KIA vinder design­pris for designet af den ur­ba­ne KIA Soul.

Der er ingen tvivl om, at den kore­anske bil­producent KIA mener det alvorligt, når de udtaler, at de vil være blandt de bedste i ver­den.

Hvilket tydeligt ses af de sidste års mar­kante fremskridt. Fra at være kendt som et anonymt lavpris bil­mær­ke fra fjern­østen, ind­ta­ger KIA nu ikke blot føringen på deres lange og unikke 7 års garanti, men nu også på designet af deres biler, der i stigende grad bliver produceret i Europa.

  • KIA vinder som det første koreanske bilmærke nogensinde, den efter­tragtede ”Red Dot” pris
  • Hæderen ”Honourable Mention” blev tildelt KIA for designet af den nye spektakulære model, KIA Soul, foran 3230 konkurrenter

De danske bilkøbere kan glæde sig til at KIA lancerer den prisvin­den­de bilmodel KIA Soul først på sommeren 2009. KIA har arbejdet hårdt på, at optimere deres fabrikker og produkti­ons­gange, således at forbrugerne sikres nogle biler, der ikke blot er fornuf­tige i pris, men ligeledes holder, så forbrugerne på sigt også spares for uforud­sete omkostninger. Dette er KIA så sikker på, at producenten, som det ene­ste bil­mærke, giver helt op til 7 års garanti på deres biler.

Men at biler, der er fornuftige i pris og med lang garanti, ikke også kan have et fedt design. Denne fordom vil KIA gerne til livs, hvilket gjorde, at de i 2006 ansatte den anerkendte tyske designer – Peter Schreyer som chef for samtlige af KIAs designafdelinger.


annonce - klik på logo
Klik her og gå til Autocoms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.


Chefdesigneren, der kom fra VW-gruppen, hvor han bl.a. stod bag spek­takulære designs som Audi TT og redesignet af VW Beetle, blev i 2007 udnævnt til æresdoktor ved det prestigefyldte Royal College of Art, en titel kun 2 andre bildesignere tidligere er blevet tildelt. Titlen tilfalder desig­neren for sit virke som én af de mest indflydelsesrige designere i bilindu­strien. 

Den imponerende chefdesigner kan nu løfte endnu en design­pris. Denne gang kommer hæderen fra den internationale designkomite - ”Red Dot” for desig­net af den urbane og ung­dommelige bil – KIA Soul. ”Red Dot” vin­derne udvælges af en international jury be­stå­­ende af 29 jury­med­lem­mer, der dagligt er beskæftiget i det kreative miljø.

”Red Dot” komiteen vælger årligt de bedste designs i 17 forskellige kate­gorier, hvor KIA Soul blev udvalgt i kategorien ”Automobile Trans­port and Caravan” Overrækkelsen af ”Red Dot” priserne finder sted i Essen Aalto-Theater den 29. juni 2009.

De danske bilkøbere kan glæde sig til at KIA lancerer den prisvin­den­de bilmodel KIA Soul først på sommeren 2009.