På FDM.dk har FDM har samlet alt, hvad der er værd at vide, når bilen skal pakkes og klargøres til familiens vinterferie. (Foto: Karsten M. Lemche/ FDM)Vinter­dæk, kø­prog­nose, motor­vejs­mærka­ter. FDM har samlet alt, hvad der er værd at vide om lov­krav, sær­regler og gene­rel infor­mation, inden fami­lien kører på vinter­ferie.

Skal man have motor­vejs­mærka­ter for at køre igen­nem Tysk­land? Er der krav om vinter­dæk i Norge og hvad med sne­kæder? Hvor­dan sikrer man sig bedst, at bilen over­hove­det kan klare turen til de østrigske Alper eller norske fjelde? Og hvad hvis man får en bøde i udlandet?

Spørgsmål der alle har det med at melde sig, som familiens vinterferie nærmer sig.

Svarene er dog kun få klik væk. På FDM.dk har FDM ferieservice samlet information, tips og gode råd til, hvordan man både kommer godt af sted og sikkert frem.

”Kør-selv ferie har altid været populære ferier. Men især omkring højtider og skoleferier, som nu vinterferien, hvor mange kører selv, oplever vi, at mange er usikre på, hvad der gælder af særregler ude i Europa, og om der er noget, de skal være opmærksomme på. Både i forhold klargøring af bilen og til hvilke regler, der gælder i de enkelte lande. Derfor har vi samlet stort set alt, hvad der er værd at vide indenfor området på FDM.dk. Frit tilgængeligt for alle. Hvad enten det er om krav til dæk, motorvejs- og miljømærkater eller vinterklargøring af bilen, finder man det her,” siger feriekonsulent i FDM, Michelle Holmegaard.

I dagene omkring uge 7, hvor de fleste herhjemme holder vinterferie, vil FDM ferieservice desuden opdatere køprognosen for bl.a. Tyskland, som mange kører igennem for at nå frem til deres skisportssted.

”Det er selvfølgelig ikke den store kunst selv at køre på ferie. Men det er ikke kun skivoksen, man skal huske. Der er flere ting, man bør tage højde for, inden man kører af sted, ligesom det er godt at kende nogle af de særregler, der eksisterer rundt om i Europa. Eksempelvis er det et lovkrav, at man har vinterdæk på i Sverige og Tyskland, hvis det er vinterføre. Har man ikke det, risikerer man en bøde, og det er den slags, vi godt vil hjælpe folk med at undgå,” siger Michelle Holmegaard.

Find mere inspiration og få gode råd på FDM.dk/kør-selv-ferie eller FDM.dk/vinterferie

Gode kør-selv råd til vinterferie:

• Er du og bilen klar til skiferien? fdm.dk/planlaeg-din-ferie/med-bilen-udlande"
• Husk mærkater - Flere lande kræver mærkater for at køre på vejene eller i bestemte byer. Læs mere på
www.fdm.dk/ferie-motorvejsmaerkat samt fdm.dk/ferie-miljoezoner-europa

• Tjek færdselsregler og det lovpligtige sikkerhedsudstyr til bilen for de lande, hvor du skal have bilen med – der kan være stor forskel også i EU-landene. Find færdselsreglerne på fdm.dk/ferie-europa

• Bilen kommer på hårdt arbejde, når familien sætter kursen mod Europas skiløjper. Det er derfor vigtigt, at bilen er klargjort til turen. Få enten bilen tjekket hos eks. FDM eller gå den selv igennem fdm.dk/nyheder/er-bilen-klaedt-paa-til-vinterferien

• Husk de nødvendige dokumenter. Du finder liste på fdm.dk/ferie-dokumenter

• Husk underholdning til børnene. På fdm.dk/ferie-underholdning er der gode råd og forslag til lege, når børnene skal med i bilen.

• Hold pauser undervejs. På FDM.dk finder du en oversigt over de bedste større og mindre rastepladser i bl.a. Tyskland, Østrig og Italien fdm.dk/ferie-rastepladser