Fra 1. november 2011 til 31. marts 2012 monterer Avis Biludlejning vinterdæk på sine udlejningsbiler, når kunderne ønsker det. Selskabet har sænket priserne, så vinterdæk nu kun koster 50 kr. ekstra om dagen, og der er vinterdæk nok til samtlige biler, hvis alle kunder vælger en sikker kørsel i sne og sjap.

Det er ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk i de danske vintermåneder, som det er i fx Norge, Sverige og Tyskland. Derfor havner mange danske bilister hvert år i grøfterne, når bilen med sommerdæk skrider på sneglatte veje. De seneste to strenge vintre har fået Avis Biludlejning til at øge fokus på trafiksikkerhed, og opfordrer nu alle sine kunder til at vælge vinterdæk i perioden fra 1. november 2011 til 31. marts 2012, for at være bedre sikret mod glatføreulykker, når frost og sne rammer landet. Samtidig sænker Avis Biludlejning prisen for at vælge vinterdæk til udlejningsbilen.
”Det står ikke i loven, at man i Danmark skal køre med vinterdæk om vinteren. Men vi bekymrer os om vores kunders sikkerhed, og derfor har vi i år gjort det ekstra billigt at bestille vinterdæk på udlejningsbilen i vinterperioden. Vi opfordrer vores kunder til at prioritere en sikker vinterkørsel og øge trafiksikkerheden med vinterdæk,” siger Philip Schack, Country Manager for Avis Biludlejning i Danmark.

Sikrere i trafikken med vinterdæk
Vinterdæk har den fordel, at de bevarer deres smidighed ved lave temperaturer, og de dybe slidbanemønstre har lameller, der sikrer et bedre vejgreb ved kørsel i sne og is. Derfor vil en bil med vinterdæk bremse hurtigere på sneglatte veje end en bil med sommerdæk.
”Bilister skal dog være opmærksomme på, at man ikke kan køre stærkere med vinterdæk. I koldt vejr med glatte veje giver vinterdæk et bedre vejgreb, og i varmt og tørt vejr gør sommerdæk det samme, men da fart oftest er synderen i færdselsuheld, bør fartgrænserne altid overholdes,” afslutter Philip Schack.
I perioden fra 1. november 2011 til 31. marts 2012, kan man ud over ekstraudstyr som GPS og barnestole også tilvælge vinterdæk, hvad enten man lejer bil, varevogn eller minibus direkte hos Avis’ udlejningsstationer over telefonen eller online. Vinterdækkene koster 50 kr. inkl. moms pr. dag, men er lejeperioden mere end 15 dage, skal man maksimalt betale 750 kr. inkl. moms ved op til 30 dages leje.