland end Tom Kristensen. Og nu glæder vi os til, at både tilskuere og arrangementets mere end 150 deltagende kørere kan hylde en populær stjerne og god kollega.
Arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix har derfor fået Audis tilladelse til, at Tom K helt uden for nummer kan deltage i et motorløb i en bil, der ikke er en Audi.
- Audi har vist os en helt fantastisk gestus ved at give Tom tilladelse til, at han på hjemmebanen i København kan køre racerløb i en bil af andet mærke, og det er vi naturligvis meget taknemmelige for, siger Søren Duun.
Bilen, Tom Kristensens skal køre i, er en Ford Escort BDA, som han skal dele med formanden for Historisk Motor Sport, Tommy Kjehr.
- Det er en stor ære at få lov til at stille op sammen med Tom, og jeg håber meget, at vi med den bil også har en chance for at vinde over alle de andre danske og udenlandske stjerner, og ikke mindst HKH Prins Joachim, der også stiller op i CHGPs mest omtalte klasse. Tom har jo til overflod bevist, at han kan køre stærkt, og bilen har ligeledes vinderpotentiale. Så det er sådan set kun mig, der er den tunge i det selskab, siger Tommy Kjehr.
Arrangørerne håber også, at Tom Kristensen får mulighed for at køre et par demonstrationsrunder i en dansk bygget DKW Midget racer fra 1948, som er meget tæt på at være færdigrestaureret.
- DKW (Dampf Kraft Wagen) er ud over en rigtig nulevende Audi med Tom Kristensen bag rattet noget af det nærmeste, der forbinder Audi med Danmark. DKWs far var den danske maskiningeniør Jørgen Skafte Rasmussen, der grundlagde mærket i 1916, og som i 1932 sammen med blandt andet Audi blev en del af Auto Union koncernen med de velkendte fire ringe som bomærke, fortæller Søren Duun.
Endelig arbejder arrangørerne på at få Tom Kristensens vinderbil fra årets Le Mans til byen i forbindelse med CHGP 08.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Niels Finderup:
Kong K den 8.
|
Tom Kristensen viste med en pragtpræstation i årets Le Mans, at han er kommet sig helt over sidste års uheld. Det var en tændt nordjyde, der sammen med sine favoritmedkørere Allan McNish og Dindo Capello stik imod alle forventninger nedkæmpede storfavoritterne fra Peugeot.
”Det er den største af alle mine sejre hernede!” Tom Kristensen var ikke i tvivl, da han blev bedt om at vurdere søndagens sejr i forhold til de syv, han allerede havde sparet op på legendekontoen i verdens mest berømte motorsportsløb. Da han blev bedt om at uddybe sin udtalelse, klappede han sine to medkørere McNish og Capello på skuldrene og sagde: ”Da vi for tre år siden gav hinanden hånden på, at vi ville vinde Le Mans sammen, troede alle, at det kun var et spørgsmål om tid, før vi ville gøre drømmen til virkelighed. Men det første år brød vores bil hele tiden ned, og sidste år førte vi efter et fantastisk løb med over 50 kilometer, da et hjul faldt af. I år så det ikke ud til, at vi ville have de store chancer mod Peugeots biler, der knuste os i kvalifikationen og satte sig på de tre forreste pladser. Men vi ville simpelt hen ikke bare lægge os ned, så vi kørte rent ud sagt røven ud af køredragterne. Vi kørte dobbelt så lang tid som de franske kørere og sparede dermed tid i pitten. Det var imidlertid fysisk krævende, og personligt havde jeg kramper af at presse så hårdt i over tre timer. McNish kørte en fantastisk første tur, og Capello sørgede for, at vi op til natten stadig var på omgangshøjde. I morgentimerne begyndte det at regne, og da vidste vi, at der skulle slås til. Vores Audi’er var lige så gode i vådt føre, og så måtte vi vise, at vi var klar til at satse på hver eneste omgang,” beretter Tom Kristensen. Han var selv den første, der fik glæden af de franske dråber, og det benyttede han til først at hente den førende Peugeot, dernæst skabe et hul på over et minut. McNish øgede, og selv om der i en lang periode atter var tørvejr, halsede de franske løver forgæves efter. ”Det var simpelt hen så forløsende at vinde med de her gutter, for vi har altid haft enorm respekt for hinanden. Der er en for sporten sjælden harmoni mellem os, og så morer vi os bare godt i hinandens selskab. Samtidig fik teamet bag vores bil omsider belønning for mange års hårde slid. Folkene tog alle de rigtige beslutninger om dækvalg i et meget omskifteligt løb, og vores strategi om ikke at lave fejl lykkedes. Derfor står vi i dag med en lidt uforståelig, men fuldt fortjent sejr. Vi havde ikke den hurtigste bil, men vi havde det bedste teamwork,” fastslår Tom Kristensen. Et rekordpublikum på 258.500 tilskuere talte over 40.000 danskere, der havde taget den lange tur for at heppe på de danske kørere. De blev belønnet med podiepladser i alle de fire klasser der køres i, inklusive den generelle sejr til Tom Kristensen. Med den ottende sejr øgede danskeren sin legendestatus på Le Mans. Han havde selv den tidligere rekord med syv gevinster, og nærmeste aktive kørere til at true ham er Audi-kollegerne Frank Biela og Emanuele Pirro med hver fem sejre. De var efter weekendens kørsel imidlertid ikke i tvivl om, at Kristensens rekord aldrig vil blive slået.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Niels Finderup:
Fantomtid af Peugeot ryster ikke Tom K
|
Peugeot rystede resten af Le Mans-feltet, da der søndag blev kørt test to uger før 24-timers-racet den 14.-15. juni. Med en tid på 3:22,222 minutter for den 13,6 kilometer lange bane slog franskmanden Sarrazin sidste års bedste kvalifikationstid med fire sekunder. Den fantomtid ryster dog ikke danske Tom Kristensen, der med syv sejre er historiens mest succesrige Le Mans-kører.
”Med dagens tider har Peugeot taget den absolutte favoritrolle på sig. Vores R10 kører i sit tredje og sidste modelår, og det er svært at vride mere ud af den gamle konstruktion. Vi vidste på forhånd, at de lukkede Peugeot-biler på grund af en bedre aerodynamik og vægtbalance ville være hurtigere i testen end vores åbne Audi’er, og det samme vil ske under kvalifikationen om et par uger. Vi har brugt dagens test på at køre forskellige programmer igennem for vores tre biler i teamet, så vi kan optimere alt, der overhovedet optimeres kan på R10’eren. Derfor nåede vi ikke ud på tørvejrsdæk mellem dagens byger, og derfor har vi ikke været hurtigere på papiret. Til gengæld var vi hurtigst i formiddagens regn, ligesom vi var bedre end Peugeoet’erne sidst på dagen, da det også regnede. Jeg kan derfor kun slå fast, at vi tror på vores chancer, men det er en uhyggelig modstander, vi har fået i år,” siger nordjyden. Resultat af pretest på Le Mans 1: Peugeot #8, Lamy/Sarrazin/Wurz 3:22,222 min. 2: Peugeot #9, Montagny/Klien/Zonta +4,419 sek. 3: Audi #1, Biela/Pirro/Werner +4,456 sek. 4: Peugeot #7, Villeneuve/Genè/Minassian +5,026 sek. 5: Audi #3, Luhr/Prémat/Rockenfeller +6,137 sek. 6: Pescarolo # 17, Primat/Tinseau/Treluyer +11,717 sek. 7: Pescarolo #16, Collard/Boullion/Dumas +13,221 sek. 8: Oreca #5, Ayari/Groppi/Ortelli +14,042 sek. 9: Charouz #10, Mucke/Charouz/Enge +14,204 sek. 10: Audi #2, Capello/McNish/Kristensen +14,789 sek.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
EuroPark
Fremtidens P-hus netop åbnet i København
|
340 P-pladser i brugervenlige omgivelser og med tilhørende gratis kaffe, avis og musik. EuroPark har netop åbnet et P-anlæg, der ligger milevidt fra de traditionelle triste og nærmest uhyggelige parkeringshuse. Nyskabelsen er sket i det gamle P-anlæg i Borgergade 16/Adelgade 13, som gennem de seneste måneder er blevet forvandlet fra et mørkt og lukket parkeringshus til et af Københavns mest lyse og moderne P-anlæg. Til gavn for alle, der ønsker at parkere i hjertet af København og kun fem minutters gang fra Kongens Nytorv.
Den gennemgående renovering er sket via et nyt koncept, der med sine nye farver, ny gulvbelægning, overskuelige informationsskilte, musikanlæg, video-overvågning og nyt P-teknisk udstyr, gør huset både brugervenligt og sikkert at færdes i.
Op netop sikkerheden er sat i fokus. P-anlægget overvåges via video, men også fra EuroPark´s døgnbemandene vagtcentral. Tillige er der regelmæssige besøg af vagter. Om natten er anlægget aflåst og fungerer i disse perioder som en såkaldt sikkerhedsgarage.
Anlægget råder over handicap-pladser samt særlige familie-pladser for de, der ønsker mere plads. EuroPark lægger stor vægt på, at anlægget altid optræder pænt og rengjort. Og som en ekstra service for brugerne bydes på gratis kaffe og dagens avis.
Aktive skilte på facaderne gør P- huset særdeles let at finde, når man kommer kørende af henholdsvis Borgergade og Adelgade, og disse fortæller løbende, om der er ledige pladser. Ligeledes vil aktive skilte i P-anlægget vejlede parkanterne til ledige pladser, således der blive mindst mulig søgning.
I alt rummer P- anlægget 340 pladser fordelt på flere dæk, men et helt nyt skiltekoncept gør, at uanset hvor der parkeres, er det særdeles let at identificere, hvor ens bil holder parkeret. Der er adgang til de respektive dæk både via trappeopgang og via elevator.
Læs mere på www.borgergade-parkering.dk
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Nibe Caravan Center
Autocamperens komfort overhaler prisen
|
Den individuelt tilpassede autocamper nyder stigende popularitet, ikke mindst fordi forbedringen af komforten ikke mærkes på priserne.
At efterspørgslen på autocampere er støt stigende, mærkes ikke mindst i det særdeles differentierede udvalg, som producenterne har skabt over de sidste år. Og kreativiteten i udviklingen af det optimalt funktionelle interiør, med topmoderne køkken, badeværelse, behagelige senge og smarte elektroniske løsninger, er stor.
- Og kunderne mærker det ikke på priserne, fortæller direktør Peter Outzen, Nibe Caravan Center, som bl.a. har stor succes med salget af autocampere fra Dethleffs, som er førende på det skandinaviske marked for autocampere. – Den kræsne køber kan vælge mellem omkring hundrede varierede grundrids for indretningen af autocamperen indenfor dette mærke, og et væld af variationsmuligheder med hensyn til ekstraudstyr. Til priser der de sidste par år har holdt sig helt i ro.
En ny moderne autocamper ligger således fortsat i prislejet ca. 400.000 og opefter. Og ikke blot er komforten i indretningen, med eksempelvis unikke spildevands- og gulvvarmeløsninger, forbedret i samme periode. Køreegenskaberne er ligeledes forbedret. Manøvreringen er blevet enklere, motorerne større og brændstofforbruget minimeret. Autocamperne i Dethleffs program er typisk bygget over motorer og chassiser fra Ford, Fiat og Renault.
Det modne publikum går i høj grad efter en komfort, der også afspejles i materialevalget, eksempelvis et møblement i læder, mens børnefamilierne har fokus på en indretning, som giver plads til fiskestængerne, skiene, cyklerne, legetøjet og plads til aktivitet inden døre. Og masser af plads og komfort finder man vitterligt i Dethleffs autocampere. Men også den flotte og omfattende serie af franske Challenger autocampere, som Nibe Caravan Center er eneforhandler af i Danmark, er populær hos publikum, idet den, trods lavere priser, i store træk bevarer de samme kvaliteter i komforten.
- Nogle familier vælger at leje en autocamper før de beslutter sig for at investere i deres helt egen. Også lejepriserne er fordelagtige og i øvrigt ganske konkurrencedygtige i forhold til for eksempel leje af sommerhus, men det er ikke mindst fleksibiliteten, der er afgørende for vor tids familier, slutter Peter Outzen, som glæder sig over, at Nibe Caravan Center 1.- 4.maj kan fejre 40 års jubilæum i en branche, som netop nyder stor popularitet i befolkningen for dens mange fleksible ferieløsninger.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
American Wheels Meet 2008
|
American Wheels Meet 2008 afholdes i weekenden den 6. - 8. juni 2008.
Klubben forventer et rekordstort antal deltagere i amerikanerbiler, samt gæstende publikum, så sæt kryds i kalenderen til et arrangement af internationale dimensioner.
Arrangementet, som vil være et af de største af sin art i Danmark, forventes at tiltrække op imod 400 biler fra hele Nordeuropa samt tusindvis af tilskuere.
Gennem hele weekenden vil der være arrangementer og underholdning for hele familien:
- Live musik (Deccoband og The Local Blues Brothers) - Cruise gennem Aalborg - Kåring af ”Most Outstanding American Cars” - Hoppeborg og meget mere
American Wheels Aalborg er stiftet den 1. november 1991. Med mere end 150 medlemmer og endnu flere biler, er klubben blandt Danmarks største klubber for amerikanerbiler.
Arrangementet afholdes på Hobrovej 545, 9230 Svenstrup J. (Aalborg). Lige overfor Biltema.
Åbningstider: Fredag kl. 12.00: Pladsen åbner for amerikanerbiler. Lørdag kl. 10-16: Adgang for publikum. Søndag kl. 12.00: American Wheels Meet 2008 lukker.
Faciliteter: Mulighed for at campere i nærheden af sin amerikanerbil på klubbens skønne græsareal. Stort telt på pladsen med borde, stole, dansegulv, samt bar. Stor toiletvogn, samt badvogn.
Mad: Der opstilles grill, og der bliver salg af kød og tilbehør, som kan købes for rimelige penge fredag aften. Lørdag er der af salg af helstegt pattegris for træfdeltagere om aftenen, samt mulighed for at købe pommes frites, pølser, sandwhiches og is hele dagen. Salg af morgenmad både lørdag og søndag.
Drikke:
Der er flere muligheder for at slukke tørsten, både i teltet og på pladsen.
Musik: Fredag aften kommer The Local Blues Brothers med et 13 mand stort band og spiller blues, så teltet vælter. I kan roligt glæde jer til et fantastisk band, der virkelig forstår at skabe stemning. Lørdag aften har vi fonøjelsen af at byde på Deccoband, der spiller rå, svedig rock, indtager bardisken, bordene og dansegulvet med deres meget medrivende show, som ikke holder op før de segner. Deccoband byder også ind med underholdning for børnene lørdag eftermiddag i form af udendørs sceneshow, samt deres egen hoppeborg.
Øvrigt: Lørdag er der stort cruise til Aalborg kl. ca. 17. Ansigtsmaling og hoppeborg for børnene (lørdag). Søndag er der præmieoverrækkelser, hvor de 10 "Most Outstanding American Cars" præmieres.
Praktisk:
Betaling foregår kontant ved indkørsel til pladsen. Klubben har ikke mulighed for at reservere pladser på forhånd, og vores træf er kendt for, at man "mingler", så man møder nye mennesker, på tværs af bilmærker og klubber. Vi har ingen Dankort-automat, så hæv kontanter på forhånd, eller kør til nærmeste automat ved Aalborg Storcenter. Benyt de udleverede affaldssække til affald, så pladsen forbliver ren. Enhver form for salg, opstilling af salgsboder og markedsføring på pladsen, er ikke tilladt uden forudgående skriftlig aftale med arrangøren. Undtaget dog almindelig handel med biler og reservedele, som ikke har karakter af erhverv. Pocket-bikes m. v. er ikke tilladt.
Se billeder fra American Wheel's Meet 2006.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Bremer og Kerchlango i Spider Cup
|
Ronnie Bremer og Mik Kerchlango kører Spider Cup.
Den danske professionelle racerkører Ronnie Bremer skal kaste stjernestøv over den nye danske sportsvognsklasse Spider Cup i 2008. Foreløbig skal Bremer, der i 2007 kommenterede DTC på Kanal 5, dele Peugeot-sportsvognen med Mik Kerchlango i fire langdistanceløb.
Ronnie Bremer, 30 år, vender i år tilbage til de danske racerbaner. Den professionelle racerkører, der tidligere har kørt i Champ Car-serien i USA, får chancen for at vise sin speed for det danske racerpublikum i den nye Spider Cup og langdistanceserien DEC, Danish Endurance Championship.
Bremer skal i de fire langdistanceløb dele den lille Peugeot-sportsvogn med bladudgiver Mik Kerchlango, Charlottenlund. De fire løb finder sted på Ring Djursland og Padborg Park i maj og på Padborg Park i august og oktober.
“Det bliver en spændende udfordring at køre langdistanceløb på dansk jord. Og Spider Cuppen har allerede nu en lang række gode kørere tilmeldt, så det bliver spændende at være med til,” siger Ronnie Bremer, der i 2007 kørte et enkelt løb på dansk jord.
Dog vil den hurtige københavner ikke kunne score point til mesterskabet, da det udelukkende er kørere, der deltager i sprintløbene, der kan vinde den nye Peugeot Spider Cup sammenlagt.
Ronnie Bremers medkører i Peugeot Spider Cup og DEC bliver Mik Kerchlango, der de seneste to sæsoner har kørt Renault Clio Cup.
“Det bliver en stor omvæltning fra forhjulstrukne standardbiler til en baghjulstrukken sportsvogn, men vi skal nok nå at forberede os op til sæsonstart, så jeg er klar til åbningsløbet på FDM Jyllandsringen,” siger Mik Kerchlango, 29 år, der med Bremer som medkører nu virkelig får mulighed for at markere sig i toppen af DTC’s supportklasse.
“Det er da noget af et scoop for mig at få Ronnie Bremer med på holdet. Han skal også være med til nogle af vores tests, hvor jeg kan trække på hans store erfaring, så jeg forventer helt klart, at vi kan være med i den skarpe ende af feltet i de to langdistanceløb og gerne i et par af sprintløbene også,” siger Mik Kerchlango, 28.
Mik Kerchlango deltog sidste år også i DEC og har samlet sig gode erfaringer med langdistanceløb. For Ronnie Bremer bliver det blot andet bekendtskab med denne disciplin inden for motorsporten, hvor man deler sin bil med en eller flere andre kørere.
“Jeg har kørt et enkelt løb i Peugeot 307 sammen med Jan Magnussen og Jens Edman, og det løb vandt vi. Den succes regner jeg da med at skulle gentage,” siger Ronnie Bremer.
Del af Team Den Blå Avis
Kerchlango kommer i 2008 ligesom de foregående to sæsoner til at have sin base hos Team Den Blå Avis. Bag Kerchlango og Bremer står storsponsoren Clou-Thürmer, der har hovedkontor i Hvidovre.
“Vi er langt i planlægningen af sæsonen, men vi mangler stadig at få afsluttet dialogen med nogle potentielle sponsorer, og skulle der være interesserede virksomheder, skal de da bare kontakte mig. Men det giver os helt klart en dejlig ro her i den indledende fase at vide, at Clou-Thürmer fortsætter deres engagement i vores lille racerhold,” siger Mik Kerchlango.
Virksomheden, der fremstiller værktøjer til gevindskæring samt værktøjer og hjælpematerialer til jern- og metalindustrien, autobranchen og byggebranchen, har en mangeårig tradition inden for motorsporten. Virksomheden var sponsor for Thorkild Thyrring, da denne i 1980’erne var i gang med at få sin professionelle karriere på skinner. Bortset fra det årlige Thürmer Rally har virksomheden været fraværende i motorsporten i en årrække, hvilket Mik Kerchlango og Ronnie Bremer nu altså har fået ændret på.
“Via vores sponsorat med Mik Kerchlango har vi fået muligheden for at give vores kunder og forretningsforbindelser en helt unik oplevelse. Vi er kommet bag kulisserne og har set, hvordan et professionelt team arbejder målrettet efter at opnå deres mål. Vi har også fået unikke oplevelser til sponsorevents, hvor vi og vores kunder selv har kunnet prøve kræfter med racerbilerne. Derfor har vi valgt at forlænge yderligere og i øvrigt øge sponsoratets størrelse,” siger Eric Rosenvinge-Thürmer, viceadm. direktør i Clou-Thürmer.
Kalender for Peugeot Spider Cup 2008
De åbne to-sædede sportsvogne skal udover de to firetimers løb køre to sprintløb ved otte af sæsonens Danish Touringcar Championship-afdelinger
- 4. maj FDM Jyllandsringen To sprintløb
- 10. maj Ring Djursland Fire timers langdistanceløb
- 18. maj Ring Djursland To sprintløb
- 31. maj Padborg Park Fire timers langdistanceløb
- 8. juni FDM Jyllandsringen To sprintløb
- 29. juni Padborg Park To sprintløb
- 17. aug. FDM Jyllandsringen To sprintløb
- 23. aug. Padborg Park Fire timers langdistanceløb
- 7. sep. Sturup Raceway To sprintløb
- 4. okt. Padborg Park Fire timers langdistanceløb
Fakta om Peugeot Spider Cup
I løbet af sæsonen vil man derfor kunne opleve flere kørere i samme bil, men det er kun de kørere, som er tilmeldt sprintløbene, der vil score points til den udskrevne Peugeot Spider Cup i de to langdistanceløb. Peugeot Sport har udviklet en ny motorstyring, der øger effekten på den 1,6 liters turboladede motor fra 175 til 220 hestekræfter, men herudover har man også opdateret bilens styretøj, bremser og aerodynamik, så racerbilen er bedre rustet til den større effekt. Det hele leveres som en samlet opdateringspakke til alle hidtil producerede modeller.
Løbene vil blive transmitteret på Kanal 5 i forbindelse med dækningen af Danish Touringcar Championship.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Pressemeddelelse
Ungt racertalent på vej til Tyskland
|
Den blot 17-årige Marco Sørensen er efter en imponerende debutsæson i formelklasserne på vej til en lynkarriere i udlandet, skriver Auto Bild Danmark i det nummer, der kommer på gaden torsdag.
Chefen for VW Motorsport – den tidligere danske racerstjerne Kris Nissen – har fået øjnene op for den hurtige nordjyde og vil hellere end gerne se Marco Sørensen i den nye tyske Formel VW-serie. Tilsvarende serier har været et springbræt for mange nuværende Formel 1-kørere.
“Det vil være alle tiders chance for mig at komme til Tyskland og den nye serie, der blandt andet skal køre forløb til DTM-mesterskabet. Jeg er selv overrasket over, hvor godt det er gået i år i den danske Formel Ford-klasse, og ikke mindst har et par test i de meget kraftigere Formel Renault-biler her i november vist mig, at jeg kan begå mig på internationalt niveau,” siger Marco Sørensen selv om den pludselige chance.
Netop Kris Nissen havde trukket i trådene for at teste de mest oplagte danske talenter i en Formel Renault-bil. Den første test foregik i øsende regnvejr på Oschersleben, men det forhindrede ikke Marco Sørensen i at være på grænsen til sensationel hurtig.
Da nordjyden kort tid efter viste lige så meget speed på Estoril-banen i Portugal og her faktisk var næsten et sekund foran andre danske talenter, var Kris Nissens dom klar: “Jeg skal som dansker selvfølgelig passe på med at forfordele mine unge landsmænd, og jeg kan ikke bare give dem en fribillet til vores nye Formel VW-klasse.
Modsat vil jeg være uprofessionel, hvis jeg ikke bakker op om et åbenlyst talent som Marco. Hvis han kan skaffe sin del af budgettet, er han en del af VW-mesterskabet i 2008.”
Marco Sørensen har i den forløbne sæson været støttet af Team Danmark, og en sponsorgruppe er nu gået i gang med at skaffe de fornødne penge til et udenlandseventyr for den unge dansker.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Danish Race League
Danske racertalenter holder formen ved computeren
|
Nu er dansk online-racings mest intense og populære serie klar med sin anden fulde sæson. Danish Race League, eller DRL, som serien kaldes, skyder mandag den 12. november næste mesterskab i gang med et rekordstort felt. DRL byder denne gang på flere nyheder, blandt andet vil man på sigt kunne følge løbene via livetiming.
Når DRL’s kombattanter sætter sig bag computerskærmen og starter deres BMW 320si, Chevrolet Lacetti og SEAT Leon og så videre, er det med mere end 60 konkurrenter på banerne. Rekordinteressen for serien gør den dermed til den største online-racing-liga i Danmark.
Som det var tilfældet i DRL’s debutsæson tidligere i år, er der også en lang række kørere med rødder i det danske motorsportsmiljø. Blandt deltagerne i DRL er den tidligere Renault Clio Cup-mester Kasper Jensen, 24, der i 2007 har kørt DTC i Peugeot 407 for ARTS. I år stiller han til start med nummer 1 på siden, idet han er regerende mester i DRL.
- Det var hårdt i sidste sæson, men denne gang er der endnu flere kørere, og det ser ud til, at de har trænet i løbet af sommeren, for der er kommet godt med fart på. Der er mindst ti kørere, der kan tage mesterskabet denne gang, og lige som i den virkelige verden kræver det, at man er med hver gang og samler gode point. Der er ikke råd til at give noget væk, hvis jeg skal forsvare mit mesterskab, siger ålborgenseren. En af hans hårdeste konkurrenter i sidste sæson var Steffen Møller, der i oktober sluttede som nummer fem samlet i det hårde Formula Renault NEZ-mesterskab (North European Zone).
- Det er god træning at køre på computeren, så man holder sig skarp hen over vinteren. Flere af de baner, jeg har kørt på i år i Europa, skal vi også køre på i DRL, så jeg har måske en lille fordel, spøger Steffen Møller.
- Interessen har igen i denne sæson været overvældende. Med mere end 60 startende hver anden mandag bliver det noget af en organisatorisk opgave, siger Anders Molin, der står bag ligaen.
Igen i år kan Kasper Jensen og Steffen Møller møde konkurrenter fra banerne i det virkelige liv på banerne i den virtuelle verden. DTC-køreren Martin Jensen, den tidligere Renault Clio Cup-kører Jesper Davidsen, Kevin Magnussen, søn af Jan Magnussen, Thor Qualmann, der denne sæson har kørt 1600 Challenge, motorjournalisten Karsten Lemche, der har gæsteoptrådt i VW Polo Cup i 2007, Jens-Henrik Hansen, der var en af titelkandidaterne i DEC, Danish Endurance Challenge samt Mike og Mark Mathiesen, kendt fra Casinoportalen Clio Cup og DTC er blot en række af kørerne, der stiller til start i DRL.
Da Danish Race League er 100 procent tro mod på spillet RACE – The WTCC Game, der har biler og baner fra 2007-udgaven af VM for standardvogne, lægger deltagerne i DRL ud på den brasilianske bane Curitiba mandag den 12. november og afslutter sæsonen i Macau den 9. juni 2008.
Du kan læse mere om Danish Race League på www.drl.dk
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Veteranposten
I denne weekend: Bilmesse & Brugtmarked i Fredericia
|
På lørdag & søndag den 20. og 21. oktober 2007 afholdes efterårets store Bilmesse & Brugtmarked i Fredericia - stoppet til bristepunktet og ikke mindst et stykke dansk bilhistorie.
Få dage før dørene går op til Bilmesse & Brugtmarked i weekenden, er det lykkedes arrangørerne - i samarbejde med Viborg Stiftsmuseum - at låne den berømte Brems bil.
Der er tale om en 100 procent tro kopi af den originale Brems bil fra år 1900, fremstillet af Julius Th. Brems. Ud fra de originale tegninger har man kunnet genskabe den legendariske motorvogn fra Viborg.
Den første Brems bil model 1, type A 1900, kørte første gang ud i Viborgs gader en tidlig morgen den 5. juni 1900. Køretøjet vakte begejstring, og bilen kunne køre 20 kilometer i timen.
Det lykkedes Julius Brems at fremstille otte biler fra 1900–1908. Brems bilen vil kunne ses på Bilmessen i Fredericia den 20.-21. oktober. Bilen vil blive udstillet ved siden af moderne Ferrari biler, så man kan se udviklingen gennem 100 års bilhistorie.
Læs mere om Bilmesse & Brugtmarked her.
Messen er åben 20.-21. oktober begge dage fra kl. 9-17. Entre: 70 kr. for voksne, børn indtil 13 år går gratis ind i følge med voksne.
VeteranPosten er naturligvis med i Fredericia - så kik forbi - vi er i hal A
Med venlig hilsen VeteranPosten Steen Jørgensen
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Renault Nordic AB:
Store forventninger
|
Fredag underskrev de danske Renault forhandlere kontrakten med det nye fabriks-ejede importselskab Renault Nordic AB. Forventningerne til samarbejdet er store, både fra forhandlerne og Renault Danmark.
I Danmark har Renault slet ikke den markedsandel som mærket berettiger til. Det blev der fredag taget første skridt til at ændre på. På Sortebro Kro i Odense underskrev de danske Renault-forhandlere kontrakten med det nye nordiske importselskab Renault Nordic AB. Selskabet har hovedsæde i Stockholm, og kontorer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Bag selskabet står Renault-koncernen, og det er første gang, at Renault i Danmark sælges gennem en fabriks-ejet importør.
Den nye struktur betyder, at det hidtidige samarbejde med Volvo, der har repræsenteret Renault i Danmark, ophører pr. 1. januar 2008. Forhandlernettet forbliver dog intakt, og Volvo og Renault vil stadig stå side om side hos forhandlerne.
Den nye struktur med 170 ansatte i norden, heraf 20 i Danmark, betyder markant mere fokus på Renault mærket, og direktør i Renault Danmark, Henrik Bang har store forventninger. ”I øjeblikket har vi en markedsandel på 3,7 procent, hvilket er alt for lavt. Den skal fordobles inden år 2013, så vi kommer op på et årligt salg på omkring 15.000 biler, og det er jeg overbevist om bliver en realitet.
For det første kommer der en kaskade af nye biler de næste år. Allerede i 2008 præsenterer vi 14 nye modeller, og i 2009 kommer 11 nye, og der er mange flere på tegnebrættet. For det andet fordobler vi antallet af medarbejdere i Danmark, der udelukkende skal arbejde med Renault. Og for det tredje kommer der langt større fokus på forhandlerne, hvilket de kommer til at mærke. De kommer til at opleve, at der bliver langt kortere fra ide til handling, fordi de gennem os indgår i et direkte samarbejde med Renault-fabrikken. Men det helt afgørende er dog, at vi med det nye selvstændige Renault-selskab får mange flere ressourcer til at markedsføre og sælge Renault i Danmark”, understreger Henrik Bang.
At Renault fastholder samarbejdet med de eksisterende forhandlere, der som hidtil også forhandler Volvo, er efter Henrik Bangs mening helt naturligt.” Indtil nu har vi haft et glimrende samarbejde med forhandlerne, og vi ønsker at fastholde de dygtige medarbejdere. Derudover appellerer de to mærker ikke umiddelbart til de samme kunder, siger Henrik Bang.”
Med ved underskrivelsen af de danske forhandlerkontrakter var den administrerende direktør for Renault Nordic AB, Alain Margaritopol, og han forklarer om baggrunden for etableringen af det nye selskab.” Vi har haft et langt og godt samarbejde med Volvo, men vores markedsandel har i forhold til resten af Europa, været for lav. Norden udgør et strategisk meget vigtigt marked for Renault, og med investeringen på omkring 75 millioner kroner i det nye selskab, er vi overbeviste om, at Renault går en gylden fremtid i møde i Norden. Vi er kort sagt overbeviste om, at vi er de bedste til at tage hånd om salg og markedsføring af vore egne produkter, siger Alain Margaritopol.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
PD-5 Scandinavia
Kør længere for mindre!
|

Det danske miljøfirma PD-5 Scandinavia melder sig nu på banen for at yde bilisterne hjælp til at kunne nedsætte de efterhånden store omkostninger der er forbundet med at bruge sin bil fra hjem til arbejdspladsen.
Firmaet har et samarbejde med et nordirsk selskab om at markedsføre produktet PD-5, der som det første tilsætningsstof til både benzin og diesel er i stand til at reducere forbruget af brændstof. Firmaet er i øjeblikket inde i en rivende udvikling i hele Skandinavien, og venter sig meget omtale da man i dag fokusere meget på CO2 udledning. PD-5 ser her en stor mulighed for at den almene bilist kan yde sit bidrag mod det voksende udslip af giftige partikler.
Samtidig med dette, kan den enkelte bilist nedsætte forbruget af brændstof mellem 10-12% ved et kontinuerligt brug af produktet. PD-5 kan allerede nu registrere talrige kunder der vender tilbage med nye bestillinger og en stor tilfredshed med deres besparelse på brændstof udgiften. En typisk udtalelse er: ”Jeg var skeptisk men PD-5 lever op til det de siger. ”.
”Der ventes en stor fremgang for produktet, når det faktisk går op for den enkelte bruger hvor produktet kan anvendes” udtaler dir. Michael Brandt. ” Det er nemlig anvendelig alle steder hvor der anvendes fossile brændstoffer som drivmiddel. Der kan nævnes i flæng: havetraktorer, motorsave, knallerter, motorbåde, fiskerbåde, rederibranchen, landbrugs- og entreprenørmaskiner, samt lastbiler, busser, alle steder er der en stor forurening.
Specielt nu er produktet også meget interessant for husejere med oliefyr, her står man for snart at skulle fylde olietanken op til de nærmeste efterårs måneder, og med dagens priser bliver det en større udskrivning, dette kan afhjælpes med brugen af PD-3, som er produktet der er udviklet til oliefyrsbranchen.
Produktet der er verdenspatenteret og baseret på den nyeste nanoteknologi, er totalt ufarligt da det er et organisk enzym, og derfor kan det medbringes overalt uden risiko for antændelse. Firmaet har som noget nyt testet produktet på skibe og den meget omtalte ”sorte røg” fra skorstenen er helt forsvundet efter blot et par dages brug af PD-5. ” Vognmandsbranchen ser dette produkt som en direkte netto fortjeneste som kan bruges til en bedre pris når de skal forhandle nye kontrakter.
PD-5 er i dialog med producenter af køretøjer som indtil nu ikke har villet godkende brug af tilsætningsstoffer til brændstoffer da man har set utallige produkter der ikke virker. Det har PD-5 nu tilsyneladende vendt op og ned på da man ingen problemer har eller vil opleve med produktet.
Producenterne arbejder selv med udvikling af produkter for at fjerne forureningen men må konstatere at PD-5 kan det de søger. Som de siger dossering af PD-5 i målestok 1:4000 ikke kan ødelægge noget som helst.
PD-5's leverandør har vist olieselskaberne hvad PD-5 gør, de var meget tilfredse med resultat af forurening men ville ikke være med da man indså en besparelse på 10% af brændstoffet. PD-5 har startet forhandling af produktet op i Tyskland og Scandinavien og glæder sig over at vi her kan gøre noget for miljøet.
De kan læse mere om PD-5 på www.pd5.dk
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Pressemeddelelse
Super racing i Royal Pro-Am løbet i København
|
Thorkild Thyrring, Allan Simonsen og Kurt Thiim besatte podiepladserne
Med et stjernespækket felt af professionelle racerkørere fra England, Sverige og Danmark blev racerbraget midt i København i weekenden ved Copenhagen Classic Grand Prix en forrygende oplevelse for de tusindvis af tilskuere omkring den smukke gadebane ved Fælledparken.
Det forventede ”prof-sus” lagde sig over hele området, da Kurt Thiim, Thorkild Thyrring, John Nielsen, Casper Elgaard, Jackie Oliver, Ronny Bremer, Derek Bell, Allan Simonsen, Henrik Lundgaard, Juan Barazi og Pontus Mørth holdt på startstregen på den nu 2 km lange racerbane, der snoede sig gennem Fælledparken og havde Nørre Allé som langside. De tre øverste pladser på podiet blev efter et meget spændende løb - på en olieglat bane fra en teknisk defekt som ramte Casper Elgaard - besat af Thorkild Thyrring, Allan Simonsen og Kurt Thiim.
Det er tredje gang at det roytale Pro-Am løb køres i København og det har allerede givet genlyd over hele Europa. De tre topplacerede prof-kørere fik - sammen med deres Am-partnere, overrakt pokaler, blomster og laurbærkranse, mens det vindende par i Pro-Am, Thorkild Thyrring og Brian Stolze, fik et fornemt Tag Heuer ur fra juvelerfirmaet Klarlund af Dansk Automobils Sports Unions præsident C.C. Hansen, der sammen med arrangørerne kunne glæde sig over et fantastisk arrangement med sol, fart og spænding både lørdag og søndag.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Copenhagen Historic Grand Prix:
Rekord i banebyggeri
|
Når Copenhagen Historic Grand Prix i weekenden den 4. - 5. august bliver afviklet for fjerde gang i Fælledparken i København vil der blive sat en stribe helt nye rekorder. Det vil der alene af den grund, at banen i år er dobbelt så lang som de foregående år.
Måske er den største rekord imidlertid den, som banebyggerne sætter. En dobbelt så lang bane kræver en dobbelt så stor indsats. Det er det logiske ræsonnement, men det holder ikke i praksis, hvad et af de centrale tal i banebyggeriet udtrykker ganske klart: I fjor blev der stillet 1100 tons beton op langs den knap 1 kilometer lange bane. I år stilles der 2600 tons op langs den knap 2 kilometer lange bane.
”Årsagen er, at vi for enden af langsiden på Nørre Allé og for enden af Borgmester Jensens Allé har brug for afkørselsområde – det vi kalder ”Escape-roads”, fortæller Peter Mikkelsen, der er ansvarlig for banebyggeriet. De er hver især 100 meter lange og skal indkapsles i beton autoværn. Det giver et merforbrug på 400 meter udover fordoblingen af selve banestrækningen.
De to Escape-roads er en vigtig del af sikkerheden under Copenhagen Historic Grand Prix. Banen består af Nørre Allé i næsten hele sin længde. Der køres indad mod byen og drejes til venstre ad Borgmester Jensens Allé få hundrede meter fra Tagensvej. Borgmester Jensens Allé snor sig gennem Fælledparken frem til Østre Allé, hvor der drejes vinkelret til venstre. Herfra er man på et øjeblik fremme ved Nørre Allé igen, lige ved Vibenshus Rundel.
For enden af Nørre Allé og for enden af Borgmester Jensens Allé er farten højest. Derfor er der brug for Escape-roads, som desuden udstyres med et utal af halmballer, som deltagerne kan zig-zag’e imellem, hvis de ikke får drejet i tide.
Sikkerheden har naturligvis høj prioritet hos arrangørerne.
”Ud imod publikum er banen flankeret af betonautoværn som dem, der benyttes på de danske motorveje,” fortsætter Peter Mikkelsen. ”Det er temmelig meget beton, vi får transporteret til København og som skal stilles op – 82 sættevognslæs – og heldigvis har myndighederne givet os tilladelse til at påbegynde opsætningen en hel uge inden løbet. Ned ad langsiden er der desuden opsat 3,5 meter høje trådhegn ud imod publikum mens banens inderside væk fra publikum flankeres af 200 kg halmballer ligesom i gamle dage. Halmballerne er samlet ved hjælp af de velkendte stål autoværn, der er boltet helt igennem hver balle. De giver god beskyttelse og så bevarer man stemningen fra de historiske racerbaner, som er en vigtig del af det kulturhistoriske element i Grand Prix’et.”
Slutspurten i banebyggeriet sætter ind fredag aften, når Nørre Allé spærres af for den almindelige trafik.
”Til den tid kan vi fjerne helleanlæg, vi kan opsætte tribuner og lydanlæg og bygge en gangbro for publikum ved Universitetsparken, så man let og sikkert kan færdes på arealet,” siger Peter Mikkelsen. ”Vi forventer, at vi i år er nået længere med banebyggeriet fredag aften end de andre år fordi vi fik lov til at gå i gang tidligere. Usikkerheden omkring, hvor lang tid det reelt tager at bygge et sådan baneanlæg, var stor på forhånd – for ingen har prøvet det før og vi har selvsagt kun ét forsøg. Vi SKAL jo være færdige til officiel godkendelse og modtagelse af publikum og deltagere lørdag morgen.”
I alt er der 40 frivillige i arbejde med banebyggeriet og dertil kommer de eksterne entreprenører, der bl.a. står for transporten af beton og halmballer til Fælledparken.
Søndag aften – efter at sommerens store motorbegivenhed er forbi – foregår det hele i omvendt rækkefølge, så Nørre Allé mandag morgen igen kan benyttes til hverdagstrafikken.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Formula Automobile
Ferrari gæster Fælledparken
|
Der er ikke bare mange Ferrari’er i Fælledparken, når Copenhagen Historic Grand Prix finder sted den 4.-5. august. Der er rigtig mange. Omkring 100 af de firehjulede italienske kunstværker er samlet – dels for at nogle af dem kan deltage i Ferrari Challenge opvisningsløbene, dels for at resten kan blive beundret af publikum. Men alle er der især fordi Ferrari i år fejrer 60 års jubilæum.
Den danske Ferrari Importør, Formula Automobile, har inviteret tæt ved 500 gæster. Alle de af gæsterne, der kommer kørende i Ferrari, får adgang til et særligt areal i Fælledparken, hvor de kan parkere.
350 i Danmark ”Der er omkring 350 Ferrari’er i Danmark,” fortæller Theis Gronemann, Marketingchef hos Formula Automobile. ”Og der handles omkring 60 om året. Vi kan få tildelt cirka 30 nye biler fra fabrikken i Maranello, dem kan vi alle sælge og så er der som regel også en brugt Ferrari i retur for den nye.”
Ferrari har i de seneste år haft stor succes i Danmark. Det skyldes ikke kun, at mange danskere har fået mange penge mellem hænderne, men også den omstændighed, at de kostbare biler sjældent rigtig taber deres værdi. Som oftest stiger de. En Ferrari F40, der i 1987 kostede omkring 1 million kroner, handles nu til 2,7 millioner.
Underproduktion Forklaringen er ikke mindst, at Ferrari producerer langt færre biler end man er i stand til at sælge. Produktionstallet er omkring 6.000 biler om året og det er realistisk, at fabrikken ville kunne sælge 15.000. I hvert fald indtil markedet ville være mættet – men det er der med den nuværende produktion ikke stor sandsynlighed for sker.
Ferrari er lig med motorhistorie og i særdeleshed motorsportshistorie.
Da Enzo Ferrari i 1947 grundlagde sit bil imperium, handlede det om at køre racerløb. Det var også dengang temmelig kostbart, så der var ikke andet at gøre end at begynde at bygge sportsvogne, som så kunne finansiere deltagelsen i motorsport.
Formel 1 gigant Ferrari har som de eneste været med i Formel 1 verdensmesterskabet lige fra mesterskabets begyndelse i 1950 og ved udgangen af 2006 havde man en rekord på 14 VM-titler for konstruktører, 14 VM-titler for kørere og ikke færre end 192 Grand Prix sejre bag sig. Som et kuriosum kan det nævnes, at hvis konstruktør verdensmesterskabet ikke først var blevet etableret i 1958, ville Ferrari have haft fem yderligere VM-titler på sin konto.
Formel 1 triumferne var kernen i Ferraris eksistens og er det til dels stadigvæk. Men fabrikkens sportsvogne har gennem årene opnået en enestående status som nogle af de aller fineste sportsvogne, verden nogensinde har set.
Topmodeller Hver epoke har sin egen topmodel. Tilbage i 1960’erne var det Ferrari 250 GTO, i 1070’erne udgjorde 365 GT4 BB en milepæl som den første Ferrari sportsvogn med centerplaceret boxermotor. Nyklassikeren Testarossa havde verdenspremiere i Paris i 1984. Siden fulgte førnævnte F40, som blev fulgt af F50 og senest er det Ferrari Enzo Ferrari, der er blevet det nye årtusindes første Ferrari superbil. Den blev introduceret i 2002.
Mange af de usædvanlige biler er på plads i Fælledparken og det er værd at huske på, at historie ikke kun handler om veteranbiler. Som sådan har Ferrari Enzo Ferrari allerede skrevet sig ind i historien. Der er Enzo Ferrari biler med i Copenhagen Historic Grand Prix. Den mest ekstreme er uden sammenligning Ferrari FXX. FXX er alene bygget i 30 eksemplarer og de indgår alle i et udviklingsprojekt, hvor deres ejere benytter dem i specielle FXX løb hen over året. En af ejerne er nordmand og han kommer til København med sin bil.
Der er tale om en sportsvogn, baseret på Enzo Ferrari, men udstyret med en 6,262 ccm V12 motor, der yder over 800 hestekræfter ved blot 8.500 omdr./min. Sammenlignet med Enzo Ferrari har den 40 procent mere downforce.
Milepæle i Ferraris historie:
1947, 25. maj: Ferrari vinder sin første sejr (Rom GP, Ferrari 125S) 1948: Verdenspremiere på Barchetta 166 MM 1949: Ferrari (166 MM) vinder 24 timers Le Mans for første gang 1950: Ferrari vinder Mille Miglia (195 S) 1951: Ferraris første F1 sejr (GB, Ferrari 375 F1) 1952: Ferraris første F1 VM titel (Ascari, Ferrari 500 F2) 1953: Ferrari vinder første Sportvogns VM (Ferrari 340 MM - 375 MM) 1954: Verdenspremiere på Ferrari 250 GT 1957: Verdenspremiere på Ferrari 250 California 1962: verdenspremiere på Ferrari 250 GTO 1965: Ferrari vinder Targa Florio (Ferrari 275 P2) 1967: 1-2-3-sejr i 24 timers Daytona (Ferrari 330 P4 og 412 P) 1968: Verdenspremiere på Ferrari 365 GTB4 (Daytona) 1971: Verdenspremiere på Ferrari 365 GT4 BB 1972: Etablering af egen testbane, Fiorano 1975: Verdenspremiere på Ferrari 308 GTB 1984: Verdenspremiere på Ferrari Testarossa 1987: Verdenspremiere på Ferrari F40 1988, 14. august: Enzo Ferrari afgår ved døden 90 år gammel 1991: Luca de Montezemolo ansættes som Ferrari præsident 1995: Verdenspremiere på Ferrari F50 1996: Michael Schumacher vinder første Ferrarisejr (Spaniens GP) 2000: Michael Schumacher vinder det første kører-VM til Ferrari siden 1979 og igangsætter en ny epoke 2002: Verdenspremiere på Ferrari Enzo Ferrari
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Copenhagen Historic Grand Prix:
Casper Elgaard på rekord jagt i Le Mans Aston
|
Har man ikke selv været ved banekanten under årets 24-timers Le Mans og set Casper Elgaard på vej mod tredjepladsen i GT1 klassen, er muligheden der for revanche i weekenden den 4.-5. august, hvor Copenhagen Historic Grand Prix finder sted i Fælledparken i København.
Casper Elgaards 600 hestes Aston Martin DBR9 kommer til København og det bliver den danske standardvognsmester og Le Mans kører selv, der sidder bag rattet i Aston’en, som skal forsøge at sætte banerekorden i klassen for moderne racerbiler.
Det er en ganske speciel ting at få Le Mans raceren til København. Der er nemlig ikke tale om en museums genstand, men en bil, der fortsat benyttes i race og en bil, der stadig udvikles på. Den slags biler værner fabrikkerne naturligvis omkring. På den anden side ved man godt hos Aston Martin, at det er vigtigt for Casper Elgaard og Team Essex, som han til dagligt kører for i DTC, at man er repræsenteret i København. Copenhagen Historic Grand Prix er jo i sig selv en ganske usædvanlig begivenhed, hvis lige kun findes få steder i verden.
Naturligvis har den danske ejer af bilen også haft et ord at skulle have sagt. Den tidligere racerkører og nuværende importør af bl.a. Aston Martin, Jaguar og ikke mindst Kia biler, Jac Nellemann, har givet grønt lys for, at bilen kommer til Danmark.
”Præcis den bil, som vi får til Danmark i år, blev nr. 2 i 24-timers Le Mans i 2006 og nr. 3 i år,” fortæller Jac Nellemann. ”Den har desuden vundet Petit Le Mans på Road Atlanta banen i USA.”
Jac Nellemann vil også være til stede i Fælledparken under Grand Prix’et. Han er i sig selv et stykke levende dansk motorsportshistorie, dels på grund af sin fortid som succesrig racerkører i diverse klasser tilbage i 1960’erne og 70’erne, men også fordi han var manden, der introducerede den så populære Formel Ford kategori i Danmark. Det skete for præcis 40 år siden og den første Formel Ford, som Jac Nellemann importerede, var en Lotus.
Copenhagen Historic Grand Prix finder som nævnt sted den 4. og 5. august. Racerbanen vil blive bygget op i dagene op til weekend’en, fredag aften afspærres Nørre Allé og lørdag klokken 9 er der adgang for publikum.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Scandinavian Racing Press i samarbejde med Eurosport og Seat
VM i nabolaget
|
WTCC gæster Anderstorp
Det er ganske usædvanligt, når der i den kommende weekend, den 28.-29. juli afvikles en afdeling af Verdensmesterskabet for standardvogne i Skandinavien. Det er nemlig sjældent, at et officielt VM for racerbiler kommer så tæt på Danmark og set fra et dansk synspunkt er det ekstra attraktivt, for selvom det foregår i Sverige, er det blot et par timers kørsel inde i landet – uanset man ”går i land” i Göteborg, Varberg eller Helsingborg – eller tager turen over Øresundsbroen.
Det drejer sig om det officielle Verdensmesterskab for standardvogne – WTCC (World Touring Car Championship). Populært kan man kalde det for VM-versionen af det danske standardvognsmesterskab, DTC. Bilerne er ikke meget forskellige fra de danske og stedet: det er den eneste racerbane i Norden med Grand Prix mål, Scandinavian Raceway ved Anderstorp.
Der er ikke mange danske relationer til WTCC. Det nærmeste vi har haft at gøre med den stadig mere populære løbsserie er Jan Magnussens deltagelse ved et par enkeltstående tilfælde. Men kan man sætte sig ud over national patriotisme, er de nærkampe, der finder sted i WTCC ikke bare spektakulære og dramatiske, de omfatter også nogle af verdens aller bedste racerkørere, en stribe tidligere Formel 1 kørere og ikke mindst fabriksdeltagelse fra fire af verdens største bilfabrikker.
Seat-racer med dieselmotor Størst interesse vil der i Sverige være omkring to helt nye biler fra Seat. Seat jagter BMW i kampen om førstepladsen i WTCC og i Anderstorp møder man op med to helt nye dieseldrevne racerbiler. Det er første gang i VM-historien, at der kommer dieselbiler til start. 280 hestekræfter og et såkaldt drejningsmoment, der er dobbelt så stort som hos en benzindreven racer, skal skaffe Seat VM-titlen. Præcis som søsterfirmaet i VW-koncernen, Audi, har kunnet triumfere i 24-timers Le Mans med dieseldrevne racerbiler.
Basis for bilerne er Seat León FR, der i den serieproducerede udgave præsterer 170 hestekræfter. Trods den store effektforøgelse er man dog hos Seat en smule behersket i sin udmelding:
”Vi har testet bilen og er tilfredse med resultatet. Vi tror, at León TDI kan blive konkurrencedygtig på lidt længere sigt,” siger Seats motorsportsdirektør, Jaime Puig.
Hård konkurrence Seat får også nok at se til i Anderstorp: BMW har lige fra begyndelsen været med i WTCC og de løbsserier, der dannede udgangspunkt for etableringen af Verdensmesterskabet. Det giver dem en åbenlys fordel og det er da også BMW, der har domineret de første to år, der har været kørt om en VM-titel. Verdensmesteren har begge år været englænderen Andy Priaulx – en kører, der sjovt nok ikke har erfaring fra Formel 1, selvom feltet tæller flere topnavne fra motorsportens absolutte eliteklasse.
Navne som den tidligere dobbelte Indycar mester og Formel 1 kører, Alex Zanardi samt de tidligere Formel 1 kørere Nicola Larini, Jorde Gené og Gabriele Tarquini, er med på startstregen i Anderstorp. Gené skal i øvrigt køre den ene af diesel-Seat’erne. Den anden betjenes af Yvan Müller, 10-dobbelt vinder af den sydeuropæiske vinterserie, Trophee Andros.
De udfordres i Anderstorp af Chevrolets fabrikshold og der er også deltagelse af biler fra Alfa Romeo, Toyota, Honda og Volvo. Interessant er det, at ikke færre end fem russiske racerkørere stiller op.
Dansker i support-race Ingen danske racerkørere er på startlinien i WTCC i Anderstorp, men der er dansk deltagelse i supportklassen, International Formula Master for Formel 3 lignende biler. Hér ligger Kasper Andersen på en samlet sjetteplads efter at bl.a. at have vundet sæson’ens andet løb. Kasper er selvsagt blandt favoritterne i den nye formelklasse.
Vil man som dansker følge med i begivenhederne i WTCC kan man let begive sig til Anderstorp – det tager som nævnt kun få timer plus køretiden i Danmark og der er gode campingfaciliteter i området. Alternativt kan man se Eurosport hjemme i lænestolen. Eurosport dækker samtlige løb i WTCC og naturligvis også løbene i Sverige.
Yderligere information på www.fiawtcc.com
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
qxl.dk
Hummer H2 og filmstjerne-biler på auktion
|
Så du røgen? Motorentusiaster har glade dage på QXL.dk i denne uge, der er dedikeret til alle aspekter af motorsport. Der er næsten 1.000 auktioner i gang med biler, MC og udstyr og reservedele, som kan erhverves for bedste bud. Og vanen tro findes der også dét, man ikke finder andre steder end på QXL.dk:
Er man til den ultimative blærerøvsbil, kan man byde på en uges kørsel i en Hummer H2, som blandt er andet bliver brugt flittigt i tv-serien CSI. Det koster normalt 10.000 ex. moms at køre rundt i kæmpebilen i en uge, men Ole Meldgaard specialbiludlejning A/S i Herning har nu sat en uges leje med 1000 km fri kørsel, inklusive forsikring, på auktion på QXL.dk – startpris bare 1 kr.
Ugen i Hummeren er på auktion nu og frem til den fredag den 20. juli, og QXL.dk betaler momsen – så nu er muligheden for at køre standsmæssigt for et lidt mere overkommeligt beløb. Se Hummeren på auktionsnummer 511738906.
Hvis man hellere vil gøre vennerne grønne af misundelse med lidt stjernestøv, kan man byde på en sand perle af en polo, som Nordisk Film har anvendt ved adskillige lejligheder, f.eks. da Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas gav den gas i som de grønne slagtere. Desuden har nu opløste Swan Lee og andre kendisser har fået en tur i den lille bil, som kan erhverves for bare 11.000 kr på QXL.dk. Man kan se Poloen på auktionsnummer 511467024.
Er man typen der kan selv, er der mange hundrede reservedele – alufælge, sæder, bilstereo, tuningsdele, hjelme køredragter i læder.
- Hovedparten af vores medlemmer er stadig mænd, og hos de fleste af dem vejer kærligheden til det motordrevne transportmiddel tungt! Derfor har vi afsat en uge til at have særligt fokus på motorsporten. Det betyder blandt andet, at det er solgt eller gratis at sælge udstyr i denne kategori. 100 kr., hvis auktionen går godt, og 0 kr. hvis der ikke kom en handel ud af det, fastslår Jacob N. Masters, adm. direktør for QXL.dk.
Flere oplysninger om motor-temaugen på www.qxl.dk.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Niels Finderup:
Syv-tallet dominerer
|
Par nummer 7 stod i fokus, da Tom Kristensen fyldte 40 år lørdag den 7/7. Netop 7-tallet har på nærmest overnaturlig vis været tilknyttet den danske racerkører, der med 7 sejre har indskrevet sig i motorsportens historie som den mest vindende kører i det legendariske Le Mans. Allerede som 9-årig kørte Tom sin første gokart, og op gennem ungdomsårene blev han flere gange dansk mester. Også på internationalt plan markerede den unge Kristensen sig med en række sejre og topresultater, inden han som senior skulle hoppe over i formelklasserne. Her var talentet alene ikke længere nok, der skulle også skaffes masser af sponsorpenge for at få en plads i de attraktive team. Som dansker uden opbakning fra en national bilindustri var det noget nær umuligt. Mens Tom K i tre år kørte sporadiske løb og forsøgte at holde liv i sin motorsportskarriere, uddannede han sig som bankassistent hjemme i Hobro. Meget symbolsk på Kristensens økonomiske krise krakkede banken, dog først da danskeren i 11. time havde fået et uventet tilbud om at køre en sæson gratis i det internationale tyske F3-mesterskab. Året var 1991, og selv om nordjyden var udset til at være føl i BSR-teamet, vandt han sit første løb fra front og så sig ikke siden tilbage i mesterskabet. En stjerne var født. De næste fire sæsoner kom til at udspille sig i Japan, hvor Toyota skrev kontrakt med talentet. I Østens Rige kørte Tom K en række vidt forskellige internationale mesterskaber og skaffede sig med sine allround-evner den tekniske indsigt, der parret med en medfødt hurtighed skulle komme ham til gode på ikke mindst Le Mans. Her fik Tom Kristensen sin debut i 1997, atter i 11. time. Blot ti dage før løbet blev han kontaktet af det tyske Team Joest Racing, der manglede en tredjemand til to tidligere Formel 1-stjerner hos Ferrari, Michele Alboreto og Stefan Johansson. Uden kendskab til bil eller bane satte den unge dansker uimponeret ny banerekord på vej mod sejren, der – naturligvis – faldt i en bil med 7-tallet på siden. Lige siden har navnet Tom Kristensen været synonymt med verdens mest kendte racerløb. Han skiftede efter to sæsoner hos BMW til Audi i 2000, hvor han blev forenet med den fantastiske R8-racer. Denne duo stillede fem gange op på Le Mans og vandt hver gang. Da Kristensen i 2003 var udlånt af Audi til søsterselskabet Bentley, vandt han atter, samtidig med at R8 led sit eneste nederlag på den franske bane. Den hurtige himmerlænding er talrige gange blevet kåret til landets bedste kører og sportsmand, ligesom han ofte er kåret til verdens bedste sportsvognskører. På den baggrund synes det uforståeligt, at det skulle tage så lang tid at blive 40! Dagen fejredes med en privat fest for familie, venner og kolleger. Her vil Tom Kristensen blive flankeret af fru Hanne og parrets tre børn, Oliver, Carla Malou og Oswald.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Midtjysk Forsikring
Indgreb i den personlige frihed?
|
Alt har en pris - også frihedstrang og selvbedrag
- I forbindelse med et stort trafiksikkerheds-projekt i Nordjylland skulle man bruge 300 testpersoner, som ville lade trafik-forskerne installere en sort box i deres bil. Til gengæld fik testpersonerne en besparelse på op til 30% på deres bilforsikring, hvis de ikke kørte for stærkt, fortæller direktør i Midtjysk Forsikring Carsten Møller Pedersen.
Meget overraskende kunne forskerne kun finde ca. 90 personer, som ville acceptere et sådant ”indgreb i den personlige frihed”. Sagen er den, at alt for mange i dag ser det at køre for stærkt som en næsten ukrænkelig grundlovssikret ret.
Resultatet af denne frihedsdyrkelse er, at de seneste mange års nedadgående ulykkesstatistik som bl.a. skyldes klippekort, bedre veje, rundkørsler m.v., nu er vendt. Kurven over antal dræbte og ulykker går desværre igen op i disse år.
Denne dyrkelse af meningsløs trafikal uforsvarlighed har naturligvis mange omkostninger. Både for de dræbte og tilskadekomne individer og for samfundet som helhed. Endelig betyder en dårligere skadesstatistik, at bilforsikringerne igen bliver dyrere – efter en periode med faldende priser. Men hvorfor er vi ikke i stand til at ændre vores trafikale adfærd?
Ifølge en stor undersøgelse udført af psykologen Ola Svenson svarer 80% af alle bilister således, at de vurderer, at de hører til blandt de bedste 30% af bilister. Undersøgelsen understøtter den såkaldte Dunning-Kruger effekt, som påviser at de fleste af os har en tendens til at overvurdere vores egne evner og kompetencer. Kombinationen af den udbredte fartglæde i samfundet og en manglende evne til at vurdere egne evner er en meget farlig cocktail, som har sin del af ”æren” for den stigende ulykkesstatistik.
Hos Midtjysk Forsikring mener vi kort fortalt, at der er god fornuft i at give lavere præmier til dem der rent faktisk tilhører de bedste 30% og som kører fornuftigt, og at lade fartglade selv betale for den øgede risiko, som de udgør for sig selv og andre, udtaler Carsten Møller Pedersen, direktør.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk:
Arkiv i størrelse XXXL – 250 millioner dokumenter
|
Da Danske Fragtmænds informatikdirektør Carsten D. Appelt for 14 år siden lancerede den visionære idé om et fælles elektronisk arkiv for virksomhedens mange dokumenter, var de typiske svar ”Hvad skal det til for?” og ”Er det nu nødvendigt?”. Men med tiden er den udbredte skepsis og modvilje imidlertid forduftet. I dag er der ikke længere nogen, der stiller spørgsmålstegn ved arkivløsningens værdi. Hverken de 143 fragtmænd som tilsammen ejer selskabet, de ca. 3000 medarbejdere eller de titusindvis af kunder kunne forestille sig at leve uden.
Siden starten er arkivet blevet udviklet løbende, så det i dag rummer stort set alle typer dokumenter i den store transportvirksomhed. Derfor er der nu intet mindre end 250 mill. dokumenter i firmaets gigantiske elektroniske arkiv. De 100 mill. dokumenter er fragtbreve, som bliver scannet ind i systemet gennem de mere end 70 scannere, som døgnet rundt fodrer arkivet med svimlende mængder af dokumenter. På en travl dag vokser arkivet således med 100.000 dokumenter.
Hvis Danske Fragtmænd ikke havde besluttet at overgå til et elektronisk arkiv den gang for 14 år siden, havde man i dag stået med et totalt uoverskueligt arkiv, som ville udgøre et svimlende bjerg på 25 km i højden, hvis man forestiller sig at alle dokumenter blev stablet oven på hinanden. Hvis papirerne skulle opbevares i ringbind, ville det fylde endnu mere omregnet til hyldemeter. Et sådant arkiv ville veje over 1.200 tons, og dokumenterne ville fylde mere end 100 store lastbiler, hvis det skulle flyttes.
I dag er det hele lagret digitalt og fylder næsten ingenting. ”Det helt fantastiske ved denne løsning er, at vi har kunnet opnå tre fordele, som normalt er uforenelige: Nemlig kæmpe besparelser på administrationsomkostningerne, langt bedre kundeservice og meget højere medarbejdertilfredshed” forklarer informatikdirektør Carsten D. Appelt. ”Tidligere var det en meget stressende og tidskrævende proces at behandle en telefonisk forespørgsel på en faktura eller et fragtbrev. Efter en henvendelse skulle det fysiske dokument fremfindes i arkivet, kopieres og efterfølgende faxes til kunden. Herefter var det ofte nødvendigt med endnu en opringning. I dag kan en sådan henvendelse klares meget hurtigt, da medarbejderne kan trække dokumentet frem på skærmen på få sekunder og sende en fax eller PDF til kunden om nødvendigt – hvis altså ikke kunden bare selv finder dokumentet på Nettet.”
Hjertet i løsningen er et såkaldt MultiArchive fra den danske IT virksomhed Multi-Support. Multi-Support Group er en førende, international aktør inden for udvikling af løsninger til Intelligent Document Management (IDM). Mere end 3.000 virksomheder over hele verden har allerede implementeret Multi-Supports løsninger. ”Selvom det er vores produkt de har brugt, kan vi ikke tage æren for dette kæmpe arkiv. Det er resultatet af stor flid og visionær tænkning. Vi har blot leveret værktøjet. Det er Danske Fragtmænd der har bygget slottet,” slutter koncerndirektør Kim Hellum, fra Multi-Support Group. Faktabox om Danske Fragtmænd
Rent organisatorisk ejes Danske Fragtmænd a.m.b.a. af 143 selvstændige fragtmænd. Ledelsen varetages af en bestyrelse som er sammensat med repræsentanter valgt blandt andelshaverne. Kun i kraft af Danmarks mest udbyggede netværk af fragtruter og terminaler kan ??Danske Fragtmænd leve op til sin målsætning om altid at kundernes varer uskadte og til tiden!
• 3.000 medarbejdere • 2.400 køretøjer • 40.000 forsendelser pr. dag • 23 fragtterminaler • 20 lagerhoteller • 2 mia. kr. i omsætning (2004) • Danmarks største stykgodstransportør • Mere end 100 års erfaring • 40.000 erhvervskunder
www.fragt.dk
Faktabox om Multi-Support Group
Multi-Support har mere end tyve års erfaring med at automatisere dokumentorienterede forretningsprocesser baseret på vores koncept for „intelligent document management” (IDM). Målet er at gøre organisationer mere fleksible, skalerbare og effektive, for på den måde at spare dem værdifuld tid og penge. 24 timer i døgnet, syv dage om ugen – ja så effektiv at man kunne sige 25/7.
IDM konceptet er i dag implementeret hos mere end 3.000 virksomheder over hele verden, i enhver branche og enhver virksomhedsstørrelse. Multi-Support Group har egne implementeringsselskaber i Danmark, Finland, Norge, Sverige, Schweiz, Tyskland og UK, samt en række certificerede business partners i hele verden.
Multi-Support er IBM Advanced Business Partner.
|
Pressemeddelelser på www.autoteket.dk Telefon 40 18 07 50, mail@autoteket.dk
|