Håndværksrådet har offent­lig­gjort resultaterne af et stort pro­jekt om kompe­ten­ce­ud­vik­ling, der sæt­­ter fokus på, hvordan man fremmer ny viden og kompe­tencer i mindre virksomheder.

"Økonomi er en stor barriere for mindre virk­som­he­ders kompetence­udvikling. Det havde ikke været muligt at gennemføre udviklings­aktivi­teterne inden for rammer­ne af det eksisterende AMU-system. Der er behov for konsulentydelser, nye afviklingsformer og en helt ny tilgang til kompetenceudvikling, når fremtidens vok­sen- og efteruddannelses­system skal udformes," siger chefkonsulent i Håndværksrådet Anne Holm Sjø­berg.

Projekt "Markedsdreven Kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder" præsenteres i dag på en konference på CPH West med deltagelse af un­der­vis­ningsminister Bertel Haarder.

Der skal ydes tilskud og godtgørelse til kurser, der er virksomhedstilpassede i de mindre virksomheder," forsætter Anne Holm Sjøberg."Hvis man for alvor skal sikre et kompe­ten­celøft i de små og mellem­store virk­somheder, er der behov for at ny­tænke AMU-systemet. Vores pro­jekt viser, at de mindre virksom­heder har brug for tilpas­sede ud­vik­lingsforløb, der finder sted på virk­somhederne. Kompeten­ceudvikling skal integreres i virksomhe­der­nes daglig­dag. Det kræver en ny tanke­gang i AMU-systemet. Der skal ydes tilskud og godt­gørelse til kurser, der er virksom­hedstilpassede i de mindre virksomheder," forsætter Anne Holm Sjøberg.

Mere end 30 små og mellemstore virksomheder har deltaget i projektet, heraf 479 medarbejdere og 69 ledere. Det er et samarbejdsprojekt med erhvervs­skolerne Vitus Bering Danmark, Selandia-CEU og Fredericia-Middelfart Tekniske Skole samt DEL-Syd som konsulent. Projektet har løbet over 2 år og er støttet af EU's Socialfond.

Der er i forbindelse med projektet lavet en folder til virksomhederne "Sådan får mindre virksomheder suc­ces med kompetenceudvikling" - folderen kan down­loades her

Evalueringen af Socialfondsprojektet "Markedsdreven kompetenceud­vikling" kan downloades her