Fords nye fami­lie­bil distan­cerede 21 konkur­renter i kampen om at blive Årets Bil i Dan­mark 2011

Motor­jour­nalis­ternes klub i Dan­mark har netop kåret den nye Ford C-MAX til Årets Bil i Dan­mark 2011.
Efter tre dages grun­dige tests af i alt 22 nye bil­model­ler på og om­kring FDM Jyl­lands­ringen ved Silke­borg, var det den nye Ford C-MAX, der, med i alt 146 point – 15 point foran nummer to, løb med titlen.
Motor­jour­nalis­terne har vægtet en bred vifte af egen­skaber – hele vejen fra design, kom­fort, og sikker­hed over køre­egen­skaber, ydelse og brænd­stof­for­brug til funktionalitet, køreglæde og pris.
Formand for Motorjournalisternes Klub Danmark, Søren W. Rasmussen udtaler: "Jeg er glad for at det var Ford C-Max, der kunne samle flest point fra juryen. Bilen bygger på nyeste krav til sikkerhed og komfort, og teknisk og designmæssigt peger C-Max fremad. Tillykke!"
Med den nye C-Max er det lykkedes Ford at lave en lille, praktisk MPV med appeal til dem, som samtidig også vægter virkelig gode køreegenskaber og en sportslig opsætningen.
 
"I finalefeltet var Ford C-MAX min favorit, fordi den kombinerer det praktiske med det sportslige og tilmed til en overkommelig pris. Den ligger stabilt og forudsigeligt gennem kurver, reagerer prompte, har et fint gearskifte - og byder på god plads til børnene og hunden, men med C-MAX dynamiske køreegenskaber er der også plads til den køreglade forælder" udtaler Jon Arskog, jurymedlem fra Bilen - Auto Bild
"Ford C-MAX var min favorit i feltet, da den kombinerer fornuft og følelse. Den praktiske kabine og et rummeligt bagagerum er gode kort, men stikket tages hjem fra førerpladsen, hvor et præcist gearskifte, et lækkert rat og en kompetent undervogn er trumf. Det behøver ikke være kedeligt at være praktisk," siger jurymedlem Ebbe Sommerlund fra BilBasen.
Hele ni gange tildelte journalisterne de maksimale 10 point til C-MAXen, der både kommer i en fem-sæders version og i en lidt større version; Grand C-MAX med syv sæder og skydedøre.
C-Max bliver også den første Ford, der får glæde af Fords nye 1,6-liters benzinmotor med direkte indsprøjtning og henholdsvis 150 hk eller 182 hk. Den har 6-trins manuel gearkasse og findes i en ny EcoBoost-version, som rummer andre brændstofbesparende, tekniske tiltag. Fords automatgear med dobbeltkobling, PowerShift, vil kunne fås som ekstraudstyr til flere af dieselvarianterne.
Ford C-MAX kommer i to udstyrsversioner - Trend og Titanium. Motorprogrammet spænder vidt og der kan vælges mellem 9 forskellige varianter af diesel- og benzinmotorer.
 
Fords nye MPV, er i stil med Fords andre modeller, stemplet med den strikse og uafhængige TÜV-certificering for allergivenligt interiør.
C-MAX byder på en række nye funktioner og teknologier som for eksempel semi-automatisk parallel-parkering, ’Blind spot information system’, selealarmer på alle 7 sæder, elbetjent børnesikring i bagdørene og el-betjent bagklap. I lighed med andre Ford-modeller er der også mulighed for fuldt integreret telefoni og navigation fra egen smartphone.
Den trådløse Bluetooth-teknologi som er standard på alle modeller giver mulighed for håndfri kommunikation under kørsel. Som ekstraudstyr, kan systemet opgraderes til også at give adgang til et komplet og præcist GPS-system, der afvikles via bilens højttalere og på en skærm, centralt placeret i instrumentpanelet.
Den nye Ford C-MAX, lander hos alle landets Ford-forhandlere i slutningen af november måned og Grand C-MAX lanceres i januar 2011. Priserne starter ved 
kr. 269.500 for en C-MAX Trend 1,6 benzin motor med 105 hk.