Den inter­nationale jury bag "Car of the Year" har netop of­fent­lig­gjort, at Volks­wa­gens nye Polo er valgt til "Car of the Year 2010".

Med hele 347 points over­haler Polo de nærmeste konkur­renter To­yota IQ og Opel Astra, der fik hhv. 337 og 221 points.

Volkswagens yngste familiemedlem kan dermed stolt tage den hæ­der­fulde titel hjem.

Hakan Matson, President for Juryen udtaler ved prisoverrækkelsen i Ma­drid: Det der overbeviste os ved Polo var bl.a. det komplette sik­kerheds­udstyr, og det mest moderne motorprogram. Med Polo Blue­Motion har Volkswagen desuden skabt en meget sparsommelig og samtidig pris­mæs­sigt opnåelig bil."

Hattrick til Polo
Her til lands blev Polo kåret som "Årets Bil i Danmark 2010" i okto­ber måned af de dan­ske motorjour­nalister. Den nye titel kommer derfor ikke som et chok for Polos danske pro­dukt­chef Kristian Lund Kristen­sen, men der­imod som en meget glædelig overraskelse: " Det er jo fantastisk, at vores Benjamin høster så mange roser.

Først fik Polo titlen som Årets Bil i Danmark 2010, så fik vi "Det Gyld­ne Rat" og nu får vi så også denne titel, som jo nok er den mest prestige­fyldte titel i bilernes verden, en slags Oscar for biler. Det er som at opleve et hattrick i en landsholdskamp. Det er fantastisk og det er fuldt for­tjent, for den nye Polo beviser til fulde, at det kan lyk­kes at integrere godt de­sign, køredynamik og miljøhensyn i en min­dre bil og samtidig bevare et fornuftigt prisniveau".


annonce - klik på logo
Klik her og gå til Odsherred Motor Co. hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du me­ner, den kan have inter­esse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.


Car of the Year prisen uddeles hvert år af en uvildig jury bestående af professionelle motorjournalister fra hele Europa. Dette års jury bestod af 59 medlemmer. Samtlige jurymedlemmer afgav stemmer til Polo og hele 25 jurymedlemmer havde Polo som nummer ét på stem­mesedlen.

Sidste gang Volks­wagen kunne bryste sig af titlen var i 1992 med 3. ge­ne­ration af Golf. Forud for udvæl­gelsen går et langt forløb hvor juryen tester årets kandi­datbiler ved flere in­ter­nationale events. Et af disse bliver holdt her i Danmark, i det nordjyske Tannis, hvor bil­fabrikkerne over en uge  stiller kandidatbilerne til rådighed for jury­medlemmerne, der der­ved får rig mulighed for at teste og sammen­ligne bilerne.

Meget mere Polo i 2010
I Danmark ser Volkswagen frem til allerede i starten af 2010 at kun­ne introducere en ny miljøvenlig udgave af Polo: Polo Blue Motion Techno­logy, der kan præstere hele 27 km/l. ved bl.a. at genvinde bremse­ener­gien, tilføje start-stop-systemet og køre med rullemod­standsop­timerede dæk.

Polo BlueMotion Tech­nology kommer som Comfortline der bl.a. inklu­derer air­con­dition, sæde­varme og fartpilot.

En endnu mere grøn Polo introducerer Volkswagen allerede til for­året, hvor de første biler, der kan køre over 30 km/l ventes på de dan­ske veje, nemlig den roste Polo BlueMotion, der allerede nu er blevet nævnt som afløseren for den populære pendlerbil Lupo 3L. Her­med cementerer Volks­wagen sin position som førende indenfor udviklingen af miljøvenlige tek­nologier.