Mange af de Toyota’er, der sælges på online bilauktionen Autocom.dk, sælges til ”overpris”. En Celica fra 1994 røg 47 pct. over det forventede.
Toyota-skandalen med fastfrosne speedere og adskillige dræbte Toyota-ejere i USA påvirker ikke de danske bilkøbere. De er vilde med Toyota, og det presser her i foråret priserne på brugte Toyota’er op i uventede højder på online bilauktionen Autocom.dk. Ofte lander buddene pænt over den vurdering, som Autocoms vurderingssystem lyder på. En Toyota Celica 1.8 GT fra 1994 med 216.000 km på tælleren røg for eksempel op i 23.500 kr. for nylig. Vurderingen var kun 16.000 kr. Så salgsprisen var 47 pct. højere end forventet.


”De danske bilkøbere har gennem mange år været villige til at give høje priser for en Toyota, og lige nu er der rigtigt mange Toyota-ejere, som indkasserer høje priser på vores auktion. Både ældre Toyota’er med mange kilometer på tælleren og nyere Toyota’er som Aygo, Avensis og Verso sælges til forbløffende høje priser”, fortæller salgs- og marketingsdirektør Morten Holmsten fra Autocom A/S.
”Forklaringen på den stærke efterspørgsel er, at de danske Toyota-ejere ikke har oplevet de speeder-problemer, som de amerikanske forbrugere har. For problemet hang især sammen med, at de amerikanske ulykkesbiler næsten alle havde automatgear.

Herhjemme er automatgear en sjældenhed udenfor taxibranchen. Nej, danskerne har gode erfaringer med mærket, som Autoindex 2010 også viste forleden. Her røg Toyota til tops som det bilmærke, danskerne var mest tilfredse med”, tilføjer Morten Holmsten.
”Så hvis man som dansk Toyota-ejer går og drømmer om ny bil, så ser det ikke ud til at være et tosset tidspunkt at handle lige nu. Bilforhandlerne mangler gode brugtbiler, hvilket har fået importen af brugte biler til at ryge i vejret her i foråret. Måske skulle man som privatperson benytte sig af det. Og man skal huske, at det kun koster noget at bruge en online bilauktion som Autocom.dk, hvis salget lykkes. Og man sætter selv mindsteprisen”, slutter Morten Holmsten.