Suzuki Motorsport har en Danmarks­premiere med i racer­trans­porteren, når den store lastbil ruller ind på serviceområdet i Fårvang fredag den 10. august om eftermiddag. Ved årets Tvilum Rallyshow indsætter teamet nemlig det første eksemplar af den nye generation Suzuki Swift i det såkaldte gruppe E-trim.

”Det tegner til at blive en rigtig god bil, og jeg glæder mig afsindigt meget til endelig at prøve den” siger René Harms (Nørre Alslev), der kommer til at sidde bag rattet af den. ”Vi arbejder lige nu på højttryk for at få de sidste ting gjort færdige, så vi kan blive klar til løbet i Fårvang.”

Sidste år sikrede René Harms sig DASU Cuppen for de mindste utunede biler i DM-rallysammenhæng, og han har ikke været i rigtig konkurrence siden da. Dog kørte han åbnervogn ved det netop overståede Suzuki Rally.

”Vi må se, hvor rusten manden bag rattet er, men løbet i Sorø var en god og sjov træning,” siger René Harms. ”Vi vidste det ville tage tid, når man skulle udvikle på noget nyt, men vi har også behov for at lære bilen at kende og få den sat op. Vi deltager simpelthen i løbet for dels at præsentere bilen for de mange tusinde tilskuere, dels for at teste den.”

De to andre køretøjer, som Suzuki Motorsport medtager til Fårvang-løbet, er begge også af den nye Swift-generation. Kenneth Madsen (Gørlev) og teamchef Anders Lysen (Sorø) skal nemlig køre hver deres Maxi 2000-racer.

”Jeg skal have en pokal med hjem, ligesom jeg har gjort i de andre rallysprints, jeg har kørt i år. Det er gået godt indtil videre, og det håber jeg også kommer til at ske denne gang,” siger Kenneth Madsen. ”Det kan da godt være, at der er nogle af mine konkurrenter fra DM-serien, som så ender med at tage den største pokal, men det gør ikke så meget, for så slår jeg dem bare til DM.”

”Men der er jo også lidt ekstra konkurrence fra teamet denne gang. Dels med Anders i en bil magen til min, dels vores chefmekaniker Claus, der for en gangs skyld selv stiller op.”

”Jeg tager glædeligt kampen op med de andre og viser, at jeg godt kan køre bil. Drengene får det ikke forærende. Det kan godt være, at jeg er ved at blive gråhåret, men de får kamp til stregen,” siger teamchef Anders Lysen, hvis primære fokus i denne sæson ligger på Yokohama-mesterskabet. Og så sprints som dette i Fårvang.

”Det er jo et dejligt, traditionsrigt løb, hvor Q8, Yokohama og Suzuki har mange gæster med, så vi glæder os til at gøre en god indsats og give dem en god oplevelse,” siger Anders Lysen. ”Vi er i hvert fald fit for fight.”