Chevrolet Aveo kravler ud af skammekrogen og gør flot comeback i ny crashtest. Kia Picanto er første bil til under 100.000 kroner, der opnår fem (danske) stjerner.

Stjernerne funkler også i tredje kvartals crashtest fra det fælleseuropæiske testsamarbejde Euro NCAP, som FDM er en del af.
I alt 50 stjerner daler ned over de ti biler, der denne gang har mødt muren, og dermed opnår alle de testede biler de maksimale fem stjerner, der i Danmark udløser et fradrag i registreringsafgiften.

Som tidligere består også tredje kvartals testfelt af en blanding af forskellige biler i både størrelse og pris. Positivt er det dog at se, hvordan Chevrolet har oppet sig med sin Aveo. Da den forrige Aveo-model blev testet i 2006, blev det kun blev til to stjerner og et af de laveste antal point givet i Euro NCAPs historie. I frontaltesten afslørede Aveoen ligefrem livstruende egenskaber, hvilket fik FDM til at advare mod bilen. Den danske Chevrolet-importør undlod da også at tage Aveo-modellen til landet.

Noget tyder på, at Chevrolet har taget kritikken til sig, for denne gang bliver det til fem flotte stjerner til Chevrolet Aveo.

”Testen af Chevrolet Aveo viser, at behovet for Euro NCAP stadig er til stede. Den gamle Aveo klarede sig katastrofalt dårligt i Euro NCAP-testen i 2006, men denne gang er der topkarakter til modellen. Sådan en udvikling var næppe sket uden Euro NCAP,” siger bilteknisk redaktør på Motor Søren W. Rasmussen.

Flot klarer Kias lille Picanto sig også, og den er den første bil til under 100.000 kroner, der opnår fem stjerner, selv om sidekollisionstesten skæmmer resultatet en smule. Det gælder i det hele taget, at der blandt flere af testens biler i sidekollisionstesten, hvor en 950 kg tung barriere rammer bilen fra siden ved førersædet med 50 km/t, er plads til forbedringer.

”Selv om næsten alle nye biler opnår de maksimale fem stjerner i testen, er der stadig forskel på bilernes sikkerhed. Ikke mindst i den vigtige sidekollisionstest registrerer vi stadig store forskelle. Opel Ampera viser dog, at det er muligt at lave en bil, der også kan klare denne del af testen til topkarakter,” siger Søren W. Rasmussen.

Se alle resultaterne og videoer af de forskellige bilers test på fdm.dk/crashtest