­Lam­bor­ghini præ­sen­terer Lambor­ghini Gal­lardo LP 550-2 Va­len­tino Balboni.

Han er anset af man­ge, som en af de le­gender der omgiver sig ver­dens mest kom­promisløse sports­vogns­pro­ducent.  Va­­lentino Balboni, en ene­stående test­kører med sin egen per­­son­lige kult­status. Som en hyl­dest lance­rer Auto­mobili Lam­borghini en ny model der bærer hans navn, nemlig Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni.

Denne nyeste ver­sion af Gallardo modellen, der med 9.000 produ­ce­rede eksemplarer er Lamborghinis mest succesfulde model nogen­sinde, frem­hæves ikke kun af sit karakteristiske design og eksklusive udstyr. Også tek­nologien er unik, hvilket indikeres af modelbeteg­nelsen LP 550-2, hvor 550 angiver motorens hestekræfter og 2 hen­viser til det faktum, at der er tale om en rendyrket baghjulstrukken model.

I mange årtier har Valentino Balboni haft en markant indflydelse på den karakter der kendetegner enhver model der bærer bomærket med tyren på fronthjelmen. Med sine finjusteringer og enorme test­arbejde har Va­len­tino Balboni været med til at forme mange legen­der, lige fra 60'­ernes Lamborghini Miura til de nuværende Gallardo og Murciélago mo­deller. Balboni blev ansat i 1967 af virksomhedens grundlægger Ferruccio Lamborghini selv. Allerede dengang var det tydeligt at den unge Balboni havde en speciel forståelse for biler og den fine fornemmelse der definere en god testkøre.

"En Lamborghini skal altid kombinere præci­sionen fra en racerbil med tryg­heden fra en god ven", fortæller Balboni. Siden 1973 har Balboni siddet bag rattet af enhver proto­type Lamborghini har bygget og man­ge modeller har været en tur gennem Balbonis hænder, inden kun­derne har fået dem leveret. Det har bevir­ket at Valentino Balboni gennem årerne er ble­vet en af Lamborghinis vigtigste ambassadø­rer, med et helt ene­stå­ende ry og omdømme blandt mærkets fans og kunder.

Efter mere end 40 år hos Lamborghini går Valentino Balboni nu offi­cielt på pension, selvom tilværelsen som pensionist stadig vil med­føre mange rejseaktiviteter, som ambassadør for det italienske mær­ke. Den specielle eksklusivitet der kendetegner den nye Lamborghini Gallardo LP 550-2 er garanteret. Modellen vil nemlig kun blive frem­stillet i en begrænset serie på 250 enheder.

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valen­tino Balboni er udviklet i ånden fra den legendariske testkøre og tilbyder en unik køreoplevelse sam­tidig med at være den eneste model i programmet der levere sin mo­torkraft kun til baghjulene. For at forme denne unikke egenskab har ingeniørerne fra Sant'Agata Bolognese modificeret Lamborghini Gal­lardo LP 550-2 Valen­tino Balboni på flere punkter. Modellen er finju­steret til ethvert aspekt af dens køredynamik i fjedre, dæmpere, sta­bilisatorer og dæk. Selv aerody­namikken er justeret i henhold til ændringen i kraftfordelingen.
Det bagerste differentiale med 45 procent spær er også modificeret, ligesom det har været nødvendigt at omkalibrere e-gear transmis­sionen. En anden signifikant ændring er foretaget i modellens ESP system. I standard fokuserer programmet på høj stabilitet, mens systemet i CORSA indstilling tillader et vist slip med bagenden, hvil­ket bevirker, at den entusiastiske chauffør kan nyde det fulde poten­tiale af LP 550-2 under sikre forhold.

Der er også sket ændringer i modellens hjerte, den 5,2-liters V10-motor, der er en perfekt sym­biose af omdrejnings­villighed, trækkraft, et fasci­nerende tempera­ment og inci­terende symfoni på alle tangen­ter. I Valentino Bal­boni ver­sionen yder den kompakte og lette motor 550 hk ved 8.000 o/min og 540 Nm ved 6.500 o/min. Med en egen­vægt på blot 1.380 kilo er resultatet en acceleration fra 0-100 km/t på imponerende 3,9 sekun­der og en tophastighed på 320 km/t.

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni kan bestilles i otte forskellige farver og for at understrege modellens eksklu­sivitet løber en farvet stribe i hvid og guld fra fronten henover bilen til bagspoi­leren. Scorpius fælgene er udført i mørkegrå finish, mens bremseka­librene er enten sorte, orange eller gule. Den karakteristiske farve­kombination er gentaget i interiøret. Grundfarven i den komplette læderkabine er sort, men begge sæder har en farvestribe i hvid. Cen­terkonsollen er også betrukket med hvidt læder og på dørbeklæd­ningen af venstre dør er placeret et skilt med Valentino Balbonis sig­natur og produktionsnummeret på modellen.

Lamborghini forhandles i Danmark af eneforhandleren Lamborghini Copenhagen