Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008:

Brian Madsen genvandt Ral­ly­show med 0,8 sekund

Brian Madsen gentog sidste års sejr i en endnu hurtigere finale (fotograf Henning Smed).Årets 30. udgave af det Tvilum-Scanbirk Rally­show 2008 i Fårvang mellem Viborg og År­hus endte fredag aften med en nerve­pirrende afslutning. Længe så det ud til, at Danmarks­historiens mest tra­di­tions­rige rallysprint for første gang i løbets historie ville få en uden­landsk vinder, men i finalen skruede Brian Madsen, Slagelse, endnu mere op for gassen, og han gentog den sejr, han for første gang sikrede sig sidste år.

Men den vestsjællandske rallykører måtte kæmpe hårdt for at få sejren i hus. Hårdere end i 2007, hvor der heller ikke blev givet ved dørene. I dette års finale blev Brian Madsens sejrsmargen på bare 0,8 sekund mod 1,7 sekund sidste år. Og dette endda selv om Peu­geot-køreren gav endnu mere gas end tidligere. I forhold til sidste års vindertid endte Brian Madsen med at køre mere end tre sekun­der hurtigere i finalen efter en eftermiddag og en aften, hvor han løbende havde kappet af sine heattider, hver gang han havde været på banen.

Det høje tempo var også nødvendigt for at triumfere ved Tvilum-Scanbirk Ral­lyshow 2008. Udenlandske kørere har været hyppige gæster ved arrange­men­tet, men det er første gang, at de har gjort et så målrettet og alvorligt angreb på sejren i finalen. Og denne gang var det ikke kun en enkelt kører, men hele to, der var med i det afsluttende opgør.

Da de tre indledende heats var overstået, var det Pål Try, Norge, som toppede tabellen. Nordmanden havde sat den indtil da hurtigste tid i tredje heat, hvilket rakte til en sammenlagt førsteplads i den ordinære konkurrence. Men hans teamkammerat i en identisk Ford Focus WRC, Svein Frustøl, Norge, var om end ikke helt så hurtig, så dog langt mere konstant, hvorfor han blot var 0,12 sekund efter, når man lagde de to bedste heatresultater sammen, som udgjorde mellemregningen.

Norske Pål Try var tæt på at blive den første udenlandske vinder af Tvilum-Scanbirk Rallyshow. Men han manglede 0,8 sekund i finalen (fotograf Henning Smed).Begge nordmænd for­måede at skrue yder­ligere op for tem­poet, hvor de dog endte med at slutte henholds­vis 0,8 og 1,5 sekunder efter Brian Madsen i fina­len, hvor en fjerde potentiel vinder også var med i spillet.

Ib Kragh, Juelsminde, havde denne gang valgt ikke blot at satse på den sædvanlige Renault Clio Super 1600, som han benytter i DM-serien i rally. Som en dobbeltsatsning havde han også medbragt den Renault Megane Maxi, som han i 2004 og 2005 vandt Tvilum-Scanbirk Rallyshow med, og den gamle, men noget kraftigere rallybil skulle vise sig at blive hans bedste bud på sejren. I det ene af de tre ind­ledende heats formåede han således at blande sig mellem de norske kørere i deres tidligere VM-biler, men i finalen manglede han næsten tre sekunder i at kunne føje sin tredje sejr i løbet til sin samling af førstepladser.