Toyota AygoDen japan­ske auto­mo­bilfabri­kant må også i Eu­ro­pa bide i det sure æble og til­ba­gekalde næsten 1.8 millioner Toyota-biler - og det er inden for modellerne Aygo, iQ, Yaris, Auris, Corolla, Verso, Avensis og RAV4, men med for­skellige årgange, så det er ikke alle, der ejer en omtalt model, der skal være be­kym­ret.

I første omgang havde man håbet på at kunne nøjes med RAV4-mo­dellen, men nu ser vi hele paletten tilbagekaldt på grund af de pro­blemer, man mest har set i USA, hvor en gaspedal, der kom i klem­me, har været årsag til 19 dødsfald.

Auris 2010De implicerede kun­­der vil snarest modtage et brev fra Toyota, hvori det beskrives hvad den enkelte skal gøre. For bilen indkaldes til et værkstedsbe­søg.

I den uge, der netop er gået, har Toyota måttet indkalde 2.3 millio­ner biler i USA, og en sådan world-wide tilbagekaldelsesaktion er bestemt ikke noget, der gavner et bilmærke - og slet ikke når man har oplevet 19 dødsfald på grund af gaspedalen.

Det er underleve­ran­døren CTS, der er skyld i problemet, og de har været hurtige og selv bidraget med en løs­ning til udbedring af fejlen. Og der er reser­ve­­dele på vej til løs­nin­gen - i alle tilfæl­de næv­nes det, at nuvæ­ren­de lagerbiler nu løbende rettes for nævn­te fejl.

Fejlen rettes bl.a. ved at stramme en fjeder op og selve operationen foregår med et reparationssæt fra Toyota inden for de nær­me­ste uger.

OBS. De viste biler er tilfældigt udvalgt, og kan muligvis være omfat­tet af akti­onen for bremsepedalkorrektionen.