Toyotas nye Urban Cruiser kan nu købes hos Monk Biler A/SDen helt nye Toyota Urban Cruiser er nu lan­det hos Monk Biler og står klar til at rulle ud på de storkøbenhavnske veje.

Urban Cruiser er en cross-over model, der opfylder behovene hos den moderne familie og yngre par i byerne, eller dem der gerne vil have et smart trendy design kombineret med god indretning og Toyota kvalitet.

Toyota har skabt Urban Cruiser til nutiden, hvor der lægges vægt på down­sizing, design og miljø – og vi har store forventninger til bilen, fortæller adm. direktør Peter Monk fra Monk Biler, som fortsætter: Urban Cruiser er en bil i overskuelig størrelse, med dynamiske køre­egenskaber og rummelig kabine.

Toyota Optimal Drive
Bag Toyota Optimal Drive filosofien gemmer sig udviklingen af nye teknologier, forbedring af motorernes evne til at udnytte brænd­stof­fet og minimering af friktionen i både motor og gearkasser. Derud­over er vægten af motorer og gearkasser reduceret. Alt sammen for at skabe nye motor- og gearkasseteknologier, der producerer mere kraft, men som samtidig er mere effektive, skånsomme og økonomi­ske.

Toyota Optimal Drive er den samlede betegnelse for disse nye miljø­rigtige teknologier, og filosofien er at reducere udledningen af ska­delige emissioner, herun­der CO2, at øge forbræn­dingseffektiviteten (køre langt på literen) og endelig ikke at gå på kompromis med køre­glæden (øget effekt).  

Ny 1,3 liters motor
Blandt de nyudviklede teknologier er Toyotas nye 1.3 liters Dual VVT-i motor med 4 cylindre og 101 hestekræfter et godt eksempel på Toyota Optimal Drive. I sammenligning med den nuværende 1.4 liters benzinmotor, som findes i fx Auris, har den nye 1.3 liters motor bety­det et 17 % lavere brændstofforbrug og væsentlig lavere udledning af CO2.

Endelig er der bilens helt unikke design, som nok for mange hjerter til at slå et par ekstra slag, slutter Peter Monk med et smil på læben.