Morten Heuing overtager ansvaret for alle motoraktiviteterne under eBay Danmark, heriblandt BilBasen, Bilinfo og DBA Biler

En markant profil forlader bilbranchen, når Kenneth Andersen stopper som administrerende direktør for BilBasen og eBay Motors ved udgangen af maj måned.

Afløseren for Kenneth Andersen har eBay Denmark på plads. Det er 39 årige Morten Heuing, der både har erfaring fra bil- og it-branchen. Morten skal stå i spidsen for eBays aktiviteter i Nordeuropa, herunder BilBasen og Bilinfo.

Morten Heuing kommer senest fra en stilling som administrerende direktør for StepStone i Norden, hvor han i syv år havde ansvaret for at udvikle virksomheden til at være et af de førende jobannonce-medier i de skandinaviske lande. StepStone er Europas førende online jobportal, og er ejet af Axel Springer AS i Berlin/Tyskland.

Mortens karriere startede for 20 år siden hos Daimler i Stuttgart/Tyskland, hvor han efter et management-trainee-forløb og et økonomistudium blev produktchef for den første A-Klasse. Efter succesfuld markedsintroduktion fulgte han sin A-klassen ud i markedet som distriktschef i en større tysk Mercedes-filial.

I 1998 overtog han ledelsen af produktudviklingen i et Daimler-ejet selskab som udviklede nye teknologier inden for automotive telematics, såsom nødkaldsystemer, automatisk trafikovervågning og dynamiske GPS-systemer. Her var han ansvarlig for udviklingen af verdens første GPS system til håndholdte mini-computere. Et system som dannede grundlag for de GPS systemer vi i dag har på mobiltelefoner.
Efter 11 år i Daimler forlod Morten i 2001 autobranchen, for at være med i udviklingen af nye internet-baserede teknologier og services. Første station i den nye verden var ledelsen af et datterselskab i Deutsche Bank gruppen i Stockholm som udviklede betalingssystemer til internet og mobiltelefoner, derefter altså Stepstone og nu eBay Motors.

”Da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at stå i spidsen for eBay´s Motors forretning i Nordeuropa, var jeg ikke et sekund i tvivl. Ikke kun er det en fantastisk godt positioneret virksomhed med en yderst kompetent og motiveret medarbejderstab og et meget stærkt kundegrundlag. Det er også for mig personligt en helt unik mulighed at forbinde de erfaringer jeg har fået lov til at samle i internet- og automobilbranchen. Jeg glæder mig meget til at bygge videre på det stærke fundament, der er blevet lagt, og udvikle nye produkter og services der understøtter autobranchen i Danmark,” siger Morten Heuing, den nye direktør for BilBasen og eBayMotors.

Starter egen virksomhed

Kenneth Andersen fortsætter indenfor IT-branchen.

”Det har været en tung beslutning at forlade BilBasen og eBay Motors. Det har været en fantastisk rejse og jeg er stolt af de produkter og de resultater vi har skabt gennem de seneste 15 år. Det har været en fornøjelse, at arbejde sammen med så dygtige og dedikerede mennesker, som jeg kommer til at savne meget, men jeg har altid gerne villet stifte egen virksomhed, og den drøm ønsker jeg nu at forfølge,” forklarer Kenneth Andersen om beslutningen om at forlade BilBasen som han har været en del af siden 1996.

Kenneth Andersen skal i fremtiden opbygge en portefølje af internetforretninger med internationalt potentiale, og det bliver med støtte fra to gamle kendinge af auto- og mediebranchen, nemlig Johnny Laursen og Jan Lehrmann. De to har tidligere været ejere af bl.a. Benjamin Media, BilBasen og Bilinfo.

Fakta om Morten Heuing

39 år gammel, født 1971
Bosat i København med sin kone Yvonne og deres tre drenge
Baggrund i bilbranchen hos Mercedes, både på producent og salgsniveau, dernæst hos Deutsche Bank som udvikler af internetbaserede teknologier og senest i IT-branchen hos jobportalen StepStone.

Fakta om eBay Motors

eBay Motors er en selvstændig division under eBay Danmark med følgende aktiviter:
BilBasen, der er Danmarks største internet-handelsplads for brugte og nye biler
Bilinfo, der er det mest benyttede IT-værktøj i autobranchen
DBA Biler, der ligger under DBA og er landet næststørste handelsplads for brugte biler