Er vi på rette vej? Det var de. Henning og Else Friborg vandt Kongeå Løbet i deres Volvo 123 GT.Deltager­succes for Day­tona DASU Clas­sic.

Bilspor­ten i Dan­mark er i gang med at skabe en vaskeægte succes inden for historisk motor­sport: "Sidste år havde vi 20 biler med i Kon­geå Løbet, i år var det 52," fortalte en tilfreds løbs­leder Peter Chri­stensen fra Dansk Historisk Motor Club i Vejen, og tilføjede: "For­skel­len hedder lige nøjagtig Daytona DASU Classic."

Den nye turnering, som handler om pålidelighedsrally for mere end 25 år gamle biler, trak mange nye deltagere til vejene omkring Kon­geåen. Nybegyndere dystede mod eksperter, der har deltaget i Ral­lye Monte-Carlo Historique, og feltet talte biler fra Morris Minor 1000 med kaleche til Chevrolet Corvette.

Fik oprejsning: Efter at være udgået i Monte-Carlo rallyet i vinter med sin Saab 96 blev Sune Gramstrup nr. 2 i Kongeå Løbet sammen med Lars Palle.Løbets totalvinder blev den tidligere topnavi­gatør i rally, Henning Friborg, der havde sin hustru Else med som kortlæser i sin Volvo 123 GT fra 1967. På an­den­pladsen i Expert-klassen var der oprejs­ning til Sune Gram­strup, der som eneste dansker måtte udgå af det histori­ske Monte-Carlo rally. I Kongeå Løbet blev han med Lars Palle som kortlæser nr. 2 i sin Saab 96 fra 1962. Sportklassen vandtes af Troels og Inge Nielsen i Opel Kadett GT/E fra 1977, og bedst i begynder­klassen var Martin Rode og Mette Mølck i Alfa Romeo 2000 GTV fra 1973. Det er i denne klasse, at alle med en gammel bil kan stille op helt uden forudsæt­ninger for motorsport.

Gentog sejren: Efter at have vundet deres klasse i Stjerneløbet i efteråret tog Troels og Inge Nielsen i Opel Kadett atter en klassesejr hjem i første afdeling af den nye Daytona DASU Classic turnering.Daytona DASU Clas­sic er resultatet af et mål­bevidst arbejde fra Dansk Automobil Sports Union for at skabe interesse om historisk motorsport. Seriens hoved­sponsor er Daytona, som handler med klassiske biler. Næste løb kø­res på vejene omkring Køge den 3. maj, hvor alle med en klassisk bil kan være med. Nærmere informationer finder man på www.dasuclassic.dk.