autoteket
  SØG
mandag  15/7-2024  uge 29
Alfa Romeo
Aston Martin
Audi
Bentley
BMW
Bugatti
Cadillac
Chevrolet
Chevrolet-US
Chrysler
Citroën
Daihatsu
Dodge
Ferrari
FIAT
Ford
Honda
Hummer
Hyundai
Jaguar
Jeep
KIA
LADA
Lamborghini
Lancia
Land Rover
Lexus
Lotus
Maserati
Mazda
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Rolls-Royce
Rover
SEAT
Skoda
smart
SsangYong
Subaru
Suzuki
SAAB
Toyota
Volkswagen
Volvo

Volvosektionen

Til udskrift | Send bilmærke-side

I 1929 ansatte AB Volvo civilingeniør Hans Kjølsen som herværende dansk agent og tre forhandlinger blev etableret - i København, Ålborg og Haderslev. Da ingen af de tre Volvo-forhandlere kunne opvise noget større salg, fik Hans Kjølsen til opgave i løbet af tre år at finde en kvalificeret generalagent. Der gik ikke lang tid, inden Kjølsen fik kontakt med et firma, der var interesseret i at overtage Volvo-repræsentaitonen i Danmark, A/S Dansk Alfa-Laval.
Den 22. december 1930 blev der mellem AB Volvo og A/S Dansk Alfa-Laval skrevet kontrakt om forhandlingen af Volvo’s personvogne, lastvogne og busser, reservedele og tilbehør. A/S Dansk Alfa-Laval var nu den første egentlige generalrepræsentant for Volvo i Danmark.
Da der efter anden verdenskrig blev fri bevillingsudstedelse i Danmark, afstod Alfa-Laval Volvo-agenturet til én af dansk Volvo’s pionerer, nemlig Jens Larsen, der allerede i 1929 var blandt de tre første forhandlere, og som siden 1935 havde virket som Alfa-Laval’s salgschef med ansvaret for hele det danske Volvo-salg. Fra den 1. januar 1953 var Jens Larsen nu dansk Volvo-direktør ansat direkte under AB Volvo. På dette tidspunkt var der 10-12 autoriserede Volvo-forhandlere i Danmark, og de første Volvo 444 var kommet i handelen.
Da Jens Larsen pensioneredes i 1963, oprettede moderfirmaet to datterselskaber - Volvo Bil A/S og Volvo Traktor A/S. Selskaberne havde adresse i lejede lokaler i et kontorhus i Københavns centrum indtil 1967, hvor Volvo Traktor flyttede til Søborg. Salgsfremgang for både "Bil" og "Traktor" betød, at de eksisterende lokaler på ny blev for trange, og i juni 1974 blev de to selskaber sammenlagt og flyttede ind i et nyt domicil i Brøndby under navnet Volvo Danmark A/S.
Grundet sektorisering hos Volvo i Göteborg blev der i juni 1991 igen etableret to datterselskaber i Danmark, Volvo Personvogne Danmark A/S og Volvo Lastvogne og Busser Danmark A/S begge med adresse i Brøndby.
En total opsplitning af Volvo-selskaberne skete i 1999, hvor Volvo Car Corporation pr. 31. marts blev overtaget af Ford Motor Company.
I Volvo Personvogne Danmark A/S, som er datterselskab til Volvo Car Corporation, er der ca. 40 ansatte, som under ledelse af direktør Henrik Hangaard og sammen med et landsdækkende net af autoriserede forhandlere markedsfører, sælger og servicerer Volvo- og Renault-person- og varevogne.

www.volvocars.dk - søg efter brugte og nye Volvo til salg

kode
Husk
LOG IND
Glemt koden?
Ny bruger?


annonce


annonce


 

10162 online Copyright © 2002-2024 autoteket • info@autoteket.dk annoncør-info