Cadillac forbereder sig på lan­ceringen af en ræk­ke nye bil­mo­deller i Eu­ropa i løbet af det­te år. Bilerne vil alle blive præsenteret på det kom­mende Genève In­ternational Motor Show fra 5.-15. marts på stand 1244 (Hal 1).

  • Cadillac SRX: Euro­pæisk debut på Cadillacs nye høj­tek­nologiske SRX Crossover med ny 3.0 liter V6 motor med di­rekt­e brændstof­ind­sprøjt­ning
  • Cadillac CTS Sport Wagon: Ny CTS Sport Wagon i et frisk og dy­na­misk design - et alsidigt alternativ til større luksus sports­vogne
  • Cadillac CTS-V: Verdens hurtigste sedan snart hos forhandlerne i Europa
  • Cadillac BLS4: Både sedan station wagon fås nu med permanent 4-hjuls træk
  • Escalade Hybrid: SUV med 2-trin Hybrid, der kombinerer ren luk­sus med power, der nedbringer brændstofforbruget og co2 ud­slippet væsentligt

Den helt nye SRX Cross­over har euro­pæisk premiere og vil kunne ses hos for­handlerne i fjerde kvar­tal af 2009. Det er planlagt, at CTS Sport Wagon, Escala­de To-Mode Hybrid, BLS4 med permanent 4-hjuls træk og CTS-V, en af ver­dens hurtigste sedans, lanceres på de europæiske markeder i løbet af 2009.

Europæisk premiere på den helt nye Cadillac SRX
Mark McNabb, Vice President Nordamerika, Cadillac / Premium Chan­nel, siger "Den helt nye SRX repræsenterer den næste generation af inno­vative, dynamiske Crossovers til kunder af luksus biler. Nye tek­nologier giver bedre effektivitet og sikkerhed, mens designet ud­tryk­ker kraft og dynamik. Den nye SRX tiltrækker kunder til større luk­sus biler både følelsesmæssigt og rationelt. Kort sagt, denne Cross­over er for folk, der værdsætter ydeevne og alsidighed "

Den mekaniske effek­tivitet er forøget ved, at Cadillac for første gang anvender en 3,0 liters V6 motor, der præsterer 193 kW (262 hk). Med den nyeste teknologi indenfor di­rekte brændstof ind­sprøjtning og varia­bel ven­tilindstilling opnår denne motor optimal brændstof­besparelse og 25 % reduktion i kulbrinte emissionerne. Brændstof­øko­no­mien er yderli­gere forbedret, idet der er monteret en Hydra-Matic 6T70 seks-trins automatisk transmission, som giver lavere om­drejninger ved kon­stant hastighed på motorvej.

Permanent 4-hjuls træk sikrer en høj grad af aktiv sikkerhed. Kraften overføres mellem for og bag samt fordeles mellem venstre og højre side med en elektronisk reguleret differentiale (ELSD), der leder op til 100 % af motorens drejningsmoment til de hjul med mest trækkraft.

Den nye SRX er bygget med bred akselafstand, som giver den et vi­suelt stærkt indtryk på vejen, men endnu vigtigere en sikker og kom­fortabel kørsel. Den er 4.833 m lang, 1,91 m bred og 1668 meter høj. Højden er markant reduceret fra den nuværende model uden at ofre den rummelige kabine for fører, passagerer og bagage.

Designet på den nye SRX er klassisk og individualistisk og suppleres af stilfuldt interiør af høj kvalitet. Flere design finesser signalerer for­bindelsen til den nye og vellykkede CTS, herunder funktioner som en intern harddisk, pop-up navigationsskærmen, håndskåret og håndsy­et interiør, drejelige forlygter og automatisk justerbar undervogn.

CTS Sport Wagon
Cadillac præsenterer en af de mest vigtige lanceringer på det euro­pæiske marked, CTS Sport Wagon. Denne sporty station wagon er en udvidelse af CTS linjen, som fik debut sidste år med en firedørs sedan. AWD kan fås som option på både sedan og CTS Sport Wa­gon.

CTS Sport Wagon dynamiske design ryster op i denne klasse, der er kendt for konservativt design. Men første prioritet for udviklings­tea­met var at bevare den rummelige kabine og sikrer, at de kraftfulde linier og den sporty elegance ikke er til hinder for funktionen.  Den typisk V-form, som ses på de seneste Cadillac designs, er integreret i bagklappen lige som tagspoiler og baglygter forbindes til et punkt.

Akselafstanden på CTS Sport Wagon er 2880 mm, det samme som på sedanen. Der er flere iøjnefaldende elementer såsom 19” hjul og et panorama soltag over den bageste del af taget (kan tilvælges).

CTS er udstyret med direkte brændstof indsprøjtning, hvilket giver mere kraft samtidig med bibeholdelse af lav brændstoføkonomi og mindre udslip. 3.6L V6, direkte indsprøjtnings motoren genererer 229kW (311 hk) og er matchet med en brændstofbesparende seks-trins transmission, herunder en Aisin seks-trins manuel eller en elek­tronisk styret 6L50 seks-trins automatisk Hydra-Matic.

Cadillac CTS-V: High-tech og højt ydende familie bil
CTS-V er den hurtig­ste sedan i verden med upåklagelig vejkontrol og luksuriøs ople­vel­se. Den højt ydende firedørs sport sedan byder på en 6.2 liters V8 kompressor, som præsterer 564 hk (415 kW) og et sensationelt drej­ningsmoment på 747 Nm ved 3.800 omdr./min. Fås snart på det eu­ropæiske marked.

CTS-V er endnu en af de veletablerede Cadillac V-serie. Denne model er en kombination af en ydeevne som en sportsvogn og funktioner, som på en særdeles prestigefyldt luksus sedan. Udover den mægtige motor er der racerbil inspireret udstyr, bl.a. en seks-trins automatisk transmission eller sporty seks-trins manuel transmission og et chas­sis bygget over den nyeste generation af innovative "Magnetic Se­lective Ride Control" med direkte links til racerbils præstationer. Det­te system forvalter starter og acceleration for optimal trækkraft un­der alle forhold.

CTS-V viser det typiske Cadillac design både i eksteriør og interiør. Interiøret afspejler moderne elementer, som i CTS sedan kombineret med sporty udstyr såsom ypperlige Recaro sæder.

Cadillac Escalade Two-Mode Hybrid
Cadillac EscaladeCadillac Escalade Hybrid er den første på verdensplan med det brænd­stofbesparende To Mode Hybrid System i en fuld-størrelse SUV. Escalade Hybrid for­bedrer dramatisk brændstofeffektiviteten og udstødnings­emis­sio­nerne med mere end 40 % bedre brændstof­øko­nomi ved bykørsel, mens den har alle fordelene ved en rummelig luksus SUV.

To-Mode hybrid teknologien kan drive bilen alene på batterienergi i tomgang eller lav hastighed. Den er ligeledes udstyret med Active Fuel Management teknologi, der gør det muligt for Vortec 6,0 l-V8-motor at operere på kun fire cylindre under visse kørselsforhold for at spare brændstof. Cadillac Escalade Hybrid har permanent 4-hjuls træk.

Cadillac BLS4 og Cadillac BLS4 Wagon med permanent 4-hjuls træk
BLS er den Cadillac med det største udvalg af drivaggregat valg­mu­ligheder. BLS sedan og wagon tilbydes med tre benzinmotorer (alle med Turbo), to Turbo-diesel og en nul emission Bio-ethanol motor, der kører på Bio-ethanol E85 eller almindeligt brændstof.

En endnu mere kraftfuld 2.8 liters V6 med 205 kW (280 hk) er det nyeste indenfor turboladede benzinmotorer. Både BLS sedan og wagon tilbydes med dette kraftværk af en motor samt med 154 kW (210 hk) fire-cylindret turbo. Disse modeller kan bestilles med for­hjulstræk eller permanent 4-hjuls træk.


annonce - klik på logo
Arcurio - Oldtimere i særklasse

ÅRETS GAVEIDÉ:

En ægte håndfremstillet Oldtimer fra arcurio - helt i særklasse - fremstillet af 3-4 forskellige træsorter i størrel­sesforholdet 1:12.

Meget anvendelig til runde fødselsdage, svendegave, jubilæer, julegave, vandrepokal, præ­mie til åbent hus og mange andre begivenheder, der skal fejres på en særlig og meget personlig måde.

www.arcurio.dk

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du me­ner, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante emailadresse og send samtidig en lille hilsen.