David Brabham, der sammen med Pedro Lamy og Marc Gené kørte over målstregen som vinder af Le Mans 2009 i Peugeot 908 HDi FAP no. 9, deltager i dette års udgave af Copen­hagen Historic Grand Prix i ProAm katego­rien.

”Det betyder utrolig meget for os, at David Brabham for andet år i træk har valgt at lægge vejen forbi København”, fortæller Lars Sche­ving, presseansvarlig for CHGP.

Australieren David Brabham er ikke født ind i hvilken som helst fami­lie. Han er søn af Jack Brabham, der i 1960´erne skrev Brabham-navnet ind i racersportens hi­storie som tre-dobbelt vinder af ver­densmesterskabet i Formel 1.

2009 markerer sig som et særligt år for David Brabham. Han bragte sam­men med Pedro Lamy og Marc Gené Peugeot øverst på podiet som en usvigelig sikker vinder af Le Mans. Hermed opnåede David Brabham den triumf, der aldrig lykkedes for hans far - og det endda i året for 50 års jubilæet for faderens første Grand Prix sejr.

”Det var ubeskriveligt”, fortæller David Brabham om Le Mans-sejren, ”Det er en overvældende følelse at have vundet og helt specielt at vinde netop i år. Det har betydet meget både for min far og mig – han taler stadig om det.”

Brabham’s team slog sejren fast ved sam­tidig at sætte bane­rekord i de­res Peugeot 908 HDi FAP no. 9, der kørte 382 omgange på den 13,6 km lange bane og derved nåede 5206 km i alt. David Brabham forklarer re­kor­den med det kolos­sale arbejde, Peugeot Sport har lagt for da­gen, og under­streger: ”Det er et fantastisk team – de gav os en 100 % driftsikker og pålidelig bil, og samtidig kørte vi tre fejl­frit.”

”Jeg kunne da ikke afslå at komme til København”
Når David Brabham kommer til Copenhagen Historic Grand Prix i week­enden den 1. og 2. august, er det for at deltage i et ganske andet løb. Han skal dyste mod Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og nogle af motorsportens store danske navne som bl.a. Tom Kri­stensen, Jan Mag­nus­sen, Casper Elgaard, Kurt Thiim og Thorkild Thyr­ring i det traditionelle og meget populære Royal ProAm løb.

”Copenhagen Historic Grand Prix er et fantastisk arrangement med gade­race i gamle biler rundt i Københavns gader. Vi har det virkelig herligt”, fortæller David Brabham og understreger: ”Jeg blev inviteret sidste år og havde nogle skønne dage, så da jeg blev spurgt igen i år, kunne jeg da ikke afslå.”

Copenhagen Historic Grand Prix blev skudt i gang for første gang i 1996, og i år er det 9. gang, at det historiske gaderace finder sted i København. Arrangementet er i høj grad båret af frivillige kræfter: ”Uden de 350 fri­vil­lige, der yder en kæmpe indsats, ville der ikke være noget Copen­­hagen Historic Grand Prix. Men vi skylder også vores sponsorer, de mange stjer­nekørere og de mange aktive mo­tor­kørere fra mange for­skellige lande en stor tak”, understreger presseansvarlig hos Copen­hagen Historic Grand Prix, Lars Scheving. ”Vi er meget taknem­melige og stolte over at kunne tiltrække inter­nationale stjerner som David Brabham”.