Renaults officielle Driver Development Team i 2009 består, foruden Marco Sørensen (midten), af italieneren Davide Valsecchi (til højre - deltager i GP2) og franskmanden Charles Pic (til venstre - GP2 eller World Series). Foto: ING Renault F1 Team.Den 18-åri­ge racer­kører Mar­co Søren­sen, Ål­borg, blev man­dag den 19. ja­nuar præ­­sen­teret som Renault De­ve­lopment Driver. Det skete på Algarve-ba­nen i Portugal i for­bin­delse afsløringen af Renaults nye Formel 1 racer.
Aftalen er det fore­lø­bi­ge højdepunkt i den unge nordjydes kar­riere.

Den 18-årige racerkører Marco Sørensen, Ålborg, blev mandag den 19. januar præsenteret som Renault Development Driver. Det skete på Algar­ve-banen i Portugal i forbindelse afsløringen af Renaults nye Formel 1 racer.

Aftalen er det foreløbige højdepunkt i den unge nordjydes karriere. 2008 blev et meget succesrigt år for Marco Sørensen, der fik sit in­ternationale gennembrud via sejre i det britiske Formel Ford me­sterskab og det tyske Formel ADAC Masters. På baggrund af dette indstillede Dansk Automobil Sports Union (DASU) ham efterfølgende som kandidat til titlen ”Årets Fund”, hvor det blev til en plads blandt de ti bedste.

Formel 1-lærling
Den unge nordjyde Marco Sørensen (midterste række til højre) er kommet i godt selskab hos Renault. Her er han ved præsentationen sammen med (bagerst fra venstre): Den dobbelte F1 verdensmester Fernando Alonso, teamchef Flavio Briatore og F1 kører Nelson Piquet Jr. I midten til venstre er det Romain Grosjean, officiel F1 testkører. Forrest er det Davide Valsecchi (tv.) og Charles Pic, der sammen med Marco Sørensen udgør Renaults officielle Driver Development Team 2009. Foto: ING Renault F1 Team.Indplacering som Renault Develop­ment Driver betyder reelt en ”lær­linge­kon­trakt” med et Formel 1 team. Renault har udvalgt den unge dansker blandt snesevis af kan­didater og påtager sig ansvaret for hans videre karriere, der ger­ne skulle kulminere i Formel 1 om nogle år. I 2009 skal Marco Sørensen således stille til start i to internatio­nale Formel Renault mesterska­ber, og pla­nen for de næste to år hed­der en sæ­son hver i hhv. World Series by Re­nault (2010) og GP2 (2011).
- Det er en fantastisk chance for Marco, der nu er i en situation hvor han kan koncentrere sig 100 procent om at køre race uden at skulle bekymre sig om, hvor pengene skal komme fra, siger generalsekre­tær og sports­chef i DASU, Bo Baltzer Nielsen.
- Gør han det godt, vil Renault på et tidspunkt automatisk give ham chan­cen i en af teamets F1-biler, som man tidligere har gjort med bl.a. finske Heikki Kovalainen og teamets nuvæ­rende andenkører Nelson Piquet Jr. (Brasilien).
Kun en gang tidligere har en dansker fundet vej til en udviklingskon­trakt med et Formel 1 hold. Det var i 1995, hvor Jan Magnussen un­derskrev en lignende aftale med McLaren.

Træningslejr med Alonso
Aftalen med Marco Sørensen (midt i trioen bagerst) blev offentliggjort samtidig med, at Renault løftede sløret for 2009-versionen af F1 raceren. Foto: ING Renault F1 Team.Stjerne hos Renault er den dobbelte verdens­mester Fernando Alon­so. Marco Sørensen får muligheden for at lære den spanske super­stjerne at kende, når hele Renault-teamet medio februar drager i en flere uger lang træ­ningslejr, der skal gøre kørerne klar til den kom­mende sæsons strabad­ser.


annonce - klik på logo
Arcurio - Oldtimere i særklasse

ÅRETS GAVEIDÉ:

En ægte håndfremstillet Oldtimer fra arcurio - helt i særklasse - fremstillet af 3-4 forskellige træsorter i størrel­sesforholdet 1:12.

Meget anvendelig til runde fødselsdage, svendegave, jubilæer, julegave, vandrepokal, præ­mie til åbent hus og mange andre begivenheder, der skal fejres på en særlig og meget personlig måde.

www.arcurio.dk

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du me­ner, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante emailadresse og send samtidig en lille hilsen.Renaults officielle Driver Development Team i 2009 består, foruden Marco Sørensen, af italieneren Davide Valsecchi (deltager i GP2) og fransk­manden Charles Pic (GP2 eller World Series).
En anden franskmand, Romain Grosjean, er Formel 1 teamets offici­elle reservekører.

Personlig management-kontrakt med Flavio Briatore
Kontrakten med Renault gælder i ti år, men som en yderligere ca­deau til Marco Sørensen har han også indgået en personlig manage­ment-aftale med den indflydelsesrige teamchef hos Renault, Flavio Briatore. Briatore har gennem tiderne formået at føre kørere som Fernando Alonso, Mark Webber, Jarno Trulli og Giancarlo Fisichella til tops i motorsporten

Første løb for Renault bliver på hollandske Zandvoort i april, hvor Marco Sørensen i øvrigt får konkurrence fra to andre danske talen­ter, nemlig Johan Jokinen og Kevin Magnussen.
Sæsonen byder på i alt 28 løb, fordelt på 14 løbsweekender.