Sort er den mest po­pulære bilfarve lige nu, og den mest "sor­te" Vol­vo-model er fami­liens baby, Volvo C30.

"De farve­ten­den­ser, der her­sker i mode­ver­denen, finder først vej ud i folks bo­liger og der­efter til deres bil. Bilkøbere skal ofte vænne sig til mode­farver, inden de tager dem til sig," forklarer Cilla Stark, desig­ner og farvespecialist hos Volvo Cars.

I de senere år har vi set en sort trend inden for mode og boligindret­ning, og nu er det sorte biler, der er in i stedet for de hidtil så popu­lære silver metallic. 25,5 procent af de Volvo''er, der bliver solgt på verdensplan, er sorte, og det er værd at huske, at de enkelte Volvo-modeller kan vælges i mindst femten forskelige farver. Men det er den mindste, C30, der ligger på en klar førsteplads - her er næsten 29 procent sorte.

"Sort kan være elegant, men også avantgarde. Mange yngre kunder køber Volvo C30, fordi de godt vil have en smart bil, som samtidig har en signalværdi," fortæller Cilla Stark. Volvo C30 appellerer godt nok til det yngre publikum, men i den aldersgruppe har man som re­gel kun begrænsede midler at gøre godt med, når det gælder bil­køb, og så sender den sorte farve det rigtige signal.

Også herregårds­vog­nen V70 er populær i sort. Her er 25 procent af alle solgte biler sorte. Og når det kom­mer til et af de nye skud på Volvo-stammen, XC60, er hele 27,7 procent af de biler, der sælges, sorte.

"Hele bilverdenen er sort i dag, men også den hvide farve er på vej ind i bille­det. Måske som kontrast - ligesom man ser det inden for mode og bolig," forklarer designdirektør Lena Jiseborn. Lena Jiseborn er også inde på, at den anspændte økonomiske situation, der her­sker for øjeblikket, måske får kunderne til at vælge en mere "sikker" farve.

Men det modsatte ses selvfølgelig også. Således er den næstmest sælgende farve for XC60 modellens vedkommende Terra Bronze, hvor 22,4 procent af de solgte enheder vælges med denne metallak.

Med tanke på dagens tendenser inden for mode og boligdesign, hersker der ikke megen tvivl om, at det bliver røde biler, vi kommer til at se flere af i trafikken. Men også mørkeblå er parat til et come-back, ligesom de brune nuancer holder klar i kulissen.

Foretrukne farver - Volvo C30
1. Sort, solid og metallic  28.4%
2. Silver metallic  10.5%
3. Hvid  9.5%

Foretrukne farver - Volvo V70
1. Sort, solid og metallic  25%
2. Oyster Grey metallic  11%
3. Silver metallic  10.8%

Foretrukne farver - Volvo XC60
1. Sort, solid og metallic  27.7%
2. Terra Bronze metallic  22.4%
3. Saville Grey metallic  16.2%

Foretrukne farver - Alle Volvo-modeller
1. Sort, solid og metallic  25.5%
2. Silver metallic  12.5%
3. Titanium Grey metallic  9.9%

annonce - klik på logo
Alm. Brand Bilkredit

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.