Fore­løbig har ni af ver­dens bedste golf­spil­lere kvali­fice­ret sig til at del­tage i 2011 Volvo World Match Play, heri­blandt danske Søren Kjeld­sen. Turne­ringen spil­les i Spa­nien i maj måned næste år.

Tidli­gere i år med­delte Volvo og Euro­pean Tour, at man fra 2011 af­vikler en ny turne­ring, Volvo World Match Play. Turne­ringen har unikke kvali­fika­tions­krite­rier, ifølge hvilke kun spillere, der har vundet en turnering i den europæiske Tour, kan deltage i kampen om placeringerne. For at være sikker på at samle de bedste spillere i verden er spillerfeltet næste år dog ekstraordinært udvidet fra 16 til 24, ligesom der er ændret en smule ved kvalifikationskriterierne. Samtidig er præmiepuljen på 3,4 millioner Euro (godt 25 millioner danske kroner) en af de højeste i den europæiske Tour. De ændrede kvalifikationskriterier betyder, at kun internationale spillere i topform har mulighed for at vinde en plads i 2011 Volvo World Match Play.

Når spillerne ankommer til Finca Cortesin i Spanien, bliver de inddelt i otte grupper, hver bestående af tre spillere, som spiller på turneringens første to dage, som er torsdag, den 19. og fredag, den 20. maj. Herefter går de 16 bedste spillere videre til lørdag, hvorefter semi- og finale afvikles søndag, den 22. maj, og vinderen kan drage hjem med førstepræmien på 800.000 Euro svarende til knap 6 millioner danske kroner.

De fire spillere, der til nu har kvalificeret sig og bekræftet, at de spiller, er Graeme McDowell,Y E Yang, Ross Fisher og Søren Kjeldsen. Derudover har Robert Karlsson, Martin Kaymer, Lee Westwood, Ian Poulter og Francesco Molinari kvalificeret sig, men endnu ikke bekræftet deres deltagelse.

Danske Søren Kjeldsen vandt Volvo Masters i 2008 og 2009 Open de Andalucia de Golf. Med andenpladsen i Andalucia Valderrama Masters i 2010 har han sikret sig deltagelse næste år. "Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg spiller som regel godt i Spanien. Måske er det klimaet eller de fantastiske golf-faciliteter, men så snart jeg sætter fod på spansk jord, er det ligesom om mit golfspil får et nøk opad. Det er første gang, jeg har kvalificeret mig til Volvo World Match Play Championship, så jeg er virkelig glad. Jeg har tidligere vundet Volvo Masters lige i nærheden i Valderrama, så det ville være fantastisk med en "dobbelt-Volvo" på Finca Cortesin," siger Søren Kjeldsen.