Tom Kristensen skal søndag ef­ter­­middag ud i et veritabelt top­mø­de på Wemb­ley Sta­di­um i Lon­don, idet han som historiens mest vinden­de Le Mans-kører skal kæm­­pe mod de andre legen­der Michael Schu­ma­cher (histo­riens mest vindende Formel 1-kører) og Sebastien Loeb (hi­sto­ri­ens mest vin­dende rallykører) i det berømte Race of Champi­ons. Hertil kom­mer 13 andre topkø­rere, der har marke­ret sig som nogle af de bedste i de­res re­spek­tive klasser i 2008-sæso­nen. 

   I dette mestermøde stiller alle kørere op i identiske biler i hvert heat, men bilerne skiftes ud fra gang til gang, således at det kræver store køreegenskaber at få det bedste ud af det forskellige materiel. Kørerne skal ud på to omgange på en snørklet asfaltbane, der er anlagt på Wembleys berømte græstæppe. 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ud over Race of Champions skal stævnets 16 deltagere også ud i Nati­ons Cup, hvor kørerne stiller op parvis i knald eller fald-møder mod finalen. Her får Tom Kristensen sin mangeårige Audi-kollega Mattias Ekström som makker på et rent skandinavisk hold, og det er ikke noget dårligt valg. Svenskeren er ekspert i både touring cars og ral­lybiler, hvilket er en fordel med de skiftende biler. Ekström har da også vundet Race of Champions de to seneste år, ligesom han sam­men med Tom K vandt Nations Cup i 2005.
   Lodtrækningen til Nations Cup har fundet sted, og den har givet de to skandinaver Frankrig som modstander i første heat.
   "Der var to hold, vi gerne ville have undgået i første runde, nemlig Tyskland og netop Frankrig, der med Loeb og den nykårede mester i VM for standardvogne, Yvan Müller, består af to dygtige og alsidige kørere. Men sådan er det jo, skal man vinde, skal de bedste mod­stan­dere besejres på et eller andet tidspunkt på vejen," siger Tom Kristensen.
   Både Race of Champions og Nations Cup kan følges live på Euro­sport fra kl. 15.45 søndag.