Tim Svanholt starter i ADAC Wikinger Rallye som del af en langsigtet satsning.

Fredag og lørdag starter kampen om årets Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally. Det sker lige syd for den dansktyske grænse, hvor det populære ADAC Wikinger Rallye indleder sæsonen, og her forventes der en hård kamp mellem den forsvarende Danmarksmester i 4WD-klassen, Brian Madsen, Slagelse, og hans to rivaler fra sidste sæson, Christian Jensen, Ans, og Ib Kragh, Juelsminde.

Men i sidste øjeblik har en ny konkurrent meldt sig i konkurrencen. Halvanden time inden fristens udløb, udfyldte Tim Svanholt, Øm ved Roskilde, tilmeldingsformularen. Men han skal ikke køre i sin egen bil, men i en lejet Mitsubishi Lancer Evo IX.

”Det er Michael Pedersens bil, jeg skal køre i,” siger Tim Svanholt, der i lang tid har arbejdet på at komme til at køre en Skoda Fabia Super 2000.

”Det ulmer stadig omkring mit Skoda-projekt, men da anmeldelsen var ved at løbe ud til DM1, så ville det være ærgerligt at stå senere på året og mangle nogle point. Dem kunne jeg ikke score med min Golf, selv om jeg har den endnu.”

Tim Svanholt er ikke nogen hr. hvem-som-helst i dansk rallysport. Han har været en fast del af det danske juniorlandshold i rally, fire gange scoret Dansk Rally Clubs prestigefyldte rallypokal, ligesom han senest i 2009 blev Danmarksmester i 2WD Tunet.

”Jeg er sulten for at komme ud at køre, og jeg vil helst ikke vente for længe. Wikinger Rallye er jo valgt til bedste DM-løb, og ud fra prøveoversigten ser det spændende ud, så jeg glæder mig til at komme i gang igen,” siger Tim Svanholt. Hvad der herefter skal ske, har han ikke taget stilling til.

”Nu tager vi først og fremmest DM1.”