BIL & AUDIO: Danske au2tek har været en tur i Sibi­rien for at hente effek­tiv lyd­dæmp­ning til bil­mar­kedet

Da Den kolde krig rasede for årtier til­bage, arbej­dede mili­tær­for­skere i Sibi­rien på høj­tryk for at ud­vikle en enkel og effek­tiv lyd­dæmp­ning til den rus­siske ubåds-flåde.

I dag er lyddæmpningen, der også går under navnet ”Silent Coat”, bugseret op fra havets dybder. Teknologien har fundet vej til autobranchen og nu også de danske landeveje.

- ”Silent Coat” er særdeles velegnet til lyddæmpning af biler. Russiske militærforskere har ikke arbejdet forgæves, siger Freddie Malling, direktør i au2tek, der som importør af Silent Coat har den russiske lyddæmpning som en del af sortimentet.

Silent Coat fås i forskellige lette, smidige varianter og med forskellige funktioner. Og Freddie Malling er imponeret over teknologien:

- Det er det suverænt mest interessante materiale inden for lyddæmpning til biler, der findes på markedet lige nu, siger han.

Ifølge den danske importør fordi de russiske koldkrigs-løsninger hviler på grunddigt udviklingsarbejde, der imødekommer de problematikker, der gør sig gældende inden for lyd i mekanisk bevægelse.

- Silent Coat består blandt andet af nemt håndterbare flerlags-belægninger, der på optimal vis dæmper den lyd, som fremkaldes ved bilens vibrationer. Derudover er det blevet bemærket, at Silent Coat også har god indvirkning på bilens musik- og lydanlæg, forklarer Freddie Malling, der både oplever stor efterspørgsel på Silent Coat fra landets karosseriværksteder og lydentusiaster.