Sommer­feri­en er over os, og flere vælger kør-selv ferier, for at spare penge. Inden børnene bliver placeret på bagsædet, og kursen bliver sat, er det dog vigtigt og sørge for, at bilen er i tip top stand.

Generelt er det vigtigt og sørge for, at bilen er i god stand, hvis den bliver brugt dagligt. Det kan bla. være ting som, at tjekke olie, og kølevæskestand jævnligt eller tjekke dæktrykket i hjulene. Men inden man drager afsted på en lang kør-selv ferie er det yderst vigtigt at give bilen en ekstra overhaling, så man undgår udfordringer på rejsen. Hvis bilen f.eks. løber tør for olie, midt på motorvejen, kan det blive en dyr affære. Ikke kun i forhold til bugsering, men også i forhold til den efterfølgende reparation af bilens motor. Men med et lille simpelt servicetjek inden kør-selv ferien, kan disse uheld ungås, og der kan endda spares penge på brændstoffet, på den lange tur.

Det er hurtigt og enkelt at gå bilen igennem selv, og det kan spare dig for mange penge i den sidste ende. Her er fem hurtige tjek punkter, som du selv kan foretage på bilen, og dermed undgå uforudsete udfordringer på ferien.

Olie stand: Tjek oliestanden på bilens motor, og sørg for at have ekstra motorolie med i bilen.
Kølevæske: Tjek standen på kølevæsken, og hav evt. ekstra kølevæske med i bilen.
Dæktryk: Tjek at bilens dæktryk er korrekt. Med det rigtige dæktryk får du bilens optimale køreegenskaber, og sparer samtidig på brændstoffet.
Viskerblade: Tjek standen af bilens viskerblade og undgå et begrænset udsyn.
Lys og lygter: Tjek at bilens lys og lygter virker som de skal, og sørg for at have ekstra pære med i bilen.

Hvis kør-selv ferien er lang kan det være en fordel, at få tjekket bilen på et professionelt værksted. På www.biibo.dk kan du lægge din forespørgsel, på alle slags bilreparationer i udbud, og få tilbud tilbage fra knap 300 danske autoværksteder. Det tager få minutter, og kan spare dig for rigtig mange penge. Det ville jo være ærgeligt, at ferien skulle blive ødelagt af bilproblemer.