Verdens første hybridbil med 6 trins manuelt gearskifte lanceres nu i Danmark. Honda CR-Z er en sportshybrid med spændende køreegenskaber og smukke coupe linier der vil få mange til at tænke tilbage på den sporty Honda CR-X fra slutningen af 80’erne. Honda CR-Z vil være at finde hos udvalgte danske forhandlere fra den 6. juni. Prisen på CR-Z starter ved kr. 296.000,- for ”CR-Z S” versionen.

Det er dog den version der hedder ”CR-Z GT” som har væsentlig mere udstyr der vil være at finde hos de danske forhandlere i første omgang.

Honda CR-Z er en bil der beviser at miljøvenlig teknologi ikke behøves at være kedeligt. Bilen har spændende og fascinerende køreegenskaber, og er udstyret med et unikt køresystem, der giver føreren mulighed for at tilpasse og ændre bilens opsætning med 3 forskellige indstillingsmuligheder. Systemet er blevet udviklet for at kunne give øjeblikkelig respons på førerens krav og ønsker til kørestil. Indstillingsmulighederne påvirker blandt andet speeder respons, styring, assistancen fra IMA (Intergrated Motor Assist) systemet, motorstop samt klimaanlægget.

Det dristige design gør også at man forventer at køreoplevelsen er i højsædet. Bilen drives af en 1,5 liters benzin motor kombineret med en El-motor. Denne kombination giver en samlet ydelse på 124 Hk. og 174 Nm. Maks. momentet har CR-Z allerede ved 1500  omdrejninger, hvilket skyldes det kraftige moment fra el-motoren.

Specifikationer:

· 1,5 liters 4 cylinderet i-VTEC benzin motor, kombineret med Honda IMA hybrid systemet, giver en brændstoføkonomi på 20 km/l og med blandet kørsel et CO2 udslip på 117 g/km.

· CR-Z har en maksimal effekt på 124 Hk. og 174 Nm. (174 Nm er tilsvarende en Civic 1,8 men i CR-Z er Co2 udslippet 35 g/km lavere)

· 6 trins manuel gearkasse

· 0-100 km/t 9,9 sekunder.

· Topfart 200 km/t

· Bagagerumsplads VDA 233 liter (19 liter ekstra under  bagagerumsgulvet) Hvis bagsædet foldes sammen kan der med et enkelt greb opnås 401 liter.

· Mål: længde 4080 mm, bredde 1740 mm og højde 1395 mm.

· Pris ”CR-Z S” Kr. 296.000,- ”CR-Z GT” Kr. 318.000,- Metal farve er inklusiv.

· Lancering 6 Juni. (Pga. tildeling vil bilen være at finde hos udvalgte forhandlere til at starte med)

CR-Z GT har blandt andet følgende udstyr:

· HID lygter (xenon)

· Regnsensor

· Fartpilot

· Ratbetjent audioanlæg

· Tågelygter foran

· Premium audio anlæg med subwoofer

· USB tilslutning

· HFT Handsfree telephone