Klædt på til vinteren: Når tørklæde og vanter findes frem, er det tid til at tænke på vinterdæk.
Det er klogt at sætte vin­terdæk på, når vin­teren nær­mer sig.

Klima­for­an­dringer el­ler ej: Hvert år bliver det pludselig vinter. Og det sker som regel inden jul.

Nogle har allerede vinter­dæk på bilen og klarer sig fint gennem vin­terens føre med is- og sne­glatte veje. Andre kører på som­mer­­dæk, og mange af dem ender i grøften og må have vejhjælp for atter at komme flot. Eller in­volveres i uheld, der kunne have været undgået med en passende dæk­montering.

Spørgsmålet er, om man bør investere i vinterdæk for at komme godt og sikkert gennem vinteren.


 

Husk vinterdæk nu

 


"Det kan vi svare entydigt ja til. Sommerdæk kan slet ikke klare sig mod vinterdæk på vinterglatte veje," siger Dækimportør-Foreningens formand Kenneth Saust.

"Sommerdæk kan slet ikke klare sig mod vinterdæk på vinterglatte veje," siger Dækimportør-Foreningens formand Kenneth Saust.Dækimportørernes førstemand oply­ser, at sommerdæk har mere end dobbelt så lang bremseafstand som vinterdæk, når der ligger sne på vejen. Den forskel kan i værste situation betyde tab af menneskeliv, og ofte kan den koste buler.

"Selv den mindste bule i en skærm som følge af en let udskridning er dyrere end prisen for fire vinterdæk," betoner Kenneth Saust.

For Dækimportørerne er konklusionen således klar:

"Med risiko for at møde sne hver tredje dag om vinteren og med risiko for is- eller rimglatte veje hver eneste morgen i vinterperioden, så er der al mulig god grund til at køre på vinterdæk om vin­teren. Så er man bedst muligt rustet til de dage, hvor sne eller forræderiske ispletter kan få ens kørsel til at ligne Bambi på isen," slutter Kenneth Saust.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Nordic AutoParts hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.