Volkswagens Motorsportsdirektør, danskeren Kris Nissen, er tilfreds: 3 race Touaregs på de første tre pladser i rallye Dakar efter søndagens ottende etape.SRP – 11. januar 2009.
Spanieren Carlos Sainz kørte endnu en etapesejr hjem til sig selv og Volkswa­gen teamet, da han efter pause­dagen i Rallye Da­kar kom hurtig­ste igennem rallyets ottende eta­pe. Han distan­ce­rede sin team-kam­me­rat, Dieter Dep­ping med over 4 mi­nutter og udbyg­gede ved samme lej­lig­hed føringen i rallyet til små 11 minutter.

Et forspring på bare 11 mi­nut­ter efter at have tilbagelagt et halvt Dakar, er imidlertid meget lille. En formildende omstændighed er det, at bilerne på de efterfølgende to placeringer også er Volkswagens. Men Giniel de Villiers på 5. pladsen i dag og samlet 2’er havde også sine problemer undervejs, fordi han ikke kunne komme forbi Robby Gordons store 2-hjuls­trukne monster Hummer H3.

Interessant, for havde de Villiers ikke haft den ”spærring” på vejen havde afstanden imellem ham og Sainz formentlig været væsentlig mindre.

Nani Roma følger fortsat godt med i sin Mitsubishi Racing Lancer. Han ligger også 4’er i Rallye Dakar efter søndagens ottende etape.Dieter Deppings 2. plads er værdifuld for ham selv, men sam­men­lagt er han place­ret langt tilbage, fordi han tidligere i rallyet var plaget af tekniske pro­blemer.

Mark Miller fra USA, også i VW Race Toua­reg, blev 3’er på eta­pen og er fortsat 3’er sammenlagt. Det samme gælder eneste tiloversblevne Mitsubishi Racing Lancer, kørt af spanieren Nani Roma. Roma har kørt et usædvanlig stabilt løb helt uden problemer og er trods fjerde pladsen blot en halv times tid efter den førende Sainz. Det er ikke utænkeligt at Mitsubishi alligevel får en podieplacering – der skal ikke mange fejltagelser til hos VW-kørerne, før muligheden kan blive realiseret.

Mandag fortsætter rallyet mod nord i Chile fra La Serena til Copiapo. Igen kommer deltagerne til at opleve de kæmpemæssige sydamerikanske sanddyner i Atacama ørkenen, som har ry for at være den mest tørre ørken i verden. I alt skal der køres små 450 kilometer hastighedsetape.

Resultat af dagens etape, Rallye Dakar 2009:
1. Carlos Sainz/Michel Perin (SPA/FRA), Volkswagen Race Touareg 2, 3t47m19s
2. Dieter Depping/Timo Gottschalk (GER/GER), Volkswagen Race Touareg 2, +4m02s
3. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/SAF), Volkswagen Race Touareg 2, +4m12s
4. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (SPA/SPA), Mitsubishi Racing Lancer, +4m15s
5. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (SAF/GER), Volkswagen Race Touareg 2, +10m48s
6. Guerlain Chicherit/Matthieu Baumel (FRA/FRA), BMW X3 CC, 11m32s

Stillingen i Rallye Dakar d. 11. januar 2009:
1. Carlos Sainz/Michel Perin (SPA/FRA), Volkswagen Race Touareg 2, 27t29m59ss
2. Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (SAF/GER), Volkswagen Race Touareg 2, +10m57s
3. Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/SAF), Volkswagen Race Touareg 2, +18m05s
4. Nani Roma/Lucas Cruz Senra (SPA/SPA), Mitsubishi Racing Lancer, +33m31s
5. Robby Gordon/Andy Grider (USA/USA), Hummer H3, 1t32m01s
6. Krzysztof Holowczyc/Jean-Marc Fortin (POL/BEL), Nissan Navara, 2t57m05s

annonce - klik på logo
Klik her og gå til Autohuset Hørsholms hjemmeside

Glæd en af dine venner med denne artikel, hvis du mener, den kan have interesse for ham eller hende - klik i starten af artiklen - Send artikel - Skriv den relevante e-mail adresse og send samtidig en lille hilsen.