Volvo Car Corporation har underskrevet et aftalememorandum med medlemmerne af CAR 2 CAR Communication Consortium med henblik på at implementere fælles teknologi, der fra 2016 skal gøre det muligt, at biler fra forskellige bilproducenter kan kommunikere med hinanden.

Siden november 2011 har Volvo været medlem af CAR 2 CAR Communication Consortium, der samler de fleste af Europas største bilproducenter. Konsortiet arbejder på at skabe en fælles europæisk standard for intelligente transportsystemer, der skal forbedre trafiksikkerheden.

Det udviklingsarbejde, der foregår i CAR 2 CAR regi, omfatter flere forskellige projekter. Nogle handler om, hvordan biler kan kommunikere med hinanden (Car-2-Car), f.eks. levere information om vejarbejde, eller advare om et eventuelt uheld. Andre fokuserer på, hvordan infrastrukturen kan formidle information om, hvad der sker på ruten (Car-2-Infrastructure).

"Via en transmitter forbundet med et trafiklys kan føreren få information om, hvilken hastighed han/hun skal holde for at køre i en grøn bølge. Det har bl.a. de fordele, at trafikken glider bedre, det er rart for bilisterne, og brændstofforbrug og udledninger reduceres. Det overordnede mål for samarbejdet er imidlertid at forbedre trafiksikkerheden," fastslår Erik Israelsson, chef for Car-2-Car kommunikation hos Volvo Car Corporation.