Classic Race Aarhus præsen­terer en kaval­kade af sports­vogne fra Le Mans.

Det franske 24-timers løb på Le Mans er noget helt særligt. Det har udviklet sig til at være et decideret sprintløb, hvor hvert et sekund i dag tæller, men fascinationen ved løbet – der i år bliver kørt for 80. gang – havde aldrig været den samme, hvis ikke løbet havde haft en historie.

Noget af den historie vil man kunne opleve ved årets Classic Race Aarhus.
Her præsenteres en række af de racersportsvogne, som i 50’erne og 60’erne var med til at sætte deres præg på ikke bare 24-timers løbet på Le Mans, men også international sportsvogns-racing. Vi taler om klassiske mærker som Aston Martin, Ferrari, Jaguar og Mercedes, og hver især vil de være repræsenteret med et eller flere eksemplarer, når årets udgave af løbet finder sted i dagene fra 22. til 24. juni.
Jaguar skabte i den grad sit navn på Le Mans. Først med den såkaldte C-Type og senere med den mere rendyrkede og rå D-Type, som med sin halefinne er blevet et ikon i motorsporten. Modellen tog først en sejr i 12-timers løbet på landevejsbanen i Reims, inden den scorede et hattrick af sejre i 24-timers løbet på Le Mans fra 1955 til 1957.

Inden da havde Mercedes taget sin første sejr i den franske klassiker. Det var med en 300 SL-model – bedre kendt som mågevingen takket være sin specielle dørkonstruktion – og et eksemplar er også med i Classic Race Aarhus. På banen rundt om Mindeparken vil man også kunne opleve klassiske konstruktioner fra to af periodens andre fremtrædende konstruktører.

Aston Martin-mærket vil man kunne opleve i form af dels en DB2- og en DB4 Zagato – modeller, som man dengang kunne indregistrere og køre til banen – mens Ferrari er repræsenteret med bl.a. en 275 GTB-racersportsvogn og en af de legendariske Testa Rossaer, hvor motorens topstykke – som navnet antyder – er rødt!