En lang biltur kan afkor­tes ved at flyve og leje bil i Mün­chen, for eksem­pel. At flyve og leje bil i Syd­tysk­land er behage­ligt og giver en halv dags ekstra ski­ferie. At flyve og leje bil i Syd­tysk­land er behage­ligt og giver en halv dags ekstra ski­ferie.

Sixt / Bilpriser.dk
Flyv og lej bil til ski­turen
Mange vælger at køre på ski­ferie i egen bil. Det er dog ofte billi­gere at flyve til foden af Al­perne, og så køre det sidste stykke i en udlej­nings­bil.
Det mener udlejningsselskabet Sixt, der fortæller, at man f.eks. kan flyve til München, Innsbruck eller Chambery og køre det sidste stykke i en kvalitets-udlejningsbil fra Sixt.
"Så er du klar til at drøne ned af pisten samme dag du tager afsted. Det gør skiferien billig og lige så fleksibel som at køre selv: Man kan nemt komme til de nærliggende skiområder i sin udlejningsbil", lyder det fra Sixt.
Hos Sixt kan man leje en skiboks eller -rack på de populære skiferie-destinationer, når man bestiller på deres hjemmeside. Man kan også bestille vinterdæk og snekæder.

Sådan ser regnestykket ud:
Bilpriser.dk har prøvet at regne på, om Sixt har ret. Hvis 2 personer for eksempel rejser fra Billund til München den 19. februar og kommer hjem den 26. februar, koster 2 billetter hos Cimber Air 1.145 kr. stykket, viser en søgning på Momondo.com den 22. november. Vi forestiller os, man skal til Saalbach i Østrig, altså 228 km fra lufthavnen i München. Så man lejer en halvt år gammel BMW 318d stationcar til 387 kr. om dagen i 7 dage. Hvis bilen kører 20 km pr. liter, og hvis diesel koster 9,75 kr. pr. liter, bliver dieseludgiften 222,30 kr. Sammenlagt kommer man af med godt 5.221 kr. for fly, bil og diesel.
Hvis man kører hele vejen i sin egen halvt år gamle BMW 318d, eksempelvis fra Billund, skal man i alt køre 2 gange 1.258 km, altså 2.516 km. Udgiften til diesel bliver her 1.227 kr. Værditabet på bilen bliver 1.765 kr., og udgiften til ekstra dækslid og ekstra service bliver ca. 33 øre pr km, lig med 830 kr. Alt i alt giver det 3.822 kr. Udgifter til forsikring, ejerafgift og finansiering er udeladt, da man jo alligevel skal betale de udgifter, hvis bilen står hjemme i carporten.

Kun med benzinbil hænger regnstykket sammen
Det er med andre ord ca. 1.400 kr. dyrere for 2 personer at flyve til Müchen og leje en bil derfra - når der er tale om en BMW 318d, kan Bilpriser.dk konstatere. Om det er pengene værd, må den enkelte afgøre. Men har man en tørstig benzinbil og ikke en BMW 318d, kan man hurtigt spare de 1.400 kr. En benzinbil, der kører 12 km på literen, vil med en benzinpris på 11,75 kr. pr. liter forbruge for 2.464 kr. på samme tur, altså ca. 1.236 kr. mere end en dieselbil, der kører 20 km på literen. I det tilfælde koster flyveturen plus leje af en BMW 318d stationcar kun 164 kr. mere end at køre i benzinbilen hele vejen, hvis ellers værditabet og udgifterne til dæk og ekstra service koster det samme som for dieselbilen. Hvis bilen kører mindre end 12 km på literen, er det en overskudsforretning.