Soul be­løn­net med 5 stjerner i Euro NCAP-sikker­heds­test.

Den helt nye Soul, der er en fun­ky livs­stilsbil fra KIA, har fået 5 stjer­ner (det maximale an­tal) i Euro NCAP kol­li­sionstest.

• En funky livs­stilsbil fra KIA med maksimale an­tal sikkerheds­stjer­ner.
• Der fås mere end 130 for­skellige udstyrs­de­tal­jer til en KIA Soul.

Sikkerhedsbedømmelserne* af Soul – med en score på 87 % for be­skyttelse af voksne, 86 % for beskyttelse af børn og 86 % for sik­ker­heds­udstyr – placerer KIA modellen blandt de sikreste familiebiler.

Det seneste Euro NCAP-resultat er en milepæl for KIA, og en perfekt opfølgning på de 5 stjerner, som KIA cee'd opnåede i Euro NCAP i 2007**. KIA Soul er designet og konstrueret til på alle måder at leve op til eller overgå forbru­gernes forvent­ninger – også når det gælder sikkerheden", ud­taler Mogens Lyngsø, kommerciel direktør for KIA Import Danmark. ”KIAs sikkerhedsingeniører har udviklet den nye Soul med henblik på at tilbyde det højeste niveau for beskyttelse af bilens passagerer i den type ulyk­ker, der forekommer i den virkelige verden. Vores in­geniører spåede, at Soul ville opnå 5 stjerner i Euro NCAP-testen, og dette resultat bekræf­ter, at KIA er med helt i front - også på sikker­hedsområdet” fort­sætter Mogens Lyngsø. 

Ved udviklingen af Soul koncentrerede KIAs ingeniører sig i første omgang om at sikre, at bilen havde et højt niveau af aktiv sikker­hed med et godt udsyn, agile køre­egenskaber med god respons og kraft­fulde bremser, så KIA kørerne kan undgå ulykker og andre risici ved hverdagens kør­sel. Derfor er alle Soul modeller også udstyret med elektronisk sta­bilitetsprogram (ESC) som standard. Systemet om­fat­ter også TCS (traction control) og BAS (bremseassistent), der lige­le­des er elek­troniske systemer, der skal forbedre sikkerheden i tra­fikken.

Alle Soul modeller vil desuden som standard være udstyret med front­airbags til fører og forsædepassager, sideairbags foran og ho­vedairbags i fuld længde (beskytter både for- og bagsæde­passa­gerer), højde­justerbare sik­kerheds­seler foran med selestrammere og selekraftbegrænsere, trepunktsseler til bagsædepassagererne og aktive nakkestøtter foran.

Kombinationen af denne nye models mange gode egen­skaber, de utallige muligheder for at designe bilen efter sin egen personlighed, de 5 stjerner i sik­kerheds­testen og KIAs ene­stående 5-års garanti uden kilometer­be­grænsning vil gøre Soul endnu mere attraktiv for kunderne, fordi de for alvor får mulighed for at købe en personlig, smart og funky livs­stilsbil, der samtidig er fornuftig både pris – og sikkerhedsmæssigt, afslutter Mogens Lyngsø. 

Noter:
*2009 KIA Soul
Det komplette Euro NCAP-testresultat for KIA Soul er:
Beskyttelse af voksne   87% (31,2 point ud af 36 mulige)
Beskyttelse af børn   86 % (42 point ud af 49 mulige)
Beskyttelse af fodgængere   39% (13,9 point ud af 36 mulige)
Sikkerhedsudstyr   86 % (6 point ud af 7 mulige)

**Euro NCAP
KIA cee''d opnåede 5 stjerner ved Euro NCAP-testen i 2007, og der­med blev KIA det første koreanske mærke, som opnåede et top­resultat i denne sikkerhedstest. I januar 2009 ændrede Euro NCAP teststrategi for at testen skulle omfatte fire vigtige punkter – beskyt­telse af voksne, beskyttelse af børn, beskyttelse af fodgæn­gere og bilernes sikkerhedsudstyr. De fire punkter bidrager med 50 %, 20 %, 20 % og 10 % til den samlede bedømmelse, der angives med stjer­ner. Bedømmelser efter den gamle testmetode kan ikke sammen­lignes med bedømmelserne i henhold til den nye test.

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Blækbutikkens hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.