Toyota GT86 sikrede sig onsdag den størst mulige hæder for en sportsvogn i Danmark, da den vandt æresprisen ved Årets Bil i Danmark 2013. Den fine hæder tilfalder GT86 for at genoplive den rene køreglæde.

Fokus på miljø og fornuftige familiebiler gled for en stund lidt i baggrunden, da motorjournalisterne i Danmark onsdag tildelte sportsvognen Toyota GT86 en ærespris ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2013. Æresprisen tilfalder Toyotas sportsvogn for at bringe den rene køreglæde tilbage i en moderne bil.

Med baghjulstræk, fladtliggende boxermotor med 200 hestekræfter og et ultra lavt tyngdepunkt er køreglæden nemlig i dén grad sat i højsædet i GT86. Sportsvognen, der i disse uger indfinder sig hos Toyota-forhandlere over hele landet, er allerede gået rent ind i hjerterne hos de danske motorjournalister, der har testkørt den sjove sag.

”Jeg stemte på køreglæden, fordi der i disse krisetider er utrolig meget opmærksomhed om værdi for pengene. Hvis vi glemmer underholdningen i bilerne, bliver der ikke noget ved det til sidst. Så det er rigtig dejligt, at Toyota er gået helhjertet ind og har lavet en bil, der giver den helt rette køreglæde,” siger Mikkel Thomsager, formand for Motorjournalisternes Klub i Danmark.

Reglerne ved kåringen af Årets Bil i Danmark gør, at sportsvogne og nichebiler ikke må deltage i selve hovedkonkurrencen. Derfor er æresprisen den størst mulige hæder for en sportsvogn i Danmark.
Køreglæden sejrede Hele fem forskellige var indstillet til en ærespris ved kåringen af Årets Bil i Danmark. 2

Men både sikkerhedssystemer og miljørigtige motorer blev sat til vægs af den ægte køreglæde i GT86.

Æresprisen glæder naturligvis Toyota i Danmark, der allerede har oplevet stor interesse for den sjove køremaskine over hele landet.
”Æresprisen ved Årets Bil i Danmark er en bekræftelse på, at vi med GT86 rammer noget helt essentielt hos den enkelte person, og at sportsvognen går direkte i hjertet og blodet på en, når man først har sat sig tilrette i sportssædet og træder på speederen”, siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Han forklarer, at GT86 netop har været rundt i hele Danmark i forbindelse med et større roadshow, hvor alle interesserede fik mulighed for at se og prøvekøre den sjove køremaskine og opleve den ultimative køreglæde bag rattet.

”GT86 blev modtaget med stor begejstring over hele landet, så det lover godt for fremtiden,” vurderer Anders Tystrup.

Det er ikke første gang, at Toyota har vundet æresprisen ved kåringen af Årets Bil i Danmark. Første gang var i 2005, hvor hybridbilen Prius blev hædret for hybridteknologien.

Toyota GT86 deler i øvrigt æresprisen med søsterbilen Subaru BRZ, der rummer samme motor og også produceres på samme fabrik i Japan som GT86. Toyotas prisvindende sportsvogn GT86 koster 539.997 kr. i Danmark.