Bridge­stone leve­rer off-road radial­dæk 59/80 R63 til mine i Sve­rige

For første gang, har Bridge­stone hentet ver­dens stør­ste dæk, med dimen­sionen 59/80 R63, til Europa. Seks off-road dæk med en diameter på 4,02 meter blev losset i Gøteborg havn den 10. august.
Disse Bridgestone giganter blev herefter transporteret 1.500 km nordpå til den åbne kobbermine Aitik i Lapland. Her blev de monteret på en el-dreven udgave af et af de største køretøjer i verden: Caterpillar 795F mine dumper, der vejer 570 tons fuldt lastet.

Bridgestone''s VRPS® (V-Steel Rock Premium Service) off-road dæk er designet til at bære mere end 100 tons og til at arbejde under de vanskeligste forhold. Dækkene fremstilles på Bridgestone’s off-road dæk fabrik i Kitakyushu, Japan.

“Selvom denne dækdimension; 59/80 R63, anvendes i åbne miner i Amerika og Australien, er det første gang, at disse Bridgestone dæk anvendes i Europa” siger Mats-Johan Adner, Administrerende Direktør for Bridgestone Sverige. “Vi er stolte over, at Bridgestone er blevet valgt til en af verdens første og største el-drevne minedumpere.”

Udfordrende håndtering
Med en diameter på mere end 4 meter, en bredde på 1,5 meter og en vægt på 5,75 tons, så kræver dette dæk speciel håndtering og logistik. I Göteborg løftede et team af seks containertrucks og 16 tons gaffeltrucks dækkene fra deres containere og over på en trailer på mindre end 3 timer.

“Göteborg havn håndterede denne særlige opgave meget professionelt” udtaler Erwin Lever, Product Manager Bridgestone Sverige. “Denne usædvanlige konvoj tiltrak megen opmærksomhed undervejs på den lange rejse.”

Bridgestone øger produktions kapacitet
Bridgestone er en førende producent af off-road dæk og leverer et omfattende program af produkter og services til mineindustrien, entreprenører og havne verden rundt. På grund af stigende global efterspørgsel på store radial off-road, er Bridgestone nu i færd med at udvide produktionskapaciteten på sin state-of-the-art fabrik Kitakyushu, til 130 tons pr. dag i 2013.
Aitik minen i det nordlige Sverige er en af verdens største kobber miner. Minens ejer, Boliden, et af Europas største metalfirmaer har bestilt endnu et sæt på seks Bridgestone VRPS in 59/80 R63, til levering i september 2011.