Så er der godt nyt til de tusin­der af dan­skere, der kører med for­kert og far­ligt dæk­tryk. En ny smart gadget gør det muligt at se, om dæk­tryk­ket på bilens dæk er som det skal være. Dæk­tryks­mål­eren mon­teres dir­ekte på stud­sen, og med det samme kan man se, om dæk­tryk­ket er kor­rekt.Dæk­tryks­mål­eren kan enten blive sid­dende på stud­sen eller man kan mon­tere den efter behov.

Korrekt dæktryk giver sikker kørsel, men alt for mange danske bilister kører med for lavt dæktryk. En undersøgelse i efteråret 2010, foretaget af Michelin, viste, at 46 procent af de danske personbiler kører med mere end en halv BAR for lidt tryk. Det er så lavt tryk, at kørslen bliver farlig. Først og fremmest bliver bremselængden forøget, vejgrebet forringes og man aquaplaner ved langt lavere hastighed. Dertil kommer at brændstoføkonomien bliver dårligere og dækkene slides hurtigere.

Få svar med det samme om bilens dæktryk
Den danske producent af biltilbehør Alaska A/S har nu en god nyhed til alle dem, der er i tvivl om deres dæktryk. En smart dæktryksmåler, som monteres direkte på dækkets luftventil, giver bilister muligheden for nemt at få styr på dæktrykket i løbet af få sekunder. Måleren kan bruges af alle, og dækket mister ikke luft ved brug.
Tre farvekoder i toppen af dæktryksmåleren viser henholdsvis grøn, grøn/ gul eller grøn/ gul/ rød. Den grønne farve indikerer, at dæktrykket er korrekt. Ser man den gule farve bør man være på vagt, og ser man alle tre farver samtidigt bør man med det samme justere dæktrykket. Det kan man gøre med en mini kompressor fra Alaska, eller man kan gøre det på en servicestation.

Et must til bilferien og campingfolket
Dæktryksmåleren gør det for første gang muligt at tjekke dæktrykket, uden at man skal have fat i trykluft og pumper. Det er en fordel, hvis man lige vil være på den sikre side, og man står på en rasteplads, eller hvis man løbende vil holde sig orienteret om dæktrykket på bilferien.
Dæktryksmåleren kan med fordel anvendes til både bil, trailer, campingvogn og varevogn, og fås fra 1,8 bar og op til 2,8 bar, eller hvad der svarer til 26 PSI og op til 40 PSI (ialt 8 forskellige ventiler). Alaskas dæktryksmåler giver en vejledende indikation om dækkenes tryk, men man bør stadig jævnligt tjekke sine dæk og deres tryk hos en mekaniker eller på en servicestation. Prisen for et sæt med 2 stk. er kr. 49,95 vejl. Se mere omkring forhandlere m.v.på www.alaska.dk