Team State of Art Hisoric Racing’s Porsche 911ere fører feltet an igennem de hurtige s-kurver I Fælledparken. CHGP 2010. (Foto: Team State of Art Historic Racing)For de mange, der i år rejste for­gæves til Fran­krig for at se Tom Kris­tensen køre 24-timers løbet i Le Mans, har vi godt nyt i Køben­havn, for­tæller Tommy Kjehr, der har an­svaret for Royal ProAm løbet. Tom er klar og glæder sig til at køre med i det store felt i Fælled­parken. Hvil­ken bil Tom skal køre og med hvem, har vi endnu ikke helt på plads.

Copen­hagen Histo­ric Grand Prix for­venter et rekord stort felt med omkring 20 biler til årets tradi­tion­elle højde­punkt, Royal ProAm.   Alene Team State of Art Historic Racing stiller med fire Porsche 911 og lige så mange mulige vindere. Men feltet kommer også til at omfatte Ford GT40, Datsun 240, Mustang, Alfa Romeo GTAm, BMW 2002, og Ford Escort BDA.

Blandt de mange professionelle kørere, som stiller op i København og som kan udfordre Tom Kristensens vinderchancer, er ikke mindst Team State of Art Historic Racings perlerække af motorsportsstjerner.

- Vi stiller med et meget stærkt hold i Fælledparken i år, fortæller Christen Fisker fra Team State of Art Historic Racing. Ikke alene har vi fire velkørende racerbiler med, men vi har også fire fantastisk stærke besætninger med kendte professionelle profiler i hver af bilerne. Fra Holland kommer Le Mans-vinderen Jan Lammers, fra Sverige rallyverdensmestrene Stig Blomquist og Bjørn Waldegaard, og fra de hjemlige himmelstrøg har vi Casper Elgaard. Jan Lammers og Casper Elgaard var i øvrigt også teamkammerater i årets Le Mans, hvor de delte en LMP1 racer i løbets kongerække.

Blandt de øvrige professionelle kørere der har meldt sig klar er engelske Jackie Oliver, der også er international ambassadør for CHGP, HKH Prins Joachim, den 74-årige danske legende Erik Høyer med ikke mindre en 18 danmarksmesterskaber. Konturerne til et rent pigehold i årets Royal ProAm tegner sig også. Fra Tyskland har Martine Bossert tilmeldt sin spændende Alfa Romeo GTAm med sig selv ved rattet.

Blandt de øvrige professionelle kørere, der indtil videre har meldt sig klar til årets Royal ProAm i Fælledparken er danske Allan Simonsen og hans tyske teamkammerat Dominik Farnbacher. De to herrer kørte sig efter en imponerende ’pole position’ i årets 24-timers på Nürburgring ind på en hæderlig 8. plads efter problemer med en bærearm på deres Ferrari 458 Italia GT2