Håndværksrådets adm. direktør Paul Mollerup"Det er et forlig med en mar­kant social profil. Vi er meget tilfredse med, at be­skæf­­tigel­sesfradraget hæves, og at mel­lemskat­te­lof­tet hæves så markant. Det vil øge gevin­sten ved at være i arbejde, og det er det afgørende i den nuværende kon­junktursituation", siger Håndværksrådets adm. direktør Paul Mol­lerup i en kom­men­­­tar til aftenens forlig.

Regeringen har fået en aftale på plads med Dansk Folkeparti. Som i det oprindelige udspil øges beskæftigelsesfradraget - men dog ikke så meget. I stedet hæves bundfradraget med 1.000 kr., hvil­ket kommer pen­sio­nisterne til gode.

Topskattegrænsen forbliver uændret, midlerne til at sænke den anvendes i stedet til at hæve nbsp;mellemskattegrænsen markant og helt op til topskattegrænsen. Det betyder, at man fremover skal betale ca. 20 % marginalt i skat, når man tjener over 365.000 kr. Dog har De Konservative fået med, at antallet af topskatte­ydere ikke må stige. Bliver der flere topskatteydere end i 2007, skal grænsen op.

"Men på lidt længere sigt er det uholdbart, at almindelige lønmod­tagere med en god gennemsnitsløn på over 365.000 kr. skal be­tale 20 % ekstra af hver tjente krone. Det er klart, at arbejds­markedet mister en del arbejdstimer på den konto. Forliget bidra­ger heller ikke væsentligt til at bekæmpe det sorte arbejde. Jeg mener, at topskatte­grænsen burde være hævet som foreslået."

Håndværksrådet er fortaler for lavere skat på arbejdskraft, men mener også, at regeringen bør anvende midler på at løse selv­stændige erhvervsdrivendes særlige skatteproblemer.

"Vi har bl.a. peget på, at det er på tide, at der findes penge til at løse de problemer, selv­stændige har, fordi de ikke må trække udgiften til personlige arbejdsrelaterede forsikringer ind over virk­somheden. Det betyder, at det er meget dyrt for selv­stændige at forsikre sig selv mod udgifter til erhvervssygdomme og arbejds­ska­der", siger Paul Mollerup.