autoteket
  SØG
fredag  26/4-2024  uge 17
Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
Bentley
BMW
Bugatti
Cadillac
Chevrolet
Chevrolet-US
Chrysler
Citroën
Daihatsu
Dodge
Ferrari
FIAT
Ford
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
KIA
LADA
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Lotus
Maserati
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Rolls-Royce
Rover
SEAT
Skoda
smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
SAAB
Toyota
Volkswagen
Volvo
pressemeddelelser
Publiceret 4/11-2011 11:29 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Firmabilanalysen 2012 - Køb bilen selv og tjen kassen

Lønmodtagerens årlige dilemma
Når lønmodtagere står i dilemmaet mellem at vælge firmabil eller firmakørsel i egen bil, kræver det god indsigt og en del regnearbejde, før valget kan træffes på et nogenlunde objektivt grundlag.

75 aktuelle firmabiler under lup
Med udgangspunkt i 75 aktuelle biler fra mellemklassen og op har Bilpriser.dk sat lup på totaløkonomien i alle de aktuelle firmabiler, der i øjeblikket er i spil for de, der står og skal vælge den næste firmabil. Analysen anvender 20.000 firmakilometer og 10.000 private kilometer i 3 år, i alt 90.000 kilometer.

Ejerskab er oftest at foretrække
Hovedkonklusionen er, at det oftest betaler sig for lønmodtageren selv at lægge bil til firmakørslen og modtage skattefri kilometergodtgørelse, frem for at lade arbejdsgiveren købe bilen og lade lønmodtageren beskatte af værdien. De første 20.000 firmakilometer godtgøres efter statens skattefri kilometergodtgørelse på 3,67 kr./km. Herefter falder taksten til 2,00 kr./km. Og netop det, at staten ikke skelner mellem en stor eller lille bil, gør at interessen hurtigt rettes mod kombinationen, lille bil og mange firmakilometer.

Besparelser der mærkes
Tager man eksemplet Hyundai i30 har bilen så god en totaløkonomi, at lønmodtagerens samlede nettoomkostning, efter kilometergodtgørelse i 3 år, holdes på 244 kr. pr. måned eller 2.928 kr. pr. år. Resten af omkostningerne dækkes ind af den skattefri kilometergodtgørelse. I den modsatte ende af skalaen findes BMW 520 2,0 Sedan, der selv efter kilometergodtgørelse letter tegnebogen for godt 11.000 kr. pr. måned.

Benzinmodel til firmabilen
"Ud fra lønmodtagerens perspektiv vil en beskattet firmabil normalt ende med at være en benzinmodel, da prisen og beskatningsgrundlaget er under niveauet på dieselmodellen. Og fordi beskatningen ikke tager hensyn til de variable driftsudgifter, skubbes de udgifter over på arbejdsgiveren. Omvendt hælder beslutningen mod en dieselbil, hvis der skal køres mange firmakilometer og få private i lønmodtagerens egen bil", udtaler Chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Komplet analyse til download
Med Firmabilsanalysen 2012 kan læseren få det komplette overblik over økonomien for både firma og privatpersonen, og se hvor meget firmaet og medarbejderen hver i sær sparer, eller sætter til ved den ene løsning frem for den anden.
Download Firmabilsanalysen 2012
Download Konklusion Firmabilsanalysen 2012

Henvendelser omkring analysen kan ske til:
Chefanalytiker, Niels Grøftehauge på mobil. 40 72 14 07

Henvendelser omkring Bilpriser.dk kan ske til:
Country manager, Steen Kristensen på mobil 27 50 25 99

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 4/11-2011 11:30 Fra nyhedsbrev Nr. 36/2011
Publiceret 29/4-2010 13:21 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Cabrioleter i frit fald

Det er nu så billigt at flekslease åbne biler, at cabrioleter står til at falde kraftigt i pris. Sælg dem til eksport nu, råder Bilpriser.dk

 

Ejer du en cabriolet, så har du, udover udsigt til blå himmel og vind i håret udsigt til at tabe masser af penge på den. Brugtpriserne på cabrioleter er i inde i et sandt uvejr, og en måde at redde nogle af pengene på er ved at sælge dem til eksport og vælge en anden form for ejerskab, fleksleasing, oplyser online vurderings- og brugtbilsiden Bilpriser.dk, hvis eksperter har analyseret situationen for B. T.

 

”Reglerne for registreringsafgifter er ændret i 2009 og det er nu muligt for leasingselskaberne at betale registreringsafgiften i småbidder. Før blev alle importerede cabrioleter pålagt hele registreringsafgiften på en gang. Nu kan leasingselskaberne hente de brugte til Danmark, når de er tre år gamle og nøjes med at betale en halv procent af afgiften per måned. Det betyder, at de kan give forbrugerne nogle meget attraktive tilbud på fleksleasing, og derfor vil færre købe de brugte cabrioleter. Og så falder de naturligvis til priserne igen er konkurrencedygtige”, fortæller chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

 

Eksempelvis regner han med, at en af de brugte VW Golf 1.6 Cabriolet fra 2004, der er annonceret på Bilpriser.dks bilbase til 149.000 kr. vil falde med hele 76 pct. over de næste fem år og yderligere 50.000 km. Kun Mazda MX-5, der har opnået en form for kultstatus, vil klare sig hæderligt. Et brugt eksemplar fra 2005 til 187.000 kr. ventes at falde 54 pct. over fem år og de ekstra 50.000 km.

 

Den ny situation gør, at man enten skal beholde sin brugte cabriolet og acceptere det værditab, der kommer. Mange køber jo cabrioleter med hjertet. Eller man skal redde, det man kan, og så anvende pengene i en fleksordning af samme bil. Det vil i mange tilfælde være en bedre forretning efter de 5 år der beskrives her.

”Skat har altid vurderet cabrioleter meget højt, og det vil man kunne skynde sig at udnytte, inden Skat justerer cabrioleterne ned,”, tilføjer Niels Grøftehauge.
”For at eksportere skal sælger få lavet en vurdering hos Skat, og hvis den er fornuftig, skal man enten selv sælge bilen til eksport eller finde en bileksportør. Dem finder man nemmest ved for eksempel ved at sætte bilen på en online bilauktion som Autocom.dk, hvor 4.000 bilhandlere hver dag byder ivrigt på de egnede eksportbiler”, oplyser Niels Grøftehauge.

Man får dog ikke hele restafgiften tilbage, når man eksporterer sin bil. Staten trækker 15 pct., dog mindst 7.500 kr. Men det kan alligevel være en god forretning, hvis man når at sælge, inden prisfaldet for alvor slår igennem.

 

”Mange har et stærkt bånd til cabrioleten i garagen, og de pusler om den i vinterhalvåret. Det er jo godt nok. Men det er fra vores syn en lidt skidt forretning. Vi mener, at hvis man vil køre i cabriolet og gøre det så billigt som muligt, så er løsningen fleksleasing, måske i seks-syv måneder om året. Derefter lader man leasingselskabet parkere den i Tyskland vinteren over - uden registreringsafgift - og næste år leaser man den samme eller en anden model”, slutter Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

 

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 29/4-2010 13:23 Fra nyhedsbrev Nr. 6/2010
Publiceret 25/1-2010 19:37 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

De små biler fortsætter deres sejrsparade

Toyota AygoDer er både penge at spare - og penge at tjene - på småbiler. Det viser den hidtil stør­ste Småbilanalyse fra Bilpriser.dk med ikke færre end 60 biler. 45,5 pct. af de personbiler, der blev solgt i 2009, var små biler. Året før var tallet ét pro­cent­point lavere, så selv om man­ge havde troet, små­­bilernes sejrsparade måtte stoppe i 2009, så skete det omvend­te.

De tog yderligere en bid af markedet, og det er der en god grund til, viser Små­bilanalysen 2010 fra Bilpriser.dk. For ingen af de rekord­mange biler i analysen – 60 styk - koster mere end 2,37 kr. pr. km at køre i over fire år og 80.000 km.

Det er en Peugeot 207 1.4 Comfort Plus til 174.990 kr. Den billigste, en to-personers smart 0.8 CDI Pure Coupé til 107.400 kr., koster endda kun 1,29 kr. pr. km, 10 øre mere end i 2009.

Hyundai i20I den billigste fem-per­soners bil, en Toyota Aygo 1.0 til 92.904 kr., kan man blive trans­porteret for sølle 1,33 kr. pr. km. Hertil skal læg­ges ser­vice og for­sik­ring, cirka 45 øre. Så kører man for sin ar­bejds­­giver og får statens takst på 3,56 kr. pr. km i en Aygo, så er der et overskud på 178 kr. for hver 100 km, man kører! Det er vel ikke så dårligt i disse stramme tider. Den lille pend­ler- og familiebil med fem døre, der har bedst to­tal­­øko­nomi i klassen mellem 140.000 og 200.000 kr., er en Hyundai i20 1.4 CRDI til 152.875 kr. Den koster det kun 1,75 kr. at køre i pr. km plus forsikring og service.

"Forbrugerne har taget de små biler til sig. Folk har opdaget, at man godt kan gå ned fra en Golf til en Polo uden at sige farvel til hverken komfort eller køre­glæde. Og faktisk er en Polo i dag jo også næsten lige så stor som den Golf IV, der kom i 1998. Jo, man får rigtigt meget for pengene, når man køber en lille bil i dag", siger chefanalytiker Niels Grøf­tehauge fra Bilpriser.dk. Han opfor­drer forbrugerne til at ud­­printe ana­lysen, som kan hentes på www.bilpriser.dk og studere den nøje:

Volkswagen Fox"Kører man mange korte ture, og er man oftest alene i bilen, kan man kikke på tredørs-modellerne med benzinmotorer. De er i første afdeling af analysen med biler til under 140.000 kr. Har man brug for en pend­lerbil, som også skal bru­ges som familiebil, bør man nok kig­ge på diesel­modellerne med fem døre over 140.000 kr. Når man så har udvalgt to-tre stykker, så skal man ud at prøve dem hos for­hand­lerne. En bil kan ikke vælges i en sofa. Man skal kunne lide at se på den og køre i den", lyder rådet fra Niels Grøfte­hauge, Bilpriser.dk. Er man utryg ved at investere i en ny bil, er der masser af mulighe­der for at privatlease de små biler fra ca. 1.500 kr. om måneden, påpeger Bilpriser.dk.

Og så er serviceomkostningerne endda inkluderet. Det er dog total­øko­nomisk set dyrere end at købe. Først ved lidt større og dyrere biler be­gynder leasing at være det billigste.

Bedste totaløkonomi, småbiler under 140.000 kr.

Nr.      Bilmodel                                                     Kr./km

  • 1. smart 0.8 CDI/DPF Pure Coupe 3d 55 hk: 1,29
  • 2. Toyota Aygo 1.0 3d 5g 68 hk: 1,33
  • 3. Citroen C1 1.0 X 3d 5g 68 hk: 1,38
  • 4. Kia Picanto 1.1 Pure 5d 5g 65 hk: 1,42
  • 5. Suzuki Alto 1.0 GL 5d 5g 68 hk: 1,42
  • 6. Nissan Pixo 1.0 Acenta 5d 5g 68 hk: 1,44
  • 7. Peugeot 107 1.0 Comfort Plus 5d 5g 68 hk: 1,46
  • 8. Hyundai i10 1.1 Classic 5d 5g 66 hk: 1,48
  • 9. Fiat Panda 1.2 Ciao ECO St. car 5d 5g 60 hk: 1,51
  • 10. Ford Ka 1.2 Ambiente 3d 5g 69 hk: 1,57
  • 11. Suzuki Splash 1.0 GL 5d 5g 65 hk: 1,59
  • 12. Hyundai i 20 1.2 Classic 3d 5g 78 hk: 1,63
  • 13. Renault Twingo 1.2 Expression 3d 5g 76 hk: 1,64
  • 14. Hyundai i10 1.1 CRDI Classic EPS 5d 5g 75 hk: 1,64
  • 15. Ford Ka 1.3 TDCI+DPF Ambiente 3d 5g 75 hk: 1,67
  • 16. Chevrolet Aveo 1.2 Base 3d 5g 84 hk: 1,69
  • 17. Renault Twingo 1.5 dCi Expression 3d 5g 64 hk: 1,69
  • 18. Seat Ibiza SC 1.2 3d 5g 60 hk: 1,72
  • 19. Opel Agila 1.0 Enjoy 5g 5d 65 hk: 1,72
  • 20. Mitsubishi Colt 1.1 ClearTec Invite 3d 5g 75 hk: 1,72
  • 21. Opel Corsa 1.0 Twinport Edition 110 3d 5g 60 hk: 1,72
  • 22. Fiat Panda 1.3 JTD Dynamic St. car 5d 5g 70 hk: 1,76
  • 23. Ford Fiesta 1.2 1.25 60 Ambiente 3d 5g 60 hk: 1,78
  • 24. Nissan Micra 1.2 Visia City 3d 5g 80 hk: 1,79
  • 25. Mazda 2 1.3 Go 3d 5g 75 hk: 1,81
  • 26. Škoda Fabia 1.2 Classic 5d 5g 60 hk: 1,82
  • 27. Renault Clio III 1.2 Access 3d 5g 75 hk: 1,83
  • 28. Suzuki Swift 1.3 GL 3d 5g 92 hk: 1,84
  • 29. Peugeot 206+ 1.1 Comfort 3d 5g 60 hk: 1,89
  • 30. Fiat Grande Punto 1.2 Active 5g 3d 65 hk: 1,96
  • 31. Volkswagen Fox 1.2 3 cyl 3d 5g 55 hk: 2,03

Bedste totaløkonomi, småbiler mellem 140.000 og 200.000 kr.

  • 1. Hyundai i 20 1.4 CRDI Classic 5d 5g 75 hk: 1,75
  • 2. Peugeot 206+ 1.4 HDI Comfort Plus 5d 5g 75 hk: 1,77
  • 3. Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFlex m. DPF Edition 110 5d 5g 75 hk: 1,79
  • 4. Seat Ibiza 1.4 TDI- PDF Ecomotive Reference 5d 5g 80 hk: 1,83
  • 5. Ford Fiesta 1.4 TDCI Ambiente u/P filter 5d 5g 68 hk: 1,83
  • 6. Citroën C3 Visiodrive 1.4i HDI Dynamique 5d 5g 70 hk: 1,86
  • 7. Mazda 2 1.3 Advance A/C 5d 5g 86 hk: 1,89
  • 8. Volkswagen Polo 1.6 TDI Trendline 5d 5g 75 hk: 1,90
  • 9. Suzuki Swift 1.3 DDIS DPF GL-A 5d 5g 75 hk: 1,91
  • 10. Mazda 2 1.6 DE DPF Advance A/C 5d 5g 90 hk:1,93
  • 11. Citroën C3 Visiodrive 1.6 FAP Dynamique 5d 5g 90 hk:1,95
  • 12. Hyundai i 20 1.4 Classic 5d 5g 100 hk:1,95
  • 13. Fiat Grande Punto Evo 1.3 Multijet Active 5g 5d 75 hk:1,96
  • 14. Peugeot 207 1.6 HDI Comfort Plus FAP 99g 5d 5g 90 hk: 1,97
  • 15. Suzuki Swift 1.3 GL-A 5d 5g 92 hk: 1,97
  • 16. Opel Corsa 1.2 Twinport Edition 110 5d 5g 80 hk: 1,97
  • 17. Seat Ibiza 1.2 Reference 5d 5g 70 hk: 1,99
  • 18. Ford Fiesta 1.2 1.25 Ambiente 5d 5g 82 hk: 1,99
  • 19. Volkswagen Polo 1.2 Trendline 5d 5g 60 hk:2,00
  • 20. Renault Clio III 1.5 dCi Expression 5d 5g 68 hk: 2,02
  • 21. Škoda Fabia 1.4 TDI PD + DPF Green Line 5d 5g 80 hk: 2,02
  • 22. Fiat Grande Punto Evo 1.4 Active 5g 5d 77 hk: 2,03
  • 23. Toyota Yaris 1.4 D-4D TX 5d 6g 90 hk:2,04
  • 24. Citroën C3 Visiodrive 1.4i Attraction 5d 5g 75 hk: 2,05
  • 25. Toyota Yaris 1.3 TX 5d 6g 100 hk: 2,06
  • 26. Škoda Fabia 1.4 Classic 5d 5g 86 hk: 2,07
  • 27. Honda Jazz 1.2 Trend 5d 5g 90 hk: 2,10
  • 28. Renault Clio III 1.2 TCe Expression 5d 5g 101 hk: 2,28
  • 29. Peugeot 207 1.4 Comfort Plus 5d 5g 95 hk: 2,37

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 26/1-2010 12:03 Fra nyhedsbrev Nr. 4/2010
Publiceret 2/11-2009 09:34 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Grønne firma­biler er bedst for penge­pungen

Seat IbizaDet koster op til 476.000 kroner, over 3 år, at køre i en af bilerne i Fir­ma­­bils­ana­lysen 2010 fra Bilpri­ser.dk. Kun halv­delen af bilerne tje­ner sig hjem ved firmakørsel.

Bilpriser.dk
Er det så dyrt at have bil? Det er nok den første tanke, mange bili­ster vil få, når Bilpriser.dk blænder op for Firmabils­ana­lysen 2010 og sætter klare tal på, hvad det koster for private at køre i en bil i fir­mabils­klassen. I analysen, der med­ta­ger så forskellige biler som SEAT Ibiza, VW Golf, Audi A3, BMW 316, Volvo V50 DRIVe og Audi A6, er totaludgiften for tre år og 90.000 kr. mellem 201.888 kr. for den laveste – SEAT Ibiza 1.4 TDI – og 476.543 kr. for den højeste – en Audi A6 2.0 TDI.

Analysen medtager alle omkostninger, så som værditab, finansiering, ejerafgift, forsikring, dæk og brændstof. Den er derfor langt mere omfattende end Bilpriser.dk’s normale analyser, der ikke medtager service, forsikring og dæk.

VW PoloKigger man på ud­giften per kilometer i Firmabilsanalysen fra Bilpri­ser.dk, kan man ikke undgå at bemær­ke, at det beta­ler sig at købe biler med lav pris, et lavt værditab og en god brændstof­øko­nomi. 20 af bilerne klarer disse discipliner så godt, at arbejds­gi­verens kørsels­­godt­gørelse på 3,56 kr. pr. km de første 20.000 km er nok til at dæk­ke omkost­ningerne. Volvo V50D DRIVe, der koster 373.780 kr. med metallak og leve­ring, men lige for tiden kan fås for 296.000 kr. på tilbud, klarer lige akku­rat grænsen med en totaludgift på 3,54 kr. pr. km. Er man hurtig og får fat i en af tilbudsbilerne til 296.000 kr., er km-prisen dog kun 2,24 kr.

Bedst klarer SEAT Ibiza til 176.440 kr. sig med 2,24 kr., så følger VW Polo 1.6 TDI til 187.875 kr. og en km-pris på 2,99. På tredjepladsen kommer Skoda Fabia 1.4 TDI Green Line stationcar til 209.180 kr. og en km-pris på 2,42 kr., på fjerdepladsen kommer Hyundai i30 1.6 CRDi Classic A/C til 210.171 kr. og en km-pris på 2,56 kr., og på fem­tepladsen kommer Citroën C3 Picasso 1.6 HDi stationcar til 228.670 kr. og en km-pris på 2,66 kr.

Selv denne bil kan man tjene penge på at køre i for sin arbejdsgiver, nemlig 90 øre pr. km, lig med 18.000 skattefri kroner om året for 20.000 firma-kilometer om året.

Skoda Fabia”Firmabilsanalysen viser, at man skal tænke sig godt om, før man siger ja til en firmabil. Kun ni af de 40 biler i ana­lysen kan det betale at tage imod som firmabil, hvis man kører 20.000 km for firmaet og 10.000 km privat. Skatten på fri bil er trods ned­sæt­telsen af topskat­ten fra 1. januar til 56 pro­cent stadig så høj, at det i masser af til­fælde bedst kan betale sig at takke nej og i ste­det købe sin egen bil”, siger chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

”Og både når det gælder køb af privat bil og ved valg af firmabil betaler det sig bedst for både medarbejder og firma at vælge en bil til en fornuftig pris og med en god brændstoføkonomi”, tilføjer han.
De fem biler, som det bedst kan betale sig at køre i som firmabil, hvis man kører 20.000 km for firmaet og 10.000 km privat om året, er: Audi A6 til 600.838 kr., Volvo V70D DRIVe til 498.082 kr., Honda Accord 2.2 Dtec til 414.680 kr., Volvo S80 1.6DRIVe til 458.081 kr. og Toyota Prius 1.5 til 393.866 kr.

På Bilpriser.dk kan alle downloade hele analysen med de 40 biler, både i en udvidet, professionel opgave og en kortere udgave. Så kan man i ro og mag studere bilerne og indhente tilbud hos for­handlerne.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 2/11-2009 09:46 Fra nyhedsbrev Nr. 45/2009
Publiceret 10/9-2009 10:47 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Mikrobiler bedre end skatte­reformer

Til januar lettes skat­ten for de fleste i ar­bejde, men en mi­kro­bil kan spare en bilist for 133.000 kr. på fire år.

Selvfølgelig er det rart her midt i fi­nans­­krisen, at skat­te­far den 1. ja­nuar drysser skatte­let­tel­ser ud over alle i arbejde, men vil man for alvor have mere luft i budgettet, så skal man have fingrene i en ny, superøkonomisk mikrobil.

At skifte en lidt større bil ud med en mikrobil kan sagtens spare en bilejer for en, to eller tre kroner pr. km – samt naturen for adskillige tons CO2. Med et kørselsforbrug på 20.000 km om året er det slet ikke urealistisk at regne med en årlig besparelse på 33.200 kr. ved at skifte fra en VW Golf 1.4 TSI til en smart 0,8 CDI Pure med to sæ­der. På fire år er det 132.000 skattefri kroner lige ned i foret, konsta­terer bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk i sin første mi­kro­­bilsanalyse.

Har man behov for fem sæder, må man over i en Toyota Aygo 1.0, for eksem­pel. Så er besparelsen over 4 år stadig 120.000 kr. Og det er penge, som skattevæsenet ikke kan hente igen!

En smart 0,8 CDI Pure koster kun 1,19 kr. at køre i pr. km, viser ana­lysen fra Bilpriser.dk, og selv om man lægger 45 øre oven i til forsik­ring og service, er det stadig kun 1,64 kr. Den dyreste i analysen, Toyota IQ, lander ikke vold­somt langt derfra, nemlig på kun 1,90 kr. pr. km. Med forsikring og service er det næppe mere end 2,40 kr. pr. km. Kører man for sin arbejdsgiver, får man 3,56 kr. pr. km, så alle mikrobilerne i analysen giver overskud, når man kører for sin ar­bejds­giver.

”Mikrobilerne er kommet for at blive. Alle kører i dem: Pendlere i dag­ligdagen, pensionister på søndagstur, unge mennesker i byerne. De løser folks transport­behov på en smart og billig måde, og det er nemt at parkere dem inde i byen. Jo, de europæiske og asiatiske bil­fabrikker har kendt deres besøgel­sestid”, konstaterer chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Der er ingen elbiler i testen, dels fordi der kun er ganske få serie­fremstillede elbiler på markedet, men også fordi de er så dyre, at det vil være urimeligt at sammenligne dem med benzin- og dieselbiler, der koster to-tre gange mindre.

Imens fortsætter danskerne med at hamstre biler i den lille klasse. I juli 2009 udgjorde de 45 pct. af salget af nye personbiler, og der er leveringstid på mange af modellerne. I stedet kan man gå på jagt efter en fin brugt, for eksempel på bilpriser.dk. Her er der 17 brugte til salg, og den billigste smart 0,8 CDI fås lige nu til 51.500 kr. hos en privat. Billigste forhandlerbil står til 69.900 kr.

Fakta

VW Golf 1.4 TSI: 2,85 kr./km
smart 0,8 CDI: 1,19 kr./km
Besparelse efter 80.000 km: 132.000 kr.

Tallene er fra Mellemklasseanalysen 2009 og Mikrobilsanalysen 2009, begge fra www.bilpriser.dk.

Fakta

De 10 billigste mikrobiler u. forsikring og service:

1) smart Pure 0,8 CDI 3d: 1,19 kr. pr. km
2) Toyota Aygo 1.0 3d: 1,34 kr. pr. km
3) Citroën C1 X 1.0 3d: 1,36 kr. pr. km
3) Peugeot 107 1.0 Comfort 3d: 1,36 kr. pr. km
5) Toyota Aygo 1.0 VSC 3d: 1,38 kr. pr. km
6) Suzuki Alto 1.0 GL 5d: 1,40 kr. pr. km
6) Chevrolet Matiz 0,8 S 5d: 1,40 kr.
8) Kia Picanto 1,1 Motion 5d: 1,42 kr. pr. km
8) Nissan Pixo 1,0 Acenta 5d: 1,42 kr. pr. km
10) Peugeot 107 1,0 Comfort Plus 5d: 1,44 kr. pr. km

Den detaljerede analyse med alle 25 biler kan downloades på www.bilpriser.dk

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 10/9-2009 10:49 Fra nyhedsbrev Nr. 37/2009
Publiceret 29/7-2009 16:21 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Bilsvindlere på retræte

Bilpriser.dk fik hjælp fra bruger­ne og fik sat en stopper for annonce­svindlere.

Bilpriser.dk
De udenlandske svindlere, der i begyn­delsen af 2009 forsøgte at narre penge fra godtroende bilkøbere på salgshjemmesider som Bilpriser.dk, Bilbasen.dk og Bilzonen.dk, har taget flugten for denne gang. Effektive modforanstaltninger som Bilpriser.dk’s anmeldersy­stem har sammen med pressens omtale sendt svindlerne på retræte.

” Forsøgene er en tilbagevendende svøbe, som de internationale svindlere med jævne mellemrum irriterer brugere og bilsites med. Men nu er svindelforsøgene ebbet ud”, fortæller Country Manager Steen Kristensen fra Bilpriser.dk.
”Det var træls for branchen, at køberne blev skræmte af historierne om dem, der havde sendt titusindvis af kroner til udlandet for en fik­tiv, billig bil, de havde set på en af de førende bilhjemmesider. Men de foranstaltninger, som vi hver især har sat i værk, ser ud til at vir­ke. De ærlige brugere har hjulpet os med at sende tips om mistæn­kelige annoncer, og så har vi omgående kunnet skride effektivt til handling over de ganske få forsøg der trods alt har været hos os”, tilføjer han.

Bilpriser.dk og Bilzo­nen.dk har det handi­cap, at privat­annon­cerne er gratis. Det gør det muligt for svindlere at oprette annoncer uden at afsløre deres rigtige identitet. Derfor har begge sites oprettet anmel­derknapper på den enkelte private bilan­non­ce. På Bilbasen.dk, der også har et anmel­der­system, har man ikke gratis annoncering. Der­imod har man bl.a. indført et betalingssystem, der stort set umulig­gør svindlernes mu­lighed for at sløre deres identitet, fordi kreditkor­tet skal frem hver gang.
”Vi har dog ikke tænkt os at indføre betalingsannoncer af den grund. Vi ønsker stadig gratis annoncer for hr. og fru Danmark med mulig­hed for at vise det samme, som andre skal have penge for. Til gen­gæld beder vi brugerne om hjælp til at sikre, at eventuelle svindel­annoncer bliver luget ud. Hvis man som bruger ser et mistænkeligt godt tilbud, typisk fra en udlænding, så kan man straks anmelde det ved at klikke på anmelderikonet. Herefter tager vi fat i sagen og slet­ter om nødvendigt annoncen og brugerprofilen”, siger Steen Kristen­sen.

Summa summarum: Det er igen trygt at handle bil på nettet. Og pri­serne på for eksempel mellemklassemodellerne ser ud til at have bundet, fordi udbud og efterspørgsel på dem er ved at være i ba­lance. Så der er god grund til at kikke på biler nu, inden priserne stille begynder at stige.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 29/7-2009 16:26 Fra nyhedsbrev Nr. 31/2009
Publiceret 19/6-2009 09:16 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Audi og Porsche uden tag holder prisen bedst

Porsche 911 TurboCabri­olet’­er, skal man kun købe, hvis man har råd til vær­ditabet. Ellers skal man lease dem, tilråder Bilpriser.dk.

Det er sommer, solen står højt på himlen, og drømmen om en cabrio­let dukker op hos man­ge bilejere. Bilpriser.dk har i samarbejde med månedsmagasinet Bilen derfor tjekket totaløkonomien for 30 cabrio­let’er. Er de dyrere at køre i end almindelige biler med fast tag? Kan man spare penge på at lease dem i sommer­månederne i stedet? Svaret er ja til begge dele.

”Det er dyrere at køre i en fabriksny cabriolet end en almindelig bil, fordi værdi­tabet generelt er større i de første år. Men med årene falder de lang­sommere, fordi der bliver passet godt på dem, de får kultstatus, og der er liebhavere til dem, som gerne vil betale lidt ek­stra for en flot, ældre cabriolet”, forklarer chefanalytiker Niels Grøf­te­hauge fra bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk.

Audi A3 CabrioletDe 30 biler i Cabrioletanalysen 2009 har efter fire år og 60.000 km mistet mellem 27 og 57 procent af deres værdi. Tilsvarende biler i mellem­klassen ligger typisk på mellem 30 og 45 procent. De laveste afskriv­ningsprocenter har Porsche og Audi.

”Dem er der altid købere til, det gælder også BMW”, forklarer Niels Grøftehauge.

Ganske vist koster det kun 2,38 kr. pr. km at køre i en smart Fortwo 0,8 CDI til 198.000 kr., men man behøver ikke at gå mange trin op, før udgifterne bliver pebrede: 4,84 kr. pr. km for en Ford Focus 2.0 TDCI Cabriolet til 461.001 kr., 8,15 kr. pr. km for en Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor Cabriolet til 755.000 kr. og 24,21 kr. pr. km for at nyde livet i en BMW 650i Cabriolet til 1.862.000 kr. eksklusive ser­vice og forsikring. Der er i eksemplerne regnet med en udbetaling på 20 pct.

Ønsker man en cabriolet, skal man købe en diesel-model:

”Du får en større motorydelse, og de bliver nemmere at sælge som brugte”, forklarer Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Han anbefaler også et foldetag i stedet for et stoftag, da det danske vejr passer bedst til foldetag. Og en mindre motor, end man ellers ville vælge. En cabriolet er beregnet til at cruise med, ikke til hurtig motorvejskørsel.

Det bedste tip, han kan give cabriolet-elskere er imidlertid at lade være med at købe dem:

”Vil man bare prøve fornemmelsen af at køre med vind i håret langs stranden, så prøv at flexlease først, for eksempel i tre måneder. Det er billi­gere end at købe, og man risikerer ikke uventede tab, hvis man i løbet af efter­året bliver træt af den”, siger Niels Grøfte­hauge.

En anden mulighed er at leje en cabriolet i Tyskland eller på sin ferie­destination. ”Så får man en lille forsmag, der dog også kan være stærkt vanedannende”, smiler Niels Grøfte­hauge.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 19/6-2009 09:29 Fra nyhedsbrev Nr. 25/2009
Publiceret 18/6-2009 10:02 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Lej stor bil i Tyskland og spar penge på ferien

Ved at leje en minibus som en VW Caravelle, for eksempel, kan man spare penge og skåne miljøet, hvis man ellers planlagde at køre i to biler på ferieSkal man køre i to biler på ferien, er det en god fidus at leje en mini­bus i Flens­borg og køre i den i stedet.

Nu er det måske ved at være for sent til dette års sommerferie, men bruger man som en stor familie denne fidus fra Bilpriser.dk, sparer man penge og får oven i købet en god køreoplevelse på ferien: Lej en minibus i Flensborg.

Bilpriser.dk har regnet på et eksempel med syv personer, der skal på ferie sydpå sammen og skal køre 5.000 km i alt.

Valget stod mellem at køre i familiens to biler, en Skoda Octavia Com­bi Tour stationcar fra 2006 med dieselmotor samt en Mazda 323 LX fra 1995 eller at leje en minibus hos Hertz i Tyskland. Her vil fa­milien kunne være samlet, føreren vil sidde højt og have et godt udsyn, og familiens egen bil risikerer ikke buler og ridser på turen. I Tyskland er der kun 19 pct. moms og fri km på de fleste udlejnings­biler, også på denne. Derfor er det langt billigere at leje i Tysk­land end i Danmark.

Det endte med en minibus, som blev forudbetalt 30 dage før. Det giver en klækkelig rabat på cirka 10 pct., så prisen landede på 5.500 kr. Med diesel bliver det 9.364 kr. Alt blev klaret via www.hertz.de. Man kan naturligvis vælge andre udlejningsfirmaer, som man ønsker. Valget af Hertz var en tilfæl­dighed.

Umiddelbart ser det dyrt ud, men et par kik på Bilpriser.dk’s bilvur­de­ringsmo­dul på www.bilpriser.dk og nogle minutter ved lom­mereg­neren bekræf­tede, at det var en god beslut­ning. Det koster 10.284 kr. at køre i to biler, og da det koster 9.364 kr. at køre i minibus, er det 920 kr. billigere at leje mini­bussen. Grunden til, at regnestykket ender positivt, finder man i sparet værditab på de to biler, sparet dæk­slid og sparet brændstof på kun at køre i én bil. Miljøet har også glæde af løsningen, da CO2-udslippet er mindre.

Er man kun fire-fem personer og kører man for eksempel i en Ford Mondeo 2.0 Ambiente, koster det 1.342 mere at leje en minibus i en uge.

Er man kun to, er det nu man kan få udlevet drømmen om en ferie i cabriolet med vind i håret uden at skulle investere i første omgang. Der er ikke alverden til bagage­rums­plads, men de fleste kan leve med en ekstra taske på bagsædet sydover, hvorefter der er plads nok efter ankomst. Hos Europcar fandt vi f.eks. en VW EOS fra Flens­borg til 3.597 kr. for syv dage, stort set samme udgift som ved at køre i sin egen Mondeo.

Fakta:

Køre i to biler eller leje minibus i Flensborg? - Kr.
 
Leje af minibus plus diesel til 5.000 km (11 km/l) - 9.364
Diesel til Skoda Octavia Combi Tour TDI (16 km/l) - 2.656
Værditab Skoda Octavia Combi Tour TDI - 1.549
Dækslid på Skoda Octavia Combi Tour TDI - 1.200
Benzin til Mazda 323 (12,5 km/l) - 4.000
Værditab på Mazda 323 - 279
Dækslid på Mazda 323 - 600
I alt udgift til to biler - 10.284
Besparelse på at leje minibus - 920
 
Ford Mondeo 2.0 Ambiente stationcar. - kr. 
Værditab, 5.000 km - 2.622
Dækslid, 5.000 km - 1.400
Benzin, 5.000 km, 12,5 km/l - 4.000
I alt - 8.022
Udgift til leje af minibus - 9.364
Merudgift på at leje minibus 1.342
 
Forudsætninger: 
Benzinpris på 10,00 kr./l 
Dieselpris på 8,50 kr./l 

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 18/6-2009 10:10 Fra nyhedsbrev Nr. 25/2009
Publiceret 22/5-2009 10:04 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Billigst at købe ny camping­trækker

En brugt VW Golf 2.0 TDI er et rigtigt godt køb som campingtrækker. Foto: VW.Kan man nøjes med en 1,6-liters diesel­motor, er det billigst at købe ny cam­ping­trækker, viser analyse fra Bilpri­ser.dk. En brugt VW Golf TDI er også et godt køb.

Bilpriser.dk
Selvfølgelig er det lækkert at spænde en VW Touareg 5,0 V10 TDI foran cam­pingvognen og så stadig være i stand til at køre 100 km i timen op ad Kassel-bakkerne uden at man kan høre det på bilens motor. Men selv om en brugt Touareg i den klasse kan fås på gule pla­der til kun 209.000 kr. på bilsider som Bilpriser.dk, Bilzonen.dk eller Bilba­sen.dk, så er der alligevel 140.000 kroner at spare over fire år og 80.000 km ved at købe en fabriksny Hyundai i30 CRDi Classic til 215.000 kroner. Det viser den første campingtrækkeranalyse nogen­sinde fra Bilpriser.dk.

På de fem første pladser er der tre nye og to brugte biler. Hyundai i30 lander på 2,28 kr. pr. km, så kommer en fabriksny KIA cee’d 1.6 CRDI med 2,32 kr. pr. km, en brugt VW Golf 2.0 TDI fra 2007 til 2,52 km pr. liter, en brugt Skoda Octavia 2.0 TDI Ambiente fra 2006 med 2,59 kr. pr. km og den fabriksny Skoda Octavia 1.4 TSI med 122 hk med et resultat på 2,66 kr. pr. km.
”At den er med i en campingtrækkeranalyse skyldes dens bomstærke og alli­gevel nøjsomme motor, der leverer et drejningsmoment på 200 NM allerede ved 1.500 o/m. Og bundtræk skal man jo have, når man har en campingvogn på krogen. Desuden er det jo ikke alle campi­ster, der har brug for en dieselbil i dagligdagen. De kunne passende kikke på denne Skoda”, forklarer chefanaly­tiker Niels Grøftehauge, Bilpriser.dk.

Som noget nyt har Bilpriser.dk prøvet at sammenligne økonomien i en række biler, der koster cirka det samme, fra 199.900 kr. til 225.000 kr. Samtidig sammenlignes bilerne på tværs af alder og nummerpladernes farve – og det giver en række interessante kon­klusioner:
For det første er de tre fabriksnye biler i sammenligningstesten alle med blandt de fem mest totaløkonomiske campingtrækkere i denne prisklasse.
”Lave priser, god brændstoføkonomi, en fornuftig afskrivning, lave ejerafgifter og ingen ekstraudgifter til reparationer skaffer dem en god placering”, påpeger Niels Grøftehauge.
For det andet er en god brændstoføkonomi og en god gensalgsværdi de vigtig­ste elementer, når det gælder om at opnå en god totaløko­nomi. Netop det giver VW Golf sin gode placering, selv om der er afsat 12.000 kr. til ekstra reparationer i forhold til en ny bil.
For det tredje er privatanvendelsesafgiften på private gulpladebiler – nok bedre kendt som ”misundelsesafgiften” – ren gift for totaløkono­mien.
I denne test betaler Touareg-ejeren ikke færre end 39.800 kr. i vægt­afgift og ”misundelsesafgift” til staten over fire år. Og det kunne have været dobbelt så slemt, hvis bilen havde været indregistreret efter den 25. april 2007, da Folke­tinget gav de største gulpladebiler dødsstødet med vægt- og misundelses­afgifter på helt op til 19.910 kr. om året!
 
De fem mest økonomiske campingtrækkere:

Ny Hyundai i30 1.6 CRDi: 2,28 kr./km
Ny Kia cee’d 1.6 CRDI: 2,32 kr./km
Brugt VW Golf 2.0 TDI: 2,52 kr./km
Brugt Skoda Octavia 2.0 TDI: 2,59 kr./km
Ny Skoda Octavia 1.4 TSI: 2,66 kr./km

Hele listen med de 19 biler kan ses på www.bilpriser.dk

Gode hjemmesider

Hvis du vil tjekke reglerne for kørsel med campingvogne eller se reglerne for vægtafgifter og privatbenyttelsesafgifter for gulpade­biler, er her nogle gode websites:

www.dcu.dk
www.fdm.dk
www.campingtraekker.dk
http://www.skm.dk/tal_statistik/satser_og_beloeb/242.html

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 22/5-2009 10:15 Fra nyhedsbrev Nr. 21/2009
Publiceret 1/5-2009 15:47 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Formuer at spare på privatleasing

Fiat 500Ny lov gør det attrak­tivt for lea­singsel­ska­berne at satse mere på de pri­vate bil­købere.

Bilpriser.dk
Som en halv million tv-seere så i DR Rabatten torsdag af­ten, hvor Bil­priser.dk deltog, så er der formuer at spare på privatleasing.
Fle­re af de tilbud, der var i tv-magasinet, blandt andet en Citroën C5 diesel stationcar og en Opel Vectra 2.0 diesel stationcar, er allerede revet væk siden optagelserne fandt sted, men Bilpriser.dk har i de seneste dage været på skattejagt og fundet ikke færre end 12 aktu­elle supertilbud. Selv en Hyundai i30 CRDi er det lykkedes for Bilpri­ser.dk at finde en leasingpris på, der er billigere end at købe. 19.377 kr. kan man spare over tre år og 60.000 km, viser analysen.

Men de virkeligt gode tilbud findes blandt de biler, der er dyre at kø­be og har et stort værditab. Man kan for eksempel spare 86.486 kr. på et privatlease en Alfa Romeo 159 JTD stationcar over tre år og 60.000 km. Og 99.625 kr. på at lease en Land Rover Freelander 2.2 TD4 S over samme tid og strækning. Selv en almindelige familie- og jobbil som Mazda 6 2.0 DE er der 52.238 kr. at spare på over 4 år og 80.000 km. En Hyundai i30 CRDi Classic er der 34.000 kr. at spare på over tre år og 60.000 km. På en Ford S-Max 1.8 TDCI spares der 19.984 kr.

De gode tilbud viser, at forhandlerne virkelig rykker nu og mange bruger efter al sandsynlighed en ny lov, der tillader delvis betaling af registreringsafgiften ved leasing.

Den ny lov, der gør det muligt for leasingselskaberne kun at betale den registreringsafgift, der passer på leasingperioden. For 36 måne­der skal de for eksempel kun betale 39 procent i stedet for 100 pro­cent af leasingafgiften, og dermed risikerer de ikke at tabe mange penge, hvis eller når brugtpriserne falder.

Med til at skabe privatleasing-boomet er også mange bilkøberes usik­kerhed. Hvis man ikke ved, om man har et job i overmorgen, kan det være trygt at privatlease i stedet for at købe. Man mister kun førstegangsbetalingen på måske 15.000, 25.000 eller 40.000 kroner. Men hvis man købte en fabriksny bil til listepris, kunne man sagtens risikere at tage det dobbelte eller tredobbelte efter et halvt til tre­kvart år.

De 12 leasingbiler og besparelsen/meromkostningen ved at lease:

Citroën C1: - 2.794 kr.
Hyundai i 30 CRDI: 19.377 kr.
Fiat 500 1.4 Lounge: - 3.555 kr.
VW Touran 1.9 TDI: - 32.309 kr.
Nissan Qashqai 2.0 2/4: 31.275 kr.
Mazda6 2.0 DE: 52.238 kr.
Ford S-Max 1.8 TDCI: 19.984 kr.
Mitsubishi Grandis 2.0 DI-D: 8.159 kr.
BMW 520 2.0d Touring: 79.565 kr.
Mini 1.6 R52 Cooper S Cabriolet: 4.204 kr.
Alfa Romeo 159 JTD stationcar: 86.486 kr.
Land Rover Freelander 2.2 TD4 S: 99.625 kr.

Man kan se hele analysen på www.bilpriser.dk

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 6/5-2009 20:05 Fra nyhedsbrev Nr. 18/2009
Publiceret 23/4-2009 09:07 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Bilpriser.dk går på svindlerjagt

Bilpriser.dk håber, at forbrugerne vil hjælpe med at bekæmpe annoncesvindel, fortæller country manager Steen KristensenBilvurde­ringstje­ne­sten Bil­priser.dk sætter nu jagten ind på bilsvind­lerne. For­bru­ger­ne ind­dra­ges som hjælpere.

De fle­ste brugte biler annonceres i dag på nettet på bilsites som ek­sempelvis Bilpri­ser.dk. Det tiltrækker desværre, som pressen har be­rettet, udenland­ske svindlere, der i flere tilfælde har fået godtro­ende bilkøbere til at sende måske 30.000 kr. til udlandet for en an­nonceret bil, som køberne efterfølgende aldrig ser skyggen af. Nu sætter Bilpri­ser.dk jagten ind på svindlerne og har gjort fælles sag med brugerne for at stoppe dem, så danske bilkøbere går en tryg­gere tid i møde.

Helt konkret har Bilpriser.dk sat en "anmelderknap" på alle de gratis privat­an­non­cer på www.bilpriser.dk. Synes man som forbruger, at den annoncerede brugtbil ser mistænkeligt billig ud, at kontaktoplys­ningerne ser mystiske ud, at sælgeren ikke vil svare konkret på, hvem han eller hun er - eller hvor bilen kan besigtiges - så trykker man blot på "Anmeld". Herefter popper der et vindue op, hvori man kan rappor­tere det, man synes er mistænkeligt. Bilpriser.dk tager derefter hånd om svindlerne.

Svindlere får overført store beløb til udlandet "Danske bilsites ople­ver at være forsøg på mellemstation for annoncesvindel. Godtroende pri­vate bilkøbere oplever, at særligt udlændinge forsøger at lokke dem til at købe en lækker brugt bil til lav pris. Svindlerne opretter typisk en række falske annoncer og forsøger at overbevise en inter­es­seret om at alt er OK, for at få overført store beløb fra private bru­gere til udlan­det, hvor bilen står", forklarer country manager Steen Kristensen fra Bilpriser.dk.
Bilannoncer som denne bør få alarmklokkerne til at ringe."Hele set up'et er over­bevisende, eksempelvis har man udover selve den falske bilan­non­ce med lav pris, kopieret hele hjemmesider for at kunne referere til et transportfirma, som angiveligt er ægte - men er en del af svin­delnum­meret. Nogle forbrugere er angiveligt blevet snydt for 30.000 kr., fordi de var godtroende og håbede på at deres livs bilhandel var i hus. De er klogere i dag", fortæller han

Gratisannoncer er ikke skurken alene
Der er ingen tvivl om at svindlerne helst annoncerer, der hvor det er gratis for private, som på Bilpriser.dk, men på trods af det handicap har hjemmesiden godt fat i svindelannoncerne hele vejen og luset dem ud samt nu en anmel­derknap.

"Vi har ikke hørt om nogen der er gået i fælden her hos os. Måske skyl­des det held, da nogle angiveligt er blevet snydt. Men jeg tror nærmere på, at de bru­gere der færdes på vores side, er lidt bedre orienterede om den værdi de kan forvente at bilen skal have, fordi der er gratis bilvurdering på siden, som de bruger sideløbende med søg­ning efter brugte biler. Derfor hopper de ikke så let i", slutter Steen Kristensen.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 23/4-2009 09:17 Fra nyhedsbrev Nr. 17/2009
Publiceret 15/4-2009 18:36 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Fra rugbrød til lækker familie­flytter

Analysens vinder - Fiat DobloDet be­hø­ver ikke koste en bon­degård at køre i et mo­derne ”rug­brød”, viser MPV-analysen 2009 fra Bilpriser.dk

”Den har kun én koldstart om dagen”, sagde en jysk bilejer, vi ken­der, da konen for 17. gang den dag star­tede familiens MPV, denne gang for at køre en flok tøser til rideskolen med al deres pikpak. Og sandt er det: Det mo­derne ”rug­brød” – MPV’en med fem, seks eller syv sæder - bliver man hur­tigt meget populær på i villakvarteret. Og man har svært ved at slippe den igen. Mange af dem sælges først med høje kilo­metertal, når fornuften ban­ker på og siger: Nu er det vist tid til en ny bil.

Men hvordan er totaløkonomien, når man kører i en af tidens moder­ne ”rug­brød”, ”familieflyttere” eller ”børnecontainere”? Det har Bil­priser.dk sat sig for at under­søge i Danmarks første og største ana­lyse af slagsen, MPV-analysen 2009. Analysen omfatter 43 modeller til priser fra 169.995 kr. til 494.102 kr.

Og der er godt nyt. På grund af den hårde konkurrence, behøver det ikke at koste en bondegård at køre i en MPV. Faktisk ligger flere af dem på ni­veau med almin­delige stationcars, blandt andet på grund af lave værditab. Og der er efter­hånden et stort udvalg.
Den billigste med syv sæder er Fiat Doblo 1.3 MJT Family til 224.990 kroner. Den koster det kun 2,61 kr. pr. km at køre i over fire år og 80.000 km. Hertil kommer forsikring og service på cirka 45-50 øre pr. km.
Selv en rummelig og bedre motoriseret Citroën C4 Grand Picasso 1.6 HDI med syv sæder til 309.990 kr. koster det kun 2,99 kr. pr. km at køre i, plus forsikring og service. Det er på niveau med en Citroën C5 1.6 HDI Tourer.

Fiatr Doblo - 7 personersInteressant er det også, at det faktisk kan betale sig at springe fra en MPV med fem sæder til en MPV med syv sæder. En Ford Focus C-Max 1.6 Trend med fem sæder koster 2,95 kr. pr. km plus forsikring og service. Men ved at springe til en Peugeot Part­ner Tepee 1.6 HDI med syv sæder kan man nø­jes med en udgift på 2,63 kr. pr. km plus forsikring og service. Det skyldes især Peugeot’ens bedre brænd­stof­økonomi.

Økonomien bør nu ikke styre det hele, mener chefanalytiker Niels Grøfte­hauge fra Bilpriser.dk:
”Når det gælder biler med seks eller syv sæder, gælder det om at komme ud at se dem og prøve dem. Ofte er der ikke megen bagage­plads, og hvis man har behov for det, nytter det jo ikke noget at spare nogle få kroner på at vælge en model med ingen eller næsten ingen bagageplads”, siger han.

Nogle benzin-MPV’er kører ikke voldsomt langt på literen, men: ”Man køber ikke de biler for at spare, men for at få plads”, konsta­terer Niels Grøfte­hauge.

Når man skal af med dem igen, kan man glæde sig over, at de er meget efterspurgte:
”Syvpersoners biler har altid været en mangelvare, og de er nemme at sælge. Det samme gælder sekspersoners biler. Alle med store fa­milier drømmer om en MPV. Og tit er de rimeligt velholdte, da det er rolige fami­liefædre, der har kørt dem”, påpeger han.

En del af MPV’erne befinder i den dyre ende, og hvis man er lidt ner­vøs ved at investere så mange penge, kan man indhente nogle privatleasing-tilbud. Privatleasing kan næsten altid betale sig, når en biler koster over cirka 240.000 kr. For eksempel har Bilpriser.dk ind­hentet et tilbud fra Finans Nord på Mazda 5 DE Advance med syv sæder, der er med i denne analyse. Selv hvis man låner hele første­gangsbe­talingen på 42.375 kr., så vil leasing over fire år og 80.000 km ”kun” koste 306.894 kr. inklusive service. Køber man bilen til li­steprisen, så er totaludgiften ifølge analysen 294.210 kr. plus en serviceaftale til cirka 24.000 kr., altså i alt 318.210 kr. Så der er 11.316 kr. sparet ved at lease.
Også Opel Zafira 1.9 CDTI med syv sæder er det lykkedes Bilpriser.dk at få et godt privatleasing-tilbud på. Det kommer fra Fleggaard Lea­sing, og det kan man spare ca. 50.000 kr. på.
Omvendt er der sikkert mange forhandlere, der er klar med et godt tilbud, hvis man står med pengene i hånden.

De 43 MPV’er: (Tallet th. er pris pr. kørt km over 4 år og 80.000 km

 

1

Hyundai Matrix 1.5 CRDI  St. car 5d 5g 110hk

       2,28

2

Hyundai Matrix 1.6  5d 5g 103hk

       2,37

3

Fiat Doblo 1.4  Active 4d 5g 77hk

       2,44

4

Citroen C4 Picasso 1.6 HDI-FAP VTR+  5d 5g 110hk

       2,76

5

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCI DPF Trend 5d 5g 109hk

       2,92

6

Ford Focus C-MAX 1.6  Trend 5d 5g 100hk

       2,95

7

Renault Scenic 1.5 dCi Authentique 5d 6g 106hk *

       3,02

8

Toyota Verso 1.6  Basic 5d 5g 110hk

       3,02

9

Chevrolet Tacuma 1.6  SX A/C  5d 5g 105hk

       3,05

10

Seat Altea XL 1.6  Xtra 5d 5g 102hk

       3,07

11

Renault Scenic 1.6  Expression 5d 6g 113hk *

       3,16

12

Nissan QASHQAI 1.5 dCi DPF Visia 4x2 5d 6g 106hk

       3,19

13

Nissan QASHQAI 1.6 16V Visia 4x2 St. car 5d 5g 115hk

       3,27

14

Citroen C4 Picasso 1.6  VTi 120 SX  5d 5g 120hk

       3,28

15

Seat Altea XL 2.0 TDI-DFP Style 5d 5g 140hk

       3,61

 

6 sæder

 

1

Honda FR-V 1.8  Comfort 5d 6g 140hk

       3,39

2

Fiat Multipla 1.6  Active 5d 5g 103hk

       3,49

3

Fiat Multipla 1.9 MJT DPF Active 5d 5g 120hk

       3,55

 

7 sæder

 

1

Fiat Doblo 1.3  MJT Family  5d 5g 85hk

       2,61

2

Peugeot Partner TEPEE 1.6 HDI Comfort Plus 5d 5g 90hk

       2,84

3

Citroen C4 Grand Picasso 1.6 HDI-FAP E6G VTR+ 5d 5g 110hk

       2,99

4

Renault Grand Scenic 1.5 dCi Authentique 5d 6g 106hk *

       3,13

5

Citroen C4 Grand Picasso 1.6  VTi 120 Prestige 5d 5g 120hk

       3,22

6

Renault Grand Scenic 1.6  AuthentiQue 5d 6g 113hk *

       3,27

7

Opel Zafira 1.6  Limited 5d 5g 115hk

       3,28

8

Kia Carens 2.0 CRDI LX  5d 5g 140hk

       3,37

9

Volkswagen Touran 1.9 TDI + DPF Conceptline 5d 6g 105hk

       3,41

10

Mazda 5 MPV 2.0  Advance 5d 5g 145hk

       3,50

11

Toyota Verso 2.2 D-4D Luna Plus 5d 5g 136hk

       3,67

12

Mazda 5 MPV 2.0 DE Advance 5d 5g 143hk

       3,68

13

Volkswagen Touran 1.4 TSI Conceptline 5d 6g 140hk

       3,72

14

Opel Zafira 1.9 CDTI DPF Enjoy 5d 6g 150hk

       3,79

15

Nissan QASHQAI+2 2.0 dCi DPF Visia 4x2  5d 6g 150hk

       3,82

16

Nissan QASHQAI+2 2.0  Visia 4x2  5d 6g 141hk

       3,90

17

Ford S-Max 1.8 TDCi Sub Trend 5d 6g 125hk

       4,19

18

Ford S-Max 2.0  Sub Trend 5d 6g 145hk

       4,26

19

Mitsubishi Grandis 2.0 DI-D Invite 5d 5g 140hk

       4,31

20

Mitsubishi Grandis 2.4  Invite 5d 5g 165hk

       4,47

21

Volkswagen Sharan 1.8 Turbo Comfortline 5d 6g 150hk

       4,48

22

Ford Galaxy 2.0  Sub Trend 5d 5g 145hk

       4,54

23

Volkswagen Sharan 1.9 TDI Sportline tipt. 5d Aut. 115hk

       4,75

24

Kia Carnival 2.9 HPDI Motion 5d 5g 185hk

       4,75

25

Ford Galaxy 1.8 TDCi Sub Trend 5d 5g 125hk

       4,78

 

* Scenic og Grand Scenic kan ikke bestilles længere, da en ny model er på vej. En del forhandlere har lagertilbud på dem. Kik på www.renault.dk

Hele analysen kan ses på www.bilpriser.dk .

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 15/4-2009 18:48 Fra nyhedsbrev Nr. 16/2009
Publiceret 17/3-2009 08:45 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Privatleasing kan være løsningen i usikre tider

Er man usikker på fremtids­udsigter­ne, kan man med privat­lea­sing und­gå at in­ve­stere en mindre for­mue i en bil. Og det kan tilmed være billi­gere.

Bilpriser.dk
Bilvurderings­tjene­sten  Bilpriser.dk har i samarbejde med dagbladet B.T. un­der­­søgt, om privatleasing efterhånden er et reelt alternativ til køb. Tidligere kunne det kun betale sig at lease dyre biler som Mer­cedes-Benz og BMW, men nu er flere andre, heriblandt Honda, Opel og Citroën kommet med attraktive leasingtilbud. Små biler og biler under cirka 240.000 kroner kan det stadig ikke betale sig at lease, viser minianalysen.

4.588 kroner pr. måned
Et af de gode leasingtilbud er på en Citroën 1.6 HDI stationcar med 110 hk. At køre 60.000 km over tre år i den bil koster 165.157 kro­ner. Det er 4.588 kro­ner om måneden. Med i prisen er første­gangs­betalingen, renteudgifter på lån til førstegangsbetalingen og leve­ringsomkostningerne, service og dæk, men ikke brændstof, forsikring og ejerafgift.

Besparelse: 46.000 kroner
Køber man derimod Citroën’en og sælger den efter tre år og 60.000 km, løber de samlede omkostninger op i 211.223 kroner, inklusive nettorenteudgifterne på et lån, der dækker hele bilens pris samt låneomkostningerne. Brændstof, ejerafgift og forsikring er heller ikke inkluderet her. Forskel: 46.066 kroner, lige til at putte i lommen.
En Opel Vectra 1.9 CDTI Elegance II stationcar, der er på vej ud af markedet for at blive afløst af Opel Insignia, kan det også betale sig at lease. Her er udgiften ved at lease på 5.594 kroner om måneden plus brændstof, forsikring og ejerafgift. Besparelsen i forhold til at købe er 49.183 kroner.

Leasing af en BMW 318d stationcar kan man spare 82.254 kroner, og på en Mercedes-Benz B 180 CDI sedan er der hele 135.522 kro­ner at spare på samme betingelser.

Bedre at beholde bilen
I sandhedens tjeneste bør det nok nævnes, at de færreste privat­købere sælger deres bil efter tre år og kun 60.000 km. I denne perio­de er afskrivningen temmelig hård. Hvis man beholder sin bil i fem-seks år, bliver afskrivningskurven fladere og totaludgiften per kilo­meter vil ende med at blive noget lavere end ved et salg efter kun tre år.
Hold dig fra små biler
Biler under cirka 230.000-240.000 kroner samt små biler kan det ikke betale sig at lease. Blandt de tilbud, der blev indhentet til minianaly­sen, var der flere eksempler på dette: På en Kia c’eed 1.6 CRDI Acti­ve mister man 10.415 kroner over tre år, på en Fiat 500 1.2 Pop taber man 15.638 kroner, og på en Peugeot 207 Comfort Plus 1.4 HDI taber man hele 36.157 kroner.

Tryghed i hverdagen
Hvis man i disse krisetider er usikker på fremtidsudsigterne og familieøkonomien, kan leasing være en god idé - hvis man vel at mærke sørger for at få en leasingkontrakt med kort opsigelse. Man mister måske nok sin førstegangsbetaling på 15.000-35.000 kroner, men at sælge en bil før tiden koster lagt mere. På www.forbrug.dk er der er offentliggjort en stor leasingundersøgelse, man bør studere grundigt. Er man FDM-medlem, kan man eventuelt få FDM’s jurister til at kikke kontrakten igennem, før man underskriver.

Chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk synes, der kan være mange gode grunde til at lease frem for at købe:
”Mange, der er lidt klemte på økonomien, kører rundt i en ældre bil, der nok er mindre værd, end de tror. De kan vælge at give den i bytte på en anden brugt bil. De får så måske nok en høj byttepris, men de kommer måske også til at give 30.000 for meget for den ny bil. Jeg vil sige: Sælg dog bilen, for eksempel på en bilauktion som Autocom.dk, og brug så pengene på førstegangsbetalingen på en ny leasingbil hos en kendt leasingoperatør. Så skal de kun sørge for at få banken til at overføre de månedlige betalinger og fylde benzin på”, siger han.

Man skal ikke lade sig afskrække af, at man risikerer at skulle betale for skader på leasingbilen, mener han:
”Man skal selvfølgelig være opmærksom på afleveringsproceduren. Det kan koste penge til buler og rengøring. Men det koster altså også at aflevere en bulet og beskidt bil til en forhandler. De buler, som forsikringen burde have betalt, kan man ikke regne med at kunne tørre af på leasingselskabet eller forhandleren. Og så skal man huske, at man bliver tilbudt at skrive under på en forsikrings­anmeldelse, når man afleverer bilen til leasingselskabet”, påpeger han.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 17/3-2009 08:55 Fra nyhedsbrev Nr. 12/2009
Publiceret 16/2-2009 13:36 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Mesterlig mellemklasse

Hyundai i30Det myl­drer med gode fa­milie­biler med en sund to­tal­øko­no­mi i den lille mel­lem­klasse, viser analyse fra Bilpri­ser.dk.

Bilpriser.dk.
Stabile eller endda lavere priser end i 2008 gør det til en fornøjelse at handle bil i den lille mel­lem­klasse. Aldrig tidli­gere har de dan­ske forbrugere haft så mange gode, sikre og økonomiske modeller at vælge imel­lem.
Tager man for eksempel den mest totaløkonomiske, Hyundai i30 CRDi Classic med 90 hk og aircondition til 199.995 kr. plus levering, er totaludgiften over fire år kun 2,12 kr. pr. km uden forsikring og service. Selv med 20 øre ekstra pr. km til forsikring og måske 24 øre pr. km til en serviceaftale, er der stadig en krone at tjene på hver kilometer, man kører for sin arbejdsgiver – helt skat­tefrit. Hvis man da kører for sin arbejdsgiver.

Hyundai i30 1.6 CRDi Classic , der også var billigst i 2008, bliver fulgt til dørs af

  • Hyundai i30 1.4 Classic til 2,15 kr. pr. km,
  • Citroën C4 1.6 HDI Prestige til 2,16 kr. pr. km,
  • Peugeot 308 1.6 HDI Comfort Plus til 2,23 kr. pr. km,
  • Seat Leon 1.9 TDI, også til 2,23 kr. pr. km.

Niels GrøftehaugeI den sidstnævnte får man endda en bomstærk 1,9 liters dieselmotor.
Den ny VW Golf 2.0 TDI klarer sig fint i analysen, selv om den koster godt 284.000 kr. Takket være et lavt værditab og en god brændstof­økonomi koster det kun 39.649 kr. mere over fire år at køre i den i stedet for vinderbilen. Den lander da også på en respektabel 17. plads midt i feltet.

”Selv om listen ser ud, som den gør, skal man købe bil efter sit eget hoved og smag. Tag listen med ud til forhandlerne, vift åbenlyst med den og brug den til at få en god handel. For så kan sælgeren se, man har sat sig ind i tingene”, siger Niels Grøftehauge, chefanaly­ti­ker hos bilvurderingshjemmesiden Bilpriser.dk.

Når det gælder at vælge mellem benzin eller diesel, så er hovedreg­len den, at man skal købe diesel, når man kører over 20.000 km om året. Men det er kun en hovedregel:
”Hvis man gerne vil have en dieselbil, skal man bare sørge for, at den bliver ordentlig varm med jævne mellemrum. Ud på motorvejen – og giv den noget gas”, lyder rådet fra Niels Grøftehauge.

BMW og Mercedes er ikke med i analysen, da det ikke kan betale sig at købe dem. De skal leases, da leasingpriserne er særdeles fordel­agtige. Mazda er desværre heller ikke med, da Mazda3 står foran et modelskifte.

Analysen ses her.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 16/2-2009 14:00 Fra nyhedsbrev Nr. 8/2009
Publiceret 16/1-2009 10:48 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Knaldhård konkurrence i små­bils­klassen

Tæt træng­sel i toppen af Bil­pri­ser.dk’s hidtil stør­ste småbils­ana­lyse. 10 biler ligger un­der 1,50 kr. pr. km uden forsikring og service.

Bilpriser.dk.
Aldrig før har kon­kur­rencen i småbilsklassen været så hård som nu. Alle im­portører med respekt for sig selv – og kundeefterspørgselen – kaster smarte, små og super­økono­miske småbiler på gaden. Og de er meget billige at køre i, viser Bilpriser.dk’s nyeste analyse, Småbils­analysen 2009.

Med 40 biler er det den mest omfattende småbillsanalyse nogen­sinde, og den viser, at ikke færre end 10 småbiler på markedet kan køres for under 1,50 kr. pr. km plus forsikring og service. I toppen finder vi som sidste år Citroën C1 1.0, denne gang med en km-udgift på 1,25 kr. På en delt andenplads lander Kia Picanto 1.1, Fiat Panda 1.2 Ciao Eco, Peugeot 107 1.0 samt Toyota Aygo 1.0 med en udgift på 1,30 kr. pr. km. Først på 11. pladsen kommer en dieselbil, den ny og velkørende Ford Ka 1.3 TDCI. Den lander på 1,50 kr. pr. km.

Selv med en servicepakke til 20 øre pr. km og en forsikringsudgift på 4.000 kr. om året, svarende på 20 øre pr. km, holder den mest to­taløkonomiske bil i testen, Citroën C1, sig på 1,65 kr. pr. km.

Hermed er det faktisk en rigtig god forretning hvis man har mulighed for at få kørselsgodtgørelse af arbejdsgiveren. Den er i år på 3,56 kr. pr. km – skattefrit. Så 10.000 firmakilometre i en C1 betyder godt 19.000 skattefri kroner ind på kontoen.

Det tætte løb og ud­bud­det af så mange gode småbiler gør forbru­ger­nes valg af model svært, men chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bil­priser.dk har en række gode råd:
”Man skal ikke kun stirre blindt på prisen. Man skal vælge bil ud fra, hvad man selv har af krav. Nogle vil ikke have en bil uden ESP, nogle forlanger partikel­filter på dieselbilen, mens andre lægger stor vægt på køreegenskaber, en lang garanti eller gode sæder. Så jeg vil råde folk til at koncentrere sig om fire-fem modeller, der opfylder ens krav, læse testberetninger i blade og på nettet og så prøvekøre dem hos en forhandler”, siger han.

Tidligere lå det i luften, at en lille bil ikke duede som pendlerbil, da den hurtigt blev slidt ned og ikke bød på ordentlig komfort og sik­ker­hed. Men det er for længst blevet en myte:
”De fleste små biler kan i dag sagtens køre 300.000 km, hvis de rust­beskyttes og serviceres godt. Og flere af dem fås med ESP og seks airbags. Så man får virkelig billig og sikker transport med en bil i den­ne klasse”, påpeger Niels Grøftehauge.
Som nævnt kører de 10 mest økonomiske biler i analysen på benzin, men kører man mere end 20.000 km om året eller vil man gerne have det bundtræk, som en dieselmotor tilbyder, så kan køb af en dieselbil sagtens være fornuftigt:
”Man skal bare sørge for at få en bil med partikelfilter, så man ikke pludselig forbydes adgang til storbyerne. Sådanne forbud er på vej flere steder i Tysk­land”, advarer Niels Grøftehauge.
”Og hvis man kører mange korte ture i sin dieselbil med filter, så er det vigtigt, at man mindst en gang om måneden giver den en gang høvl på motorvejen. Det sørger for, at motoren ikke kokser til, og det renser katalysatoren for partikler”, siger han.

10 småbiler med god totaløkonomi

1. Citroën C1 1.0: 1,25 kr. pr. km
2. Kia Picanto 1.1: 1,30 kr. pr. km
2. Peugeot 107 1.0: 1,30 kr. pr. km
2. Toyota Aygo 1.0: 1,30 kr. pr. km
2. Fiat Panda 1.2 Ciao Eco: 1,30 kr. pr. km
6. Ford Ka 1.2: 1,39 kr. pr. km
7. Hyundai i10 1.2: 1,41 kr. pr. km
8. Suzuki Splash 1.0: 1,43 kr. pr. km
9. Renault Twingo 1.2: 1,46 kr. pr. km
10. Chevrolet Matiz 0.8: 1,49 kr. pr. km

Hele analysen med totaløkonomi for alle 40 småbiler kan ses på http://www.bilpriser.dk

 

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 16/1-2009 11:00 Fra nyhedsbrev Nr. 3/2009
Publiceret 23/12-2008 16:05 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Tabere og vindere på bilmarkedet i 2008

Citroën C52008 har budt på prø­velser for både bilejere og bilbran­chen. Finans­kri­sen gav ufor­ud­sete omvælt­nin­ger efter ju­bel­året 2007.

Bilpriser.dk
Det gik ellers lige så godt. Folketinget havde i juni 2007 sænket af­gifterne på små, benzin­økonomiske biler med godt sikkerheds­udstyr, og salgstallene var røget i vejret. I alt 162.668 nye per­son­biler kørte ud over bilforhandlernes kantsten i 2007, kun en smule under rekor­den fra 1986, der lød på 169.386 styk. 
De første måneder af 2008 blev også gode, kunne Bilpriser.dk og andre bilme­dier rapportere, men efterhånden som foråret gik, miljø­debatten tog til, brændstofpriserne steg, rådighedsbeløbene faldt, friværdierne skrumpede, og sundhedspersonalet samt pædagogerne strejkede, fravalgte mange at købe ny bil. Salgstallene begyndte at gå nedad.
Faldet var langtfra dramatisk, og der var solgt ekstraordinært mange biler i både 2006 og 2007. Men så kom finanskrisen i efteråret og gav de vigende salgskurver et hårdt knæk. I november var salget af nye personbiler drastiske 45 procent under salget i 2007!
Både forhandlere og forbrugerne er siden efteråret blevet klemt på kreditten af bankerne, og i begge lejre har mange måtte bide en ek­stra stor afskrivning i sig, mens andre har benyttet lejligheden til at købe billigt ind eller ligefrem op. Mange private har udskudt købet af bil til efter nytår, og branchens håb er også, at forbrugerne ven­der tilbage med fornyede kræfter, når skattelettelserne realiseres og fi­nanskrisen lægger sig lidt igen.
Den samlede cocktail af negative nyheder har derfor fyldt meget i 2008, og bilejere og bilhandlere har sat sig i forreste vogn i den øko­nomiske rutsjebane.

Taberne på bilmarkedet
2008 havde som sagt både tabere og vindere. De sikre tabere i 2008 blev de ejere af benzinslugere, som købte bilerne før midten af 2008. De har tabt ekstraordinært meget pga. brændstofprisernes himmelflugt i foråret 2008. Mange – især pendlere – valgte lynhurtigt at sætte den komfortable, men tørstige familiebil til salg for at gen­finde optimismen i en mindre bil, der kører langt på literen. Store biler som Audi A6, BMW 520 eller Volvo V70 har derfor afskrevet ekstraordinært 60.000-75.000 kroner eller mere i 2008, fordi der nu er flere sælgere og færre købere til bilerne i Danmark.
Smarte bilforhandlere har skyndt sig at eksportere disse biler. SKAT refunderer stadig en stor del af registreringsafgiften, så det giver alt i alt bedre priser at eksportere og sælge end at sælge dem herhjem­me. Det varer nemlig lidt, inden SKAT registrerer, at priserne er faldet. Og man sparer meget på renteudgifterne ved at formindske lagerbeholdningen.
”Omkring 63.000-65.000 biler forventer vi at se eksporteret i år”, siger chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Firehjulstrækkerne er usælgelige
Folk med firehjulstrækkere er de mest uheldige. De har måttet sande at det, der før var en fin fidus, nu er lige det modsatte. En gulplade-firehjulstrækker er tungt belastet af udgifter, da faste statsafgifter i hele bilens levetid speeder afskrivningshastigheden væsentligt op, samtidig med at værkstedsregningerne er de samme som for biler på hvide plader. Derfor har ejerne af disse biler nok lidt de største tab på bilmarkedet i 2008. Det har givet et pres på brugtvogns­priserne for de brugte firehjulstrækkere. I øjeblikket vil kun få bilhandlere have med disse at gøre. Når de handles, er det ofte med eksport til Østeuropa, Mellemøsten og Afrika for øje og kun, hvis prisen er rigtig lav. Men de af bilerne, der kun har to sæder, er ikke nemme at eksportere, da en udlænding typisk have modellen med bagsæderne. Oveni det er de udenlandske modeller bedre udstyret.
”Det betyder at ejerne må indstille sig på at beholde bilen, og glæ­des ved de fordele de købte bilen for, og betale prisen imens” udtaler Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Vinderne er ejerne af småbiler
Vinder er de bilejere, der har oplevet, at deres brugte småbil er blevet mere værd i en byttehandel med en større. Vindere er også de bileksportører, der forstår at udnytte SKAT’s system til vurdering af biler til import/eksport. Jo højere SKAT vurderer en bil, for eksem­pel i forbindelse med import, jo mere får man også tilbage af registreringsafgiften ved eksport. Og lidt ridser, buler og defekter trækker ikke så meget ned i Polen eller Rusland som i Danmark, hvor mekanikerlønningerne er fem-seks gange så høje som længere øst­på. Som forbruger kan man med andre ord gå til SKAT for at få bilen vurderet for 180 kroner før eksport og derefter sælge den til en forhandler eller bileksportør, eksempelvis via Autocom.dk, hvor 4000 bilhandlere byder om kap - eller direkte i udlandet på Autorola.de, hvor 63.000 europæiske forhandlere kan byde.

Brugtbilkøbere med lille kørselsbehov
Blandt vinderne er også de bilkøbere, der er i markedet efter en større bil. Årets store prisfald på eksempelvis VW Passat, BMW 520, Ford Mondeo eller Audi A6 er en klar fordel for en køber med et beskedent kørselsbehov, eksempelvis 10.000 km. Denne køber kan få en bil med langt mere komfort og sikkerhed til langt færre penge end sidste år. Hvorfor vælge en Toyota Aygo til måske 160.000 kroner, hvis man i stedet for kan få en lettere brugt Ford Mondeo, Opel Vectra eller Audi med eksempelvis klimaanlæg og god bagage­plads for de samme penge? Komforten og køreglæden er helt an­derledes, og har man købt den lille Aygo som brugtbil i år, har man sandsynligvis betalt en lettere overpris, fordi efterspørgslen har været så stor. Senere vil prisen falde tilbage igen, og man skal afskrive lidt ekstra. Det kan vise sig, at de to biler driftøkonomisk koster det samme at køre i over fire-fem år, har analyser vist.

En hård afskrivning i starten udjævner sig i længden
Ikke mange bilejere spekulerer på, hvornår bilen så skal skiftes igen. Men også her har Bilpriser.dk et tip. Da økonomien plejer at udvikle sig i cykler med høj- og lavkonjunkturer med cirka syv års mellemrum, giver det bilkøbere, der vil beholde bilen længe, en god mulighed. De kan købe en bil, der har taget en ekstraordinær afskrivning i 2008, beholde den i fem-seks år og vente på, at markedet i 2013-2014 ser mere optimistisk på fremtiden igen.
På vej op i bedre tider vil bilen nemlig ikke falde nær så meget i værdi. Det har den allerede gjort, da det gik ned ad bakke, og nogle blev tvunget til at finde penge i en fart. Afskrivninger, der er taget i år af den tidligere ejer, vil flade ud de næste fem-seks år og derefter være minimale, hvis tiderne forbedres.

Læg kørestilen om og spar penge
Mens vi venter på bedre tider, har Bilpriser.dk her nogle enkle råd til forbedring af biløkonomien (flere kan findes på hjemmesiden): Kør mere økonomisk med færre accelerationer og færre hårde nedbremsninger, lær at læse trafikken bedre, sørg for korrekt dæktryk eller måske 0,2 Bar ekstra, varm ikke motoren op i tomgang før afgang, fjern dødvægt fra bagagerummet, fjern skibokse, campingspejle, tagbøjler og andet, der giver unødig vindmodstand og tank bilen op mens priserne er lave, typisk om morgenen inden klokken 10. Hold kørselsregnskab, det modvirker en dårlig kørestil.
Flere biler er oven i købet ikke så store syndere som de officielle forbrugstal viser, hvis man tror den tyske side spritmonitor.de, hvor almindelige tyskere rapporterer om det reelle forbrug i hverdagen. Her kan man tilmelde sig og få styr på sit forbrug. Der går sport i det.

Mirakelbilerne kommer ikke foreløbig
For under et år siden talte mange af bilfabrikkerne om miljøvenlige og hybride biler. Nu er dagsordenen afløst af pragmatiske hensyn.
”Bilfabrikkerne har lige nu store udfordringer. Toyota har meldt ud at men nu venter med opstart af den nye Prius-fabrik i USA, og norske Think er i store problemer. Amerikanerne har deres helt egen udfordring. De skal rationalisere og skære de største syndere bort. Først derefter har de igen ressourcer til at udvikle fremtidens biler”, mener Niels Grøftehauge, fra Bilpriser.dk.
Udskyd derfor drømmene om, at grønne biler, der kører 50-100 km på en liter benzin eller 1000 km på én opladning, er lige om hjørnet, tilråder Bilpriser.dk.
”Der kan snildt gå fem-seks år, før der kommer brugbar teknologi. Glem heller ikke, at de store benzinselskaber driver en vedholdende lobbyvirksomhed og gør, hvad de kan, for at holde deres egen forretning i gang. Desuden har OPEC tilsyneladende svært ved at holde disciplinen. Det kan betyde, at benzinpriserne i et stykke tid fremover er lave, og at det ikke kan svare sig at udvikle konkurrerende teknologier”, slutter Niels Grøftehauge.

Fakta 1

Hvor langt kan bilen i virkeligheden køre på literen?

2004 Audi A6 1.9 TDI Avant 140 hk (diesel): 17,85 km/l. Fabrikstal: 16,6 km/l (+ 7,5 pct.)
2003 Ford Mondeo 1,8 125 hk (benzin): 14,12 km/l. Fabrikstal: 12,9 km/l (+9,5 pct.)
2004 BMW 530i Touring, 231 hk: 15,8 km/l. Fabrikstal: 10,5 km/l (+ 50,4 pct.)

Eksemplerne er fundet på Spritmonitor.de


Fakta 2:

Eksempler på gode tilbud på store familiebiler lige nu

Citroën C5 3.0 V6 Exclusive Weekend 2006, 73.000 km: 229.900 kr. (Nypris 413.012 kr.).
Ford Mondeo 2.0 Trend, 2007, 18.000 km: 249.900 kr. (Nypris 350.000 kr.)
Chevrolet Epica 2.0 LT 2008, 4.000 km: 249.900 kr. (Nypris 290.995 kr.).
Saab 9-5 2,0 T Linear Sport 210 hk, 2006, 37.000 km: 280.000 kr. (Nypris 425.000 kr.).
BMW 325d 3.0, 2008, 14.000 km: 555.000 kr. (Nypris 706.000 kr.).

Eksemplerne er fra Bilpriser.dk den 22/12-08. Her er ca. 38.000, primært forhandlerbiler, sat til salg.

 

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 23/12-2008 16:07 Fra nyhedsbrev Nr. 52/2008
Publiceret 12/12-2008 17:09 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Sælg den brugte Mercedes inden synsfælden klapper

Fra 1. januar skal biler på 10 år told­synes før eksport. Ved at sælge nu kan man spare tusinder af kroner til repa­rationer før syn. Og få en julebonus af SKAT.

Fra 1. januar 2009 skal biler på 10 år og derover toldsynes inden eksport. Så det er nu, man skal sælge sin bil på 10 år og derover til eksport, anbefaler bil­vur­de­rings­­hjemmesiden Bilpriser.dk.

Det gælder især, hvis man har en brugt luksusbil, som måske ikke kan klare et syn. Dels sparer man typisk 7.000-8.000 kroner på værk­­stedsregninger inden syn, dels værdiansætter SKAT denne typer biler meget højt. Og det giver en ekstra julebonus ved eksport.

”Fra 1. januar 2009 skal biler på 10 år og derover toldsynes inden eksport, også selv om de egentlig ikke skal synes foreløbig”, forkla­rer chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk. ”Man får ganske vist refunderet gebyret for toldsynet efter endt eksport, men hvis man venter til efter 1. januar, risikerer man, at bilen dumper, så den ikke kan eks­por­teres. Og det vil være brandærgerligt, især for folk med brugte luksus­biler som en Mercedes, BMW eller en cabriolet”, siger Niels Grøftehauge.
”De biler vurderes alt for højt af SKAT, og det betyder, at man kan få 15.000-50.000 kr. mere ud af at eksportere dem end ved at sælge dem herhjemme. Ikke på grund af selve salgsprisen, for den vil være ret lav. Men på grund af den afgift, man får retur. Og 15.000 eller 50.000 kr. i julebonus fra SKAT falder nok på et tørt sted i de fleste familier”, gætter Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Sagen er, at SKAT – måske for at spænde ben for import af gamle luksusbiler – sætter den afgiftspligtige værdi på de benzinslugende luksusbiler meget højt:
”Tager vi en typisk 15 år gammel luksusbil, så mente SKAT for 10 år siden, at den havde en restværdi på cirka 10 procent. Nu er det tal vokset til 20 procent. Det er helt i strid med realiteterne. I Tyskland er den kun otte procent værd efter 15 år. Men så stor er forskellen ikke i den virkelige verden”, fortæller Niels Grøftehauge.

Det kan man som ejer af en ældre luksusbil udnytte. For når SKAT mener, at den er så meget værd, får man ved eksport også tilsva­rende meget tilbage i eksportgodtgørelse.
”Så det kan ikke siges klart nok: Se at få vurderet bilen hos SKAT inden SKAT julelukker den 19. december. Og sælg så til en uden­landsk forhandler eller på en online bilauktion som Autorola i Sverige og Tyskland. Og det er vigtigt at huske Sverige, for her er priserne måske bedre. I Tyskland er der i flere og flere storbyer ved at komme krav om grønne miljømærkater, hvis man vil køre ind i byen”, slutter Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Sådan kommer du af med bilen til eksport:

  • Tjek, hvad tilsvarende biler annonceres til. Som tommelfinger­re­gel kan du regne med at få cirka halvdelen af dette beløb tilbage i eksportgodtgørelse.
  • Få vurderet bilen hos Skat. Det koster 180 kr., og vurderings­be­viset er gældende i tre måneder. Hent blanketten på nettet og aflever den til SKAT senest den 19. december kl. 12.
  • Sæt bilen til salg, for eksempel til en tysk eller svensk forhandler, eller på en online bilauktion som Autorola.de eller Autorola.se. Du ved, hvad du får i eksportgodtgørelse af SKAT, og du kan på en hjemmeside som autoscout24.de se eller bytbil.se, hvad din bil typisk handles for i henholdsvis Tyskland og Sverige.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 12/12-2008 17:12 Fra nyhedsbrev Nr. 50/2008
Publiceret 30/11-2008 09:44 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Pas på den tørstige varebil

Fiat FiorinoHånd­værks­me­ster væl­ger ikke ustraf­fet en stor motor i varebilen. Værditabet kan blive stort, viser hidtil største vare­bilsanalyse fra Bilpriser.dk.


Mester kan blive po­pu­lær hos sven­dene, når han vælger en lækker, veludstyret varebil med en stor, muskelsvulmende motor. Men han kan også være ret sikker på at kom­me til at lide et stort værditab på køretøjet. Det viser den hidtil største vare­bilsanalyse, som Bilpri­ser.dk har udarbejdet, Varebilsanalysen 2009.

I analysen, der omfatter 26 populære varebiler, forsøger Bilpriser.dk ikke at finde en vinder i totaløkonomi, som den kendte bilvurderings­tjeneste ellers plejer.
”Man skal læse Varebilsanalysen 2009 som en slags guide til landets hånd­værkere. Hvad koster varebilerne at køre i over en vis periode? Det er det, man bliver klogere på”, siger chefanalytiker Niels Grøfte­hauge fra Bilpriser.dk.
”En ting er i hvert fald sikkert, når man kikker fire år frem: Der kom­mer fokus på energiforbruget. Og hvem ved, måske kommer der flere grønne afgifter, som gør det endnu dyrere at køre i uøkonomiske varebiler. Så man vælger ikke ustraffet de store motorer”, advarer han.

At en Fiat Fiorino van 1.3 JTD til 101.990 kr. ekskl. moms har en to­taløkonomi på 1,17 kr. pr. km uden service og forsikring over fire år og 120.000 km er selvfølgelig interessant for den vinduespudser eller grønthandler, der har brug for en varebil i denne byvenlige ministørrelse.
Og at det koster 2,83 kr. pr. km at drøne rundt i en VW Crafter 2.5 TDI van til 260.700 kr. ekskl. moms er jo også relevant for den me­ster, som har valgt at investere i sådan en varebil. Men de to vare­biler kan ikke sammenlignes, da de opfylder helt forskellige behov.
Alligevel kan det betale sig at vurdere lidt på, om man absolut skal have en 2,5 liters motor i kassebilen i stedet for en lidt mindre tørstig motor. For ligesom på personbilmarkedet er der en tendens til vok­sende værditab på de mest diesel- eller benzinslubrende modeller, vurderer Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Varebilsanalysen fortæller også om, hvor værdifaste forskellige mær­ker er, hvilket håndværksmestre med sund økonomisk sans også bør have øje for. Vælger han en Hyundai H1- 2.5 CRDi-kassevogn til 159.995 kr., løber værditabet ifølge over 120.000 km og fire år ifølge Bilpriser.dk op i 102.717 kroner. Vælger man i stedet en Citroën Jum­per 2.2 HDI kassevogn til 149.990 kr., slipper man med et værditab på 90.622 kr., altså 12.095 kr. mindre. Det er jo ikke uvæsentligt, da det rammer direkte ned på bundlinjen.

Fem varebiler med lave km-udgifter:

Fiat Fiorino/Citroën Nemo/Peugeot Bipper van*: 1,17-1,39 kr. pr. km
Citroën Berlingo 1.6 HDI van: 1,46 kr. pr. km
Ford Transit Connect 1.8 TDCi van: 1,60 kr. pr. km
Citroën Jumper 2.2 HDI kassevogn: 1,89 kr. pr. km
Mercedes Vito 2.2 CDI kassevogn: 1,93 kr. pr. km

Fem varebiler med høje km-udgifter:

VW Crafter 2.5 TDI kassevogn: 2,83 kr. pr. km
Iveco Daily 35C18 ladvogn: 2,54 kr. pr. km
Mercedes Sprinter 2.0 CDI kassevogn: 2,46 kr. pr. km
VW Transporter 2.5 TDI kassevogn: 2,31 kr. pr. km
Opel Movano 2.5 CDTI kassevogn 100 hk: 2,16 kr. pr. km

*De tre små varebiler er bygget på samme platform.

Hele analysen kan studeres nærmere på www.bilpriser.dk

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 30/11-2008 09:49 Fra nyhedsbrev Nr. 48/2008
Publiceret 7/11-2008 08:08 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Sig nej tak til firmabil og grin hele vejen til banken

Køb en brænd­stof­øko­no­misk bil i stedet for at tage imod en hårdt be­skattet firmabil. Så kan du grine hele vejen til banken. Det viser Firma­bils­analysen 2009 fra Bilpriser.dk.

I Firma­bils­analysen 2009 fra Bilpriser.dk granskes totaløkonomien i 40 popu­lære firmabiler, og der er mange penge at spare for både medarbejder og virksomhed ved at vælge rigtigt.

”En medarbejder, der kører 20.000 km om året på jobbet og 10.000 private km om året, vil kunne spare ikke færre end 91.116 kroner over tre år ved at køre i en Skoda Fabia 1.4 TDI Combi GreenLine til 205.000 kroner med metallak og levering ved at købe den selv. Han kan kort sagt grine hele vejen til banken. Firmaet sparer også pen­ge, nemlig 6.156 kroner over tre år”, påpeger chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

Fiat Bravo årets overraskelse
Fiat Bravo 1.6 MJT Active ECO til 228.570 kroner inklusive metal­lak og leve­ring er ana­lysens posi­tive over­raskelse. Den er et virkeligt godt køb. Medarbejderen kan spare 82.260 kroner over tre år ved at købe den i stedet for at få den som firmabil, og samtidig sparer firmaet hele 24.984 kroner over tre år. Men billedet kan ændre sig, hvis den bliver en stor­sællert:
”Hvis den pludselig begynder at sælge rigtigt godt, måske 300 biler om måne­den, så kommer der mange brugte til salg om tre år. Og så holder regne­stykket ikke. For med stigende udbud kommer faldende priser. En bil kan altså også blive en for stor succes”, pointerer Niels Grøftehauge.

Grønne firmabilister straffes
For chefanalytiker Niels Grøftehauge hos Bilpriser.dk viser analysen også, at politikerne taler med to tunger. De vil gerne have folk til at køre i mere energi­rigtige og dermed miljøvenlige biler. Men de straf­fer de bilister, der vælger en grøn firmabil:
”En dieselbil med partikelfilter udleder markant mindre CO2 end en benzinbil med en stor motor. Men dieselbilen er ofte 20.000-30.000 kroner dyrere. Det betyder, at den firma­bilist, der vælger den grønne løsning, får lagt 20-25 pro­cent af de 30.000 kroner oven i sin løn og skal betale topskat af de 30.000 kroner. Det betyder selvfølgelig, at medarbejderen blæser på miljøet og vælger benzinbilen med den sto­re motor, til skade for både miljøet og firmaets øko­nomi”, siger Niels Grøftehauge.
”Løsningen er enkel. Vi foreslår, at skatteministeren får lavet regler­ne om, så det beløb, man beskattes af, nedsættes med 20.000 kr., hvis man vælger en dieselbil med partikelfilter, der kører mere end 18 km på literen eller en ben­zinbil, der kører mere end 16 km på lite­ren”, slutter han.

Direktørbiler skal leases
Kun 11 af de 40 biler i analysen kan det betale sig at få som firmabil, for eksempel som direktørbil. Volvo V70 2.5 T Herregårdsvogn med 200 hk til godt 588.000 kroner med metallak og levering er det mest lysende eksempel. Her sparer direktøren 108.819 kroner over tre år ved at sige ja tak til den som firmabil. Ikke overraskende er det fir­maet, der får regningen. Det koster nemlig firmaet 574.564 kroner over tre år at stille bilen til rådigheden for ham i stedet for at give ham 208.200 kroner i kørselsgodtgørelse for firmakørsel i Volvo’en som privatbil. Det samme mønster gør sig gældende for direktørbiler som BMW 520, Audi A6, Saab 9.3 og Alfa Romeo 159 Lusso.

”Og fordelen er endnu større, hvis bilen er leaset, for så er beskatnings­grundlaget lavere. Sådanne biler skal leases, det kan ikke betale sig at købe dem”, understreger Niels Grøftehauge.

Det svære valg
Når man skal beslutte sig for privatbil eller firmabil, er der en gruppe biler, der balancerer mellem at kunne betale sig som firmabiler, den storsælgende gruppe af sælgerbiler som Ford Mondeo, Mazda6, Toyo­ta Avensis, VW Passat, Honda Accord og Ford S-Max. Dem kan det også betale sig at lease. Og det behøver ikke kun være firmaet, der leaser bilen. Det kan medarbejderen også selv gøre som privat­leasing. Herefter kan han nyde godt af kørselgodtgørelse fra virk­som­heden samt befordringsfradrag – og stadig være sikker på, at det private bilbudget holder. Men man skal selvfølgelig passe på med ikke at aflevere bilen med for mange ridser og buler.
Billedet kan imidlertid ret let forrykke sig, hvis forhandleren er i ra­bat­humør og skærer 30.000-40.000 kroner af prisen ved privatkøb.

Kører man færre end 20.000 km om året for arbejdsgiveren og flere private km, ændrer billedet sig naturligvis. Men i alle tilfælde gælder det om at tage et fast greb om lommeregneren, undersøge det hi­sto­riske værditab for den pågældende model, for eksempel på www.bilpriser.dk , indsamle forsikrings­priser, servicepriser og regne på udgiften til såvel brændstof som ejerafgift, før man beslutter sig for at købe eller sige ja til firmabil.


Fakta

  • Ved tildeling af firmabil, lægges der 25 procent af bilens værdi, dog minimum 160.000 kroner, til ens skattepligtige indkomst de første tre kalenderår. Hvis bilen koster mere end 300.000 kroner, er det 25 procent af de første 300.000 kroner og 20 procent af resten. En bil til 500.000 kroner i nypris giver således et tillæg til den skattepligtige indkomst på 115.000 kroner. Betaler man topskat af hele beløbet, koster det således netto 72.358 kroner om året, svarende til 6.030 kroner mindre udbetalt om måneden.
  • I det fjerde kalenderår nedsættes bilens skatteværdi til 75 pro­cent af bilens nyværdi, det vil i dette tilfælde sige 375.000 kroner. Der lægges nu 25 procent af de første 300.000 kroner samt 20 procent af de resterende 75.000 kroner, det vil sige 90.000 kro­ner lægges til den skattepligtige indkomst. Det koster 56.628 kroner eller 4.719 kroner mindre på bankkontoen om måneden.
  • Har man firmabil, kan man ikke få befordringsfradrag for kørsel til og fra arbejde. Man modtager heller ikke kørselsgodtgørelse fra arbejdsgiveren, når man kører i firmaets tjeneste.
  • Når man har privatbil, får man 3,47 kroner for hver km, man kører i firmaets tjeneste. Det gælder dog kun for de første 20.000 km årligt. Herefter falder beløbet til 1,82 kr. Man får desuden et fra­drag for kørsel mellem hjem og arbejde på 1,83 kr. pr. km, dog ikke for de første 24 km om dagen. Kører man over 100 km om dagen, falder fradraget til 0,92 kr pr km for de resterende km. Bor man i en af de udkantskommuner, som Folketinget har ønsket at tilgodese, gælder særligt gunstige regler. Dette kan man læse mere om på www.skat.dk.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 7/11-2008 08:20 Fra nyhedsbrev Nr. 45/2008
Publiceret 17/9-2008 14:45 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Send benzin­slugeren til Rusland

Send din Porsche Cayenne til Rusland, her vil mange gerne købe den. Foto: Porsche AGNy lov fra 1. januar 2009 vil formentlig pålægge bilejere at syne de­res 10 år gam­le bil inden eks­port.

Kan du ikke komme af med din BMW 530, din Porsche Cayenne, din Volvo XC 90 eller ”bare” den dejlige Ford Mondeo 2.5 V6, som du troede nok skulle holde prisen? Er du kort sagt brændt inde med en benzinsluger? Så send den til Rusland, hvor benzinprisen kun er 5,20 kroner literen og køber­interessen rødglødende!

SKAT er medsponsor, da du får en del af den oprindelige registre­ringsafgift retur ved eksport. ”Og det haster, for alt tyder på, at der 1. januar 2009 kommer en ny lov, som pålægger en bilejer at syne biler over 10 år før eksport. Det kan koste kassen med de danske lønninger”, advarer chefanalytiker Niels Grøftehauge fra bilvurde­rings­hjemmesiden Bilpriser.dk.

Nu er det jo ikke sådan lige til for en lægmand at eksportere sin bil, så find en erfaren bileksportør, din lokale bilforhandler eller brug en international online bilauktion som Autorola.de, anbefaler Niels Grøftehauge.
”Men først bør man få vurderet, hvad SKAT synes, at bilen er værd. Det har direkte betydning for, hvad man kan få ud af at sælge bilen til en udenlandsk køber. Man kan formedelst 180 kroner få lavet en vurdering hos SKAT, og den holder i tre måneder. Så kan man vise den til bileksportøren eller forhandleren, så han ved, hvad staten vil betale i eksportgodtgørelse”, forklarer Niels Grøftehauge.

”Når han kan se, hvad han får refunderet fra SKAT, bliver han mere tryg ved at købe og kan ofte tilbyde en bedre pris”, tilføjer han.
Det samme gælder, hvis man sætter den på online bilauktionen Autocom.dk. Her vil mange flere byde på bilen, når de kan se, hvad SKAT har vurderet eksportgodtgørelsen til.
Hvis man vil forberede sig inden mødet med forhandleren eller eksportøren, kan man på Bilpriser.dk foretage en afgiftsberegning på sin egen bil ved at bruge importberegneren ”Afgift ved import”. Godt nok trækker SKAT 15 procent af den beregnede registreringsafgift eller minimum 7.500 kroner fra, inden man får sin eksportgodt­gørel­se, men:
”SKAT overvurderer ofte biler med store kilometertal, så det udligner stort se de 15 procent”, påpeger Niels Grøftehauge.
Det er imidlertid SKAT, der i sidste ende bestemmer, hvad bilen er værd og hvad den beregnede registreringsafgift er, understreger han.

Hos online bilauktionen Autocom A/S bakker man op om ideen:
”Efter afgiftsomlægningerne i juni 2007 er afgifterne på store benzin­slugere steget, mens registreringsafgifterne på små, benzinøko­no­miske biler med meget sikkerhedsudstyr er faldet. Den omlægning har skabt stor efterspørgsel efter de små, brændstoføkonomiske biler, kan vi se på auktionen. Man skal derfor ikke eksportere de små sparegrise. De kan sælges til gode priser herhjemme”, siger salgs- og marketingdirektør Morten Holmsten.
”Til gengæld er det en god fidus at eksportere benzinslugerne, for priserne på dem er faldet voldsomt i år på grund af hetzen mod fire­hjulstrækkere, en mere stram økonomi og øget fokus på miljøet”, tilføjer han.

Eksport har yderligere den fordel, at de eksporterede biler på grund af lavere mekanikerlønninger i udlandet kan blive sat forsvarligt i stand og leve lidt længere. Og for hver eksporteret bil kommer der en mere miljørigtig bil ud at køre på de danske veje.

Faktaboks:

Tip til eksport af bilen:

  • Få bilen vurderet hos SKAT, så du ved, hvad du får i eksportgodt­gørelse. Det koster 180 kr. Vurderingen er gældende i tre måne­der.
  • Brug en bileksportør, en bilforhandler eller en online bilauktion som Autorola.de.
  • Eksportér ikke brændstoføkonomiske biler, der går cirka 16 km/l eller mere. Priserne er bedre herhjemme.
  • På SKAT’s hjemmeside på adressen http://modep.toldskat.dk/cgi-bin/gweb?F0=M720&command:Transmit&sid=19236.YDQSDTLQ.0 kan man se eksempler på registringsafgifter. For at komme ind på siden skal man slå pop-up-blokeringen i sin browser fra. De nyeste biler kan hurtigt spottes, da de har angivelse af nypriser.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 17/9-2008 14:51 Fra nyhedsbrev Nr. 38/2008
Publiceret 18/8-2008 09:52 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Peugeot 407 er mest økono­mi­ske jobbil

Peugeot 407 1.6 HDI Perfec­tion til 279.900 kr. er så billig at køre i, at befor­drings­godt­gø­relsen kan dække ud­gif­ten.

I en omfattende økono­mi­test af 28 biler i job­bil-klassen eller den sto­re mellemklasse, som Bilpriser.dk har gen­nem­ført, sejrer Peugeot 407 1.6 HDI Perfection med 109 hk til 279.990 kr. suverænt med en totaludgift på 2,85 kr. pr. km, inklusive fuld finansiering.
Selv inklusive forsikring til 5.000 kr. om året og en serviceaftale på 25 øre pr. km lander den på 3,35 kr. pr. km, altså under de 3,47 kr., som de fleste ansatte p. t. får i befordringsgodtgørelse efter statens høje takst de første 20.000 km pr. år.

I analysen, der omfatter 14 dieselbiler og 14 benzinbiler, har Bilpri­ser.dk regnet på, hvad det vil koste at købe bilen med fuld finansie­ring, at køre 80.000 km i den over fire år og så sælge den til en for­handler. Totaludgiften viser, hvorfor de ellers meget familieegnede og sikre biler har det svært i vort afgiftsplagede land: udgiften til vinderbilen løber over de fire år op i hele 227.922 kr., og det er end­da uden service og forsikring.
Hos Peugeot-importør K. W. Bruun Import A/S glæder man sig over sejren:
”Det er vi selvfølgelig meget glade for, for 407’eren er også en rigtig fin bil. Designet er dynamisk, og den Peugeot 407 i testen med 1.6 liters HDI-motor med 109 HK og partikelfilter er den model af 407, som vi sælger flest af”, siger pr- og informationschef Janne Bock.
”De, der har en 407, fremhæver også altid køreegenskaberne, blandt andet fordi motoren har et drejningsmoment på 240 Nm ved 1.760 omdrejninger, så der er rigeligt med kraftoverskud. Men man kan og­så køre langt på literen og opnå en god totaløkonomi, uden at det bliver kedeligt, tilføjer hun.
Der blev i 2007 solgt 3.404 styk 407’ere, hvilket rakte til en markeds­andel på 10,6 procent og en fjerdeplads i klassen.

På andenpladsen i den store analyse kommer Citroën C5 1.6 HDI Attraction med 110 hk til 309.990 kr. med en km-udgift på 3,11, og på tredjepladsen Renault Laguna 1.5 dCi Expression ECO2 til 311.900 kr. med en km-udgift på 3,17 kr. pr. km. Nyheden Skoda Superb 1.9 TDI GreenLine til 319.000 kr., klemmer sig lige netop ind på 4. pladsen med 3,18 kr. pr. km, skarpt efterfulgt af Kia Magentis 2.0 CRDI Active med 144 hk på femtepladsen med en km-udgift på 3,19 kr. Det skyldes især den lave pris på 259.999 kr. Det giver lave låneomkostninger og et forholdsvist lavt værditab.

For en Audi A4 1.8 med 160 hk til 435.000 kr., der lander på sidste­pladsen i testen, er udgiften over fire år 334.206 kr. eller 4,18 kr. pr. km. Det skyldes især høje renteudgifter på grund af prisen samt et højt værditab på 183.150 kr.

Manden bag analysen, chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpri­ser.dk, gør opmærksom på, at man ved køb af bil i den store mel­lemklasse skal beslutte sig for, om man tror på, at dieselprisen nærmer sig benzinprisen. Eller om man tror på, at den nuværende forskel på 70-80 øre pr. liter fortsat vil være der:
”Analysen viser blandt andet, at man med de nuværende priser skal køre over 200.000 km, før det kan betale sig at købe en Hyundai Sonata 2.0 GL i dieseludgave”, påpeger han.
”Så hvis man tror, at dieselprisen nærmer sig benzinprisen, så skal man i dette tilfælde vælge benzinudgaven”, siger han.
”Man skal også være opmærksom på, at der om få år kommer krav om eftermontering af partikelfiltre på de dieselbiler, der ikke er født med det. Det kan nemt løbe op i små 10.000 kroner”, forudser han.

Fakta 1

De 28 biler i analysen

Udgift pr. km i den store mellemklasse (jobbilklassen):

Peugeot 407 1.6 HDI Performance 4d 5g: 2,85 kr. 
Citroen C5 1.6 HDI Attraction 5d 5g: 3,11 kr. 
Renault Laguna 1.5 dCi Expression ECO2 5d 6g: 3,17 kr. 
Skoda Superb 1.9 TDI GreenLine 5d 5g: 3,18 kr. 
Kia Magentis 2.0 CRDI Active  4d 5g: 3,19 kr. 
Kia Magentis 2.0 Active  4d 5g: 3,19 kr. 
Hyundai Sonata 2.0 GL  4d 5g: 3,23 kr. 
Skoda Superb 1.4 TSI Comfort: 3,25 kr. 
Peugeot 407 1.8 Performance  4d 5g: 3,25 kr. 
Mazda6 1.8 Advance 4d 5g: 3,27 kr. 
Renault Laguna 1.6 Authentique  5d 6g: 3,29 kr. 
Hyundai Sonata 2.0 GL CRDI  4d 6g: 3,33 kr. 
Chevrolet Epica 2.0 TDCi LS A/C  4d 5g: 3,40 kr. 
Opel Vectra 1.6 16v Limited  4d 5g: 3,43 kr. 
Chevrolet Epica 2.0 LS A/C  4d 5g: 3,50 kr. 
Volkswagen Passat 1.9 TDI Bluemotion 4d 5g: 3,53 kr. 
Volkswagen Passat 1.4 Trendline  4d 6g: 3,59 kr. 
Toyota Avensis 1.8 Terra  4d 5g: 3,64 kr. 
Citroen C5 1.8 Attraction  5d 5g: 3,66 kr. 
Ford Mondeo 1.8 TDCI Trend  4d 6g: 3,70 kr. 
Honda Accord 2.0 Comfort  4d 5g: 3,71 kr. 
Ford Mondeo 1.6 Trend  4d 5g: 3,73 kr. 
Mazda 1.8 Advance 2.0 DE 4d 6g: 3,73 kr. 
Opel Vectra 1.9 16v Limited CDTI DPF  4d 5g: 3,88 kr. 
Audi A4 2.0 TDI Limousine  4d 6g: 3.99 kr. 
Honda Accord 2.2 i-DTEC Elegance 4d 5g: 4,03 kr. 
Toyota Avensis 2.0 D-4D Sol Plus 4d 6g: 4,12 kr. 
Audi A4 1.8 Limousine  4d 6g: 4,18 kr.

Kilde: Bilpriser.dk 

Fakta 2

Diesel eller benzin?

De fem vindere I testen er alle dieselbiler, men betyder det, at man absolut skal købe dieselbil? Ikke nødvendigvis. Man må opveje fordele og ulemper ud fra sine egne behov:

Fordele ved dieselbiler:
* Godt bundtræk
* Lavt brændstofforbrug
* Bedre holdbarhed ved høje km-tal
* Lavere værditab

Ulemper ved dieselbiler:
* Høj pris
* Partikelforurening
* Tager længere tid om at varme op
* Kokser til ved for mange småture

Fordele ved benzinbiler
* Lavere pris
* Hurtigt varm
* Støjsvag

Ulemper ved benzinbiler
* Dyrere brændstof
* Dårlig brændstoføkonomi
* Svagt bundtræk
* Højere værditab

Kilde: Bilpriser.dk

Fakta 3

Rabat kan ændre bilvalget

Hvis man ønsker sig en af bilerne på listen, men gerne vil have en bedre totaløkonomi, er den enkleste løsning at finde en forhandler, der vil give rabat. Her kan du se, hvad rabatten betyder i besparelse pr. km i analysen, inklusive besparelsen på lånet:

50.000 kr.: 75 øre
40.000 kr.: 60 øre
30.000 kr.: 45 øre
20.000 kr.: 30 øre
10.000 kr.: 15 øre

Kilde: Bilpriser.dk

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 18/8-2008 09:55 Fra nyhedsbrev Nr. 34/2008
Publiceret 30/6-2008 12:14 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Test cabriolet-drømmen med flex-leasing

Det kan blive en dyr fornøjelse at købe sig til vind i håret og sol i an­sig­tet. Prøv at leje eller lease først, anbefaler Bilpriser.dk

Aldrig har der været så mange cabrioleter på gaden som i maj 2008, da solen dag efter dag skinnede fra en skyfri himmel. Og nu meldes der igen om sol og tem­peraturer i omegnen af 25-28 grader C. Og så stiger interessen for at køre i åben vogn eksplosivt. Men lad være med hoved­kulds at investere spare­skil­lingerne i en cabriolet, anbe­faler Bilpriser.dk.

”En cabriolet er en dejlig bil om sommeren, og den holder typisk vær­dien lidt bedre end almindelige biler. Men ikke alle tænker på, at det resten af året måske ikke er sagen med stoftag eller begrænset ba­gageplads. Så derfor bør man lige tænke sig om. En god løsning kun­ne være at benytte sig af leje eller flex-lea­sing. Så får man en cabrio­let i måske tre eller seks måne­der i sommer­perioden og får testet, om det virkelig er sagen med en cabriolet”, siger chefanalytiker Niels Grøfte­hau­ge fra bilvurderingshjemmesiden Bilpriser.dk.

Faktisk er der allerede mange, der benytter den mulighed. Og der er masser af tilbud på markedet.
”Man kan for eksempel leje en Mini i tre måneder for 10.999 kroner om måne­den inklusive 1.500 km om måneden”, fortæller pr- og mar­ke­ting­manager Stine Ruben Christoffersen fra Rent a Mini i Køben­havn.
”Vi har rigtigt mange, der lejer en Mini Cooper Cabriolet i hele som­mer­perioden. Vi har også kunder, der lejer den bare for en weekend for at teste bilen, før de beslutter, om de vil købe den”, fortæller hun.
Hos Fleggaard Leasing i Harrislee er der anderledes stærke sager hyl­derne: Porsche 911, Ferrari 430 og Aston Martin DB9, eksem­pel­vis.
”Dem har vi mange af. Det er ikke små cabrioleter, vi har, men biler, der koster mindst en halv million kroner uden afgift og moms. Pri­serne star­ter ved 25.000-30.000 kroner om måneden og opefter”, fortæller lea­sing­konsulent Henrik Arp.
Han oplyser, at kunderne er velbeslåede mennesker med forstand på økonomi:
”De leaser, fordi de ikke vil binde fem millioner kroner i en bil, der står det halve af året i en garage. Men de vil gerne have realiseret drenge­drømmen”, tilføjer han.

Men kan det virkelig ikke betale sig at købe i stedet? Hos Hjarnø Au­tomobiler i Skjern finder vi en brugt Mercedes-Benz SLK 200 Kom­pres­sor til 600.000 kroner, som både kan erhverves ved flex-leasing og køb. Ifølge salgschef Erik Nielsen kan man ved flex-leasing få for­nøjelsen af at køre i den i seks måneder for 6.992 kroner om måne­den med en før­stegangsbetaling på 51.800 kroner og 4.760 kroner i forsikring, inklu­sive 15.000 kilometer. Der er ingen serviceudgifter og intet værditab. Den samlede udgift bliver derfor 104.458 kroner inklu­sive udgifter til et lån til førstegangsbetalingen, men uden brænd­stof.
Hvis man i stedet køber den og sælger SLK’en efter seks måneder, bli­ver den samlede udgift med samme forsikring plus afskrivning, lå­ne­om­kostninger og renter 197.848 kroner plus brændstof. Værdi­ta­bet er den onde skurk i historien. 153.000 kroner må man vinke far­vel til. Beholder man den i to år, er det 218.000 kr. Oven i det står man selv med risiko­en, hvis bilen skal repareres. Det gør man ikke ved leasing.

Mercedes SLK 200 Kompressor til 600.000 kr. 
Flexleasing kontra køb i seks måneder
Beløbene er i kroner.
Første-gangs- Forsik-ring Finan-sierings- Leasing- Afskriv-ning  
betaling   udgifter ydelser I alt
Flex-leasing 51.800 4.760 5.946 41.952 0 104.458
Køb 0 4.760 40.088 0 153.000 197.848
Forudsætninger
Rente, nominel 8 pct. p.a.
Der er taget lån til førstegangsbetalingen.
Ved køb er hele købssummen og låneomkostningerne finansieret.
Kilde: Bilpriser.dk

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 30/6-2008 12:19 Fra nyhedsbrev Nr. 27/2008
Publiceret 9/6-2008 13:14 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Få benzin­reg­ningen ned uden paniksalg af bilen

I stedet for at få en dårlig pris for sin mel­lemklasse­bil og beta­le for me­get for en ny ”sparegris”, kan man spare mange penge ved at tæn­ke sig lidt om.

Olieprisens daglige re­kordhøjder får bili­sterne til at opføre sig som lem­min­ger. De kaster sig over de mest brænd­stoføkonomiske biler, og mange dum­per prisen på deres nuværende biler for at komme af med dem. Det får pri­serne på mange biler til at falde til et lavpunkt, der nærmere er et udtryk for massepsy­kose end egentlig fornuft.

”Markedet går i selvsving. Det er som på fondsbørsen, når børsmæ­g­lerne begyn­der at opføre sig som hysteriske kællinger”, mener chef­analytiker Niels Grøftehauge fra hjemmesiden Bilpriser.dk.

”Når bilhandlerne ikke tør købe de mange ”upopulære” biler, fordi der ingen købere er, falder priserne hurtigere og mere, end de bur­de. Samtidig for­stærkes psykosen hos dem, der stadig ejer bilerne. Samtidig kan ud­buddet ikke følge efterspørgslen på småbiler, hvilket presser prisen på brugte små­biler op”, forklarer Niels Grøftehauge.

Han forstår også godt, at bilisterne skæver nervøst til prisskiltene ved benzinsta­tionerne, men:
”Det er da forståeligt, at mange forbrugere i øjeblikket forsøger at time op­tankningerne på deres køretøjer for at spare 30-50 øre pr. liter. Det er i sig selv godt nok, men bilisterne bør bevare overblikket og huske at overskue biløkonomien i et større perspektiv, for prisen på benzin og diesel er ikke alt”, påpeger Niels Grøftehauge.

Biløkonomi
Set i biløkonomisk perspek­tiv er brænd­stof­prisen nemlig ikke den stør­ste skurk. Det er for gennem­snits­bilisten ofte afskriv­ningen og en række hand­­linger før og under ejer­skabet, der påvirker det sam­lede billede. Har man for eksempel en Peugeot 406 1.8 fra 1998, der går 11,9 km på literen, så kan man dumme sig geval­digt ved at in­vestere i en Peugeot 206 1.4 XR fra 2002 med en benzinøko­nomi på 15,9 km på literen. Over fire år vil det koste knap 10.000 kr. mere på grund af den større afskrivning på 206’eren. Men køber man i stedet en Peugeot 206 XR HDI fra 2002 med en brændstoføkonomi på 23,3 km på literen, så sparer man 17.000 kr. over fire år. Det skyldes især bedre brænd­stoføkonomi. I begge eksempler regnes der med et kørselsbehov på 20.000 km om året.
Så man skal bruge sin sunde fornuft og ikke paniksælge 406’eren på et tidspunkt, hvor markedet for store familiebiler biler er nede, mens markedet for småbiler er oppe.
Det betyder også, at man som køber kan få en god biløkonomi, hvis man samtidig er opmærksom på de handlinger, man foretager sig før, under og efter bilkøbet.

Faktaboks, beløbene er kroner.
Model Værdi/ Værdi-tab over 4 år Brænd-stof-udgift over 80.000 km Ejer-afgift over 4 år Rente-udgift efter skat Ekstra repara-tioner Samlet udgift
pris
406 1.8  34.500 32.000 80.672 16.000 0 8.000 136.672
1998, 179 tkm
206 XR 1.4 2002, 57 tkm 98.400 70.000 60.377 8.080 8.000 0 146.457
206 HDI 1.4 2002, 123 tkm 98.400 62.000 41.201 7.840 8.000 0 119.041

 

25 gode spareråd
Lidt omtanke før og efter købet kan spare bilisterne mange penge, påpeger Bilpriser.dk

Inden købet

  • Forbered dig inden handelen. Brug internettets gennemsigtighed til at forberede bilkøbet. 
  • Overvej både ny eller brugt. Der er gode handler på brugte biler netop nu pga. overreaktioner. 
  • Kend prisen på “den gode bil”. Er prisen på den brugte drømme­bil næsten for god til at være sand, er der nok en forklaring på det. Køber man bilen for billigt, kan glæden ved en billig pris hur­tigt afløses af ærgrelser pga. dårlig kvalitet eller skjulte mangler.
  • Vælg farven konservativt. Moden skifter og om tre år er ”årets far­ve” måske ikke trendy, og det kan koste ved salg af bilen.  
  • Gå efter servicerede biler. De er lidt dyrere, men også mere pro­blemfri.

Selve købet

  • Tilkendegiv overfor sælger at du kender markedet. Hav for ek­sem­­pel en bilvurdering fra Bilpriser.dk klar, også på eventuel byttebil.
  • Forhandlerkøb betyder en reklamationsret i forbindelse med skjul­te fejl og mangler i de første to år. På nye biler er man yder­ligere dækket af fabriksgarantier.
  • Vær opmærksom på 100.000 kroners grænsen, hvor Ankenævn for Biler spiller ind. Fra 100.000 kr. er klagemuligheden forbedret, og sager afvikles hurtigt via www.bilklage.dk. Ikke alle forhand­lere er dog medlemmer.
  • Privatkøb er lidt billigere, men uden forhandlerens reklama­tions­ret.

Efter købet

  • Overhold dine serviceterminer. Få stemplerne med. Det betyder i den sidste ende en bedre salgspris samt en optimeret og mere sikker bil undervejs. 
  • Tjek forsikringerne en gang årligt og skift eventuelt til et billigere selskab. Vær opmærksom på opsigelsesvarsler.
  • Smallere dæk betyder bedre økonomi. Brede dæk koster ekstra brændstof. Smalle dæk forbedrer brændstoføkonomien med op til 15 pct., men bremselængden forøges ved brug af såkaldte Ener­gy-dæk. Det skal man være opmærksom på.

Kør økonomisk

  • Undgå unødvendig tomgang.
  • Accelerer langsomt, skift til højere gear, når du kan, men undgå sejtræk.
  • Hold afstand til forankørende, så du undgår pludselige opbrems­ninger og accelerationer. Glidende kørsel er mest økonomisk.
  • Ved hastigheder over 120 km i timen forøges brændstofforbruget oftest voldsomt.
  • Motorbrems. Biler med indsprøjtning lukker af for brændstoftilfør­selen. 
  • Hold vinduer lukkede under kørslen. Åbne vinduer øger luftmod­standen med op til 15 pct.
  • Fjern overflødig last. 
  • Tjek dæktrykket jævnligt, mindst en gang om måneden. Kør even­tuelt med et lille overtryk, men vær klar over, at det giver et ure­gelmæssigt slidmønster og forøgede bremselængder.
  • Anskaf benzinkort til de selskaber, du normalt kører forbi og tag rabatten med.
  • Brug klimaanlægget, når der er grund til det og sluk det, når der ikke er grund til det. Hvis man aldrig bruger klimaanlægget, så ud­tørrer pakningerne. Reparation af udtørrede pakninger eller ud­skiftning af et bakteriefyldt og defekt klimaanlæg koster rigtigt mange penge, måske op til 15.000 kr. Desuden holder en kom­forttemperatur på omkring 21-22 grader føreren mere frisk, det øger sikkerheden.
  • Fjern eventuelle tagbøjler mellem tagrælingerne.

Øvrige tip:

  • Undgå rygning i bilen. Bilen falder 5.000-10.000 kr. i salgspris ved røglugt.
  • Undgå hund i bilen, det koster let 5.000-10.000 kr. i ekstra af­skriv­ning den dag, bilen skal sælges igen.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 9/6-2008 13:24 Fra nyhedsbrev Nr. 24/2008
Publiceret 22/5-2008 15:06 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Din bilimport koster naboen kassen

Hvis bilkø­berne be­gynder at udnytte de nye af­gifts­regler til privat­im­port af små, økono­miske biler, mister samfundet store moms- og afgifts­indtæg­ter.

Næppe er det ene hul lukket, før det andet åbner sig. Folketingets indgreb mod den givtige eksport af gamle biler er nu afløst af en ny fidus: At importere sin egen sparegris. Men står man med 100.000 kr. og vakler mellem privatimport af en sparebil som en VW Lupo 3L og køb af en fabriksny, økonomisk bil til cirka 100.000 kr., kan den ny fidus dog hurtigt blegne. Det kan let koste dig et tab på 10.000 kro­ner og samfundet endnu mere, advarer Bilpriser.dk. 

Muligheden for at som privat at kunne importere billigere småbiler opstod den 27. april 2008. Da  blev det billigere at importere små, sikre, benzinøkonomiske biler, fordi registreringsafgiften på den slags brugtbiler faldt kraftigt. Afgiften på en VW Lupo 3L er for ek­sempel faldet med 20.500 kr. Hvis det bliver en folkesport på linje med grænsehandelen med øl, vin og sodavand, så kommer det til at koste samfundet – dig og mig - millioner af momskroner.

”Det bliver populært sagt naboen, der kommer til at betale, hvis du som privatperson i stedet for at købe en ny bil i Danmark køber en brugt bil i udlandet. For når en bil er et halvt år gammel og har kørt 6.000 km, skal der ikke betales moms i Danmark”, pointerer chefana­lytiker Niels Grøftehauge fra bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk.

”Så hvis man i stedet for at købe en ny Citroën C1 med en 68 he­stes benzin­motor til 103.490 kr. køber en VW Lupo 3L med en 61 hestes dieselmotor fra 2002, der har gået 107.000 km, til 99.800 kr., så mister staten 13.506 momskroner”, tilføjer Niels Grøftehauge.

I dette eksempel får staten ganske vist 592 kr. ekstra i registre­rings­afgift i forhold til en C1’er, men netto er tabet 12.914 kr. Så mens staten altså før den 27. april tabte mange penge på at skulle refun­dere restafgifter på biler, der blev eksporteret, så risikerer den altså nu at miste millioner af kroner, hvis det bliver populært at hente små, økonomiske og sikre biler i typisk Tyskland. Bare 1.000 privatim­por­terede Lupo’er vil koste statskassen 12,9 mio. kr.!

Regnestykket ser således ud: I stedet for at købe en Citröen C1 til 103.490 kr. og lægge 35.964 kr. i registreringsafgift og 13.506 kr. i moms, i alt 49.469 kr., så kan man ved at købe den brugte Lupo til 99.800 kr. slippe med 36.556 kr. i registreringsafgift og ingen moms. Den tyske moms er jo betalt.
Efter fire års kørsel har man på grund af Lupo’ens ekstremt gode brændstoføkonomi – 33,3 km på literen – sparet 15.564 kr. på diesel og grøn ejerafgift i forhold til C1’eren, der ”kun” går 21,7 km på literen.

Facit kan imidlertid hurtigt blive negativt, da Lupo’en er berygtet for at koste sin ejer mange penge i dyre reparationer. Det er der i Bilpriser.dk’s eksempel hensat 16.000 kr. til. Vi har yderligere regnet med 2.000 kr. ekstra til dyre specialdæk til Lupo’en, 4.000 kr. ekstra til forsikring og 3.872 kr. i ekstra afskrivning i forhold til C1’eren.  Hvis vi gør det, ender vi med en samlet ekstraregning på 10.000 kr. ved privatimporter af Lupo’en.

”Man skal med andre ord nøje overveje, om det er besværet værd. Man kan være heldig, at der ikke kommer reparationer på den importerede brugtbil, og så kan man spare en del penge. Men mon ikke de fleste er bedst tjent med en ny bil med to–tre års garanti, selv om der er ventetid”, slutter Niels Grøftehauge.
 
 
Faktaboks 1
 
Privatimport af VW Lupo 3L TDI kontra køb af ny Citroën C1, benzin:

Model Grund-pris, kr. Afhent-ning og syn, kr. Registre-ringsafgift før 27.4.08 kr. Registre-ringsafgift efter 27. 4.08, kr. Moms, kr. I alt pris nu, uden nr.plader, kr. Tab for staten ved køb af VW Lupo
VW Lupo 3L  46.000 10.244 57.048 36.556 0   99.800 12.914
Citroën C 1 54.021 0 35.964 35.964 13.506 103.490  

Faktaboks 2
 
Udgifter over 4 år og 80.000 km ved privatimport af VW Lupo 3L el. køb af Citroën C1:

 

Model Pris, kr. Værdi-tab, 4 år, kr. Brænd-stof, 4 år, kr. Ejeraf-gift, 4 år, kr. I alt kr. Repara-tioner etc., kr. Total-udgift, kr.
VW Lupo 3L 99.800 52.491 26.422 640 79.553 22.000 101.553
Citroën C1 103.490 48.619 40.546 2.080 91.245   91.245

Nyttige links:
 
Beregn registreringsafgiften ved import her:
http://www.bilpriser.dk/makelist.do?zipcode=7000&type=levy
 
Læs om økonomiske småbiler her:
http://www.bilpriser.dk/analyse.do?analysisid=180
 
Læs Bilpriser.dk’s minianlyse om diesel kontra benzin her:
http://www.bilpriser.dk/news.do?newsid=2069

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 22/5-2008 15:18 Fra nyhedsbrev Nr. 21/2008
Publiceret 13/5-2008 20:25 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Diesel kan stadig betale sig

Trods høj pris på diesel er der stadig meget at spare, og især ved valg af lille motor, viser ana­lyse fra Bil­priser.dk.

Trods rekordhøje priser på diesel kan det stadig betale sig at køre i en dieselbil i stedet for en benzin­bil.
Med en Renault Laguna Expression 1.5 dCi eco2 med 110 hk til 311.900 kr. – den store mellem­klasses mest sparsomme model – sparer man alle­rede penge, når man har kørt de første 85 km fra forhandleren. Og selv en Ford Mondeo 2.0 TDCI Ambiente med 115 hk til 361.501 kr. er billigere at køre i end en tilsvarende benzinmo­del, efter at man har kørt de første godt 7.200 km efter købet. Det viser en minianalyse, som Bilpriser.dk har foretaget ovenpå den se­ne­ste tids stigninger i dieselprisen. Stigninger, som efterhånden har udhulet fordelen ved den mindre afgift på diesel i forhold til benzin.
 
”Analysen viser, at det kan betale sig at køre diesel, selv om pri­serne er steget vold­somt. Men det gælder stadig, at hvis man kører mange småture, og hvis man sætter man stor pris på, at bilen hurtigt bliver varm om vinteren, så skal man vælge benzin”, siger chefana­lytiker Niels Grøf­tehauge fra bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk.

Især en bil med en mindre, moderne dieselmotor er det en god for­retning at køre i. I Bilpriser.dk’s analyse vil man efter fire år og 120.000 km i en Renault Laguna 1.5 dCi have sparet 32.500 kr. i for­hold til benzinudgaven. Men den kører også 20,4 km på literen i for­hold til Renault Laguna 1.6 benzin, der kun går 13,2 km på literen. Begge har 110 hk.
Med dieseludgaven af Ford Mondeo er besparelsen ”kun” 17.300 kr. efter fire år og 120.000 km. Det skyldes, at modellen, der har 115 hk, kun går 16,9 km på literen. Benzinudgaven går 12,7 km på literen, men den har så også en knap så næsetung motor på hele 145 hk.

Man kan med andre ord spare mange penge på at vælge rigtigt. Men det kræver en holdningsændring blandt bilkøberne.
”Renault Laguna 1.5 dCi er en overset model. De fleste vælger den fra på grund af den lille motor. De fleste vil ikke en gang tage en prø­vetur i den. Men der er penge at spare, og når man skal af med den igen om fire år, bliver den nem at sælge. Tendensen er, at folk bliver pisket til at købe biler med mindre og mere økonomiske motorer”, si­ger Niels Grøftehauge.

”FDM siger, at man også kan spare ved at køre mere fornuftigt. Og det kommer helt af sig selv med La­guna’en. Den kan ikke piskes. Så man sparer også nogle fartbø­der”, lyder det med et smil fra Niels Grøftehauge.

Dykker man ned i analysen, aflives flere myter. Det behøver for ek­sem­pel ikke være dyrere at få serviceret en dieselbil end en ben­zin­bil. Det viste de service­tilbud, der blev indhentet. Og det frem­tidige værditab er ifølge analyse­værktøjet BilpriserPro stort set ens på ben­zin- og dieselmodellerne. Men der er også tal i minianalysen, der kan få nakke­hårene til at rejse sig hos en prisbevidst forbruger. Kører man kun 10.000 km om året, vil det koste 6,91 kr. pr km i en Ford Mo­ndeo 2.0 med en benzinmotor på 145 hk!

 

Fakta

  • Benzin koster d. d. i indkøbspris uden fragttillæg godt 4 kr. ekskl. moms.
  • Diesel koster d. d. i indkøbspris uden fragttillæg godt 5 kr. ekskl. moms.
  • Diesel har i et års tid været dyrere end benzin.
  • Diesel-afgiften inkl. moms er 3,42 kr.
  • Benzinafgiften inkl. moms er 5,13 kr.
  • Forskellen er derfor 1,71 kr. inkl. moms.
  • Bruttoavancen på diesel og benzin er ca. 1,25 kr. inkl. moms.
  • Der sælges 70 procent benzin og 30 procent diesel i detailhandelen.
  • Dieselandelen har i godt et år været stigende.
  • Efter afgiftsomlægningerne i juni 2007 er der sket en stor stigning i salget af nye dieselbiler, og oliebranchen forventer derfor en stærkere vækst i dieselsalget i år end hidtil.

Kilder: OK Benzin og www.oliebranchen.dk
Oplysningerne er pr. 9. maj 2008.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 13/5-2008 20:29 Fra nyhedsbrev Nr. 20/2008
Publiceret 27/2-2008 14:14 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Skatterabat til grønne firmabilister

Sæt be­skat­nings­vær­dien på miljørigtige firmabiler ned med 20.000 kroner, foreslår bil­ekspert.

Sælgere, direktører og andre, der får stillet en firmabil til rådighed, straffes skattemæssigt,  hvis de vælger en die­selbil, der går langt på literen. Det problem kan løses meget enkelt ved at sætte beskat­nings­værdien på firmabiler med dieselmotorer og partikelfilter ned med 20.000 kroner, foreslår chefanalytiker Niels Grøftehauge fra bil­vurderingstjenesten Bilpriser.dk.

"Der skal selvfølgelig være skatteregler, og de skal ikke kunne stræk­kes som elastik. Men man  kunne give et fast nedslag på 20.000 kro­ner i værdigrundlaget på firmabiler på hvide plader,  der kører på die­sel og har partikelfilter", siger han.

De 20.000 kroner er omtrent, hvad en dieselmodel koster ekstra i gennemsnit i forhold til en  tilsvarende benzinbil.

Forslaget burde få mange firmaer til at gå over til diesel. Firmaet vil ganske vist stadig skulle  betale lidt ekstra for at købe en dieselbil, men de vil både få en grønnere profil og en  meget lavere udgift til brændstof:
"Sæl­ge­re kører jo ofte med over 120 km i timen på motorvejen, og når man kommer op i de  hastigheder, sluger en bil med en kraftig benzinmotor uforholdsmæssigt meget. Det sker ikke  med en diesel­bil, hvis forbrug stiger meget roligere", påpeger Niels Grøftehauge.
Kører en sælger således 40.000 km om året i en benzinbil med et gennemsnitsforbrug på 12 km per liter og en benzinpris på 10,20 kroner per liter, koster det firmaet 34.000 kroner om året. Hvis med­arbejderen i stedet kørte i en dieselbil med et gennemsnitsforbrug på 16 km på literen til 9,50 kroner per liter diesel, ville udgiften kun være 23.755 kroner om året. Desuden ville værditabet på dieselbilen ofte være lavere, og ejerafgiften ville typisk også være lavere. Over tre år kan besparelsen sammenlagt nemt blive 40.000 kroner.

Enkelte nye og billigere dieselbiler er dog på vej ind på markedet, og det gør, at medarbejdere med firmabilsordninger allerede nu kan vælge en "grøn" bil uden at blive straffet af Skat, viser et dyk ned i bilmarkedet, som Bilpriser.dk har foretaget. Det kræver imidlertid, at medarbejderne er indstillet på at gå en klasse ned, fra firmabils­klas­sen til mellemklassen, der ofte ikke har samme komfort og samme sæder som de større biler i firmabilklassen.

Vælger man for eksempel en Seat Leon TDI PD 105 hk DPF Ecomotive til 237.579 kroner ekskl. levering, får man en bil, der kører 22,2 km/l. Dermed udleder man kun 119 g CO2 per km til atmosfæren.

Får man den som firmabil, vil der i de tre første beskatningsår blive lagt 59.3975 kroner oven i ens indtægt. Skatteregningen for at køre i den er dermed 3.069 kr. om måneden, forudsat at man betaler top­skat af hele beløbet.

Til sammenligning koster benzinudgaven, en Seat Leon 1.6 Refe­ren­ce - 102 hk Xtra, 232.508 kr. Den kører kun 13,2 km/l og udleder he­le 183 g CO2 pr km, 54 procent mere end dieselmodellen. Den skat­temæssige udgift per måned er her 3.003 kr. om måneden ud fra de samme forudsætninger.

I dette eksempel vil man altså med de nuværende regler kunne køre med grøn samvittighed for kun 66 kroner ekstra om måneden. Og skåne miljøet for 2.560 kg CO2 per år.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 27/2-2008 14:17 Fra nyhedsbrev Nr. 9/2008
Publiceret 28/12-2007 09:19 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Red værdien af den gamle bil nu - til april er det slut

Sælg den 10-12 år gam­le, bil­lige bil i januar eller februar. Den 1. april fal­der bun­den ud af mar­kedet for biler i 20.000 kroners klassen på grund af nye reeks­port­reg­ler.

Bilpriser.dk
Sørg for at få solgt den 10-12 år gamle bil i 20.000 kroners klassen i januar eller februar 2008. For senest den 1. april 2008 vil den ny lov om registrerings­afgifter betyde, at eksporten af de helt billige biler stopper. Og så daler efterspørgslen efter de gamle brugte biler vold­somt, hvorefter bilerne under 20.000 kroner har udsigt til at tabe op i nærheden af resten af værdien på gulvet.

Det forudser chefanalytiker Niels Grøftehauge fra brugtvogns- og online bilvurderingshjemmesiden Bilpriser.dk. Og landets formentlig største eksportør af brugte biler, direktør Søren Bild, Bild’s Biler i Få­borg på Fyn, bekræfter forudsigelsen. 

Sagen er, at når lovforslag L 42 om ændring i registreringsafgiften efter al sandsynlighed bliver vedtaget om kort tid, mister ekspor­tø­rerne en stor bid af den godtgørelse, som Skat i dag udbetaler ved reeksport, og som opretholder en kunstig efterspørgsel og kunstigt høje priser på de ældre biler. 

Eksempel:
Hvis en bileksportør i dag sender en bil på hvide plader til 20.000 kroner ud af landet, får han refunderet knap 9000 kroner af Skat. Når lovændringen træ­der i kraft 1. april, får han kun refunderet knap 3000 kroner. Det beløb skal dække trans­porten af bilen til eksem­pelvis Rusland samt avance, der i sidste ende ram­mer omkring 1000 kr. Det betyder at bilforhand­lerne ikke læn­gere vil betale mange hun­dredkronesedler for disse bi­ler. For eksportørerne vil ikke aftage dem længere.  Som et alterna­tiv kan bilerne skrottes med større fortje­neste, idet skrotpræmien trods alt er 1750 kr. pr. bil.

Resultatet bliver, at bunden efterfølgende går ud af markedet for biler på 20.000 kroner og derunder, fordi der dels opstår usikkerhed i branchen, og bilekspor­tørerne flytter fokus til dyrere biler.

”Vil bilejerne redde pengene til udbetalingen til en ny bil, skal de hand­le i god tid inden 1. april, så forhandlerne kan nå at komme af med bilerne til ekspor­tørerne”, påpeger Niels Grøftehauge derfor.

Hos Bild’s Biler, der sælger cirka 3000 biler om året til 10 lande, især i Østeu­ropa, er direktør Søren Bild enig med Niels Grøftehauge. De dårligere godt­gørelser for billige biler fra 1. april vil få eksportørerne til helt at holde op med at opkøbe de billigste biler:
”Det eneste, der holder prisen oppe, er afgiftsrefusionen. En VW Polo 1,6 fra 1996 koster næsten det samme som for to år siden. Og afgifterne på nye biler er faldet i mellemtiden. Det holder ikke,” fast­slår Søren Bild.

De kommende godtgørelsesregler vil dog ikke få den store indflydel­se på Bild’s Biler, da firmaet allerede har skiftet fokus til biler i 50.000 kroners klassen fra årene 1998 til 2004.
”Og her mener jeg helt almindelige personvogne. Så almindelige som muligt. Dem er der efterspørgsel efter i Østeuropa lige nu, siger direk­tør Søren Bild, der tidligere handlede meget med de helt billige biler.
Det er han holdt op med, dels på grund af svigtende efterspørgsel, men også på grund af for meget bøvl med de helt billige biler samt flere og flere importbe­grænsninger i de lande, der tidligere importe­rede mange af dem.
 
Fakta:

  • Bileksportører kan få refunderet en del af registreringsafgiften, når en bil forlader landet. Det kalder Skat en godtgørelse.
  • I dag får eksportøren refunderet ”restafgiften” minus 15 procent i godtgørelse.
  • Fra den 1. april 2008 kommer der et bundfradrag for eksportgodtgørelse på 7500 kroner for biler på hvide plader og 4000 kroner for varevogne og motorcykler, hvis L 42 vedtages. 
  • Bundfradraget vil betyde, at der trækkes hhv. 7500 og 4000 kr. fra godtgørelsen, inden den udbetales. 
  • Det betyder, at hvis der i dag er en ”restafgift” på 10.500 kroner på en brugt bil til 20.000 kroner, vil der i dag blive udbetalt 8925 kroner.
  • I samme eksempel vil der fra den 1. april blive udbetalt 10.500 kroner minus bundfradraget på 7500 kroner, altså kun 3000 kroner.
  • De nye regler vil betyde, at eksportørerne først får det samme i godtgørelse som i dag ved eksport af biler med en ”restafgift” på cirka 50.000 kroner og opefter.
  • I øvrigt ændres registreringsafgiften for brugte biler, for eksempel importerede biler fra Tyskland eller Sverige, så biler med meget sikkerhedsudstyr og lave forbrugstal vil blive pålagt en lavere afgift end i dag. Biler med dårlige forbrugstal og intet sikkerhedsudstyr vil blive pålagt en højere afgift end i dag. 
  • De samme beregninger vil blive foretaget ved eksport, så det bliver attraktivt at beholde de sikre og miljøvenlige biler i landet, mens det bliver mindre attraktivt at sende miljøskadelige biler med dårligt sikkerhedsudstyr til udlandet. Det vil alt andet lige sende flere af de miljøskadelige og usikre biler til skrotning.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 28/12-2007 09:23 Fra nyhedsbrev Nr. 52/2007
Publiceret 1/10-2007 09:39 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

De gule plader er dyrest

Med de nye regi­stre­rings­af­gif­ter spe­ku­lerer for­bru­gerne i, om det er gunstigt eller ej at købe en gulpladebil frem for en hvid­pladebil. Hjemmesiden Bil­priser.dk, har be­regnet totalomkost­ningerne på de popu­lære små­biler og re­sul­tatet viser, at medmindre man har et stort behov for den ekstra plads til bagage, så gør man klogt i at over­veje en til­svarende bil på hvide plader.

Netop nu lander gulpladebilerne i forhandlernes udstillinger og ny­vognsprisen er særdeles attraktiv set i forhold til hvidpladebilers langt højere nypris. Forskellen skal findes i den lavere registrerings­afgift på kun 50% på de gule plader under 2 tons, mod normalaf­giften på 180% af beløbet over 74.000 kr, og 105% under samme. En ting er indkøbsprisen, men går man lidt grundigere til værks og beregner, hvor meget bilen forventes at koste over tid, får man den reelle pris for ejerskabet. Og netop de små gulpladebiler overrasker med den spræng­far­lige cock­tail af attraktiv pris, høj afskrivning og høje faste udgifter.

Chefanalytiker Niels Grøftehauge fra hjem­mesiden Bilpriser.dk for­klarer: ”Selvom den umid­delbare besparelse på eksempelvis en Suzuki Ignis er hele 48.677 kr. og bilen derfor fra start er markant billigere end en til­svarende hvidpladebil, giver de løbende driftsud­gifter grund til pan­derynker fra start. Oven i det, skal ejeren forvente en kraftigere afskrivning end ellers. Det er der flere årsager til”:

1. Den væsentligste del af årsagen skal findes i, at gulpladebilen straf­fes med en ekstraudgift for privat kørsel på 5040 kr./år i hele bilens levetid, og den årlige udgift fylder derfor meget i bilens drifts­omkostninger - allerede fra start. Når bilen en dag skal sælges igen, vil en potentiel køber ikke betale ret meget for bilen, fordi han er sik­ker på den årlige ekstraregning fra staten, og indregner dette alle­rede ved indkøb.

2. Importøren har i bestræbelserne på at få bilen registreret som gulpladebil, forpligtet sig til ikke at lade forhandleren sælge bagsæ­derne med efterfølgende. Den dag bilen skal handles igen, mangler sæderne altså og bilhandleren kan kun ved ekstra besvær skaffe sæder og omregistrere til hvidpladebil, hvorfor han vil give mindre for bilen end ellers.

3. Små gulpladebiler er en dansk fidus til at undgå registrerings­afgif­ten, og udlandet vil ikke efterspørge de små biler. Der kører i forve­jen ikke så små varebiler, fordi efterspørgslen netop er lille, og det er derfor usandsynligt at en eksportør er interesseret i en lille gulplade­bil. Desuden betales der i udlandet i forvejen langt mindre registre­ringsafgift og dermed er forskellen på prisen mellem private biler og varebiler lille. Dette betyder at bilen skal afsættes som gulpladebil igen, eller bilhandleren skal skaffe bagsæder og eksportere den som hvidpladebil. Efterspørgslen på bilen fra udlandet eller eksport vur­de­res derfor til at være meget lav.

Små varebiler under 2000 kg Udgifter pr. år kr.
Gule plader 50% afgift  
Skoda Fabia 1.2  Van 5d  hk  60       33.309
Suzuki  Ignis 1.3 Van 5d hk 94       36.461
Kia Ceed  1.4 Van 5d hk 109       39.381
Suzuki Liana 1.6 Van 5d hk 107       40.737
Hyundai Matrix Van 5d 103 hk       42.415
Hvide plader  
Citroen C 1   1.0 5d hk 68       21.526
Opel Corsa 1.3 Essentia 5d hk 75       28.104
Fiat Grande Punto 1.3 5d  hk 75       28.175
Suzuki Ignis 1.3 Gl 5d hk 94       31.058
Suzuki Swift Gl A 5d hk 95       31.497
Kia Ceed 1.4  Motion 5d hk 109       34.370
Suzuki Liana 1.6 Gl 5d hk 106       38.177
Hyundai Matrix 1.6 5d hk 103       39.090

 

Hvidpladebilen følger derimod en anden afskrivningsprofil, hvor den fra start har højere afskrivning på restværdien i kr., men relativt en lavere % andel der gør, at den over fire år er markant billigere end tilsvarende bil på gule plader.

Mellem analysens biler er det ikke alle der fås som gulpladebil, men Niels Grøftehauge kon­klu­derer at på de modeller, der er sam­men­ligne­lige inden for eget mærke, er der ikke noget, der rationelt taler for at de små gul­plade­biler er et mere økonomisk køb end tilsva­ren­de bil på hvide plader, med mindre forbrugeren naturligvis har et be­hov for at transportere mere, end der kan være i et bagagerum på en lille bil, end passagerer på bagsædet.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 1/10-2007 09:50 Fra nyhedsbrev Nr. 40/2007
Publiceret 7/5-2007 07:46 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Opdateret overblik over de brugte biler

Æn­drin­ger­ne i bil­af­gifterne har øget usik­­ker­heden i hele bil­mar­­ke­det. Mange for­bru­gere spekulerer i, om de­res nuværende bil er af­skrevet væsentligt med re­ge­rin­gens penne­strøg. Derfor er hjem­me­siden Bilpriser.dk klar med opdate­ringer af pri­serne i brugtbils­mar­ke­det.

Chefanalytiker, Niels Grøftehauge, hos Bilpriser.dk forstår om nogen de meka­nismer, der påvirker hele bilmarkedets prissætning og vur­derer, at markedet lige nu er præget af usikkerheden, der er opstået omkring af­giftsændringen den 25 april. ”Der er endnu ikke nye offi­cielle priser klar fra alle importørerne, men Bilpriser.dk har valgt at justere vurderingen på brugte biler ud fra, hvad vi ved og mener vil ske på bilmarkedet i Dan­­mark”, udtaler Niels Grøftehauge.

De afgørende påvirkninger af prissæt­nin­ger kan på kort sigt skyldes irratio­nel markedspsykologi, men i sidste ende bestemmer markeds­kræfterne prissætningen. Derfor ser vi ef­ter de vigtigste tegn på, hvad der styrer priserne fremadrettet:

Peugeot afgørerende for markedet

Udover selve lovforslagets direkte påvirkninger af prisen vurderer Bilpriser.dk, at markedslederen Peugeot lader afgiftsreduktionen kom­me bilkøberne til gode, og det vil i praksis betyde, de øvrige mær­­ker er nødt at gøre det samme, hvilket igen betyder, at priserne presses ned på alle de små biler.

Årsagen er, at PSA Peugeot Citroën i efteråret 2006 fyrede hver tret­tende medar­bejder. Vi forventer derfor, at Peugeot vil foretrække at sende overskuds­ka­pacitet til Danmark, i stedet for at hæve pri­serne og tabe markeds­andele til bl.a. Suzuki.

Konsevenser
Alt efter bilklasse rammer afgifterne forskelligt, og vurderingerne er justeret i forhold til dette.

Små biler
Vurderingen på alle små biler er justeret ned med 6-10%, eksempel­vis Peugeot 206, Suzuki Alto og VW Lupo.

Mellemklasse biler
Vurderingen på alle biler i mellemklassen, f.eks. Ford Focus og Citro­en C4, er nedjusteret med 3-8%, hvilket skyldes, at 1.6 diesel mo­torer har fået afgifts­ned­sættelse på kr. 20.000-28.000, og det vil trække de øvrige med ned i pris.

Større mellemklasse biler.
De større mellemklasse­biler, som VW Pas­sat og Ford Mondeo, er sluppet uberørt igennem ændringerne.

De større gulpladebiler
De større gulplade biler, som Audi Q7 og Porche Cayenne, er ikke opjusteret. På kort sigt forventes det, at markedet går helt i stå.

Se hvad din bil er værd på: www.bilpriser.dk

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 7/5-2007 07:53 Fra nyhedsbrev Nr. 19/2007
Publiceret 23/3-2007 08:02 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Topkarakter til Bilpriser.dk

Salgschef hos Bilpriser.dk, Steen Kristensen, er naturligvis yderst tilfreds med at have fået så positiv responsForbru­ger­ne giver top­ka­rakter til Bilpri­ser.dk.  

Tro­vær­digheden er i top hos Bil­pri­ser.dk! Det vi­ser den seneste un­der­søgelse fra virk­som­heden, som har til for­mål at kortlægge for­bru­gernes kendskab, krav og ønsker til hjem­me­si­den. 

Især kvaliteter som overskuelighed, reelle priser og pålidelighed bliver værdsat hos de adspurgte forbrugere, som i 50 procent af tilfældene har Bilpriser.dk som den foretrukne hjemmeside. 

Salgschef hos Bilpriser.dk, Steen Kristensen, er naturligvis yderst tilfreds med at have fået så positiv respons fra de omkring 3.000 unikke brugere, der har deltaget i undersøgelsen. Og det kommer ikke bag på ham, at det netop er faktorer som pristroværdighed og pålidelighed, der bliver værdsat højest:

”Når man surfer rundt på internettet kan man hurtigt miste overblik­ket over de mange muligheder. Og når man som privat køber skal ud at lægge en stor sum penge for en brugt bil, så frygter mange for­bru­gere at komme til at købe både for billigt eller for dyrt, og prisen bliver således et pejlemærke for kvaliteten. Bilpriser.dk er derfor en stor hjælp for mange”. 

Bilpriser.dk har manifesteret sig som en autoritet i bilmarkedet og forbrugerne føler sig derfor trygge ved at bruge hjemmesidens vejledning og vurdering som ledetråd for en fornuftig handel.  

At Bilpriser.dk er et populært redskab på nettet underbygges af, at tilstrøm­ningen af brugere på hjemmesiden er steget med hele 20 procent i løbet af bare de seneste par måneder. I dag er Bilpriser.dk således Danmarks førende kilde til bilvurdering med 3,1 millioner vurderinger om året.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 23/3-2007 08:08 Fra nyhedsbrev Nr. 12/2007
Publiceret 22/2-2007 12:47 Til udskrift | Send pressemeddelelse

Bilpriser.dk A/S:

Bilpriser.dk viser vej til drømmebilen

Salgschef Steen Kristensen kan via Lokal Annoncering tilbyde et unik match mellem køber og sælgerHvad enten du sidder og dag­drøm­mer lidt på internettet eller er ak­tivt på vej ind på marke­det med henblik på at få skiftet den gamle bil ud med en ny – ja, så er vejen til drømmebilen nu blevet lidt lettere.

Hjemmesiden Bilpriser.dk har nemlig lagt et enormt stykke arbejde i at opdele hele landet i helt specifikke lokaldistrikter, som danner basis for en ny og intelligent metode til at matche potentielle bilkø­bere med deres lokale nyvogns­forhandler.

Lokal Annoncering, som match makingen også hedder, er baseret på, at den, der eksempelvis skal sælge sin brugte Citroen, højst sandsynligt overvejer at placere pengene i en Citroen igen, fordi mær­keloyaliteten er ret stor. I praksis betyder det, at når man som kunde går ind for at få sin brugte Citroen vurderet på Bilpriser.dk, så taster man undervejs i vurderingen sit postnummer ind og derefter følges vurderingen af en eksklusiv annonce fra den lokale Citroen-forhandler.

Således får kunden via annoncen anvist den lokale nyvognsfor­hand­ler - og samtidig får forhandleren målrettet effekt af sine annonce­kroner.

Selvom mærkeloya­lite­ten er stor og ønsket om at handle lokalt reelt er til stede viser en under­søgelse hos Bilpriser.dk at en stor del af bilejerne rent faktisk ikke kender den lokale forhandler af det mærke de kører i.

”Jeg tror, at det manglende kendskab til lokalforhandleren skyldes, at mange har købt bilen privat, hos en brugtvogns­forhandler eller er tilflyttere. Mange ved heller ikke at de vil kunne få mest for den nu­værende bil hos en nyvognsforhandler på grund af de mulig­heder han har. Prisforskellen synliggør vi via vores hjemme­side, og håber at kunne råde bod på det manglende lokalkendskab ved at målrette hjemmesidens annoncering direkte til den potentielle køber”, fortæl­ler salgschef hos Bilpriser.dk, Steen Kristensen.

Bilpriser.dk er Danmarks førende hjemmeside til bilvurdering med over 3 millioner bilvurderinger om året.

Bilpriser.dk A/S
Telefon 63 14 70 40, kontakt@bilpriser.dk

Revideret 22/2-2007 12:48 Fra nyhedsbrev Nr. 8/2007
kode
Husk
LOG IND
Glemt koden?
Ny bruger?

PRESSEMEDDELELSER:

oversigtseneste

nyhedsbrev
TILMELD
FRAMELD

 

KATEGORIER
Additiver
au2parts
Auktioner
Aut. værksted
Autodiagnose
Autoimport
Autolakering
AutoPartner
Autoradioer
Autoservice
Autotransport
Autotransportør
Bilanalyser
Bilklubber
Biludlejning
Biludstillinger
Bilvask
Bilvaskeanlæg
Bilvurderinger
Bosch Car Service
Brugtbilvurderinger
Chassiser
Designcenter
Dæk
EDB-løsninger
Elbiler
El-bilproducent
Elektriske dele
Eneforhandler
Faglitteratur
Foreninger
Forhandlere
Forhandlerkæde
Forhandling
Fælge
GPS/Navigation
Hjælpematerialer
Højttalere
Import
Importører
Industriel bearbejdning
Industrikomponenter
Institutioner
IT-løsninger
Kassevogne
Kemiske produkter
Klargørings­center
Konsulentvirksomhed
Kølere
LAKexperten
Lakreparation
Leasing
Logistik
Logoplates
Marinekomponenter
Marketing
Minibusser
Ministerier
Motorrenovering
Motorrens
Motorsport
Multimedie systemer
Musikanlæg
Navigation
Nøgleringe
Online-løsninger
Organisationer
Pressemeddelelser
Pris
Prisberegning
Prisforhandling
P-skiver
Reklameartikler
Reservedele
Restaurationsbranchen
Rådgivning
Servicepartner
Servicerens
Skadecenter
SMS Service
Software
Specialopbygninger
Styling
Tilbehør
Tilsætningsstof
Transport
Tuning
Udstillinger
Undervognsbehandling
Varmeanlæg
Vask
Vejhjælp
Vitesse-racing
Værksted
Værktøj
Web-løsninger


annonce


annonce

 

4754 online Copyright © 2002-2024 autoteket • info@autoteket.dk annoncør-info