- klassiske billøb i Fælledparken d. 7.-8. august.

Alfa Romeo fejrer 100 års jubilæum i Fælledparken, bl.a. med Danmarkspremiere på den moderne udgave af den legendariske Alfa Romeo Giulietta. Der havde verdenspremiere på Genève Motorshow  Copenhagen Historic Grand Prix er blevet en institution. Hvert år, den første weekend i august, lukkes der op for tusindvis af historiske hestekræfter, når nogle af verdens fineste klassiske racerbiler og veteran racerbiler drøner rundt for fuld udblæsning i Fælledparken i København. Sådan bliver det også i år.

Løbsledelsen arbejder på højtryk og har gjort det lige siden sidste års klassiske motorløb var slut. Og der er intet, der tyder på, at succes’en skulle blive mindre i år. Tvært imod.

Tom Kristensen, Prins Joachim og internationale stjernenavne
Tilmeldingerne til begivenhederne ude på asfalten strømmer ind. Stjernekørere bliver der som sædvanlig mange af. Og selvom arrangørerne ikke endnu kan løfte sløret for alle dem, der skal brænde gummi af på vej op ad Nørre Allé, kan en stribe prominente navne afsløres allerede nu:

Den tidligere Formel 1 kører, Jackie Oliver er med igen. Det samme gælder hollænderen Gijs van Lennep, der både har kørt Formel 1 og vundet Le Mans. Van Lennep får i år kompagniskab af en anden af hans kendte landsmænd, Jan Lammers – som tilsvarende har en fortid i Formel 1 og har vundet Le Mans.

Le Mans klassevinderen, den tidligere DTC mester Casper Elgaard, kører Copenhagen Historic Grand Prix endnu engang. Sammen med Van Lennep og Jan Lammers repræsenterer han det hollandske casual menswear firma, State of the Art, som også deltog i Grand Prix’et sidste år med to af deres kostbare Porsche 550 Spyders.

Så er der den mest kendte af dem alle, den 8-dobbelte Le Mans vinder, Tom Kristensen, der i her i weekenden skal forsøge at udbygge sin sejrsrekord i verdens mest berømte motorløb. Han er med, ligesom hele Danmarks H.K.H. Prins Joachim, som både er protektor for Copenhagen Historic Grand Prix og også deltager i løbene.

Skandinaviens største udstilling af klassiske biler
Selvom stjernekørere er en vigtig del af historisk motorsport, er bilerne et ligeså betydningsfuldt element. Mange danskere interesserer sig for klassiske biler og der er tradition for, at de mange ejere af klassiske biler kan parkere gratis i Fælledparken lige op til løbsarealet. ”Classic Car Park” udbygges derfor til at kunne rumme ikke færre end 1000 biler.

Dermed skaber man Skandinavien største udstilling af klassiske biler og det gør det muligt også for publikum ”uden for hegnet” at få et indblik i og en fornemmelse for, hvad klassiske biler er og hvilken kulturhistorisk betydning, de repræsenterer.

Som en ekstra gulerod til de mange ejere af de klassiske biler, vil den fineste og flotteste af bilerne i år blive udvalgt og ejeren får en præmie med hjem.

Alfa Romeo fejrer 100 år
Et af de mest eksotiske bilmærker, når det gælder historisk motorsport og sportslige personbiler, er Alfa Romeo. Den italienske bilfabrik har i år 100 års jubilæum og det fejres efter alle kunstens regler i Fælledparken under Copenhagen Historic Grand Prix.

”Vi har bl.a. Danmarkspremiere på en helt nye udgave af den legendariske Giulietta,” fortæller Informationschef Steffen Holm fra den danske Alfa Romeo importør. ”Giulietta’en vil kunne ses på racerbanen som Safetycar og som banechefens bil. De historiske eksemplarer vil man kunne finde på Classic Car Park, bl.a. fordi medlemmerne af den danske Alfa Romeo klub møder op med rigtig mange fine eksemplarer af historiske Alfa-biler – men også indenfor hegnet og ude på racerbanen vil der være mange historisk interessante Alfa Romeo modeller. ” siger han.

Alfa Romeo bliver dog ikke ene om at repræsentere italiensk bilindustri i København. Også den danske Ferrari importør, Formula Automobile, er repræsenteret med iøjefaldende eksemplarer af de legendariske sportsvogne – samtidig med at racerløb for Ferrari Challenge biler finder sted ude på banen. Og italienerne møder konkurrence fra Michael Lassen Automobiler, der bl.a. står for importen af Porsche, Lamborghini, Lotus og Bentley.

Officiel Præmiesponsor er Klarlund og TAG Heuer.
I det hele taget oplever Copenhagen Historic Grand Prix qva sit stadig stærkere ”brand” i såvel Danmark som udlandet stor interesse også fra sponsorer (uden hvem Grand Prix’et slet ikke kunne finde sted). Københavns største forhandler af ure og smykker, Klarlund, er igen i år Officiel Præmiesponsor for CHGP 2010 i samarbejde med TAG Heuer og leverer de mange præmier, der søndag eftermiddag d. 8. august skal uddeles til vinderne i årets Grand Prix. Alle vinderne vil modtage et værdifuldt TAG-Heuer ur fra Klarlund.

Der kan læses mere om Copenhagen Historic Grand Prix på www.chgp.dk