Volkswagen Golf er net­op blevet valgt til Årets Bil i Verden 2009. En jury bestå­ende af 59 interna­tio­nale mo­tor­journalister fra 25 lande fra hele verden har ud­pe­get dette års "Årets Bil i Verden" og offent­liggjorde deres valg i forbindelse med åbningen af New York Inter­nationale Auto­show.

"Det er en stor ære for Volkswagen at få sin globalt set bedst sæl­gen­de model, Golf, udnævnt til Årets Bil i Verden 2009", sagde Stefan Jacoby, præsident for Volkswagen of America Inc." Dette er den bedst tænkelige måde at komme i gang på for den nye Golf her i Ame­rika. Vi er meget spændte på, hvordan denne sjette generation Golf vil blive modtaget, når den kommer ud til Volkswagen-forhand­lerne senere i år. Vi tror simpelt­hen, at dette er den bedste Golf no­gensinde".

Golf, den evige favorit i Volkswagen modelprogrammet, er der efter­hån­den solgt mere end 26 millioner eksemplarer af i 120 lande, og det gør Golf til en af de mest solgte biler nogensinde.  Den nye, sjet­te generation Golf debuterede på Paris Motor Show sidste efterår, og gør sin USA entre på dette års New York International Auto Show. Golf er konstrueret til at være mere lydsvag, mere sporty, mere brænd­stof­øko­nomisk og renere end før, men også - for den er jo en sand Volkswagen - at give masser af køreglæde.

Den nye Golf er et udtryk for Volks­wa­gens produkt­stra­tegi, der skal gøre mærkets de­sign i alle klasser skarpere og skabe større global konse­kvens i valg af navne på modellerne. Det skal være medvir­ken­de til at styrke salg og markedsandel for ver­dens tredje største bil­producent.

I Danmark har den nye Golf haft medvind siden introduktionen i ef­ter­året 2008. Såle­des har den nye Golf konsekvent ligget højt på de hjemlige salgsstatistikker. Den nye Golf er pt. den fjerde mest købte bil i Danmark.

Volkswagen of America, Inc.
Volkswagen of America, Inc., grundlagt 1955, har hovedkvarter i Hern­don, Virginia. Det er et datterselskab under Volkswagen AG i Wolfsburg, Tysk­land. Volkswagen er en af verdens største producen­ter af personbiler og den største bilproducent i Europa. I USA sælger Volkswagen model­lerne Rabbit, New Beetle, New Beetle convertible, Jetta, Jetta SportWagen, Eos, Passat, Passat wagon, CC, Tiguan, Touareg og Routan. Der er 600 selvstændige Volkswagen-forhand­lere i USA. Alle 2009 modeller fra Volks­wagen har Electronic Stabili­zation Program (ESP) som standard. Dette er væsentligt, fordi Natio­nal Highway and Traffic Safety Administration (NHTSA) har kaldt ESP den mest effektive sikkerhedsteknologi til biler siden sikkerheds­se­len.    

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Autohuset Hørsholms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.