Det behøver ikke være svært at købe sin drømmebil i USA. Den lave dollar betyder, at man lige nu får rigtig megen kvalitet for pengene, og lader man et dansk firma tage sig af det praktiske i USA, bliver det både nemmere om mere sikkert at skaffe bilen hjem til Danmark.

Få adgang til verdens største bilmarked for klassiske amerikanerbiler – Ford Mustangs udødelige 65''er, den rå Chevrolet Camaro fra 69 eller måske den pimpede Cadillac de Ville fra 68? Og ikke kun gamle klassikere er tilgængelige, også biler som Range Rover Sport, Audi RS6, Porsche 996 og Ferrari 435 står i kø for at blive hentet over Atlanten – og det behøver ikke være så svært. Den danske virksomhed ShopUSA har det som sin mission at gøre det enkelt, nemt og sikkert for alle danskere at importere biler fra USA. På ShopUSA’s terminal i Virginia giver firmaets eksperter eksempelvis bilen et objektivt gennemsyn, inden den lastes i containeren. Herved sikrer ShopUSA, at bilen er i overensstemmelse med, hvad sælger har lovet.

Bilboom og lav dollar
Dollaren er lav, og samtidig boomer markedet for biler i USA lige nu. Den amerikanske økonomi er nemlig under hårdt pres, hvilket giver danskere mulighed for at lave en rigtig god handel. Et af de steder, man kan finde sin drømmebil er på eBay, verdens største bilauktion. Her lægges der vægt på, at sælger giver omfattende informationer om bilen – tilstand, historie, kvalitet, performance, etc. Via Carfax er det desuden muligt at få en fuldstændig rapport om bilens historie og tidligere ejere.

Professionelle forhandlere sikrest
”Vi anbefaler, at man på eBay er meget opmærksom på, hvilken rating sælger har – en dårlig rating kendetegner de upålidelige sælgere. Etablerede forhandlere er dem, vi har de bedste erfaringer med, selv om der kan være penge at spare ved at købe privat. Hvor den private sælger typisk kun sælger en enkelt bil, er en forhandler afhængig af et godt ry for at kunne fortsætte sin forretning på eBay,” lyder det fra ShopUSA.

Kan man ikke finde lige netop den bil, man ønsker sig, på eBay eller fx Autotrader eller måske ikke er helt tryg ved sælgerne, kan man benytte sig af ShopUSA’s forhandlernetværk, som tæller omkring 1500 forhandlere over hele USA. Her kan ShopUSA under hele forløbet hjælpe med at finde den rigtige bil til prisen og sikre, at bilens stand og kvalitet er i overensstemmelse med beskrivelserne.

Tjek bilens stand
Generelt anbefaler ShopUSA, at man er opmærksom på følgende punkter, når man køber bil i USA:

• Originalitet: Er den udvendige farve og interiøret duplikeret, så det ser originalt ud, eller er farven stadig i sin originale form fra fabrikken? Er alle dele på bilen originale – og hvis ikke, hvilken betydning har det så for bilens fulde personlighed og performance?

• Mekanik: Er alle vigtige komponenter, dvs. motor, transmission, drivlinje, frontend, bremser, etc. servicerede? Er bilens komponenter i god stand, eller er der brug for mekanisk support for at bringe dem tilbage i topform? Det kan hurtigt blive dyrt – men omvendt er det ikke vanskeligt selv at reparere på de gamle klassiske biler, hvis du kan skrue lidt selv.

• Karrosseri: Har bilen været ude for en alvorlig ulykke, og hvad er tilstanden på dørpaneler, styringstøj, kaleche etc.?

• Rust: Er der omfattende rust på bilen, som er skjult af maling eller tung undervognsbehandling?

Fragt og håndtering af bilen fra ShopUSA’s terminal i Virginia Beach til Danmark, Tyskland eller Sverige koster 15.900 danske kroner. ShopUSA tilbyder også at hente bilen overalt i USA.