Bridgestone er valgt af PSA Peugeot Citroën som en vigtig dæk­leverandør til den nye Peugeot 208. Bridgestone EP25 i dimensionen 185/65R15 88T vil være det fremherskende dæk på Peugeot 208 versioner med 15” hjul, mens Bridgestone Potenza RE050A i dimensionen 205/45R17 88V vil være det eneste dæk på udgaver med 17” hjul.

Den smarte Peugeot 208 havde premiere på dette års biludstilling i Geneve og blev officielt lanceret i Europa den 29. marts. Bridgestone påbegyndte levering af dæk i december 2011.

Edwin van der Stad, Sales Director, Consumer Business Unit, Bridgestone Europe siger om denne nye aftale: “Bridgestone er dobbelt glade: først fordi vi er blevet valgt til en af Europa’s førende hatchbacks og for det andet fordi vi bliver en vigtig leverandør af begge godkendte størrelser.”

Udfordrende krav
Den udfordrende kravspecifikation fra PSA Peugeot Citroën omfatter behovet for fremragende køreegenskaber og komfort, samt bremseevne på højeste niveau både på tør og våd vej.
Desuden har det været vigtigt at opnå væsentligt forbedret rullemodstand, både på 15” og 17” dimensioner for at medvirke til at reducere bilens CO2 udledning.

Ekspert i balancerede præstationer
Bridgestone begyndte udviklingen af EP25 og Potenza RE050A til Peugeot 208 i 2009 og anvendte i den forbindelse sin omfattende erfaring med udvikling af dæk med velafbalancerede egenskaber.
Bridgestone Potenza RE050A er et ultra high-performance dæk, der giver mere motorstærke modeller sporty styreegenskaber med enestående sikkerhed på våde veje.

“Bridgestone har samlet en meget konkurrencedygtig teknisk pakke, der møder de ekstremt udfordrende specifikationer og tekniske krav fra PSA Peugeot Citroën”, siger Edwin van der Stad.