Den nye Audi A5 Sport­­back:ele­gant som en coupé og praktisk som en Avant.

Audi A5 Sportback kom­binerer det bedste fra for­skel­lige typer biler. Den er følelses­betonet og elegant som en cou­pé, kom­for­tabel som en limousine og praktisk som en Avant. Efter Cou­pé og Cabrio­let er Sportback-mo­del­len det 3. medlem i A5-familien, og den grundlægger samtidig et helt nyt seg­ment. Med et spændende design, stor anven­delighed i dag­ligdagen og både effektive og kraftfulde TFSI-, FSI- og TDI-motorer lander A5 Sportback hos Audi forhandlerne til septem­ber. 


annonce - klik på logo
Klik her og gå til Skomøs hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.


A5 Sportback markerer en ny milepæl inden for bildesign. Den 5-dørs coupé imponerer med en elegant og sportslig udstrakt linjeføring. Den store bagklap er perfekt integreret i bagendens design, kanten og diffu­sorindsatsen har en kontrastvirkning og understreger en udstrakt spæn­ding i designet. Den coupéagtige silhuet skyldes den i forhold til A4 Limousine 36 mm lavere højde med det elegant sænke­de tagparti og taglinjerne, der løber langt bagud, de korte overhæng foran og bagpå, den lange akselafstand på 2.810 mm og de 4 ram­me­løse døre med deres slanke, dynamiske siderudegrafik. 

Bagagerumsvolumenen ligger med 480 l næsten på niveau med A4 Avant, og når bagsæderyglænene er klappet frem rummer den impo­nerende 980 l. A5 Sportback byder på optimal komfort på alle 4 sæ­der, og ind- og udstigning er nem, uanset hvilken dør du vælger. På trods af den lavere højde i forhold til A4 Limousine og taglinjen, der er faldende hen mod bilens bagende, har Sportback tilsvarende lofts­højde og benplads.

I forbindelse med motorerne fortsætter A5 Sportback den kon­se­kvente linje med inno­vative teknologier hos Audi: Alle motorer er med direkte ind­sprøjt­ning – diesel­maskinerne er med den meget kultiverede common rail-TDI-teknik, mens benzinmotorerne arbejder med FSI-kon­ceptet. Alle motorer opfylder EU5-udstød­ningsnormen, og dieselmotorerne er som standard udstyret med dieselparti­kelfil­ter. 

Fra starten kan man vælge mellem 2 benzin- og 3 dieselmotorer til A5 Sportback. De 2 benzinmotorer, 2.0 TFSI quattro med 211 hk og et drejningsmoment på 350 Nm og 3,2-liters V6-motoren med 265 hk og quattro-firehjulstræk, er udstyret med Audi valvelift system. Fra starten kan man vælge mellem 2.0 TDI med 6-trins manuel gearkas­se og start-stop-system, 170 hk og 350 Nm, den 190 hk stærke 2.7 TDI med 400 Nm og den firehjulstrukne 3,0-liters V6 TDI med 240 hk og et maksimalt drejningsmoment på kolossale 500 Nm.