Lotus Evora Type 124 Endurance Racecar er udviklet over den ro­ste Evo­ra, Lotus net­op har præsenteret i de­res modelprogram og byg­get efter FIA reg­lement og sik­ker­­heds­standar­der.

Lotus Type 124 får sin racerdebut i for­bin­delse med 24-timer lø­bet ADAC Nürburgring 24 Hours, der således bli­ver en omfattende test for model­lens per­for­mance, effektivitet og holdbarhed i et hårdt og meget kræven­de lang­distance-motorløb.

Lotus Evora Type 124 er bygget efter de fun­damentale prin­cipper i en racerbil med mo­to­ren placeret i midten, et stift alumini­umschas­sis og me­get stær­ke let­vægts­-hjul­ophæng i aluminium. Lotus Evora Type 124 er ud­sty­ret med en tunet version af den centermon­te­re­de Toyo­ta V6-mo­tor, der i racerspecifi­katio­ner yder over 400 hk afhæn­gig af regle­ments­be­stem­melser. Modellens vægt er endvidere reduceret med op til 200 kilo, hvorved Lotus Evora Type 124 vejer mindre end 1.200 kilo.

Det er en racerbil, så Lotus Evora 124 har en seks-trins sekventiel gear­kasse med skif­tearme bag rattet, FIA godkendt sikker­heds­bur, 120-liters benzin­tank og ildslukker samt hækspoiler, diffu­ser og front­­spoiler frem­stillet i kulfiber. Lotus har ud­styret den nye Evora racerbil med seks-stemp­lede bremse­kalibre for og bag fra AP Racing, en race-tunet udgave af ABS-bremse­systemet fra Bosch og firevejs-justerbare ­samt side­skør­terne er ander­ledes udformet og enkelte kar­rosseridele er skiftet ud med nye fremstillet i lettere og stærkere kom­posit- og kulfiberma­terialer.

Luke Bennett, direktør for Lotus Cars Limited forklarer: "Motorsport har været i vores blod lige siden vores grundlægger, Colin Chapman, byggede den første Lotus tilbage i 1948. Vi er utrolig stolte af vores motor­sports­historie, som inkluderer mange store sejre i Formel 1, Le Mans, Rally og standardvogne.

I nyere tid har Lotus vundet det en­gelske GT3 me­ster­skab i 2006 i en Lotus Exige. Lotus Evora 124 En­durance Racecar kommer fra samme dygtige ingen­iører og vi forven­ter at den vil være konkurren­ce­dygtig, når den får sin de­but i for­skel­lige langdistanceløb næste år." 

Lotus Evora 124 Endu­rance Racecar indsættes i en lang række af lang­distanceløb i 2010 og 2011 startende med 2010 ADAC Nürburg­ring 24 Hours i maj efterfulgt af Millennium 12 Hours på Sepang i Ma­laysia i august, BritCar 24 Hours på Silverstone, England i oktober og til sidst Dubai 24 Hours i januar 2011.

Lotus forhandles i Danmark af eneforhandler Lotus Copenhagen, hvor den nye Lotus Evora gademodel kan opleves.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Nordic AutoParts hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.