Roger More og hans nye Volvo C70Sir Roger Moore er en tilfreds Volvo-kunde.

Det startede ved et tilfælde med en Volvo P1800, men lige siden har Sir Roger Moore kørt mange Volvo-biler. For nylig fik han leveret end­nu en – en sølvfar­vet Volvo C70.

I begyn­delsen af 1960'erne var "Hel­genen" en af Englands mest po­pu­lære TV-serier. Helten i serien, Simon Templar, var en slags mo­derne Robin Hood-figur, en gentleman-agtig velgører og even­tyrer.

Da serien startede i 1962 fik en relativt ung skuespiller ved navn Roger Moore hovedrollen. Det lå i rollens karakter, at han skulle køre i en ele­gant og sportslig bil. Man rettede henvendelse til alle engel­ske bilpro­ducenter, men ingen var interesserede i at levere en bil til den nye TV-serie.

Produktionsleder, Johnny Goodman, havde en god ven, som arbej­dede i politiet. Han gav Goodman et tip om en ny, fræk bil, han havde set i Londons gader. En Volvo P1800. TV-selskabet sendte Moore på besøg hos en Volvo-forhandler, og så var den sag afgjort – "Helge­nen" kom til at køre Volvo.

Roger More og den gamle P1800TV-serien fik hurtigt succes i England og derefter i mange andre lan­de. Templars Volvo P1800 var med gennem hele serien og fungerede des­uden som Roger Moores privatbil i mange år.

Trofast og tilfreds Volvo-kunde
Siden da har Sir Roger Moore haft et særligt forhold til Volvo. Hans hustru, Lady Christina Moore, er svensk født, så parret er tit i Sve­rige, og under besøgene har de altid kørt Volvo.

For ti år siden købte Sir Moore en Volvo, og siden da har han købt et par biler, nu senest en sølvfarvet Volvo C70, som han fik leveret til sit sommer­hus i Monaco. Han er desuden i gang med at bytte sin Vol­vo XC90 til en ny XC60.

''Thank God it was a Volvo''
For nogle år siden var Sir Roger Moore med hustru Christina i Sverige for at stå for udlodningen af en P1800 i det svenske TV-program Bin­golotto.

På vej til studiet blev den bil, selskabet kørte i, involveret i en side­kol­lision. Alle steg uskadte ud af bilen, og Moore konstaterede: "Thank God it was a Volvo".

"Der er ingen som helst tvivl om, at Volvo er den sikreste bil i ver­den," sagde Sir Roger Moore, da han hentede sin seneste Volvo.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Nordic AutoParts hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.