Fords Automatisk Nødopkald-teknologi blev hædret som bedste nyskabelse ved Mobile World Congress i Barcelona.

En ny alarm-teknologi fra Ford - Ford Automatisk Nødopkald, som introduceres med den helt nye Ford B-MAX – er blevet hædret med en prestigefyldt teknologi-pris ved high-tech-messen Mobile World Congress i Barcelona.

Fords Emergency Assistance – på dansk kaldet Automatisk Nødopkald – sikrer, at der automatisk bliver foretaget alarmopkald, hvis du forulykker med din bil. I det øjeblik én eller flere af bilens airbags udløses, eller brændstoftilførslen bliver afbrudt, ringer systemet op til den nærmeste alarmcentral og afgiver en alarmmelding - på korrekt sprog og baseret på præcise GPS-koordinater.

Systemet, som er det mest avancerede af sin art, er en del af Fords stemmestyrede SYNC-kommunikationssystem, som netop bliver introduceret i den helt nye Ford B-MAX.
Automatisk Nødopkald vandt prisen i kategorien ’Best Mobile Innovation for Automotive, Transport or utilities’. Kronen på værket er det faktum, at Ford B-MAX er den første bil, som nogensinde er blevet inviteret indenfor på verdens førende messe for mobil high-tech.

-Vi er naturligvis begejstrede for denne anerkendelse af SYNC med Automatisk Nødopkald fra verdens førende eksperter indenfor mobil kommunikationsteknologi, siger chefen for Ford Europa, Stephen Odell.

- Automatisk Nødopkald udnytter moderne, mobil kommunikationsteknologi på en måde, som er potentiel livreddende, og dermed mener vi, at vi bidrager med noget meget værdifuldt til vores kunder uden ekstra udgifter og i hele bilens levetid, siger Odell.

SYNC-systemet, som Automatisk Nødopkald er en del af, findes allerede i fire millioner Ford-modeller i USA, men får Europæisk debut i den nye Ford B-MAX, som afsløres på Geneve Motor Show den 6. marts.

B-MAX’ens SYNC-feature giver blandt andet mulighed for intelligent integration af alle mobile og digitale platforme, ligesom systemet rummer en lang række avancerede, stemmestyrede funktioner til mobiltelefoni, musik og navigation.

Systemet giver for eksempel mulighed for at ringe kontakter op ved stemmekommando, at bede om et bestemt stykke musik, spørge – og få svar - om musikken, der spiller eller indtale en adresse til GPS’en. Systemet kan ligeledes læse indkommende SMS’er højt, ligesom igangværende samtaler automatisk bliver overført til mobilen, når der bliver slukket for bilens tænding, og bildøren bliver åbnet.

Det er muligt at tilkoble i alt 12 forskellige digitale enheder via trådløs Bluetooth®, ligesom systemet har USB-indgang til flash drives og forskellige digitale musikafspillere.

SYNC fungerer på 19 forskellige sprog, også dansk.

Den nye Ford B-MAX er en såkaldt MAV (Multi Activity Vehicle), en super fleksibel familiebil i den kompakte mellemklasse og skiller sig blandt andet ud ved en række helt nye design-features. B-MAX’en har for eksempel et unikt dør-koncept som gør adgangen til kabinen lettere end nogensinde før. Ford Easy Access dør-koncept integrerer de midterste dørstolper inde i dørene på Fords nye familiebil. Det giver mulighed for en 1,5 meter bred dør-åbning i begge sider af bilen og giver de absolut bedste adgangsforhold for passagerer og bagage.