Green Car of the Year: Ny Volvo C30 DRIVe med Start­/­Stop.

TheGreen­Car­Websi­te.­co.uk har kåret den nye Volvo C30 DRIVe med Start/­Stop til Green Car of the Year 2009. Volvo C30 tog teten i en on­line af­stemning og slog kon­kurrenter som Toyota Prius og BMW 316d.

Med en udledning på blot 99 g CO2 pr. kilometer kvalificerer den nye Vol­vo C30 DRIVe sig ikke bare til at und­slippe for at betale "Vehicle Exice Du­ty", som er en engelsk punktafgift, men kører samtidig hele 26,3 ki­lo­me­ter på en liter diesel sva­rende til knap 1.400 kilometer på tankfuld. Miljøegenskaber i den skala gør den til en af de mest brænd­­stoføkono­mi­ske i sin klasse og det vel at mærke uden at gå på kompromis med hver­ken stil eller komfort.

Udover at den fik langt størstedelen af stem­mer­ne fra de besø­gende på siden blev Volvo C30 DRIVe også enstemmigt valgt til årets grønne bil af de mo­torjournalister, der står bag

 

TheGreenCarWebsite.co.uk

 

Sidens redaktør, Faye Sunderland, sagde: "C30 DRIVe med Start/­Stop teknologi er en fantastisk ny aktør på ''grønne'' scene i år. Det er lykke­des Volvo på meget kort tid at nedbringe udledningen, og som  relativt ny på markedet for ''grønne'' biler er det imponerende at se, at den svenske bilproducent har opnået så meget på så kort tid. C30 DRIVe er en velfor­tjent vinder, som Volvo godt kan være stolt over at have som ''grønt'' flagskib".

Danskfødte Peter Rask, som er admini­strerende direktør for Volvo i Stor­bri­tan­nien, kun­ne tilføje: "Vi er beærede og meget glade for, at TheGreenCar­Websi­te.co.uk har valgt den nye Volvo C30 DRIVe med Start/­Stop til Green Car of the Year. Volvo Car's vision er at udvikle biler, der er helt fri for skadelige udledninger fra udstødningen og CO2, der ind­virker på miljøet. Med en CO2 udledning på blot 99 g/km viser Volvo C30 DRIVe med Start/­Stop, hvor langt Volvo er i bestræ­belserne på at nå målet".

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Blækbutikkens hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.