BIL & LYD: Ny signalprocessor gør det muligt at få optimal lyd ud af bilens originalradio

Hård rock, blød pop eller dunkende techno – lige meget hvilken musikgenre, der dunker ud gennem bilens anlæg, så er der med den nye signalprocessor Bit Ten fra Audison dømt optimal lyd.

- Det her er den perfekte lillebror til Audisons Bit One. Prismæssigt er det et helt andet niveau, og samtidig er det lykkedes at skabe en brugervenlig signalprocessor, der lydmæssigt tilfører nye højder til bilens eksisterende anlæg, siger Morten Lykkegaard fra Au2tek, der forhandler den nye Bit Ten.

Mens stort set enhver hifi-freak ved, hvad en signalprocessor i high end klassen kan gøre ved bilens anlæg, så ser Morten Lykkegaard i høj grad den nye Bit Ten, der nu er på markedet, som en størrelse, der også vil være interessant for helt almindelige bilister, som blot sætter pris på lækker lyd.

- Den nye signalprocessor løser også det klassiske problem i bilen med, at man sidder skævt i forhold til stereoeffekten. Med signalprocessoren får du en lydregulering, der giver optimal stereo, uanset om du sidder i bilens venstre eller højre side, forklarer Morten Lykkegaard.

Enkel forbedring
Men dér stopper lydfesten ikke, hvis man spørger Au2tek-manden. At Bit Ten kan kobles på ethvert originalanlæg gør nemlig, at lyd, æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed.

- De fleste vil i dag beholde originalradioen i deres nye bil, da der ofte er indbygget andre funktioner som temperatur og triptæller, og samtidig er radioen jo designet til bilen. Med signalprocessoren bliver lyden mange gange forbedret, siger Morten Lykkegaard.

Samtidig kommer signalprocessoren også det problem i møde, der handler om, at man i forsøget på at opnå bedre lyd har installeret nye højtalere eller forstærker. En bils akustik er nemlig altid bygget til en bestemt type højtalere, og det betyder, at man ved installation af et andet sæt risikerer at ødelægge bilens akustik. Og forsøget på at kompensere ved at ændre på fx bas eller diskant falder ikke altid heldigt ud.

- Med signalprocessoren fra Bit Ten kan du nemt som ingenting d-equalize dit anlæg. Man smider en cd i anlægget, får indstillingerne, og den kompenserer automatisk for unoder, lyder rådet fra Au2tek. Her er man forberedt på, at der kan komme run på det nye produkt.

- Bit Ten er for alle, der vil have optimal lyd – også for dem der ønsker ekstrem bas eller er lydtryks-freak. Kort sagt kan man med den nye signalprocessor få lyden i sin reneste form – og samtidig tilpasse den sit individuelle øre.