Vil man spare tid på de udenlandske motorveje på ferien er det en god idé at købe feriemærkater hjemmefra. FDM tilbyder nu også betalingskort til de italienske motorveje og motorvejsmærkat til Slovenien.

Mange ferielande kræver betaling for kørsel på vejene. Og det kan ofte være svært at gennemskue, hvilke systemer, der er i de enkelte lande.

”Det er en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvilke lande der kræver betaling for kørsel på veje eller i byer og om man kan købe mærkater eller betalingskort hjemmefra. Det sparer tid og man slipper for bøder”, siger FDMs feriekonsulent Michelle Holmegaard.

FDM har i mange år stået for salget af motorvejsmærkater og miljømærkater til bl.a. Østrig og Tyskland til danskerne og fra slutningen af junimåned, får kør-selv rejsende også mulighed for at forberede betalingen på de Italienske og Slovenske veje hjemmefra.

”Skal man køre på de italienske motorveje, så er det en fordel at købe det såkaldte Viacard hjemmefra, som giver adgang til en særlig kø ved betalingsanlæggene. Går ferien til Kroatien, så vil det være en god idé at købe det nye Sloveniensmærkat, da rejsetiden forkortes væsentligt, hvis turen går via Slovenien”, siger Michelle Holmegaard.

FDM minder samtidig de danske bilister om, at de skal huske på, at det kræver et særligt miljømærkat, hvis de vil køre i de tyske storbyer. Samtidig fraråder FDM bilisterne at tage bilen med i de italienske bykerner skiltet med ’Zona Traffico Limitato’, da det kræver en særlig tilladele, der er næsten umulig at få, og bøden for at køre i byzonen uden tilladelse er meget høj.

Læs mere om miljøzoner i Europa på www.fdm.dk/miljoemaerke

Læs mere om motorvejsmærkater i Europa www.fdm.dk/motorvejsmaerkater

Om de nye mærkater:

Viacard er et betalingskort, der kan anvendes til motorvejsbetaling, og som giver de rejsende adgang til en særlig bane ved betalingsanlæggene. Der kan købes kort til henholdsvis 190 kr. og 380 kr. og kortet kan anvendes så længe, der er penge på det.

Motorvejsmærkat til Slovenien: Det er muligt at købe et mærkat der gælder i 7 dage som koster 120 kr. eller 1 mdr. for 230 kr.

Disse mærkater kan du købe hjemmefra:

Tyskland: Miljømærkat til indkørsel i de tyske byer. Miljømærkater kan købes via netbutik.fdm.dk og på FDMs testcentre. I nogle få tilfælde kræves det, at bilen undersøges, før miljømærkater kan udleveres. Derudover foretager FDMs testcentre også tempo 100 godkendelser af campingvogne, så campisterne kan køre 100 km/t på motorvejene.

Østrig: Motorvejsmærkat. Kan købes på netbutik.fdm.dk og i FDMs butik i Lyngby samt på FDMs testcentre.

Italien: Viacard er et betalingskort, der kan anvendes til motorvejsbetaling, og som giver de rejsende adgang til en særlig bane ved betalingsanlæggene. Der kan købes kort til henholdsvis 190 kr. og 380 kr. og kortet kan anvendes så længe, der er penge på det.
Viacard kan købes på netbutik.fdm.dk og i butikken i Lyngby.

Slovenien: Motorvejsmærkat. Kan købes på netbutik.fdm.dk og i FDMs butik i Lyngby.

Schweitz: Motorvejsmærkat. Kan købes på netbutik.fdm.dk og i FDMs butik i Lyngby samt på FDMs testcentre.

Tjekkiet: Motorvejsmærkat. Kan købes i FDMs netbutik og i butikken i Lyngby.
Bestillinger via FDMs netbutik fremsendes indenfor to dage. Der pålægges et gebyr til forsendelse og administration. Der er ikke dette gebyr ved køb i butikken i Lyngby eller i testcentrene.

Der er ens priser for medlemmer og ikke-medlemmer på alle motorvejsmærkaterne, mens medlemmer får rabat på både miljømærkater og tempo 100 godkendelse. Se mere på netbutik.fdm.dk